Acasa Opinii Asul din Quinta Royală

Asul din Quinta Royală

scris de Teodor Seran
7 afisari

Ne despart  câteva zile de o nouă campanie electorală, care se anunţă a fi condimentată de pasiuni nebănuite. Primele salve de artilerie au fost trase de către  primarii reprezentanţi ai Puterii, care au profitat de oportunitatea oferită de Paştele creştin ortodox pentru a-şi face campanie electorală, mascată în spatele declaraţiei de sinceră iubire a aproapelui.

teodor seranBanii oferiţi de premierul Mihai Răzvan Ungureanu primarilor PD-L din teritoriu s-au transformat instantaneu în cadouri electorale trimise unor alegători în vederea formării unei hotărâri de vot sau a deturnării unor hotărâri deja luate. Gift delivered a funcţionat în Săptămâna Patimilor, în stil american, toate cadourile fiind livrate de către curieri şcoliţi, extrem de amabili şi cu zâmbetul pe buze. În localităţile cu primari ai PD-L a fost pusă în practică teoria formelor fără fond. Curierii au sunat la uşă, purtând în braţe cutii imense, frumos colorate, cu eşarfă roşie cu funtă tipărită pe ambalaj. Minţile  oamenilor au fost luate  şi duse pe pustiu de grandoarea  volumului înşelător. Este de bănuit că numărul celor care au refuzat peşcheşul electoral a fost foarte mic. Surpiza a apărut concomitent cu dezmeticirea, după plecarea curierilor rozalii şi spilcuiţi. În cei 60000 de centimetri cubi ai cutiei de carton, fericiţii cadorisiţi de către primarul în funcţie au găsit doar farafastâcuri. Momele poleite, având menirea de a influenţa exercitarea votului din luna iunie. Câţi dintre alegători vor cădea în capcana considerării formei fără conţinut, într-un cadou cu o valoare reală? Răspunsul este dependent de vaccinul cu democraţie, pe care l-au făcut sau nu cei care vor vota. Efectul psihologic al darurilor este cel al îndatorării primitorului faţă de cel care este darnic. Această „datorie” cuibărită în subconştient poate influenţa, în mod cel puţin teoretic o acţiune, cum ar fi cea de exercitare a votului. La acest lucru se adaugă o caracteristică generală a firii umane, cea a acceptării cu mare bucurie a unor cadouri, care au calitatea de a fi gratuite. Aceste slăbiciuni omeneşti sunt exploatate la maxim de către dăruitorii aparent neintenţionaţi. Campania de dărnicie desfăşurată în Săptămâna Patimilor este doar o primă etapă în atingerea obiectivului de a obţine voturile alegătorilor. În luna lui Florar vor exista patru săptămâni ale patimilor ascunse, care de această dată vor fi mărturisite. Şi însoţite de aducerea altor daruri, mult mai sofisticate, dar cu aceeaşi formă fără conţinut, în care volumul şi suprafaţa vor juca roluri determinante în detrimentul unor valori reale. În luna florilor, munţi întregi de şoşele şi momele, convertite din bani în cadouri vor fi oferite alegătorilor. Ele vor reprezenta aşii ascunşi în mâneci viclene, care vor fi scoşi şi aruncaţi pe masa de joc, pentru a se obţine în final Quinta Royală.

1 comentariu

Pribeagul 26-04-2012 - 22:03

Un „baiat destept” poate orice?

„Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi o hotărâre privind alocarea sumei de 648,233 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale, a anunţat, într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

„Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012(…)Principiile de repartizare a acestor bani sunt plata arieratelor şi cofinanţarea unor proiecte care sunt finanţate din fonduri nerambursabile”, a afirmat Dan Suciu.”

Este greu de inteles cum a facut MRU ca din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, stabilit prin Bugetul de stat la cca 200 mil lei, din care s-au cheltuit pina in prezent 60-70 mil lei, sa dea unor unitati administrativ teritoriale suma de 648 mil lei.

Arieratele sa fie lucrari confirmate la plata si neexecutate?

Ce-i Bugetul de stat, ce-i Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, ce-i Guvernul, ce-i MRU… ce-i aceasta societate in care una se stabileste si alta se face… ce-s aceste maimute pe post de conducatori…

Sunt intrebari la care este posibil, daca opozitia se dovedeste vrednica sa destrame „magia” lui MRU, sa primim un raspuns miine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult