Acasa Opinii Atenţie la conserve

Atenţie la conserve

scris de Marin Neacșu
2.842 Afisari

A trecut referendumul, s-a  întors Băsescu, demonstranţii din Piaţa Universităţii încep să se obişnuiască cu ideea că nu îi bagă nimeni în seamă, unii merg să îşi ia banii, alţii aşteaptă să se trezească românii.

Marin NeacsuBăsescu a tăcut o săptămână după decizia CCR, sfătuit nu ştiu de cine, dar bine consiliat. Dacă ar fi ieşit din bârlog imediat după Hotărârea CCR, ar fi fost sfâşiat de mulţime, poarta Cotrocenilor ar fi fost în pericol. Dar cineva l-a sfătuit să stea cuminte, să lase ciorba să fiarbă, să dea uşor peste răscol, să iasă spuma şi apoi să vină când nu mai există pericol de explozie. Bine jucat, românul se plictiseşte repede, minunile ţin cel mult trei zile. Aceeaşi tactică o aplică şi Ponta cu Antonescu după bătaia de joc din Parlament, ba mai mult ei şi-au luat măsuri şi s-au dat la fund înainte de eveniment, ca să nu îi aştepte presa sau cei 7,4 milioane de români pe care îi reprezintă la ieşire şi uite aşa, vin după 3 zile, când mămăliga s-a răcit şi nu mai face cu ochiul nimănui.

Între timp, Europa e bucuroasă că a scăpat de necunoscut şi poate spera din nou la contractele promise de Băsescu, FMI-ul va veni din nou la noi după ce guvernul Ponta va pica la moţiunea de cenzură şi va încheia un nou acord, mult mai avantajos, vor urma alegerile şi vom avea din nou un guvern Băsescu, indiferent din ce partide va fi format. La prima întâlnire a parlamentarilor, noua majoritate parlamentară reformată din PDL şi veşnicii trădători, vor declanşa şi ei un Blitzkrieg sau o lovitură de stat ”gen Clark”  şi guvernul Ponta va coborî  de pe cal mai repede decât s-a suit, dar de data asta nimeni nu va ţipa că e lovitură de stat, pentru că Ponta şi Crin sunt nişte delicaţi şi nu vor să facă ce a făcut Băsescu. Aşa e, Băsescu a vrut să conducă ţara, ei nu vor asta. Unde mai pui că USL va trebui să suporte şi handicapul parlamentarilor ”fericiţi” care au fost aleşi la locale. Culmea e că mulţi dintre ei vor schimba şi ei partea după schimbarea guvernului sau măcar după parlamentare, dacă vor să primească şi ei fonduri de la noul guvern şi să nu fie întrebaţi cu cine au votat la referendum sau cum au actualizat listele.

Vor urma alegerile, partidele vor primi iarăşi bani pentru campanie, românii îşi vor primi porţia de adrenalină, presa va mai bate câteva recorduri de rating, Gâdea va lua locul lui DD iar Aspasia pe al Elodiei, Badea va lupta pentru centura neagră cu Danileţ, Ciutacu se va apucă de Wrestling, cimitirele armatei nu vor mai purta cruci IAR ci F16, Roşiile româneşti se vor vinde cu succes peste hotare cu zăcăminte cu tot, demonstrând că în ciuda secetei, solul a fost bine ”irigat”, vor începe alte autostrăzi cu preţuri de ”criză de criză”, România va deveni oficial groapa de gunoi, pista de încercări, spitalul de campanie, carnea de tun, sacul fără fund, grânarul, blănarul, minerul, ospătarul, tuturor alianţelor Euro-Atlantice, românii se vor bate între ei pe străzile Europei pentru un căţel de usturoi, va fi distracţie mare. Dar distracţia cea mai mare va fi la alegeri.

Nici nu vor apărea bine listele de candidaţi că vor şi transpira în media diferite date şi informaţii, stenograme, documente ale CNSAS, dosare ale DNA, ANAF, ANI, CSAT, care vor face deliciul presei şi al românilor interesaţi de capra vecinului. Cei vizaţi vor fi de regulă nu cei mai periculoşi ca şanse de a fi aleşi, ci cei mai periculoşi şi mai neabordabili fie pentru că nu au cine ştie ce probleme cu justiţia, deci nu pot fi şantajaţi, fie pentru că au un spate financiar şi politic asigurat.

Cei cu şanse mai mici, dar uşor de şantajat vor fi lăsaţi în pace, chiar dacă la unii dosarul colcăie de aspasii, pentru că ei reprezintă întotdeauna armele secrete, conservele care sunt folosite doar atunci când îţi crapă buza, ei stau în banca lor şi acţionează pe ascuns. E nevoie de aceşti oameni infiltraţi şi mascaţi în toate partidele, aşa că să nu vă mire dacă veţi vedea pe listele unor partide oameni nu doar cunoscuţi, ci consacraţi ca fiind corupţi şi veţi vedea cu consternare că nu îi bagă nimeni în seamă, nu se ia nimeni de ei, nu apar dezvăluiri, nu se sesizează nici o instanţă. Aşa a reuşit să se menţină şi Aspasia în CCR propusă de PSD şi susţinută de PDL. PSD ştia ce a propus şi situaţia le convenea, pentru că şi ei o şantajau la rândul lor şi credeau că au situaţia sub control, numai că atunci când e în joc Preşedinţia, Băsescu scoate şi conservele la luptă.

De acum încolo Aspasia devine conservă-conservă, ea nu mai foloseşte nimănui, nu îşi mai bate nimeni capul cu ea. Doar Gâdea continuă să caute prin lăzile de gunoi încercând să convingă lumea că a descoperit America, răul absolut, că fără el România ar fi intrat în colaps şi fără dezvăluirile lui senzaţionale, dezvăluite cu spatele la public privind pe ecranul unde se strâmbă Mircea Badea, până i se aburesc ochelarii, românii ar fi fost mai săraci. Cazul Aspasia este clar, şi dacă până acum nici PDL nici PSD nici PNL, şi nici DNA nu s-au sesizat, NICI NU SE VOR SESIZA, pentru ei Aspasia este un caz nefericit, care a fost victimă colaterală, toţi se simt vinovaţi faţă de ea, unii pentru că au propus-o şi promovat-o folosind-o până acum tocmai în baza dosarului, ceilalţi pentru că au fost nevoiţi să o deconspire ca fiind de fapt conservă, şi să se folosească de ea pentru a câştiga. DIN ACEASTĂ CAUZĂ NU I SE VA ÎNTÂMPLA NIMIC, TOŢI O COMPATIMESC, DAR SE SCUZĂ GÂNDIND CĂ ASTA E RISCUL. Şi ea ştia ce riscă atunci când a intrat în joc cu un asemenea dosar. Ce nu înţeleg eu este de ce domnul Gâdea sau altul ca el care se dă cu burta de pământ pentru dreptate şi adevăr, nu încearcă să vadă ce se ascunde în spatele celorlalţi membri ai CCR sau CSM sau CNSAS, PENTRU CĂ NICI UNUL DIN CEI CE AU UN CUŢITAŞ CÂT DEMIC ÎN MÂNĂ NU A MÂNCAT PÂINE NEAGRĂ, DAR TOŢI AU PETE. Ar fi foarte curios de aflat dacă s-ar găsi un singur membru al CCR curat. Dacă s-ar intra puţin în dosarul domnului Predescu, cel care este atât de lăudat pentru ”atitudinea lui ”  ce am găsi ? De ce nu verifică  nimeni ? Cu Aspasia e clară, ne-am lămurit, să mergem mai departe sau aşteptăm să mai vină un referendum, să apară alt trădător, altă conservă şi iarăşi ne consternăm o lună ?

Scoateţi toate conservele şi verificaţi-le termenele de valabilitate.

P.S. Antena 3 ar trebui să schimbe reclama cu Aspasia si Băsescu şi să întrebe unde sunt Ponta şi Antonescu .

14 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-08-2012 - 17:29

Pardonezz-mois Nea Marine , nu i-mi place sa ma citez, dar pt . DV .o fac ,totusi –-Intrebarea este RETORICA ?; —,,Eugen Mihăescu, scriitor român şi fost ambasador al României la UNESCO, relatează ca domnul Motoc şi-a făcut studiile de Drept în perioada 1984-1989 la New York, unde a fost urmat şi de soţia sa, doamna Iulia Motoc.

“Cred că lipsa de activitate a doamnei Motoc a îndemnat-o să urmeze -prin corespondenţă, că nu văd cum fizic ar fi putut altfel, cursurile la nenumărate universităţi. Efortul prea mare trebuie să fie vinovat pentru faptul că doamna Motoc a devenit cunoscută la New York pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric“, se arata intr-un fragment din cartea lui Mmihaescu.

E de notorietate că domnul Motoc a cerut să părăsească apartamentul din blocul proprietate a României din 3rd Avenue, colţ cu 3rd Street şi a închiriat în World Trump Tower cu 15.000 de dolari pe lună. Spera astfel să scape de indiscreţii martori ai comportamentului eratic al doamnei”, scrie Mihăescu.

Revenit în Europa, Mihnea Motoc a ocupat un post important la Bruxelles, iar doamna Iulia Motoc a devenit judecătoare a Curţii Constituţionale. “—- sursa ghimpele … Colectia au DANSAT pt. ULTIMA data in LUNGA VARA FIERBINTE , cu protagonisti JEGreanu , ASPazia, ….next steep !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-08-2012 - 17:43

…Promisiunile se onoreaza , Nea Marine–-,,Presa internaţională: Traian Băsescu, un preşedinte nelegitim

Deutsche Welle, Wall Street Journal, Financial Times, New York Times, Le Figaro și Le Monde, toate spun același lucru: chiar dacă Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, legitimitatea sa ca Președinte este anulată de cele 7,4 milioane de voturi pe care le are împotrivă. Tema așa-zisei lovituri de stat a dispărut de pe agenda publicațiilor.

Publicația germană Deutsche Welle, care i-a acordat un sprijin semnificativ lui Traian Băsescu în campania pentru referendum, lansează un apel puternic pentru demisia acestuia, considerând-o singura soluție pentru stabilitatea României. „Pentru ca ţara să se întoarcă la apele mai calme, există de fapt o singură opțiune: Băsescu trebuie să demisioneze şi să facă loc pentru alegerile prezidenţiale anticipate mai târziu în 2012, în paralel cu alegerileparlamentare care vor avea loc tot la acel moment. Este timpul pentru România să se despartă de vechiul stabiliment politic la 23 de ani după căderea dictaturii comuniste.”, scrie publicaţia citată de site-ul pesurse.ro.

Wall Street Journal subliniază dificultatea trecerii de pragul de participare impus de cvorumul de 50%+1, deși “aproape opt milioane de oameni, sau aproximativ 46% din alegătorii ţării au participat şi 88% au votat împotriva domnului Băsescu.”

Financial Times tratează subiectul din perspectiva greșelilor pe care Traian Băsescu le-a făcut în relația cu instituțiile statului și scoate în evidență lipsa acestuia de legitimitate în funcție. „În timp ce preşedintele probabil își va păstra slujba, scrie Financial Times, poziţia sa a fost slăbită de peste 7 milioane de voturi – 87% din total, care au fost date împotriva lui. Preşedintele nu a acţionat întotdeauna în modul neutru impus de Constituţie. În special, el a încercat să intervină în politica economică, prerogative care sunt în afara mandatului său. În plus, stilul său de viaţă luxos este dezaprobat de către alegătorii care se luptă cu austeritatea”.

New York Times atrage atenția că întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni ar putea genera instabilitate politică în continuare, iar președintele „ar putea folosi autoritatea pentru a încerca să împiedice politicile Prim-ministrului Ponta.”

Și analiza Le Figaro este în acord cu această idee. „Traian Băsescu va recâștiga locul la Cotroceni, însă legitimitatea sa iese grav afectată din acest referendum. Peste 87% dintre votanți s-au pronunțat pentru demiterea sa, sancționând astfel politica de austeritate asumată în 2010 de PDL, formațiunea șefului statului. Președintele nu este lipsit de vină pentru instabilitatea politică ce s-a făcut simțită mai mulți ani în România”, scrie publicația franceză.

Le Monde merge mai departe cu abordarea critică, remarcând greșelile pe care Traian Băsescu le-a făcut, precum încurajarea nepotismului: „Chiar Traian Băsescu a recunoscut că a comis „greşeli” în timpul mandatului său, inclusiv faptul că a permis ca fiica sa, Elena, poreclită „Paris Hilton din Carpaţi”, să participe la alegerile europene.”–– sursa Cotidianul …next steep…

neacsum 30-08-2012 - 00:37

Si cu ce ma incalzesc ziarele straine acuma, dupa ce a fost reinstalat Basescu cu ajutorul lor? Acuma vorbesc de variante? Acuma nu mai exista variante.

Mache 30-08-2012 - 04:15

Lasa-o balta Neacsule, ca-i spre binele vostru. Daca castiga USL-asii pe 2 Decembrie e bine sa-ti cumperi funia din timp, ca cine stie daca dupa primele 5-6 luni de guvernare mai ai din ce s-o iei 😉

Asa sub mandatul chelului, pensioara, pensioara, guitul, guit, latratul, latrat. Ati dus chiar o viata vesela. Acum e oricuk spre sfarsitul vacantei 😉 Daca vin USL-asii cu burtile lipte de spinare dupa atat opozitie si cu nervi franjuri ca n-ati votat suficient de des la referendum, va starpesc pe toti ca pe ganaci. Initial o pun de o inflatie ca la mama acasa, apoi o sa intarzie pensiile, de la cateva luni la cativa ani. Iar in final maresc taxele pe imobiliare ca sa va scoata din vizuinele voastre ca pe sobolani. De preferinta iarna. 😉

Asa au facut si alde Eltin si Putin pana au echilibrat bugetul de asigurari sociale al Rusiei prin rarirea milogilor – punand in practica intr-un cadru organizat legea selectie naturale 😉 . In cadrul acestui proces au rezultat de asemenea (ca produs secundar) mai multi miliardari in15 ani decat a facut America intr-o 100 … 🙂 🙂 🙂

Sa traiesti bineeee !!! 🙂 🙂 🙂

Mache 29-08-2012 - 17:58

Neacsule

In Limba Roamana se numeste cerc vicios. PSD-ul reuseste sa stranga si sa promoveze doar lepadaturi santajabile si dupa aia se enerveaza ca tradatorii fac ce stiu eu mai bine: adica tradeaza 😉

Vezi cazul UNPR: Din PSD in alianta cu PDL, acum din nou cu PSD cat sa intre in prlament in toamna, si la anu o sa admiram minunatie de UNPR 2.0 sustinand guvernul Boc XXVII de dragul interesului national al tarisoarei noastre 😉 🙂 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-08-2012 - 17:59

NU-i conserva , dar tinea loc de foame ;–-,,Băsescu alunga fetele din cantină cu şerpi

Cînd era student, Traian Băsescu mînca la o cantină împreună cu fetele de la Institutul Pedagogic din Constanţa. Egoist încă de pe atunci, el era dispus să facă orice pentru a lua – la propriu – mîncarea de la gura altuia! Chiar Băsescu povesteşte acest episod cutremurător.

Aflăm aceste amănunte înfiorătoare despre Băsescu într-un interviu pe care l-am găsit pe site-ul http://stareanatiunii.com/amintiri-din-studentie-cu-traian-basescu.html. Ascultaţi cu atenţie interviul şi minunaţi-vă!

Ditamai Preşedintele ţării, hăhăind amuzat, povesteşte cum se ducea în cantină, avînd asupra sa mai mulţi şerpi, pe care îi arunca în sala de mese pentru a alunga fetele, astfel încît să-i rămînă lui farfuriile cu ciorbă! Iată transcrierea acestui pasaj desprins parcă dintr-un film de groază, de la min. 1:32:

„Prindeam din stuf, de pe ghiol, şerpi de apă, înainte să plecăm de la orele de practică. Masa era odată cu a studentelor de la Institutul Pedagogic din Constanţa şi era la aceeaşi cantină. Şi ne duceam cînd ştiam că e vîrful de aglomeraţie, aşteptam să-şi ia tăvile cu mîncare şi pac! cu şerpii pe masă, la fete. Toate fetele: «Iii-haa-uuu! ». Fugeau şi le rămîneau ciorbele pe masă”.

Ceea ce este îngrozitor, este faptul că nici măcar acum, după zeci de ani de la aceste întîmplări animalice, Băsescu nu-şi dă seama ce lucruri cumplite comitea, ce traume năştea doar pentru ca maţul lui să fie plin! Nici urmă de regrete, nici urmă de scuze, nici măcar urme de ruşine faţă de fetele acelea care rămîneau nemîncate! Numai satisfacţia că lui îi era bine, în timp ce altora le era rău!

Acest episod, povestit chiar de Traian Băsescu, repune în discuţie necesitatea ca Preşedintele, înainte de a fi pus în fruntea ţării, să fie supus unui examen psihiatric pentru a şti că este responsabil de faptele sale.

În cazul concret al lui Traian Băsescu, tot acest episod lămureşte pe deplin comportamentul său ciudat din aceşti ani în care a dominat spaţiul public, felul lui de a gîndi raportul cu ceilalţi.

Poate că şi tăierea salariilor, impozitarea pensiilor, casa din Mihăileanu, casa Ioanei ori mandatul Ebei nu sînt altceva decît efectul unor şerpi aruncaţi în mijlocul mulţimii doar pentru ca el şi ai lui să mănînce încă o dată cîteva farfurii de ciorbă în plus! ” –- sursa Cotidianul …..

Tache 30-08-2012 - 05:33

Dar basistii nu inteleg unde este problema !! Incerc eu sa explic, pentru ca ieri nu mai intrau postarile.

traian basescu este un psihopat, la fel cu 20% din populatia Romaniei. Cine este interesat de psihopatie si manifestarile ei, poate studia psihiatria, o stiinta foarte captivanta, ponerologia (stiinta raului) de Andrei Lobaczewski (el a pus bazele acestei stiinte) sau filozofia chineza (confucianismul si daoismul).

Episodul in care tb arunca serpi pe masa pentru a-si speria colegele si a le fura castroanele de ciorba, este emblematic pentru el. El spune ca tragea la rame, portiile erau mici, ii era foame si deci indreptatit sa fure mancarea colegelor. Tipic pentru un psihopat !! Este o caracteristica generala a psihopatilor de a nu avea nici un sentiment de empatie pentru semenii lor, de a imita comportamentul oamenilor normali (caci sunt constienti ca sunt diferiti si ca trebuie sa imite pentru a functiona in societate) si de a nu avea nici o forma de constiinta.

Daca tb ar fi fost normal, ar fi dat dovada de demnitate si de curaj si ar fi cerut comandantului sa creasca ratia de hrana. Eventual in numele tuturor colegilor lui. Dar el nu a protestat in fata superiorilor, supunerea si lingusirea celor mai puternici, atat timp cat sunt mai puternici, este o alta caracteristica a lor. Nu !! El a preferat sa atace elementele slabe si vulnerabile, pentru a-si rezolva problema. Psihopatul spune, fara urma de remuscare : ramasesem fara bani, mi-era foame, asa ca i-am dat in cap vecinului, i-am luat banii si mancarea din frigider.

Este foarte interesant de cercetat mintea psihopatului si sunt multe informatii pe internet.

Acum acest episod s-a generalizat la nivelul intregii tari. tb si psihopatii care-l sustin, dau in cap si le iau painea din mana celorlati mebrii ai societatii. Caci este criza. Putem sa ne uitam in jur, pentru a sti cum arata o tara in care psihopatia a ajuns la putere. Dar Romania ar putea avea alta soarta.

camelia 29-08-2012 - 20:58

SHOW DE ZILE MARI LA R. TV CU : Tatoaica, Ghise si o varza scofilcita care isi spune doctorita.

Ce-a putut sa faca Ghise la acest show, e absolut de cosmar. Am ris pina era sa lesin! Fufa asta de tatoaica dupa ce si-a plimbat fundul prin America si mai cine stie ce alte tari straine, vine sa plinga la televizor de mila romanilor.

Acum a mai venit in direct si garouiul de Cioaba. Ghise l-a luat si pe asta la misto.

Domnule, emisiunea e EXTRAORDINRA. E DE COMA. RIZI DE LESINI.

Huhu Ciu 29-08-2012 - 21:54

Jos tigania PP-DD=PDL in frunte cu tiganul DD sluga a lui Basescu!
HUUUOOOO!!!!!!

Timotei 30-08-2012 - 00:49

Esti fraier, ca prostie mai e si asta PP minus DD?

Huhu Ciu 30-08-2012 - 05:13

Jos tigania PP DD=PDL!

neacsum 29-08-2012 - 21:27

Parpanghele, eu nu dau doi bani pe ce spun ziarele, ma rog anumite ziare care fac politica cuiva indiferent acui. Nu pun in discutia nici intentiile si nici veridicitatea celor scrise, pe mine ma intereseaza efectul. Ceea ce vad este ca atunci cand aveam nevoie de ajutor de la aceste ziare taceau sau ii luau apararea lui Băsescu sau tipau ca e viol in Rom,ania. Acuma, dupa ce Basescu a revenit, tipa iara ca nu e bine , ca sa stie domnulBasescu ca mai trebuie sa plateasca , ca sa nu se intoarca foaia . Nu ma incalzeste cu nimic ce scriu jurnalele atata timp cat pe mine ma conduce acelasi om care arunca serpi prin cantina , cerea colegilor sa il duca in spate pentru ca nu mergea liftul, batea copii pentru ca au strigat din greseala sus Iliescu, fura telefoanele jurnalistilor, da capete in gura, sau dadea muie sindicalistilor din CFR in gara de nord.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2012 - 11:12

Nea Marine ,cu tot respectul –NU te Lamenta– Ca ofiter al ARMATEI ROMANE , eu ca descendent al unor ofiteri EROI al ARMATEI ROMANE ,nu SUPORT asa CEVA ! I-mi permit sa exemplific doar cu o pilda , UNCHIUL -meu DUMNEZEU sa-l aibe in GRIJA SA SFANTA, a facut parte din unitatea care a ocupat Buda-Pesta si au LEGAT OPINCILE pe parlamentul de pe malul Dunarii ! A facut si al doilea WW si a fost decorat de Maresalul Antonescu si de germani,… dupa aceea in spirit de recunostiinta tofarasii l-au dat afara din ARMATA si l-au reciclat in …strungar. NU l-au putut invinge NICIODATA , el PLANUIA ACTIUNI in VIITOR! …eu cand v-am afirmat ca acest impostor-farsor TREBUIE INDEPARTAT cu mijloace NEORTODOXE , a-ti protestat in numele democratiei si a spiritului crestin ! Sant VALORI in fata unor OAMENI , nu in fata unor OTHREPE ! t. basescu TREBUIE EXTRAS impreuna cu CANGRENA pe care a implementat-o !

Tache 30-08-2012 - 05:12

” Roşiile româneşti se vor vinde cu succes peste hotare cu zăcăminte cu tot, demonstrând că în ciuda secetei, solul a fost bine ”irigat”, vor începe alte autostrăzi cu preţuri de ”criză de criză”, România va deveni oficial groapa de gunoi, pista de încercări, spitalul de campanie, carnea de tun, sacul fără fund, grânarul, blănarul, minerul, ospătarul, tuturor alianţelor Euro-Atlantice, românii se vor bate între ei pe străzile Europei pentru un căţel de usturoi, va fi distracţie mare”

Este punctul central al articolului, care exprima intr-un mod articulat REALITATEA. Oare in halul acesta au ajuns romanii, sa nu se mai poata apara, ca niste copii de 5 anisori ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult