Acasa Opinii Attila, biciul lui Boc!

Attila, biciul lui Boc!

scris de Teodor Seran
14 afisari

România nu mai arată în niciun colţ al ei ca o ţară normală. Acum, în Romania se poate muri foarte uşor. În satele mici şi amărâte, împrăştiate pe câmpia Bărăganului sau prin Podişul  Vasluiului se moare de foame şi din lipsă de medicamente, iar în oraşele mici oamenii mor la poarta spitalelor desfiinţate din lipsa asistenţei sanitare.

teodor seranŢara este condusă de miniştri incompetenţi, care nu cunosc realitatea românească şi pentru care lumea rurală se poate măsura în ani-lumină de nepăsare. Suntem ultima naţiune în toate clasamentele întocmite de instituţiile internaţionale şi ocupăm locul de cenuşăreasă umilă a Europei. Lanţurile dominaţiei impuse de o majoritate monstruoasă din Parlament ne apasă greu umerii, legându-ne de sărăcie şi de disperare lăcrimândă care nu produce o revoltă clarificatoare. Dumnezeu Şi-a întors definitiv faţa de la noi, hotărând să avem un destin de oameni înfrânţi.

Atunci când a plecat din Oradea spre postul de ministru al sănătăţii, Cseke Attila nu s-a gândit că va deveni într-o zi cel mai indezirabil om din România, marioneta care va executa orbeşte ordinile unui prim-ministru ipocrit şi cinic, devenit în numai doi ani duşmanul propriului popor. Reforma din sănătate, gândită cu harta în faţă şi cu pixul în mână, fără nicio deplasare pe teren sau o consultare a cetăţenilor din teritoriu, s-a dovedit a fi în fapt un genocid real, mult mai grav decât cel presupus a fi fost făcut de către dictatorul Ceauşescu. Nonşalanţa şi nepăsarea cu care se prezintă în faţa opiniei publice ministrul din Marghita ţine atât de mult de domeniul nesimţirii, încât nici nu se pot găsi în limba română cuvinte de condamnare, suficient de puternice pentru a desfiinţa cinismul acesteia. Jocul cu moartea practicat de Cseke Attila, lingău politic aflat sub umbrela primului-ministru se apropie de limitele unui comportament politic şi managerial apropiat de graniţa patologicului. Drama poporului român se produce în condiţiile în care în faţa UDMR-ului, Emil Boc şi Traian Băsescu au dinţi de lapte. Dorinţa morbidă de a nu pleca de la guvernare este atât de mare, încât orice ar cere acest partid constituit pe criterii etnice ar fi pentru Guvern literă de lege. Deşi nu suntem nici tâmpiţi, nici dobitoci, avem statut de  slugi şi suntem conduşi fără să putem crâcni de către o minoritate care reprezintă doar 6,5% din populaţia României. Duşmanii de moarte ai poporului român se dovedesc a fi tot nişte români, chipurile de acelaşi sânge cocoţaţi atât de sus încât nu mai pot nici să coboare, nici să îi ajute pe semenii lor. Pentru decimarea poporului român Puterea se foloseşte de aliaţi fără scrupule, care în virtutea visului lor etern de autonomie teritorială, sunt în stare să mănânce la orice oră români pe pâine. Dintr-o pură întâmplare în judeţele Covasna şi Harghita nu s-a închis nici un spital.

În restructurarea din sistemul sănătăţii are vârâtă o coadă de drac şi Uniunea Europeană, în care, la mia de locuitori există doar patru paturi. În timp ce în România ar exista chipurile un exces de paturi în spitale, respectiv şase paturi la mia de locuitori. Încă de pe vremea ministrului pesedist al sănătăţii Ion Bazac, legat de restructurarea sistemului a apărut ideea nefondată că în România ar exista prea multe spitale. Fără o documentare aprofundată pe teren, ministrul Ion Bazac susţinea cu aroganţa demnitarului rupt de realitate că numărul de 431 de spitale este prea mare pentru România, un număr de 150 de spitale fiind suficient. Rămase în stadiul de declaraţie aceste elucubraţii ale ministrului sănătăţii nu au fost luate în seamă de către opinia publică, în ciuda periculozităţii lor potenţiale.

Deoarece termenul pentru alinierea la normele europene a fost 01 ianuarie 2011, ministrul Cseke Attila s-a văzut pus în situaţia de a implementa o reformă a sistemului, fără ca aceasta să fie pregătită şi fundamentată temeinic. Aşa cum s-a procedat în mai toate domeniile vieţii sociale, s-a luat drept model un tipar european care s-a aplicat fără o analiză realistă a realităţilor româneşti. S-a realizat în final un proiect de reformă doar pe hârtie, căruia ministrul sănătăţii i-a dat undă verde pentru că nu avea altă soluţie. Oricum, nu beneficia de un proiect realist, bine fundamentat. Cseke Attila habar nu are despre urmările proiectului de reformă implementat sau de măsurile suplimentare pe care ar trebui să le adopte, singurul lui merit fiind acela că a dat aprobarea pentru startul reformei. La toate efectele nocive şi neprevăzute care au apărut după desfiinţarea spitalelor, ministrul a reacţionat ineficient şi nehotărât, acest lucru dovedind că nu este pregătit să facă faţă efectelor reformei. Nici pregătirea profesională, nici subordonarea managerială faţă de un prim-ministru marionetă nu îi permit lui Cseke Attila să ia măsurile necesare pentru atenuarea efectelor nocive ale reformei.

În procesul de aliniere la normele europene nu s-a ţinut cont de faptul că în ţările europene, care sunt date exemplu pentru numărul mic de paturi la mia de locuitori, există o reţea sanitară ambulatorie complexă care beneficiază de o asistenţă medicală şi de o armată de asistenţi sociali care îi ajută pe cei bolnavi înainte de a ajunge pe patul de spital. La noi există doar medicii de familie, sufocaţi de numărul mare de pacienţi, posesori ai unor cabinete medicale sărăcăcioase şi utilate cu instrumentar medical vechi. Moartea care a apărut deja la porţile spitalelor părăsite demonstrează că reforma este coasa cu care sunt secerate pe nedrept vieţile românilor. Dacă ministrul Cseke Attila nu îşi va da demisia, ea va fi în continuare ascuţită şi neiertătoare.

4 comentarii

tanase marian 12-04-2011 - 12:43

excelentele voastre eu ca si un disperat fata de starea sanatatii mele asadar nu pot merge eu nu am iesit dincasa de sase luni,,……….cer scuze pentru scrisuk dificil ,,nu agramat,, am o disfunctie grava neuronala dragi si nesimtiti politicieni2011 acum sase ani la spitalul ministerului de interne trei medici gasiti beti an cabinet m au res[ins a fi ajutat iar unul mi a spus,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,….. acum doar sase luni un derbedeu medic de la fundeni m a dat afara an strada desi nu puteam merge ca si aCUM, CAND I AM RAPORTAT DRAMA DE LA SPITALUL M. I. NU POT MERGE EU NU AM MAI IESIT AN STRADAL DE SASELUNI ,,AN CE TARA TRAIM,,………….. EU AM LUCRAT CA TEHNIC LA S. T. S. NU AM FACUR RAU CUIVA HOTILOR SI NENOROCITILOR,, SEMNEZ M. M. AN REZERVA TANASE MARIAN,.AM FOST CANDVA COLEG DE LICEU CU DOMNUL GENERAL TANASE TUDOR ,ACUM CINE MA AJUTA,,.DERBEDEUL MEDIC LA FUNDENI POATE FAVE PUSCARIE PENTRU FAPTA SA ANTR O LUME NORMALA ESTE SUBORDONAT LA NEUROLOGIE ETAJUL TREI AL DOAMNEI DR. VIRGINIA ION,. AI BAGAM SAPTAMANAL SUME MARI AN BUZYNAR ACESTUI HOT SI GUNOI CAND ACUM TREI ANI AM AVUT SOTIA INTERNATA ACOLO,,.RUSINE ROMANI RUSINE ROMANIA BOLNAVILOR CE CONDUCETI ABERANT ACEASTA TARA, FITI BLESTEMATI NENOROCITILOR,,….

Ciu Huhu 12-04-2011 - 17:07

CORECT ESTE: Atila este biciul lui Basescu, nu al lui Boc care-i doar o sluga, o marioneta in miinile lui Basescu!

Rodu Aurelian 13-04-2011 - 09:25

Iono potchivano

Sanatatea? E un moft
Caci azilele-s la moda,
Ceeke, ne duce la morga
Ige ?!! Nem tudom romano……

xl5 13-04-2011 - 20:24

…nici cu ministrul comunicatiilor nu imi este rusine, incepand cu 1 aprile o serie de agentii postale de la sate au fost desfintate, astfel satenii nici macar nu mai pot trimite colete postale sau sa primeasca de la copii plecati pe alte meleaguri fara sa strabata zeci de km-tri pana la centrele de comuna. O masura aberanta care in mod sigur este un punct important „din programul de exterminare a varstnicilor” Un exemplu in acest sens este si Posta romana din…ChereUSA dati o cautare…merita!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult