Acasa Opinii Avem si noi caracatita!

Avem si noi caracatita!

scris de Ziua Veche
7 afisari

Cred ca membrii clientelei politice din Romania s-au uitat cu compasiune la caracatita Paul, cea care, cu tentaculele ei, a ghicit, în proportie de 80%, numele echipelor castigatoare la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud. Cu compasiune, deoarece bietul animal nu traieste decat un an si patru luni, nu i se permite sa aiba o partenera fiindca sexul i-ar scurta viata, asa ca nu va prinde Campionatul European din 2012. (Asta n-a împiedecat-o sa-i ajute pe unii sa faca avere, precum pe acel întristat editor german care a doua zi dupa eliminarea, prezisa de Paul, a nemtilor de catre spanioli, a scos o carte cu titlul „300 de retete pentru a prepara o caracatita”; cartea s-a vandut ca painea calda).


Daca sarmanul Paul va sucomba nu peste multa vreme, caracatita romaneasca, în schimb, traieste bine-mersi. E înfloritoare, uriasa, are tentacule peste tot si stie s-arunce prin acte cerneala ca sa scape de urmaritori. A îmbratisat industria, agricultura, bancile (Bancorex-ul, de pilda), agentiile guvernamentale, SIF-urile, si, binenteles, fotbalul. Însa spre deosebire de caracatita de la Oberhausen, caracatita romaneasca nu ghiceste dinainte victoriosii. Ea asteapta ca o echipa (PDL-ul, PSD-ul, PNL-ul) sa castige si-abia apoi îmbratiseaza si toaca teritoriul învingatorului. (Despre caracatita UDMR nu vorbim, fiindca ea e un animal de padure care se hraneste cu lemnul din Harghita si Covasna). În buna traditie a speciei, caracatita romaneasca îsi poate schimba cum vor muschii ei culorile: poate sa fie portocalie, rosie, albastra, verde. Are deja douzeci de ani si nu da semne de îmbatranire. Douazeci de ani – atata a prezis ca-i va trebui Romaniei sa ajunga în randul tarilor cu adevarat democratice  un alt pui batran de caracatita – Silviu Brucan. Numai ca Brucan a dat între timp ortu’ popii, iar caracatita noastra e mai vie si activa ca oricand. Poate ca e eterna.

(articol aparut in numarul 14 al saptamanalului ziuaveche.ro)

0 comentariu

Anton Bacalbasa 13-08-2010 - 15:47

Vrabia malai viseaza…:)

cercetas 13-08-2010 - 23:07

nem tudom si nem tudom!
si a calului!

cercetas 13-08-2010 - 23:18

adica cum „beleaua”?
de la actiunea de a beli?
dar Vadim o fi de acord sa i-o actioneze?
nem tudom!

just 14-08-2010 - 06:59

Era si timpul sa se ocupe cineva de nazistul ala de vadim! Pana si Bolcas i-a tras un scuipat de dezgust si a plect de langa el. Felicitari!

Fica Simona 19-08-2010 - 22:30

Simona Fica este unul dintre multele exemple infractionale si de prost gust din Romania. Daca cineva poate sa accpete pe acesta femeie analfabeta, care nu stie limba romana (ii scriu altii articolele si le semneaza cu numele de Fica Simona) si nici o limba straina (este antitalent la limbi straine), de etnie rroma (sau tiganca, cum se mai scrie), cu inclinatii lesbiene si predispusa numai la acte de natura antisociale, atunci nu a cunoscut debila mintala (Q70) cu nume de: Fica Marcela Simona si nu a citit acest site oficial. http://simonafica.wordpress.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult