Acasa Opinii Azil politic asumat

Azil politic asumat

scris de Ziua Veche
4 afisari

Nu-mi dau seama cât mai poate îngroşa obrazul, dar, mai ales basmul ăsta de adormit copiii, această flotilă din siajul comandantului de barcaz, Băsescu. Pentru că ei nu au fost vreodată specialişti în curăţat puntea, şi nici marinarul şef atât de abil, încât să-i coboare de pe catarge la vreme de furtună. Iar în Oceanul Universal, deriva, şi mai ales naufragiul, sunt inevitabile în condiţii meteorologice vitrege, oricât te-ai crampona de parâme, agăţa de vreun colac ecologic, sau înfige în proră cu dinţi de argint.
Orice nemulţumire a poporului adus într-o disperare echivalentă cu aceea de a admite că şi-a pierdut minţile când Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat fix în ziua de Crăciun, zi sfântă pentru fiecare creştin, pare normală pentru cei de la “cârmă”: Directivă a Uniunii Europene, a Fondului Monetar Internaţional, moştenire nefastă a guvernărilor pecedente. Totul se asumă. Ei sunt cei care ne însănătoşesc din toate punctele de vedere. Pentru că, vezi, bine, noi suntem Turma. Obiedenţi, răbdători, şi, în special, dezbinaţi din născare. Meteahnă exprimată până şi în Mioriţa noastră tradiţională. Ungureanul şi Munteanul l-au ucis pe baciul Moldovean, că a avut oi mai multe şi mai cornute. Oricâte predicţii îi şoptea, printre suspine, oaia năzdrăvană. Asta este, nu te poţi pune împotriva Destinului! Aşa îşi zice românul de rând, secătuit de puteri şi furii, de atâtea ţepe câte şi-a înfipt cu mânuţa lui în tălpi. Bine, mă rog, în urne!

Arată unii cu degetul la alţii, sughiţă şi se bălbâie, mai ceva ca autiştii. Aparent, mai cade unul, să-i asigure puntea ăluilalt. Migrează dintr-un partid în celălalt. Atipic. Pentru că până şi la berze, raţe, cocori, chestia asta este instinctual periodică, precum ciclul menstrual la femei. Care, oricât ar fi de neinformate, ştiu că în caz contrar, sunt pe cale să dea naştere unei noi vieţi! Adică, altă generaţie. Altă mentalitate. Alt mod de a gândi. Altă conducere. O speranţă!

Aş! Poveşti de spus la gura sobei. În caz că obiectul mai există şi ceva de pus pe grătar. Cum îi ştiu eu pe conaţionalii mei, ştirea că până şi bulgarii o duc mai bine, o să-i încălzească mai ceva ca arderea lemnelor din gardul prin care nu mai intră curcile. De mult răpuse în ogradă: de FOAME!

Prin absurd, urmând sfatul tătucului României, dat generaţiei tinere şi nu numai, conform căruia fiecare ne-am câştigat dreptul democratic de a trăi oriunde în lume, ca să nu se slobozească patimile, dar să se calce în picioare incompetenţa şi corupţia, ca să nu mai vieţuiască opoziţia neconstructivă şi necooperantă, am pentru guvernanţi o soluţie extremă, de criză: Cu bagaje, dosare, înregistrări, carduri, tablouri, argintărie, aureturi, bijuterii, ibrice etc, aliniaţi frumos, cu liderul de moment Băsescu (jucătorul, şugubăţul, alintat Zeus sau Sultanul) în frunte, să-şi asume şi Azilul Politic. Aiurea, pe Mapamond. Punem pariu că nu-i primeşte nimeni?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult