Acasa Opinii Balconul “nesimtitilor”

Balconul “nesimtitilor”

scris de Ziua Veche
4 afisari

.I-am vazut la Senat, intr-un balcon. Sau poate erau doua. Nici eu nu mai stiu exact, pentru ca m-a socat atitudinea lor. Izolati de societate ca niste leprosi, dar incercand sa isi pastreze demnitatea. In hainele civile, care poate ii stanjenesc. Pentru ca o viata intreaga au purtat uniforma militara “nesimtita”.


M-a mirat, pentru ca i-am vazut calmi si resemnati. Sau poate erau doar satui de discutii sterile. M-a uimit, pentru ca ma asteptam macar sa ii vad ridicandu-se in picioare, executand un stanga-mprejur, pentru a le arata celor care ii desconsidera si vor sa le ia drepturile cum trebuie tratati. Din pacate, au ramas aproape impasibili, aplaudand doar, din cand in cand, fragmente de discursuri. Cu amintirea faptului ca, in armata, ordinul se executa, nu se discuta. Cum ar putea oare militarii activi sa isi ceara drepturile, daca nici macar “rezervistii” nu au curajul sa o faca?

Nu rade pe sub mustata, profesore, pentru ca si tu faci la fel! Iti numeri banutii in fiecare zi, gandindu-te la ce sa mai renunti. Dar, atunci cand trebuie sa protestezi, te gandesti ca trebuie sa iti inveti si testezi elevii. Si, la fel, executi, fara sa discuti.

Doctore, iti convine cand esti facut criminal, pentru ca nu ai bani sa dai macar o aspirina, iar pacientii ti se imbolnavesc pe patul de spital infect?

Si nici tu, functionarule public, nu esti mai breaz! Ii lasi pe altii sa vorbeasca pentru tine, in timp ce esti calcat in picioare.

Iar, tu, politistule, crezi ca iti va fi bine sa taci si sa faci, in acest rastimp?

Nu, nu o sa uit sa ii mentionez pe cei care lucreaza in domeniul privat. Cei care, in ultima vreme sunt privati de cele mai fundamentale drepturi. Care au ingrosat masiv randurile somerilor si care tac mai mult decat ar trebui, mai mult chiar decat militarii. Pentru ca lucreaza si sunt tratati ca sclavii.

Cu totii au loc la “balconul nesmtitilor”, de la Senat. Loc rezervat pentru cei care tac si rabda, in timp ce papitoii, saltimbacii si incultii se perinda pe la tribuna, iar guvernul nanomarionetei isi etaleaza neputinta cu mandrie.

Boc-sa-proste(asca), “nesimtitilor”!

0 comentariu

pavel 11-08-2010 - 10:00

O pleava a unei foste societati ratate isi propune linkuri pentru hartie igenica.
AAsta stim noi romanii,deacea aratam cum aratam in lume.

Itzig 11-08-2010 - 10:28

Cine ai vrea sa-i combata pe colonistii evrei care vor navali in Romania, prostii de romani ? Noi, evreii autohtoni, ne simtim amenintati de pleava care va veni in curand din Israel. Daca se inmultesc parazitii, gazda moare si noi nu mai avem pe cina sa sugem.

pavel 11-08-2010 - 11:03

Tu esti evreu,precum eu sunt mongol,esti doar un diversionist ce nu are alta ocupatie decat sa prolifice prostie debililor si impotentilor din societatea noastra romaneasca.
Noi romanii si rromii suntem tari la tuica,manele si ciorba de burta.Sa dea dumnezeu sa se intoarca evreii care au reusit sa creeze cele mai perfectionate tehnologii in toate domenile si cel mai perfect sistem financiar si economic din lume.
Cate premii Nobel au evreii si cate au alte popoare din lume in raport cu popoulatile lor?

Itzig 11-08-2010 - 13:22

Pariez pe ce vrei tu, ca ai pungi la ochi ca stramosii tai khazari, care erau corciti cu asiaticii.
Eu, de bine, de rau, am si ceva gene evreiesti autentice.

Cu „rezultatili” voaste in domeniul stiintific las-o mai moale, ca nu ma impresionezi. Evreii khazari au dat cu nasul de carte in ultimele doua secole, dupa ce s-au imbogatit facand bisnita prin tarile din vestul Europei si au putut sa-si tina copiii prin scoli bune. Inainte khazarii erau la nivelul pe care il au acum tiganii care vand toale vechi in targ.

urbos 12-08-2010 - 00:02

Iar tu Pavelutule esti roman cand ma-ta o sa fie fiinta umana.
Du-te sobolane la scarbele tale si dati-va foc in groapa comuna, ca oricum tot ala va va fi sfarsitul de paraziti.

pavel 14-08-2010 - 06:23

O mostra de animal dein neamul nostru de Romani „asta stim,asta suntem”cu astfel de cretini se topeste Romania.
Cine sapa goapa altuia cade singur in ea.
Ca raspuns respectos la ce ai afirmat imi permit sa te bag in P..matii!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult