Acasa Opinii Bărbaţi care merită o privire mai atentă

Bărbaţi care merită o privire mai atentă

scris de Mihaela Cârlan
607 Afisari

Femeile, deşi se plâng de singurătate, scot din “calculele” matrimoniale tipuri de bărbaţi ce ar putea fi exact ceea ce-şi doresc.

Şi primul care îmi vine în minte este Divorţatul sau bărbatul “second hand”, care pentru multe femei sună a fi ultimul din stoc şi numai gândul că a fost “lăsat” le alungă cheful, cât colo. Dar, dacă nu ne împotmolim în prejudecăţi, putem afla direct de la sursă, şi nu din folclor, că divorţaţii prezintă chiar nişte avantaje. Au aflat deja şi ce şi cu cine nu mai vor, şi, cu puţin noroc, ştiu şi ce şi cu cine mai vor. Aşa încât, dacă ei spun că sunt gata pentru o nouă relaţie, uneori chiar înainte de a se fi uscat de tot cerneala pe certificatul de divorţ, e foarte probabil să fie aşa. Daţi-le deci o şansă şi nu luaţi drept uşurătate dorinţa lor de-a reintra în lumea cuplurilor, că şi bărbaţii sunt oameni.

Dacă este un tip de care se fuge mai abitir decât de Divorţatul simplu, atunci acesta este “divorţatul care îşi creşte singur copilul“. Mama singură este mai des întâlnită şi femeile în situaţia asta ştiu prea bine cât de greu este să găseşti un “tată de-al doilea” şi cât de puţin dispusă eşti să te “joci”. La fel de greu este şi pentru un tată singur să-şi găsească o iubită, care să fie şi mamă pentru copilul lui. Şi mai responsabil, mai organizat şi mai priceput la treburile casei cu greu poate fi un alt bărbat. De ce ai ocoli un astfel de om? Doar din cauza prejudecăţilor? Păi, nu tocmai acestea fac de obicei imposibile o mulţime de lucruri bune?

Studiosul” pare a fi tipul predestinat să rămână singur şi care pare că nu dă doi bani pe femei. N-a ales el de bunăvoie studiul şi performanţa în defavoarea vieţii sociale? Dar, atenţie, ori de câte ori un astfel de bărbat îşi scoate ochelarii, lasă computerul şi păşeşte în realitate, iar tu te întâmpli în preajma lui, vei descoperi că este atât de deştept, încât devine brusc foarte atrăgător. Iar pentru lipsa de exerciţiu în a fi fermecător se va revanşa prin delicateţe şi atenţie. Or, acestea chiar contează.

O altă opţiune ocolită este “Muncitorul“, ca să zic aşa. Adică bărbatul (uneori chiar chipeş ), ce face muncă fizică, bine plătită, şi care, dincolo de aparenţe, s-ar putea dovedi un tip educat şi cu multe calităţi. N-aţi întâlnit bărbaţi care să vă surprindă cu câte o replică din alt film decât cel în care jucau, foarte siguri de ei, pe moment? Din categoria asta ar putea proveni un soţ foarte bun, dacă, din nou, se trece duios peste prejudecata că numai bărbaţii în costum sunt potriviţi. În cel mai rău caz, le cumpăraţi costume.

Şi, last but not least, “universitarul“. Care este diferit de Studios doar prin faptul că a ales o carieră academică. Deloc bine plătită pe la noi, dar reputaţia poate face la un moment dat toţi banii. Oricât de ciudat ar părea în costumul lui cumva demodat, oricât de inaccesibil emoţional, un astfel de bărbat, descuiat cu cheiţa potrivită, poate fi un carismatic interlocutor, pe care să-l asculţi vrăjită cu orele, un prieten admirabil şi, the best part, un iubit pasionat şi fidel. Fireşte, dacă ai afinităţi cu genul acesta de bărbat special.

Dacă voi mai ştiţi şi alte genuri de bărbaţi ajunşi pe nedrept “invizibili”, pledaţi-le cauza pe www.catchy.ro.

Articol aparut in numarul 52 al saptamanalului ZIUAVECHE.ro


1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 08-04-2012 - 13:10

Articol din …2011 dec????????????????????????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult