Acasa Opinii Băsescu-Antonescu/Ponta: 0-9.000.000, scor de maidan

Băsescu-Antonescu/Ponta: 0-9.000.000, scor de maidan

scris de Roland Catalin Pena
5 afisari

Atât de fulgerător a fost blitzkrieg-ul USL (scuze pentru pleonasm) că nici Ponta, nici Antonescu nu şi-au dat seama când l-au pierdut. Din rafala destinată să-l ciuruie pe Băsescu singurul glonţ care şi-a atins ţinta a fost cel al lui Adrian Năstase. Din ciclul „mai rău de atât cum să nu se poată”: proiectilele împrăştiate spre Suspendat vor înarma victima.

Este incredibil cum, ajunsă în situaţia de 70% în sondajele reale, cu majoritate în Parlament, jupână pe mai mult de treisferturi din primăriile şi consiliile judeţene, când, pe scurt, totul mergea în favoarea ei, USL să se sinucidă atât ca alianţă cât şi pe bucăţi. Ce-i mâna pe ei în luptă în cel mai nepotrivit moment, de ce n-au aşteptat câştigarea indiscutabilă a alegerilor generale, când puteau să încerce să-l trântească pe Băsescu fără să rişte mare lucru în cazul unui eşec? Doar imboldul unor păpuşari penali şi poşetele nevestelor să-i fi împins pe Antonescu şi Ponta în această calvacadă sinucigaşă? În ţara asta nu învaţă nimeni nimic de la Năstase, Tăriceanu şi Geoană?

Pentru că asta urmează. Vor pierde cu un scor de maidan, teoretic chiar şi cu 9.000.000 la zero în favoarea lor. Nici lui Sun Tzu, nu iar fi trecut prin cap aşa ceva.

Va urma firesc ruperea alianţei, fie că Antonescu îşi va ţine sau nu promisiunea. Dar, chiar mai prosteşte decât atât, referendumul resuscitează PDL, cu doar o lună după ce fusese tăvălit în alegeri, şi urcă îl pe cel mai mare duşman al lor, Traian Băsescu, pe cel mai mare cal pe care l-au putut găsi. Cu banii lor!

Vor clama în pustiu faptul că milioane de români au fost de partea lor şi aproape nimeni să-i ţină de urât izolatului Băsescu. Incorect, acest argument este valabil în cazul doar alegerilor, nu şi la război, acolo ar fi trebuit investit acest capital. Simpatică va fi şi afirmaţia că Băsescu i-a împins la o bătălie la care nu s-a prezentat.

Va fi o campanie de pomină, în care unii vor transpira şi unii vor aduna, după cum urmează:

BăsescuSuspendatul va iesi dimineaţa în portiţa sediului de campanie, destins ca un preşedinte în concediu,  va împărţi jovial piersici jurnaliştilor şi castane lui Ponta şi Antonescu. Atitudinea lui îmi aduce aminte de cum gonea bunicul guguştiuci de pe gard cu praştia, să-i mai treacă timpul.

Televiziunile îi vor sorbi imaginea şi poantele şi le va difuza din 10 în 10 minute pe toate canalele. Gratis!  Spre deosebire de USL, lui Băsescu îi ajunge doar leafa pentru finanţarea campaniei şi-i mai rămane şi mărunţiş de una mică, seara. Se va bronza în Logan.

Blaga/PDL– Va organiza câteva mitinguri, aşa, mai mult agape electorale, să se mai cunoască susţinătorii între ei şi să nu zică duşmanii că nu mobilizează lumea la urne. Dar mai degrabă, preşedintele PDL va antama nişte primari de-ai puterii – prima strigare! – pe care va încerca să-i convingă să nu-şi bată prea tare capul cu demersul USL.

Acţiunile electorale ale opoziţiei vor fi mai degrabă de antrenament, membrii şi simpatizanţii vor încerca câteva tricouri de diferite culori, să vada cum le stă, vor culege  procente serioase picate din cer şi vor exersa câteva tactici pentru  adevăratul meci din toamnă. Vor ţine banii la ciorap pentru a-i folosi judicios în campania pentru generale. Câteva doamne vor profita de ocazie să-şi etaleze noua colecţie vară-toamnă.

USL – Va trebui să aloce resurse uriaşe, să strângă bani de afişe, de clipuri radio şi TV, să închirieze săli, pieţe, gări, scene, reflectoare, să caute camioane şi macarale cu care să le mute, şi pe ele şi pe alegători, prin toate oraşele ţării. Va trebui să mobilizeze toţi primarii şi preşedinţii de consilii în plină vacanţă, un program infernal!

Efortul va fi cu atât mai dificil cu cât va trebui să anime un electorat cu moralul la pământ. Să zicem că vă trezeşte Crin Antonescu dimineaţa pe la 13.30, când ţi-e somnul mai dulce: „Scoală creştine, că dau turcii!” „Sunt mulţi, Măria Ta?” întrebi buimac şi năduşit. „Nici unul, da’ vorba-i vorbă!”

Maxima umilinţă: Va trebui să convoace încă o sesiune parlamentară extraordinară unde vor trebui să se milogească atât de „pucişti”, cât mai ales de pedelişti, să vina să-i ajute să se împuşte-n cap, adică să voteze actul prin care vor pierde bătălia finală: aprobarea noii legi a referendumului.

Antonescu – Se va trezi că o promulgă, cu aceeaşi mână cu care l-ar fi putut graţia pe Voiculescu, sau ar fi bătut covoarele Adinei Vălean cu ocazia instalării oficiale la Cotroceni a distinsei aspirante. Va exersa şi o semnătură înflorată, prezindenţială, pe hârtia pe care i-a împrumutat-o Suspendatul în Parlament. Şi asta tocmai într-una din zilele în care cota de încredere i-ar putea permite să-l zdobească pe Băsescu în alegeri!

Ponta – Are viaţa cea mai grea. Abia întors plin de cucuie de la Bruxelles are la dispoziţie un weekend să se roage de parlamentari să se întoarcă la muncă. Explicaţii şi la partid, şi acasa. Simte în ceafă respiraţia greilor din PSD, dar va trebui să se prefacă că guvernează şi să dea explicaţii în legătură cu cursul leului. De asemenea va trebui să traducă în româneşte pentru electorat ce-i i-au zis liderii europeni de toate alea. Când va veni pe la el Ecaterina Andronescu să-i zică de Bac’ nu se va putea gândi decât la plagiat.

Talpa USL – Ce vor face primarii şi investitorii, giruete fără de care rotirea partidelor la putere nu ar fi posibilă? Este foarte posibil să nu se arunce cu prea mult aplomb în această aventură, adică vor fi destul de reţinuţi să investească bani şi efort într-un război care pare din ce în ce mai pierdut cu cât de apropii de el. Îşi vor cere unul altuia numărul telefon al lui Blaga; întotdeauna e mai bine să suni tu primul.

Dar răul cel mai mare pentru USL ca alianţă, dar şi pentru PSD şi PNL-PC ca partide, va fi faptul că tot acest balamuc va constitui baza strategiei electorale a PDL care nu va ezita să le dea cu populismu’-cap, să-i toace în fiecare zi până la generale cu faptul că în loc să guverneze, adică să creeze locuri de muncă, să dea banii înapoi la pensionari şi lefegii etc etc, ei au aruncat ţara în haos, au prăpădit bani şi au pierdut timp într-un război politic care nu avea altă miză decât salvarea unor mentori de puşcărie.

Poţi să-i acuzi că profită?

24 comentarii

ion 13-07-2012 - 08:02

Vise , taica, vise ! Trezeste-te Rene ca s-a facut ziua !

Timotei 13-07-2012 - 09:50

DUPA SUSPENDAREA PARLAMENTULUI – 30 iulie – veti avea 3 zile de ingaduinta, cine este mai dottore sau crinilizat poate sa fuga din tara in mod liber, dar numai cu maximum 2 geamantane de caciula.

Dan IORGULESCU 16-07-2012 - 14:14

Basescu este UNIC in Romania. Nu am mai vazut un CARACTER atat de JOSNIC. A STAPANIT TARA prin CORUPTIE si SANTAJ (metode securiste practicate si ridicate la nivel de arta), aservit orbeste de o ceata de slugi, fiinte fara caracter care stiau ca astfel vor primi o halca din Romania. Este disperat ca VA DA SOCOTEALA pentru JEFUIREA si ASERVIREA ROMANIEI. Pentru a se salva a decis sa INGENUNCHEZE ROMANIA in fata celor care l-au folosit drept COADA de TOPOR. In istorie va ramane ca o MARE RUSINE pentru ROMANIA !!

BULA 13-07-2012 - 08:39

Te crezi Dumnezeu. De unde stii tu ce va fi ? Esti angajat de pedelaci sa bagi strambe pe la ziare ?

Timotei 13-07-2012 - 08:51

HAHA, USELACIUNI PAGUBOASE, REFERENDU VA MANANCA, NU SCAPATI !
Ati facut tara de rusine, ati mintit poporul, ati incalcat legea, gata vine si plata!

tomi 14-07-2012 - 02:07

Si când îţi spuneam să-ţi tacă gura te aruncai la mine ca o fiară.Domnul Traian Basescu va fi preşedintele României până în iunie 2015 şi să-mi zici cuţu dacă nu voi avea dreptate.Păcat ca tu nu vei mai apuca sfârşitul mandatului prezidenţial al domnului BASESCU în august îţi va suna gongul odată cu sosirea mea în ţară. Am în mâna deja mandatele de arestare a trei legionari, cred ca şti de cine vorbesc.
Văd că frica a început să te scoată din minţi, văd felul în care te repezi la bietul om. In ceea ce priveşte arestarea voastră cred că eşti convins că nu le voi pune în aplicare, vin cu trei tablete pe care ţi le-am promis că sânt bune pentru cap acelea de calibru 9 mm. Urbos nu încerca să fugi că nu ai unde, mâna noastră este lunga şi vezi ce au păţit toti cei care au lovit în noi. Mi-au prins bine cursurile făcute în cadrul securitaţii române,însă ai nostri sânt cu zece clase mai deştepţi.

cu repuls si stigma tomi

digital 14-07-2012 - 14:56

de la ce ai mâna lungă,mă,retardeală?!
ia zi-ne să ne distrăm un picuțel!

Ciu Huhu 14-07-2012 - 23:34

Curind vei crapa teroristule evreu Tomi si vei arde vesnic in Iad, la fel jegurile evreiesti asemenea tie!!!!!!!!!!!

Sper sa existe si evrei cinstititi, porcule Tomi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timotei 13-07-2012 - 08:55

LA REFERENDU CONTRA USELISTILOR, pana si urbos si ciuciu or sa voteze Nu.

prafingura 13-07-2012 - 09:58

iti confirmi numele parsule … esti chiar un pars, mai puturos decat un scons ! Ce scoti pe gura/”editezi” pute la fel cu ceea ce papi cu lingura cea mare ! Pofta buna la mancat ka.ka.t, portolacheule !

... 13-07-2012 - 10:52

…VORBELE, CIRCUL şi BĂLĂCĂREALA sunt DE PRISOS.. SĂ MERGEM la VOT, să votăm DA, să-l dăm JOS pe BIŞNIŢARUL, SECURISTUL, COMUNISTUL şi DICTATORUL Băse, ca să putem trăi in LINIŞTE si DEMOCRAŢIE. Aşa să ne ajute DUMNEZEU.

pathfinder 13-07-2012 - 12:00

Mda.
Realist scenariul.
Tontalaii vor pierde pe mana lor.
Probabil ca la toamna vor fi undeva pe la 40-45%.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-07-2012 - 12:08

GURNALISTU-le, poate devoalezi ,cum ai schimbat …macazu :—,,Băsescu îşi face top cu duşmanii săi din presă
Stire recomandata · Politica ·

Palatul Cotroceni a realizat topul înjurăturilor din mass-media la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

Şefului statului i se prezintă zilnic, pe lângă tradiţionala revistă a presei, şi o analiză sui-generis, parte a unei monitorizări mai ample, care conţine şi citate largi cu referirile negative şi chiar cu imprecaţiile, înjurăturile la adresa sa, precum şi cu cele neutre sau pozitive. Cotidianul a intrat în posesia monitorizărilor cu înjurăturile din mass-media care-l vizează pe Traian Băsescu, realizate la nivelul Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale.

În topul editorialiştilor ori al moderatorilor de televiziune care-l înjură vârtos şi constant pe şeful statului, conduce detaşat Trustul Intact al familiei lui Dan Voiculescu, oponent politic declarat al acestuia.

Pe primele trei locuri ale podiumului celor care, în scrierile lor ori în apariţiile televizate, au cele mai multe referiri negative la adresa lui Traian Băsescu, Palatul Cotroceni îi plasează pe Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Roxana Iordache (care a publicat în „Ziua“), Radu Tudor şi pe Valentin Stan.

Topul este constituit pe baza cantităţii referirilor negative adunate de-a lungul monitorizării. Imprecaţiile lui Ion Cristoiu se întind pe şapte pagini, ale lui Victor Ciutacu şi ale Roxanei Iordache, pe patru, ale lui Radu Tudor şi ale lui Valentin Stan, pe trei pagini. Diferenţa dintre cei de după Ion Cristoiu este dată de numărul de semne tipografice. Astfel, spre exemplu, cu 11.441 de semne, Roxana Iordache îl devansează pe Victor Ciutacu, cel care adună doar 10.117 semne tipografice.

Printre editorialiştii ale căror imprecaţii îl au drept ţintă pe şeful statului, Administraţia Prezidenţială i-a inclus şi pe politicienii Adrian Năstase, Zoe Petre ori Mugur Ciuvică. Adrian Năstase a fost inclus în urma editorialelor din „Jurnalul Naţional“, Mugur Ciuvică după apariţiile la Antena 3, iar Zoe Petre în urma tabletelor din „Ziua“.

Şi Trustul de Presă Realitatea-Caţavencu, prin Realitatea TV şi Cotidianul, nu scapă de monitorizarea Palatului Cotroceni cu privire la „înjurăturile“ la adresa lui Traian Băsescu, fiind incluşi: Mircea Dinescu, Robert Turcescu şi Cornel Nistorescu.

În afara acestora, sub lupa Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale se află, de aproape un an, cu referirile lor negative la adresa preşedintelui ţării, editorialişti ori publiciştii: Oana Stancu, Mihnea Tălău, Victor Ciutacu, Miruna Munteanu, Roxana Iordache, Dan Dumitrescu, Eliza Frâncu, Gabriela Vrânceanu-Firea, Rene Pârşan, Rareş Bogdan, Octavian Hoandră, Lucian Avramescu, Alexandru Mihalcea, Andrei

Bădin, Marian Nazat, Cornel Ivanciuc, Petre Mihai Băcanu, Sorin Roşca Stănescu şi Cristian Tudor Popescu.

Sinteza Administraţiei Prezidenţiale, aflată în posesia Cotidianului, cuprinde referirile celor 29 de editorialişti ori publicişti, începând din noiembrie 2007 până pe 4 iunie a.c.

Practica realizării unor evaluări ale referirilor în mass-media nu este nouă. Cel puţin sub mandatul lui Traian Băsescu, aceasta funcţionează încă din decembrie 2004. La revista presei zilnice este ataşată, conform unor surse din Administraţia Prezidenţială, şi o evaluare a referirilor la adresa şefului statului: neutre, pozitive şi negative. Din fiecare categorie se extrag citatele corespunzătoare şi astfel se realizează o sinteză a acestora.

Spicuim din sinteza Administraţiei Prezidenţiale căreia îi aparţin sublinierile.

Ion Cristoiu: „Traian Băsescu s-a abţinut cu greu să nu îndruge verzi şi uscate. Acum, graţie laxativului care a fost suspendarea, Traian Băsescu şi-a dat drumul. Şi ce ne-a fost dat să auzim din gura celui care vrea să se întoarcă la Cotroceni ca şef de stat, şi nu şef de bordel, întrece orice închipuire. (…) Pe solul sărac în materie de cultură generală al domniei sale.(…).“ („Jurnalul Naţional“, „Despre cum oligarhia salvează prostia“, 17.05.2007).

„Traian Băsescu se comportă acum în spaţiul public ca un bolnav de SIDA la bordel. (…) (…) Până la venirea sa la Cotroceni, românii considerau ca imposibile coborârea preşedintelui la nivelul cârciumii de mahala, provocările sexuale ale ziaristelor, amestecul brutal în Justiţie, tragerea pe sfoară, dar mai ales impostura, atacarea Parlamentului, partizanatul politic.“ (…). („Jurnalul Naţional“ „Un chibiţ electoral al Partidului Democrat“, 24.10.2007).

„Traian Băsescu a reuşit astfel să vâre şi mai adânc instituţia Preşedinţiei în fecalele societăţii româneşti.“ (5.11.2007; „Jurnalul Naţional“). …”—-URATA ocupatie , murdari si infecte exemplare!

un pars onest 13-07-2012 - 14:23

adevarat, exista explicatii, dar numai private

camelia 13-07-2012 - 13:36

USL-ul nu vaplati un shfantz pentru campania electorala a referendului. Are aparatul mega-scirbos al primarilor si consilierilor; acestia, imrpeuna cu „sfinta” politite vor baga ardei iute in fundurile alegatorilor si se va vota cu peste 98% din alegatori. Pe asta mizeaza Valeanca si Daciana ca sa le mentina pozitiile sotilor lor blegi si impaiati. Basescu va cadea iar opera de distrugere a romaniei se va sfirsi in maximum 2 ani dupa apocalipsa usl-ului.

tomi 14-07-2012 - 01:48

Si cind iti spuneam sa-ti taca gura te aruncai la mine ca o fiara.Domnul Traian Basescu va fi presedintele Romaniei pina in iunie 2015 si sa-mi zici cutu daca nu voi avea dreptate.Pacat ca tu nu vei mai apuca sfirsitul mandatului prezidential al domnului BASESCU in august iti va suna gongul odata cu sosirea mea in tara. Am in mina deja mandatele de arestare a trei legionari, cred ca sti de cine vorbesc.
Vad ca frica a inceput sa te scoata din minti, vad felul in care te repezi la bietul om. In ceea ce priveste arestarea voastra cred ca esti convins ca nu le voi pune in aplicare, vin cu trei tablete pe care ti le-am promis ca sint bune pentru cap acelea de calibru 9 mm. Urbos nu incerca sa fugi ca nu ai unde, mina noastra este lunga si vezi ce au patit toti cei care au lovit in noi. Mi-au prins bine cursurile facute in cadrul securitatii romane,insa ai nostri sint cu zece clase mai destepti.

cu repuls si stigma tomi

Ciu Huhu 14-07-2012 - 14:45

El basistul ”Camelia” a sapat groapa altuia, EL SI VOI VE-TI CADEA IN EA NEGRESIT!

Rene Parsan, trebuie basistule pedelist fara creier ca majoritatea oltenilor, sa iei tiganul ”Camelia”, pe Basescu, pe slugoiui lui, DD si pe toti cei ca voi din PDL si PP DD, SA VA ARUNCATI DE LA ETAJUL 9! handicapatul basist DD si ”Camelia a scos aceasta moda cu etajul 9 PENTRU CA VA ASTEAPTA MULTI ANI DE PUSCARIE, HUUUUOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!

Ion Golesteanu 15-07-2012 - 11:30

Cum văd Antonescu şi Ponta referendumul cu jumătate din cine vine la vot?

În curte la balamuc nebunii relativ normali şi, mai ales neagresivi, au fost învoiţi pe la căşile lor. Că e duminică. Au mai rămas cei închişi, eventual în cămașă de forţă, care n-au ce căuta nici în curte. Au scăpat, nu se ştie cum, Crinuţ şi Victoraş. Şi s-au apucat de referendum. Crin, în faţă (dé, preşedintele, chiar dacă interimar). Victor, după el. Victoraş se împiedică şi-l bruschează, cu gingăşie, pe Crin. Care se întoarce furios: Băsescianule! V: (timorat, umil, se întoarce şi el şi se uită interzis uitându-se în spate): Parcă poţi să ştii în înghesuiala asta, Tovarăşe Preşedinte…

Ciu Huhu 15-07-2012 - 16:39

Nu te mai chinuii DEGEABA, slugoi al dictatorului Basescu in citeva luni toti porcii basisti-pedelisti VE-TI PUTREZII LA INCHISOARE, IN FRUNTE CU PORCUL BASESCU!!

digital 15-07-2012 - 17:07

Ion Molesteanu?!
hahaha!
pe cine ai mo-lestat ultima oară?!
ne spui?!

Ion Golesteanu 16-07-2012 - 11:47

I-ati schimbat pe Victotras si Crinisor?
Fuguta la adapost
ACERTIZARE METEO – Dupa canicula, vine vijelie.
Nu vedeti ce jos zboara pisicile azi?

Ion Golesteanu 16-07-2012 - 11:59

Nici aici nu va dezbarati d e a fura voturile in a nustiu cata zi de referendum USL-list?
Va astept sa ma molestati. Evident, cu batele. Ca altceva nu stiti. Va lipseste imaginatia. Hai, pueti-va capul la contributie. Care cap? Nu va ganiti la ce nu trebuie. Ca de-acolo se-mprastie pe voi.

soryn 16-07-2012 - 14:48

ESTI UN PROST

Tache 16-07-2012 - 12:22

.
Declaraţia lui Băsescu explică în parte reacţia Angelei Merkel faţă de România Preşedintele suspendat Traian Băsescu a făcut duminică seară o declaraţie şocantă, la Realitatea TV, care a trecut neobservată printre noianul de elucubraţii debitate.

Băsescu a relatat episodul convorbirii cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, recunoscând, fără să vrea, că a dezinformat-o.

„M-a întrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă ordonanţa de urgenţă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a întrebat dacă este reglementată în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu, nu este reglementată”, a declarat senin Băsescu.

http://www.realitatea.net/jurnale.html#emisiune15Iulie2012-2000 (minutul 20.05 – 20.06)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult