Acasa Opinii Băsescu dă şah opoziţiei

Băsescu dă şah opoziţiei

scris de Marin Neacșu
4 afisari

Partidele componente ale USL au sâmbătă congrese extraordinare. Aceste congrese vor statua repartiţia candidaturilor  la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, vor discuta strategia preelectorală  şi electorală şi probabil vor discuta şi paşii ce vor urma.

Marin NeacsuToate bune şi frumoase, numai că Băsescu s-a gândit el un pic să le dea ordinea de zi peste cap şi să le dea teme pentru acasă. S-a gândit el să le schimbe programul şi direcţia trimiţându-le o scrisoare prin care le aminteşte rezultatele referendumului privind  parlamentul unicameral. De ce ţine atât de mult la acest sistem parlamentar acum ? E simplu. Ştie că PDL nu mai are şanse la viitoarele alegeri parlamentare iar să fure voturi nu se mai poate, ar însemna să răstoarne practic rapoartele şi chiar aşa de mult nu poate fura nici dacă cumătrul Bercea îşi mobilizează toate neamurile. Aşa că micşorează numărul de parlamentari ca să aibă cât mai puţini parlamentari de manipulat, şantajat şi cumpărat după alegeri. Bună socoteala marinarului. Una e să ai o majoritate cu 230 de parlamentari şi alta cu 150 nu ?

Ce mai vrea marinarul ? Păi marinarul mai cere schimbarea Constituţiei şi dacă opoziţia votează, el este gata să îşi dea demisia şi să organizeze alegeri prezidenţiale în toamnă, renunţând cu drag la doi ani de mandat. Ce propune Băsescu ?

În cazul în care veţi accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea mea de reducere a mandatului preşedintelui la 4 ani, vă garantez că în timp util voi demisiona din funcţia de preşedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale. Consider că o astfel de abordare este în măsură a da oamenilor politici ocazia să respecte înscrisul constituţional de la art. 2 din Constituţia României care precizează dreptul de exercitare a suveranităţii naţionale a poporului român prin referendum. În acelaşi timp, apreciez că revenirea la mandatul de 4 ani pentru Preşedintele României este necesară în perspectiva consolidării deplinei democraţii”.

Ei bine, deşteaptă mutare. Domnul Băsescu vrea sprijinul opoziţiei pentru a putea manevra mai uşor parlamentarii  din viitorul parlament promiţând în schimb cioara de pe gard. Bineînţeles că nu are nici un gând să se ţină de cuvânt, dar în primul rând NU POATE să ofere ceea ce nu are cum, pentru că  a modifica mandatul preşedintelui este neconstituţional. În Constituţie scrie negru pe alb că mandatul preşedintelui este de 5 ani şi punct. Nu se specifică nimic despre modificarea mandatului preşedintelui.

Presupunând că ar intenţiona să se ţină de cuvânt,  cine îmi garantează mie că nu se va trezi un admirator din parlament , sau întregul PDL, să atace la Curtea Constituţională modificarea mandatului, cu şanse reale de a câştiga, şi atunci Opoziţia se trezeşte cu schimbarea Constituţiei şi cu un preşedinte nedemisionat, deşi „ el a făcut tot ce a putut pentru a se ţine de cuvânt.”

Este pur şi simplu incredibil modul  în care acest samsar negociază mandatul pe care i l-a dat populaţia care l-a votat. Atâta lipsă de respect faţă de proprii alegători mai rar. Domnul Băsescu se crede la piaţă şi negociază voturile cetăţenilor, legile votate de parlamentari şi articolele din Constituţie după bunul plac ca şi cum ar negocia preţul porcului din coteţ. Asta este părerea preşedintelui Băsescu despre Instituţia Prezidenţială.

Până una alta, ceea ce va reuşi să facă Băsescu cu această scrisoare este să le schimbe direcţia celor trei congrese, şi le dă şah liderilor opoziţiei, demonstrând că nici în casă la ei nu pot face ce vor,  fac şi discută tot ce vrea Băsescu.

17 comentarii

Pertinax de Montcrabeau 07-04-2012 - 07:31

Mai exista in tara asta vre-un idiot care sa mai creada minciunile ordinare ale evreului basescu?

milosul 07-04-2012 - 10:11

Băsescu dă şah opoziţiei. Ha ha ha ha…….Numai in mintea ta de ‘intelectual ’89’ poate spune asa ceva. Basescu este mat, bai ;intelectualule. Cineva care este mat nu mai poate juca. Puteai spune: Cacealmaua lui basescu. Nu am pretentii mai mari de la Neacsu. Ha ha ha ha…….. Sa mori de ras, nu alta!!!!!!!!

geek-a-contra 07-04-2012 - 11:55

in ce a constat „sahul” ala? o cutiuta cu patratele pe capac si cu piese de sah in ea?

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 07-04-2012 - 15:51

Ultima gaselnita a mafiotilor usl-isti este aceea de a fura sintagma „popor” si a si-o atribui lor prin intermediul presei aservite slugarnic si miselesc. Acesti doi mascarici, in spatele carora se ascunde tot rahatul care a distrus Romania din 1989 incoace NU pot fi credibili in fata poporului Roman, si atunci si-au asmutit hoardele de jurnalisti in a-i forta sa le atribuie ceea ce nu poate fi al lor, sintagma : „popor”. Pe la toate televiziunile, racolarile usl-ului de fugari de la pdl, poarta verdictul: acei politicieni ai pdl-ului au trecut la „popor”, adica, la usl. Doamne, Doamne, cita mizerie morala musteste in aceasta tara. Cum mai pot veni acesti nemernici in fata poporului ca sa incerce inca o spalare pe creieri a acestor 20 de milioane de dezamagiti? CIne mai poate sa creada in Romania lui 7 aprilie 2012 ca usl-ul nu este acelasi fsn din 1989, cind, sub ghearele celui mai nemernic dintre romani, Ion Iliescu, Romania avea sa treaca la procesul de deznationalizare si de distrugere a fiintei neamului romanesc? Cine mai poate sa vina in 7 aprilie 2012 sa mai creada ca acesti nemernici si clovni mizerabili de Crin si Ponta, mai pot sa redea romanilor speranta intr-o viata mai buna cind, cei din spatele lor, hoardele comunisto-securiste, care au stat in penumbra 7 ani,abea asteapta sa treaca la butoane si sa se infrupte exact ca fratii lor gemeni pdl-isti din contractele banose cu statul roman, fara sa acceseze nici macar un euro din ajutoarele europene? Cine crede ca Nastase, Hrebe, Sova, et.co, au devenit din draci, ingeri, in 7 ani de stat pe bara? Vai de tara asta, daca cineva mai crede si mai da un vot acestor mincinosi ordinari care au distrus fiinta neamului. Auzi la ei: „au trecut de partea poporului” ! Care popor? Al lui Nastase? Al lui Iliescu? Cum se poate ca acest neam saracit si distrus de comunistii pdnlisti, psdisti, pdlisti (aceleasi mizerii) sa mai vina in fata poporului si sa se mai asimileze cu poporul? E un nonsens, e o mirsevie. Toate aceste hoarde de contopisti mizerabili care se ascund sub denumirea substantivului comun: jurnalisti, se adreseaza de fapt, cui? Ei se adeseaza poporului ppdd-ului, acel popor despre care se crede ca este prost, marginit, spalat pe creier, adica, 19 milioane de „idioti” catre care se indreapta milogeala lor penibila, si incercarea lor disperata, platita cu bani grei veniti tot de la popor, de a le schimba cursul alegerii lor pentru ppdd, catre mizeria usl. Cred ciocoii presei servite si umilite, gen Striblea, Chireac, Dragotescu, Gidea, etc., ca mai pot prosti pe romani? Ha, ha, ha. Vor avea o mare surpriza cind vor simti pe pielea lor propria lor prostie, cind se vor vedea fata-in-fata cu un popor care nu mai poate fi pacalit la nesfirsit, iar acest popor le va da un sut in fund acest teroristi de presa care sint in stare sa-si omoare si copiii lor pentru trei zeci de arginti.

neacsum 07-04-2012 - 19:31

De unde spuneai ca a furat USL sintagma popor? De la Decebal catre popor, de la Tudor Vladimirescu sau de la Cojocaru? De la Decebal nu , ca ar fi iesit din Mormant, de la Tudor nu, ca el aspus clar cine este poporul, iar de la Cojocaru nu, caci lui Cojocaru i-a furat-o DD , cu partid cu tot. Asa ca nene, las-o jos. Spuneam eu mai demult ca PPDD a pus monopol pe toate gandurile oamenilor si nu mai poti spune ceva ca hop , esti membru PPDP. Dar mai lasati fratilor si jos, sa mai ia si altii, ca poate ati obosit. Maine o sapuneti monopolsi pe buna ziua.Nu o sa mai ptem spune buna ziua, ca asa a spus Diconescu cand s-a sculat si sintagma apartine partidului aluia care s-a dat primul jos din caruta in Caracal.
Mai ai idei din astea, varsa tot ca incepe campania , sa puteti da in judecata pe toti cei care folosesc sintagmele PPDD. Pe sintagma ametiti nu puneti monopol, ca este specifica.

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 07-04-2012 - 20:40

D-le Neacsu, ca am dreptate o spune si marele ziarist al tarii Ion Cristoiu in ultimul editorial de la Ev. Zilei. Ponta se inspira constatnt din ceea ce vede la otv.

D-le Neacsu, d-sta rastalmaciti ceea ce spun eu, fortati o alta perceptie a ideilor pe care le pun pe forum, in dorinta d-stra de a mistifica adevarul care reiese din ideile mele. PPDD-ul nu este un partid al extremistilor, d-le Neacsu, nimeni de la ppdd nu spune si nu declara ceea ce spuneti d-stra in mesajele d-stra. PPDD-ul este altceva, d-le Neacsu, ppdd-ul este emulatia poporului, el s-a nascut din suferintele poporului roman, prin intermediul unui post tv si al celui care l-a inventat. Dan Diaconescu, spre deosebire de Ponta, Crin, Vadim, nu se arata pe el insusi incepator de drumuri, nu se arata pe el insusi deitnatorul adevarulu suprem, ci, din potriva, el intotdeauna se declara mai slab d.p.d.v.d intelectual decit cei pe care ii promoveaza. El, Dan Diaconescu, de cite ori se afla in multime si aude opiniile vreunui oarecare, declara ca acela sau aceea care i se adeseaza e mai destept, desteapta decit oricare analist politic care se preumbla pe la televiziunile ciocoilor. De ce nu vedeti si acest aspect al realitatii, d-le Neacsu? De ce va incrincenati sa va luati iluziile drept realitate si sa puneti in circa lui DD si a partidului lui stari de fapt care nu exista decit in mintea d-tale? Vad cum va macina gelozia, d-le Neacsu, si de la mesaj la mesaj va incrincenati si mai tare pe niste exagerari demne de un Vadim aflat in delirum tremens. Se poate? Unde este spiritul detasat, echilibrat, deontologic care trebuie sa-l arboreze un jurnalist cu experienta? D-ta vorbesti ca Vadim, ca Becali, ca Urdos sau ciuciu. Se poate, domnule? Si te mai miri de ce te injura lumea! 🙂

neacsum 07-04-2012 - 21:39

Cine e marele ziarist al tarii ? Nu am inteles .Hai domnule, cum va mangaie unul, cum devine cel mai tare din parcare? Eu stiam ca cel mai mare ziarist al tarii este DD. Pai ce spui duimneata este tradare de partid. Se poate ?Apropo, tine minte ce ai spus acuma despre Cristoiu. O sa iti aduc aminte. Si apoi, daca Cristoiu a spus despre Pnta ca il imita pe DD, nu e neaparat nevoie sa il si cred eu. Cristoiu a spus si ca Basescu este cel mai bun presedinte. Asa e ca are dreptate? Asa ca nu te grabi sa lauzi pe cel care momentan pare sa te linguseasca. Ce sa faca si el, cauta un partid sa il plateasca, ca PDL nu mai are sanse, iar USL nu il primeste. Ce a mai ramas? Pupa si el ce poate.Nu inteleg cu ce a deranjat comentariul meu. Am dreptul la opinie, nu am vorbit urat, nu am jignit. Sau trebuia neaparat sa fiu de acord cu dumneata ? Nu se poate.

basesekoo_1 07-04-2012 - 21:50

APV-istule , insfarsit ai niscaiva cu interlocutori de nivel echivalent de inteligenta . Asta este o realizare, o recunoastere. Iar dl.Cristoiu este intradevar un mare ziarist si ca om este mare .HA ha ha .

urbos 07-04-2012 - 21:59

Cristoiu/Coroiu e un gunoi uman, o starpitura fara caracter, ziarist doar pentru ghiolbani si retardati. Cristoiu este ziaristul-manea, iar EVZ-ul lui de pe vremuri un fel de OTV al presei scrise.

neacsum 07-04-2012 - 22:27

Basesekoo_1
Pai daca esti de acord cu PDL+PSD nu pot spune decat ca cine se aseamana se aduna.
Dati-i bice. Daca va iubiti, de ce nu va luati?Ca e voie. Si nas sa va fie marele ziarist.

digital 07-04-2012 - 21:43

hahaha!
gogoșarul,cel mai mare ziarist al țăriii!!
hahaha!!
poate…..cel mai mare MUYST,al țării!!!!!!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 08-04-2012 - 00:07

D-le Neacsu, de ce-mi bagati vorbele d-stra in gura? Eu v-am spus de nenumarate ori ca va respect opiniile, chiar daca nu sunt de acord cu ele. Ramineti, stimate domn, la ideile si opiniile d-stra. Nimeni nu va obliga sa iubiti ppdd-ul. Vorba aia, dragoste cu sila nu se face. Eu am luat atitudine fata de opiniile d-stra din momentul din care ati inceput sa ne jingiti, si sa folositi un vocabular care nu va face cinste. Uitati-va si d-stra la mesajul pe care l-ati trimis unui forumist anonim care semneaza cu pseudonimul „baseskoo_1”, facind o gluma de prost gust. Cum credeti ca o sa se raporteze ceilalti forumisti la imaginea pe care v-o faceti prin astfel de mesaje? Eu am intrat pe acest forum de citeva saptamini si nu stiu ce a fost pe aici inainte de venirea mea aici, dar, se pare ca, de-alungul timpului, ati reusit prin limbaj, prin opinii, prin modul cum va adresati forumistilor sa va formati o imagine negativa, si vad ca de citeori apareti pe aici, unii va injura fara sa va citeasca mesajele, ci doar pentru faptul ca va vad numele pe monitor.

Domnule Neacsu, eu va respect antippdd-ismul d-stra, si as dori sa ma contracarati cu idei si mesaje valoroase, dar, pina acum, nu am intilnit decit idei si mesaje din care reiese gelozia, pisma, necolegialitatea d-stra fata de un jurnalist din televiziune, coleg de-al d-stra. Orice om de bunacredinta, cind aude pe un alt jurnalist criticindu-l pe DD, isi pune intrebarea: daca il critici pe DD, d-ta cu ce esti mai bun decit el, ce-ai facut d-ta mai bine ca el, ce poti etala d-ta ca sa te compari cu DD?

Acum cind va scriu, ma uit pe monitorul computerului si vad vizita lui DD in Judetul Oltenia, si vad lucruri care ma fac sa ma simt mindru ca sint roman; vad oameni amariti care vin si vorbesc liber si-si spun necazurile printre lacrimi, vad un popor distrus, umilit, insclavagit, oameni care nu mai au cum sa se descurce ca sa-si duca ziua de miine, si, cu mic cu mare, vin in intimpinarea lui DD cu unica speranta ca sa-i spuna greutatile lor. Eu, pina acum, nu am vazut asa ceva cu Crin sau Ponta. Lor li se vor pregati, desigur, intilniri dinainte pregatite, simulacre de vizite, dar intilniri vii, adhoc, cu oameni nemomiti si neplatiti sau amenintati ca daca nu vor iesi in intimpinarea usl-ului nu mai vor primi lemne, pensii, sau cine stie ce alte beneficii de care oricum ei sint indreptuiti sa le primeasca, eu nu am vazut.

In pofida opiniilor unora si a altora despre Ion Cristoiu, el este considerat de intreaga tagma a jurnalistilor si de restul intelighentiei romanesti ca unul dintre cei mai valorosi ziaristi, indiferent de optiunile lui politice. Eu va intreb, daca am merge pe strada si am face un mic sondaj de opinie si am intreba o suta de cetateni cine este Ion Cristoiu si cine este Neacsu, cam citi ar da un raspuns pozitiv pentru Cristoiu, si citi pentru Neacsu? Numai daca veti fi onesti si veti incerca un raspuns la aceasta intrebare, si o sa va dati seama cam unde va situati fata de Cristoiu. Pentru mine, Ion Cristoiu, dupa ultima lui carte dedicata maresalului Antonescu a crescut si mai mult, valoric vorbind. D-ta cite carti ai scris, si de unde pot sa le procur?

Va doresc un sfirsit de saptamina agreabil, domnule Neacsu.

neacsum 08-04-2012 - 08:33

PDL+USL
Domnule, hai sa lamurim cateva aspecte:
1. eu nu v-am jignit si nu am jignit pe nimeni. Daca a iubi pe cineva vi se pare jignire, atunci problema nu este la mine . Vizavi de dragostea dintre dvs si basesesko, era clar pentru oricine la ce ma referam, dar dvs ati luat-o cum v-a convenit. Nu e treaba mea. Dar chiar daca aluzia mea ar fi fost la o dragoste fizica , nu vad de ce v-ati fi simtit jignit, inseamna ca nu apreciati legile europene, libertatatea de exprimare si aveti o problema prin faptul ca ii considerati pe homosexuali persoane care merita dispretuite ceea ce duce la concluzii deloc democratice. Va puteti defini parerile vizavi de acest aspect ? Ca sa vedem cine pe cine jigneste.
3. In ceea ce priveste cartile scrise de marele ziarist Cristoiu, pentru mine este lipsit de importanmta cate carti a scris sau cati l-au citit. Amintesc ca sunt multi care au scris carti, amintesc pe Horia Sima, CZC, Hitler, unele din ele citite si apreciate de milioane de oameni. Asta nu face din ei nici cei mai mari ziaristi, nici Apostoli demni de apreciat sau urmat. Mai conteaza uneori si profilul moral al celui care scrie si ce contin scrierile si faptele lui. De scris friumos, pot multi sa scrie. Asa cum de vorbit toti politicienii vorbesc frumops. De la scris-vorba pana la fapta insa , e cale lunga. Asa ca mai usor cu marele Cristoiu. Cristoiu ba fost un cantaret de ode al celor aflati la putere inca de cand era tanar utecist, asa ca
las-o jos. Sa mai amintesc perioada cat era redactor sef adjunct la Scanteia tineretului si conducea departamentul Cultura Morala si Reportaje, sau despre daunele morale platite pentru defaimarea unor persoane , sau mai bine despre faptul ca este considerat de unii istorici drept Varful de lance al falsificarii evenimentelor din Decembrie, favorizand activitatile securitatii ? Mai bine nu mai spun.

milosul 08-04-2012 - 12:33

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE = NEACSU !!!????

milosul 08-04-2012 - 14:48

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE = ZIUA VECHE

basesekoo_1 08-04-2012 - 14:52

nu intelegi nimic, nea caisa. Chiar si de la un fost APV-ist poti emite pretentiisi in special daca a esuat lamentabil , ca si exemplarul mai sus pomenit. Cine a zis ca Psd si Pdl sant frecventabile, dar Pnl si Pc cum sant in perspectiva unui ppd aflat in expansiune numai datorita escrocheriilor puse in aplicare de clasa de smenozeala si inghitita de un tot mai stupid people.

milosul 09-04-2012 - 20:47

Ziua veche va fi facuta sah mat foarte curand, daca mai accepta ‘intelectuali’ precum Neacsu sau Pena. Fiecare pasare pe limba ei………..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult