Acasa Opinii Băsescu, tot mai relevent

Băsescu, tot mai relevent

scris de Doru Dragomir
422 Afisari

Si uite asa, pas cu pas, din resentiment, ingustime si prostie, reusesc sa il resusciteze si relanseze pe Băsescu chiar ei. In loc sa-l lase naiba in pace – un pensionar si un politician in retragere, o varianta de Iliescu si Constantinescu – toti, de la Institutia Primului Domn de la Cotroceni pana la ultimul taliban autodesemnat ca anti-basist dus cu pluta pe internet, de la adversarii sai politici auto-declarati, la impostorii de presa, par toti determinati intr-o fixatie maniacala sa il readuca nu doar in prim plan public dar sa il valideze ca lider al opozitiei.
Dragoș Paul AligicăErau isterizati mai ieri ca nu stiu ce a zis impotriva justitiei ca si cum chestia respectiva ar fi avut nu stiu ce impact politic sau institutional major. Vax albina. La conferinta de presa de 100 de zile, Institutia Primului Domn avea treaba sa se rafuiasca cu predecesorul, in loc sa se rafuiasca cu chestiile prezente si arzatoare: Parlamentul corupt si guvernul corupt si incompetent. (A mai gasit si cu cale sa o faca si prin glume fortate si deplasate, domeniu la care predecesorul sau e tatic, nu ca il bate la puncte, ci sterge pe jos cu el). Iar toata adunatura de gura casca sta in incordare ca si cum ceea ce face si zice fostul presedinte – un „fost”, lipsit de orice parghie instititutinala si politica la ora actuala, alta decat bagatul in seama public- ar reprezenta problema numarul 1 a tarii. Nu mai dau exemple ca sunt garla.

Unde prioritatea numarul 1 a tarii si interesul public dicteaza cu urgenta necesitatea unui guvern competent si demantelarea retelelor de coruptie ancorate in el si la sefia parlamentului, ei stau cu o fixatie vecina cu isteria holbati la Băsescu. Dar asta e. Unde nu e, nu e: Un om are puterea si datoria publica sa opreasca tot circul si brambureala asta, sa dea o linie directoare politicii si dezbaterii nationale, sa faca un pas in arena si sa ocupe locul, sa dea o forma si o directie politica in tara, sa seteze niste prioritati… Nu o face. De ce? Habar nu am. Scrie o carte de dezvaluiri din culisele primelor 100 de zile. Sau cel putin asa lasa aparatul sau de presa sa se inteleaga.

Si asa pas cu pas Băsescu nu este doar reinventat, dar devine din ce in ce mai relevant polic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS