Acasa Opinii Broken legs – Ponta şi-a tras selfie

Broken legs – Ponta şi-a tras selfie

scris de Marin Neacșu
8 afisari

Doamne ce de comentarii, analize şi discuţii o să mai curgă după ultima ştire, ultimul breaking news sau mai précis broken legs cu self suspendarea pe 28 de zile a lui Ponta.
Marin-Neacsu-266x300Şi-a făcut omul un selfie şi acum toată lumea politică vuiază. Ce mare lucru, nu e prima oară când om de stat îşi bagă piciorul în ghips, când este la ananghie, alţii au făcut-o deja de acum 25 de ani, tot ca să scape de puşcărie şi tot nu au scăpat, eu nu înţeleg de ce nu învăţăm noi din istorie.
Una peste alta, operaţia asta cu autosuspendare vine tocmai bine, exact când trebuia, ca să nu mai poată Klauss să îl suspende şi cu ocazia asta, pentru că e în repaus total, cu ţidulă de la doftori din afară, deci în afară de orice dubiu că ar fi primit peşcheş – ptiu că vorbesc de peşcheş în ţara peşcheşului – nici doctorii de la DNA nu îl mai pot cita la sediul lor, pentru că domnul Ponta a primit arest la domiciliu de la doctori. Două dintr-o lovitură. Dar trebuie să recunosc, idea cu piciorul în ghips este bună chiar dacă nu originală. Acum Iohannis nu mai poate face scandal cu suspendarea pe motive de dosar penal, este deja suspendat, va fi în concediu medical şi conform codului muncii nu poate fi înlocuit decât temporar, lumea se va sensibiliza, va empatiza cu săracu Ponta şi poate între timp se va mai domoli.
Bineînţeles că la pupitre va sta naş Oprea, Ponta crede că tot el va dirija, dar cu Oprea nu poţi fi sigur, acum spune ceva de interesul naţional, mai lasă colţurile gurii jos şi mai priveşte o dată în sus şi gata, a schimbat direcţia. Săracu Marean, o fi fost el mai agramat, dar pe politică le are, el i-a atras atenţia lui Ponta că doarme cu şarpele la sân. Atenţie Victoraş, să nu îţi rupi gâtul cu naşu ăsta că el este patriot, o dă în mă-sa de cumetrie “dacă interesele ţării o cer”. Nu sta prea mult acasă, că s-ar putea să prindă Oprea drag de scaun.
Câte F16 nu va avea România?
Croitorul Duşa, ca să nu mai spun cârpaciul, că se supără, a intrat în campanie sau în companie, că nu mai ştiu cum îi spune, dar a intrat. Aflat în Sibiu la scoaterea din cuibar a noilor manageri militari, domnul Duşa ne anunţă propagandistic că România va mai avea, în curând, o nouă escadrilă de avioane. Aşa cum spunea cineva, cum nici pe prima nu o are încă, se poate spune că domnul Duşa ne-a anunţat că România NU VA AVEA ÎNCĂ O ESCADRILA. Iată ce a anunţat domnul ministru: „Piloţii noştri şi personalul tehnic de la Forţele Aeriene se află în Portugalia la pregătire. Pregătirea se face pe avioanele noastre, care deja au fost modernizate. Primele şase vor sosi în 2016, următoarele şase în 2017. În acelaşi timp, pregătim infrastructura de la Aeroportul Feteşti pentru a opera de pe acest aeroport avioanele F16 şi sunt în pregătire formalităţile, e destul de complicat, pentru achiziţia celei de a doua escadrile, adică tot 12 avioane
Deci, la această oră, conform declaraţiilor domnului Duşa, România ARE (?????) deja 12 avioane F-16. Bun! Unde sunt ele? Păi cică 6 au fost modernmizate şi sunt în Portugalia, le vom vedea –probabil- prin România în 2016. Celelalte 6- probabil- îşi aşteaptă rândul sau banii pentru modernizare şi tot probabil le vom vedea prin 2017. Dar pentru că nu ajunge câte probabilităţi avem, domnul Duşa mai adaugă un probabil de încă 12 avioane. Acum însă se modernizează .. formalităţile, o chestie mai complicată decât modernizarea avioanelor în sine, aşa că nu se ştie în care secol vor fi. Deocamdată afacerea e la stadiul “Mai vrem 12”. Pe mine personal nu mă miră nici anunţul inutil, atâta vreme cât nu pui nimic pe masă, e o simplă laudă, fără nimic concret, ca la alegeri, nici stilul. Îmi amintesc că, prin ianuarie, domnul Duşa ne anunţa că la 1 februarie va trimite în Parlament legea pensiilor militare, care va fi votată în actuala stagiune parlamentară. Am spus stagiune pentru că ce se întâmplă în parlament e teatru ieftin. Acum vor intra în relache. Deci domnul Duşa mai întâi ne-a spus că legea e gata avizată, discutată, mai sunt doar mici consultări cu sindicatele şi asociaţiile subordonate. Apoi suntem anunţaţi în plin Parlament că legea se află la şefii de structuri pentru a fi însuşită. Şi şi-au tot însuşit-o câteva luni până a ieşit una care acum stă prin comisii ca avioanele în Portugalia, la “ modernizare”, doar că aici îi spune amendare. Ăsta e stilul, eu nu mă mai mir.
În pas alergător
Dar dacă legea pensiilor militare bate pasul pe loc, aş spune că e în poziţia culcat, acelaşi dom Duşa vrea să treacă prin parlament o altă lege, dar în pas alergător. Este vorba de legea rezervistului profesionist, pe care domnul Duşa o doreşte urgentată pentru că ar fi –crede dânsul sau cer aliaţii- salvarea României în cazul unui război. Unde? Se ştie. Ce nu se ştie de către marea masă a oamenilor este că acel proiect nu miroase, ci pute efectiv a făcătură, fiind efectiv o viitoare sursă de procopsire a unor pupili şi pupile care vor intra în armată pe uşa din dos, pe funcţii dorite sau “comandate”. Am analizat proiectul, articol cu articol, şi nu ştiu dacă mi-a rămas unul neamendat. Am trimis punct de vedere mai marilor armatei, dar bineînţeles că a rămas la fel.
Domnule ministru, dacă vă interesează şi un alt punct de vedere vizavi de acest proiect până să îl daţi pe repede înainte, vă stau la dispoziţie. Eu zic să lăsaţi interesele partenerului strategic şi ale partenerilor de guvernare şi să mai priviţi şi la interesele reale ale armatei. Apropo, aşa de pamplezir, este trecut în lege şi de unde veţi scoate banii necesari, că parcă aşa cere Constituţia, să indicaţi şi sursa de finanţare, pentru că acel proiect va mânca bani cam cât nu mănâncă acum toţi subofiţerii din armata română. Faceţi o socoteală simplă: bani pentru ţinute, bani pentru rezervişti, bani pentru instruire, chemarea cadrelor sâmbăta şi duminica la program, bani pentru asigurarea materială, pentru poligoane, masă, pentru muniţie, trageri, apoi documente, planificări, controale, carburanţi, bani pentru recompensarea firmelor unde sunt angajati rezerviştii şi toţi banii ăştia trebuie urgent. De unde îi luaţi, de la pensii ? Să nu contaţi pe suplimentarea fondului MApN aprobată în CSAT şi trâmbiţată ca o mare realizare a mutului, că FMI-ul nu a fost de acord, deci ţeapă.
Mareşalul premier
Domnul Oprea, fostul locotenetnt al luceafărului huilei a ajuns general cu patru stele. Într-un interviu televizat, recent, acesta ne spune ce copilărie tristă şi săracă a avut şi cum a visat el să ajungă general. Şi ca să îşi vadă visul împlinit, a deschis portiere unor lideri sindicali, nu mai contează că era pus de colegii din servicii, important e că s-a achitat de sarcină şi nu şi-a prins mâna, aceeaşi mână care servise comandanţi din armată cu cafea prin hotelurile de la malul mării. Şi nici nu s-a fript cu cafeaua. Mare realizare pentru un băiat sărac, plecat de la ţară. În armată a făcut purici până la gradul de maior, a ieşit, dar a fost reactivat, făcut colonel apoi şi primeşte prima stea politic.
Intrat în politică, a lansat-o pe viitoarea paraşutistă naţională a ţării, apoi a salvat de câteva ori guverne şi ţara prin “sacrificii” atunci când interesele ţării au cerut şi aşa a mai primit câteva stele. Se va opri Oprea aici? Mă îndoiesc.
După demisia lui Dragnea, rămâne singurul vicepremier şi iată, acum, premier interimar. Sunt convins că interesul naţional îl face să accepte cu umilinţă noua sarcină şi mă gândesc cu groază la figurile miniştrilor când vorbeşte el, un fel de precursor al mutului. Singurele indicaţii sau decizii pe care le poate lua sunt: “trebuie să luăm măsuri, nimeni nu doarme, sunteţi în slujba ţării 24 de ore din 24!”Sunt convins că la deciziile tehnice va spune: “ să vină tovarăşu premier, este de competenţa domniei sale”.
Deocamdată, pe Wikipedia va scrie “premier al României în perioada”… Atenţie domnul Iohannis, eu nu cred că se va opri aici. Dacă îi faceţi mareşal, poate scăpaţi altfel, ochii la scaun. De la branconer şi reputatul deputat Auto, nu s-a văzut un om mai nepregătit cu o pălărie aşa mare pe cap.

Sărmană ţară, ce domnitori ai avut şi ce caricaturi te conduc acum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult