Acasa Opinii Bumerangul lui Crin Antonescu

Bumerangul lui Crin Antonescu

scris de Ion Petrescu
6 afisari

Există trei genuri de oameni, afirma Niccolo Machiavelli: unii capabili să înţeleagă ei înşişi lucrurile, alţii care înţeleg ceea ce li se explică, în sfârşit al treilea gen sunt cei ce nu pricep nici ei înşişi, nici dacă le arată alţii. Cei dintâi sunt minunaţi, cei din categoria a doua sunt buni, ultimii sunt de-a dreptul nefolositori.

Ion PetrescuAceasta este o posibilă explicaţie a Blitzkriegului/Războiului fulger declanşat de prezidenţiabilul Crin Antonescu.

Andrei Chiliman, Dan Cristian Popescu şi Geani Dinu nu s-au  aliniat, fără crâcnire, la prioritatea conducerii centrale – înţelegerea aranjamentelor menite a-i asigura propulsarea, la Cotroceni, a celui de-al patrulea Escu, după Iliescu, Constantinescu şi Băsescu.

Că nu li s-a explicat decât ulterior, într-o manieră agresivă, motivul decapitării – cei trei şefi liberali nu s-ar fi înţeles cu PSD, pe candidaturi, la sectoarele cu probleme – asta este clar. La fel de limpede, pentru alegătorul simplu, deloc înregimentat politic, este că o luptă surdă macină formaţiunea liberală, orgoliile fiind mari în rândurile celor ce cred că politica rămâne dama de companie care se culcă cu cel mai tare.

Însă reglările de conturi, cu isteriile aferente, displac votantului de rând, scârbit de politicienii interesaţi doar de propria imagine, pe micul ecran, nu şi de soluţiile de care au nevoie problemele românilor de azi. Cine sunt cei ce nu pricep, nici ei înşişi, nici dacă le arată alţii, cum merg lucrurile în România?

Poate chiar aceia spre care priveau, duminică, la marele miting transmis la TV, doi ex-premieri, Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu. Primul cu un surâs înţelegător, secundul cu o îngândurare, ce parcă prevestea furtuna din paharul cu apa liberalilor.

Ulterior, Năstase se străduia să înţeleagă drama lui… Onţanu! Cel fugit din PSD, fiind  legat de Gabriel Oprea, printr-o camaraderie pecetluită de două nemeritate stele, oricum funerare, aidoma celor din cimitirul militar Ghencea.

Care Onţanu, ahtiat după funcţia de primar, chiar cu preţul trădării UNPR, şi-a trimis gealaţii, urmaşii palizi ai lui Ghiţă Pristanda, ca să dea jos o pânză cu chipurile lui Tăriceanu şi a lui Dan Cristian Popescu.

Adică… „ Les jeux sont faitsrien ne va plus!/Jocurile (electorale) sunt făcute, nu mai mizaţi (în plus…)!”

S-ar putea ca taman aceste cuvinte să le audă şi Crin Antonescu, la declanşarea campaniei electorale pentru Preşedinţia României.

Doar, în viaţă, răul comis se întoarce, mai devreme, sau mai târziu, ca un bumerang, contra celui ce l-a comis.

Opinie aparuta in numarul 53 al saptamanalului ZIUA VECHE

5 comentarii

Pribeagul 17-04-2012 - 21:15

Am inteles ca: „Există trei genuri de oameni… : unii capabili să înţeleagă ei înşişi lucrurile, alţii care înţeleg ceea ce li se explică, în sfârşit al treilea gen sunt cei ce nu pricep nici ei înşişi, nici dacă le arată alţii.”

Restul… 🙁

stefan 18-04-2012 - 11:05

Ce este jignitor pentru alegator in opinia mea ,este fapul ca Dl Crin se si vede Presedinte ca sa nu mai zic de Dl Ponta care desi nu e Prim Ministru nu inceteaza cu ironiile la adresa tuturor, nefiind niciunul capabil de doua trei vorbe serioase.Ca nu voi vota PDL este clar dar la fel de clar e ca nu voi vota nici Crin sau Ponta.Chiar nu vad acesti orbi ai politicii cat de limitate sunt optiunile electorale.
Din dispret total pentru „oferta”politica actuala nu voi vota.Sunt sigur ca multi vor proceda ca mine.Vai tie tarisoara pe ce maini ai ajuns!

urbos 18-04-2012 - 12:32

Pst, panariciule, pentru ce alegatori? L-ai votat tu pe Antonescu? Daca nu, ce te vaiti?
Zi drept cacatule, tot cu Basescu votezi.

digital 18-04-2012 - 13:06

iar e băse în studioul,ZV?!
helăuuuu?!
tăiați,fraților,tăiați…aveți mentori sadea!

C.urbos 18-04-2012 - 14:14

Panariciu este o metafora de la pogoniciu.Nu pot trece chiar asa abrupt, oricat de cacat sa tot fiu, dupa cata parnoseala am tras , nu-i pot zice azi simplu cariciu. Si maine este o zi, poate voi pute a mai tare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult