Acasa Opinii Bursa genocidelor. De ce Holocaustul brun – DA, iar Holocaustul roşu – NU?

Bursa genocidelor. De ce Holocaustul brun – DA, iar Holocaustul roşu – NU?

scris de Tudor Borcea
7 afisari

Comisia Europeană a respins demersul mai multor ţări din fostul bloc răsăritean, printre care şi România, acela de a se interzice negarea crimelor comunismului.

În UE este interzisă negarea Holocaustului, dar cu steagul roşu-n vârf de băţ te poţi plimba nestingherit. Că doar, nu-i aşa, nu degeaba s-au muncit domnii porumbei ai păcii Churchill şi Roosevelt împreună cu tovarăşul porumbel al păcii Iosif Vissarionovici, la Ialta.

Argumentele Comisiei Europene s-au redus la o bâlbâială neruşinată: nu e momentul, părerile sunt împărţite, nu e consens pentru abordarea unei propuneri legislative care să trateze crimele comuniştilor cu aceleaşi standarde cu care sunt tratate cele ale naziştilor.

Cu alte cuvinte, cu ororile comunismului rămâne cum am stabilit. Cu alte cuvinte genocidul provocat de Stalin (tătuca avea să fie clasificat postum de psihologi reputaţi drept caz tipic de sadism nesexual) nu are „cotaţiile” celui provocat de Hitler. Sau, mergând pe această logică scrântită, cum ne întrebam în copilăie, cine-i mai tare, Superman sau Spiderman? Bruce Lee sau Van Damme? Pif sau Rahan?

Nimeni nu neagă Holocaustul, evreii au fost ţinta numărul unu a asasinatelor în masă. La fel de adevărat, în lagărele de concentrare au fost exterminaţi slavi (prizonieri ruşi de război), polonezi, ţigani etc… Să inţelegem că aceştia din urmă erau în prealabil anesteziaţi de medicii SS ca să nu simtă gloanţele Einsatzgruppen-urilor sau Zyklon B ? Au avut ei parte de o moarte”preferenţială”? Nici pomeneală. Crima rămâne tot crimă.

Care ar fi vina victimelor regimului comunist? Gulagurile bolşevice erau, de fapt, staţiuni de vacanţă? La noi, în România, experimentul Piteşti o fi fost film artistic?

Nu pot fi puse crimele lui Hitler şi ale lui Stalin şi urmaşilor săi (că, de, a mai avut şi urmaşi) în oglindă? Efraim Zuroff, directorul centrului Wiesenthal din Israel, a opinat, citat de The Guardian, că  eforturile ţărilor din fostul bloc comunist tind către „o falsă simetrie”. Şi că ruşii au învins Germania nazistă, deci nu se prea compară crimele împotiva evreilor cu cele comise sub regimurile totalitare.

Judecarea acestor orori cu dublă măsură poate duce la concluzii periculoase.

Una ar fi că negarea unui dublu genocid înseamnă, pe cale de consecinţă, absolvirea unui regim criminal, cum este cel comunist. Altele vin de la sine…

1 comentariu

Florin 23-01-2011 - 17:38

Sunt prea mic pentru un razboi asa de mare dar autorul articolului are dreptate.Insa…poate unii evrei doresc ca Holocalustul,lor sa fie mai Holocaust decat cel comunist! Daca omori in om, fie el evreu,tigan,rus ,roman sau ce o fi este condamnabil indiferent de circumstante.Daca omori in mod organizat,in masa zeci si mii de oameni- indiferent de circumstante- se cheama crima,sau ma rog…holocaust cum zic evreii.Atunci de ce moartea a 1 000 000 de evrei ar fi mai condamnabila decat moartea a 1 000 000 de victime ale lui Stalin ? Am zis si revin.Sunt prea mic pentru acest razboi. Cred ca evreii care doresc dublu standard au tradus gresit ceva….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult