Acasa Opinii Calculelele gemenilor Dalai Lama

Calculelele gemenilor Dalai Lama

scris de Marin Neacșu
2.965 Afisari

Trece timpul  şi se înmulţesc  greşelile copiilor din politica românească. Stau şi mă întreb dacă nu cumva Crin şi Victoraş sunt sinucigaşi. Ca şi când semnalele de până acum nu ar fi fost de ajuns, cu înfrângerile la ultimele alegeri, cu poziţiile unor filiale proprii care nu sunt de acord cu centrul, cu discuţiile care au loc la diverse eşaloane ale Uniunii, s-au gândit să mai învenineze şi ei puţin relaţia din cadrul USL şi au luat o decizie peste capul celui de-al treilea partener de coaliţie. E adevărat, PC este un partid mic, dar nu de aruncat. Televiziunile lui Felix au un rol capital în bătăliile politice, dar probabil cei doi juni contează pe faptul că PC va înghiţi găluşca şi nu va părăsi Uniunea pentru un simplu post de primar.

Marin NeacsuCei doi imberbi au decis, peste capul preşedintelui PC şi peste voinţa acestuia, să îl sprijine pe domnul Oprescu la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, deşi PC avea în Piedone un candidat destul de solid.  Sincer să fiu, nu înţeleg de ce s-au grăbit în primul rând. Până la alegeri mai este mult. Ce anume i-a grăbit ? Nu cumva , au răspuns strigătului disperat al doctorului care simte cum îi scapă bisturiul din mână ? Popularitatea lui Oprescu este în scădere liberă după emisiunile lui Dan Diaconescu (cel puţin curioase sunt datele pe care le deţine DD despre afacerile şi relaţiile lui Oprescu, de parcă ar avea ceva microfoane băgate prin serviciile secrete),  dar mai ales după dezastrul meciului  România Franţa. Este clar că Oprescu a dat dovadă de un manageriat defectuos şi bucureştenii, mai ales microbiştii, nu vor uita şi nu vor ierta.

În această conjunctură graba junilor ridică mari semne de întrebare, dar oferă şi certitudini. Prima  certitudine este aceea că nu au candidaţi proprii nici în PDL, nici în PSD, care să se bată cu un Oprescu, chiar şi căzut în genunchi. Asta este grav, este foarte grav. Aş putea spune că este mai grav decât înfrângerea de la Neamţ şi semieşecul din Baia Mare. Pentru că de data asta nu e vorba de un furt de voturi, de cadouri electorale ale PDL care să justifice înfrângerea, ci de o recunoaştere a înfrângerii şi o capitulare înainte chiar de a începe bătălia. Ruşinică! Dar mai ales grav, teribil de grav. Cum este posibil ca Bucureştiul să nu aibă un PSD-ist sau PNL-ist  care să aibă şanse de câştig?

A doua certitudine este că cei doi nu dau o ceapă degerată pe PC,  pe cuvântul sau dorinţele şi interesele partidului frate  şi că în faţa oricăror angajamente scrise stau interesele personale sau de partid călcând convenţiile semnate. Este de urmărit ce va face PC în această situaţie şi cât va mai rezista Uniunea în această formulă. Este clar şi se vede de pe Marte că cei doi juni vor egalitate în cadrul Uniunii, dar nu pentru căţei.

A treia certitudine este că Poanta şi Antonescu mai au mult, mult de învăţat în materie de politică, dar partea proastă este că nu sunt dispuşi să depună nici un efort în această direcţie. Nu pot trece peste propriile orgolii, peste propriile convingeri, nu ascultă de nimeni, nu îşi recunosc propriile înfrângeri, nu învaţă din ele.

Pot spune cu tărie că cei doi juniori au fost păcăliţi de vulpoiul Oprescu, cel care cât era pe val se făcea că nu îi cunoaşte, îşi striga independenţa, închidea uşa colaborării, dar lăsa deschisă fereastra discuţiilor. Acum, când se vede muşcat şi ameninţat, îşi oferă voturile câştigate acum 3 ani, vânzând practic blana ursului din pădure. Bună afacere pentru Oprescu,  care aşa mai îndepărtează haita celor care îl muşcau din toate părţile, inclusiv din Grecia. Din păcate, cei doi au pariat pe un cal mort. Ei uită ca Oprescu a câştigat alegerile pentru că a făcut opoziţie faţă de PSD, a ieşit şi a candidat  independent. Oprescu nu a câştigat pentru că avea o imagine sau un renume între bucureşteni, ci pentru că s-a opus PSD şi a ieşit de acolo. Întoarcerea lui Oprescu-chiar dacă îşi spune tot independent-la PSD îi va lua tot ce a avut la precedentele alegeri. Oprescu oricum câştigă din această înţelegere, câştigă pentru că aşa, cu sprijinul USL şi a consilierilor lor, mai stă în scaun –poate – până la alegeri. Dar nu va câştiga alegerile. Nu ştiu cine va mai candida, până la alegeri mai este mult, dar între Oprescu şi Piedone, va câştiga cel de-al doilea.

Întrebările sunt multe, dar cea mai importantă ar fi când se vor maturiza cei doi preşedinţi de partid care se cred gemenii Dalai Lama. Calculelele dânşilor sunt cel puţin curioase şi nimic nu justifică miopia politică. Doctorii şi domnul Oprescu ar putea confirma, spun că beţia prelungită poate duce la orbire. Beţia puterii are aceleaşi efecte ca şi cea etilică iar cei doi, după ce au ajuns preşedinţi au început să îşi numere voturile precum onorabilul Horaţiu sticlele. Colaborarea cu Oprescu le va produce nişte spălături nu tocmai plăcute, dar poate vor scăpa de starea de etilism politic.

16 comentarii

BULA 20-09-2011 - 07:21

Ce nu stii dumneata, este ca Antonescu si Ponta sunt oamenii lui Basescu, platiti sa discrediteze Opozitia si sa-i asigure castigarea alegerilor.

BULA 20-09-2011 - 07:27

Ce ma, asta este campanie electorala, ce fac pocitii astia care sunt pusi in fruntea Opozitiei ? Ce promit ei oamenilor, ca sa-i voteze ? Cu behaieli la adresa lui Basescu vor ramane tot in opozitie.

ParpanghELe : INVOC CLEMENTA in cazul Bp-ulache 22-09-2011 - 20:33

Dar constat cu amaraciune ca intradevar esti I R E C U P E R A B I L, mai DOLBI , tu chiar crezi ca esti chemat, daca te phoote grija in masura asta, fa ceva practic, nu latra doar in spatiu virtual, unde lasi certitudinea ca esti deplasat de pe orbita. Tu nu vezi ca eu sant mai phinutz cu tine, din solidaritate evident ,eu mai tuciuriu tu mai tampitzel, dar nici nu exagera.In rest sa stii ca toate sistemele bazate pe jaf si distrugere in decursul istoriei , au fost macinate din interior de sobolani, asa va fi si aiciea-piciea.

Ciu Huhu 22-09-2011 - 13:39

Bula esti un oltean diversionist in slujba lui Basescu, te plateste bine?

BULA 22-09-2011 - 19:13

Tie n-are rost sa-ti explic ceva, ca nu ai cum sa pricepi. Esti ca scaunul pe care stau acum, de lemn (la cap).

Ciu Huhu 22-09-2011 - 19:18

Bula, vai de capul tau de slugoi diversionist al lui Basescu!

BULA 22-09-2011 - 19:43

De cate ori sa-ti mai spun, ca eu ii critic pe toti cu care nu sunt de acord ? Nu vezi ca m-am luat si de Basescu ? De ce nu recunosti ca Ponta si Antonescu sunt slabi ca lideri politici si n-au sanse sa fie alesi, chiar daca populatia este nemultumita total de Basescu ? Cu ce oferta vin astia de la USL ? Daca castiga alegerile, o sa ne ia cu „greaua mostenire” si o sa continue cu concedierile in sectorul bugetar, cu taierea salariilor si pensiilor, cu inchiderea spitalelor si cu coplata, cu introducerea taxelor la facultatile de stat. Auzi tu ceva bun din gura lor, vreo promisiune ? Toti, de la toate partidele, sunt manevrati de americani si duc aceeasi politica, cu mici diferente de propaganda.

Arhimede 20-09-2011 - 14:34

Mă Bula
un coleg de al tău mi-a confirmat ca eşti un bou.

Cercul 20-09-2011 - 14:59

Daca vrei iti servesc o portie de iobigina care cauzeaza alitereza. In boala asta nu mai stii sa citesti si sa interpretezi nici un simbol. Trebuie sa mergi cu o minicasca care iti citeste orice text intalnit si trebuie sa renunti la profesiile ce presupun utilizarea de simboluri(prof de mate, fizica, istorie, filologie, informatica, sofer). Unii din clientii mei s-au reprofilat in barcagii in Delta, altii -s lucratori cu ziua pe tara prin Mehedinti.

Cercul 20-09-2011 - 14:50

@Arhimede, boala se manifesta prin dezvolarea exagerata a unghiilor, pana la aglomerare intr-o copita unica. Apoi copita incepe sa se divizeze pana la obtinerea copitei despicate. La finalul bolii individul nu mai este capabil de gandire abstracta(confunda stanga cu dreapta, nu mai poate citi ceasul, nu mai poate face calcule de apartenenta si incluziune). Substanta obtinuta de mine o cauzeaza. Le-o livrez tuturor carora mi se pune pata. Sunt ca oltenii: Cine se pune rau cu mine…sarpe de dudau. La multi le-am pus funia-n coarne, desi erau cu pretentii isi faceau concediul la Dubai.

sageata 20-09-2011 - 17:58

Mai arhimede, coleguil lui Bula, era coleg de jug sau doar de staul?Asta asa de curiozitate.Lasand gluma la o parte, nu inteleg ce aveti cu el Nu el a facut prostiile si nici nu i-a consiliat pe Ponta si Antonescu. El doar a mentionat sau observat ca isi dau cu standul in dreptul. Asta nu inseamna ca il iubeste pe Base. Ce dracu oameni buni, chiar asa , nu mai putem critica fara sa fim considerati dusmani ? Unde am ajuns ?

Cercul 20-09-2011 - 18:33

Da, astia se pare ca-s din opozitie, de aia l-au criticat pe Bula.
Pentru mine toate partidele sunt otrepele tarii: Partidul Sudorii Depline, Partidul Deselat de Leiesi, Partidul Decacare, Partidul N-ajung la Tucal.
In fruntea tuturor B.T: Tartitza Bahnitei, sau Tzoapa Balegata.

BULA 20-09-2011 - 20:45

Crezi ca eu sunt de partea lui Basescu ?

Cercul 20-09-2011 - 21:12

Tu esti de partea GRU, celavecule.

BULA 20-09-2011 - 20:26

Astia care ma critica fara sa gandeasca, sunt din categoria Huhu. Se dau si mari scule, intelectuali facuti din dosar, despre care nu se va sti la un an dupa ce vor da in primire. Nici acum n-a auzit nimeni de ei, in afara de studentii care le-au dat spaga la examene.

ParpanghELe : D o m n i l o r , INVOC CLEMENTA in cazul Bp-ulache 22-09-2011 - 15:00

Apelez la SENTIMENTELE domniilor-voastre, sa-l tratam cu o condescenta marita, pe Yedi-OTH-ul plantat recent ,peacilea. In acest caz avem o degenerescenta nativa, care s-a accentuat cu timpul. C L E M E N T A la Bp-ulache, e de-al nostru!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS