Acasa Opinii Când o să vedem mea culpa

Când o să vedem mea culpa

scris de Doru Dragomir
12 afisari

Nu stiu daca urmariti, dar trecem acum printr-un tranzitoriu moment al adevarului in presa occidentala, in mediile superioare intelectual, politic si moral care ne monitorizeaza si dirijeaja destinele si opiniile.

Dragoș Paul AligicăPe undeva, prin Germania, s-a dat semnalul ca ceva nu e totusi OK. Ceva alegeri, nu stim. Urmate de un fel de mea culpa, greu inteligibila. Si apoi niste semne de intrebare: politice, sociologice, demografice, intelectuale, istorice – vehiculate la liber, pe canalele pe care altadata curgea propaganda pura, virtue signalling isteric si stigmatizare in vrac.

O intrebare totusi persista: Cand o sa vedem scuzele si mea culpa pentru abjecta si iresponsabila campanie de stigmatizare, infierare la care au fost supusi cei care au indraznit sa atraga atentia ATUNCI cu privire la chestiile pe care establishmentul european le mentioneaza ACUM de sub covor, en passant, pe arii de mea culpa al caror falset suna totusi de la o posta?! Sau ne facem ca uitam asta?!

Mea culpa pentru ce? Pentru pozitia politica irespnsabila? OK.

Am vrea insa sa stim cand ci cine isi va cere scuze pentru altceva: torentele de isterie si abjectie la adresa unor oameni cu nume si prenume, a unor siteuri si publicatii, a unor guverne si state, ale unor popoare intregi?

S-a intamplat anul trecut. Nu acum trei generatii. E documentat pe net. Lideri politici, publicatii, canale de presa majore s-au dezlantuit impotriva, de pilda, a esticilor: acei rudimentari, neavansati, ne progresati ticalosi istoric determinati sa reziste progresului corect calibrat politic si eugeniei intelectual-morale. Antologice mostre de propaganda orwelliana au fost create atunci.

Poate ca ar fi cazul ca azi -ca tot suntem la faza celor 15 minute de mea culpa– sa se ia o distanta critica de acele momente, sa le numim elegant, de exces. Nu de alta dar si maine e o zi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult