Acasa Opinii Capul lui Geoană şi implicaţiile sale

Capul lui Geoană şi implicaţiile sale

scris de Marin Neacșu
2.489 Afisari

Capul lui Geoană s-a rostolgolit. Naivii ar spune că a fost sacrificat pe altarul democraţiei şi intereselor de partid. Ar trebui să fii naiv să crezi că motivele excluderii din partid ar fi încălcarea statutului şi nu plecarea în SUA şi dorinţa lui Geoană de a candida la viitoarele alegeri, fapt de altfel democratic, dar mai puţin digerabil de orgoliul lui Ponta.

Marin NeacsuSe mai vorbeşte prin târg despre o oarecare legătură între Geoană  şi Băsescu, legătură care ar dura de mult, chiar de pe vremea Mihaelei. Dar la fel de bine se vorbeşte despre o legătură a domnului Ponta cu Băsescu şi faptul că actualul scandal este copt în cuptoarele cotrocene. Dovezi nu există nici de o parte, nici de alta, semne  sau argumente ar putea fi aduse şi de o parte şi de alta. Bunăoară, faptul că Geoană a plecat în State fără a fi mirosit de propriul partid, ar fi un argument al celor ce susţin că a avut verde de la semaforul de la Leu. Pe de altă parte, faptul că Ponta a fost atât de categoric şi a cerut capul lui Geoană, deşi delictul era minor, te duce cu gândul că ori are un orgoliu hiper vascularizat, ori este un politician cu coşuri pe faţă şi a vrut să treacă în rândul bărbaţilor printr-o acţiune memorabilă, fie a făcut ceea ce i s-a spus să facă, fără să încerce măcar să vadă consecinţele. Ar mai fi varianta că Ponta aştepta de mult ca Geoană să calce pe bec pentru a-l mazili, dar modul în care a fost mazilit nu face cinste principiilor pe care le clamează pesedeii fideli conducerii.

Acum poate cazul nu ar fi durut prea tare dacă nu s-ar fi întâmplat ca Geoană să fie şi Preşedintele Senatului şi odată cu pierderea calităţii de membru al PSD şi sprijinului politic să nu se pună şi problema înlocuirii de pe scaunul cel mai înalt al Senatului.

Ruşinos este jocul făcut de parlamentarii PSD de Dolj prin vocea domnului Preoteasa , preşedintele filialei Dolj, care până acum două zile susţineau că îl sprijină pe Geoană, ba unii acum două săptămâni spuneau că îl vor urma pe  Geoană dacă va fi exclus, iar miercuri, după ce Geoană a pierdut pe toate liniile, să spună că parlamentarii doljeni susţin conducerea de partid şi nu se pune problema ca măcar unul din ei să plece din partid. Făcură oltenii cum făcură şi se făcură de fală. Dar îmi e teamă că declaraţiile lor dinainte de vot şi mazilire, i-au făcut impresia lui Geoană că este susţinut şi l-au întărit în decizia de a rămâne ferm pe poziţie. Să fi fost un joc ?

Nu ar fi exclus ca Geoană să fi căzut în capcana semaforului de la Leu, care i-o fi promis că nu se va pune sub nici o formă problema înlocuirii sale de la şefia Senatului şi să râmână ferm pe poziţie. Oricum ar fi, cert este că nici Ponta şi nici Geoană nu au câştigat, aşa cum spuneam mai de mult, cel care câştigă este semaforul.

Iată că  miercuri s-a luat şi decizia mazilirii lui Geoană de la şefia Senatului. De acum începe alt circ. Pleacă Geoană, dar cine vine în locul lui? Domnul Ponta se poate da cu capul de toţi pereţii, a pierdut tronul  Senatului şi nu îl va mai vedea. Dacă a avut vreo promisiune poate să o folosescă în alte scopuri mai domestice, pentru alt tron. Nu pot crede că s-a amăgit vreun moment că PDL sau coaliţia majoritară îi vor da voie să instaleze  acolo pe cine vrea el. Dacă a crezut cu edvărat în acestă variantă atunci să meargă  să îşi cumpere o batistă şi să se şteargă la nas. De coşuri oricum nu a scăpat. 

Ce urmează? Păi circ. Circ fără pâine pentru că nu a plouat de 5 luni şi la anul va fi mare lipsă de grâu, şi chiar şi de porumb. Deci şi floricelele vor fi la mare căutare. Culmea este însă că toţi ştiau ce se va întâmpla, şi uniunea şi coaliţia, singurul care spera că asta nu se va întâmpla era “încornoratul”. Adică Geoană, cel în cauză. Dar el iese din ecuaţie de astăzi. Deşi ar fi culmea culmilor să ne trezim că îşi va recâştiga postul în instanţă. Ne putem trezi cu doi preşedinţi de Senat? Teoretic ar fi posibil, însă practic să nu uităm că domnii şi doamnele de la Curtea Constituţională circulă tot pe la semafor. Probabil că au locuinţele prin zona Leu.

Spuneam deci că momentul de marţi nu a luat prin surprindere pe nimeni şi de când a izbucnit scandalul cu excluderea lui Geoană, PDL, UDMR şi UNPR au avut destul timp să îşi stabilească strategia, candidatul şi votul. Iată însă că imediat după eliberarea lui Geoană din funcţie, coaliţia începu să se certe pentru că udemereii vor şefia Senatului, ca şi cum până acum nici nu s-au gândit la aşa ceva. Ce spui soro ? Faptul în sine nu trebuie şi nu cred că miră pe cineva. Şantajul politic este punctul forte al UDMR, urmaşii lui Attila exersează de 20 de ani tactica asta cu reuşite notabile, pot spune  că sunt experţi. Deci aşa cum nu mă surprinde mazilirea lui Geoană, nu mă surprinde nici pretenţia maghiarilor aşa cum nu mă surpinde nici a “secuilor“, aşa cum nu mă surpinde nimic de când la cârma ţării au venit vânzătorii de ţară. Dar cum de coaliţia nu a reuşit să se pună de acord până acum ? Înseamnă că pretenţiile UDMR sunt mari şi Băse se lasă greu. Am mai spus eu că nu îi place să fie strâns cu uşa, şi nu va uita ce i-a făcut UDMR in anii aştia de concubinaj toată viaţa lui. Se va răzbuna, sunt sigur de asta. Deocamdată însă e nevoit să negocieze cu un partid de 5% care vrea să ia şefia Senatului. Nu cred că vor reuşi, dar mie îmi e teamă exact de acest lucru. Dacă UDMR va ceda şefia Senatului şi va rămâne la guvernare înseamnă că au bătut palma şi dorinţa lor cea mai mare este culoarul SF Gheorghe- Oradea. Dacă însă nu vor cădea la învoială şi udemereii vor trece  lacul,  nu îl vor trece fără asigurări şi promisiuni de pe malul vecin. Pentru mine cea mai bună variantă ar fi să li se dea şefia Senatului. Oricum legile se votează singure. Am putea avea legi şi dacă Senatul ar avea numai femeie de serviciu. Vine dimineaţa, bagă legile în sertare, le ţine acolo până se implineşte termenul, apoi le ia, pune ştampila “trecută prin aprobare tacită” şi fuguţa cu ele la Camera Deputaţilor. Şi uite aşa am realiza o economie de milioane de Euro la Bugetul de stat.

Numai că uite, unii se ceartă şi noi plătim. Ce faceţi ? Ce să fac , plătesc, plătesc …

21 comentarii

remi 24-11-2011 - 09:12

Cam ai dreptate,cu mici obiectiuni:
1-ungurii nu sunt urmasii lui Attila,caci ungurii au venit in europa la 400(!!!!!!!!!!!) de ani dupa disparitia hunilor.
2-suferi de scenarita(e o boala psihica,nu ride),ca nu pot fi si Geoana si Ponta ,,blat ” cu chiorila….De fapt nici nu trebuie sa fie blat.Tu crezi in teoria conform careia tot ce se intimpla pe Terra este hotarit de cineva atotputernic?Am pretentii la ziaristi,ca au trecut si ei prin scoala si filozofia era materie obligatorie in primul an de facultate…

neacsum 24-11-2011 - 09:44

Remi,
1.Ai dreptate si tu, dar indiferent cand au venit au venit din locurile de bastina ale lui a Attila si tot urmasii lui sunt.
2.Nu sufar de scenarita, eu am spus numai care sunt variantele care se vehiculeaza, nu am sustinut nici una in ceea ce priveste veridicitatea am si specificat ca nu prea avem sanase sa aflam adevarul cu probe. Era de datoria mea , daca am mentionat o varianta, sa o mentionez si pe cealalta. Dar, sa stii ca personal la cat este Base de diabolic nu ar fi de mirare sa fie amandoua valabile.
3. In ceea ce priveste problema atotputernicului sau atotputernicilor, ori ca ii spui Dumnezeu, ori ca ii spui ET, ori guvern mondial, ori oculta, ori Karma, e mai putin important. Oricum cand vom afla, va fi poate prea tarziu sa mai putem face ceva . Personal nu am nici o certitudine deci sunt deschis oricareai variante. Argumente , ca si in cazul celor doi, exista pe toate variantele. Unii le spun dovezi.
In ceea ce priveste ziaristii, ce sa spun , ar fi ideal sa fie cum spui tu. Din pacate scolile romanesti in prezent scot diplome nu profesionisti, patronii de presa angajeaza picioare modele , sau nepoate, nu ziasristi, deci .. cam slabe sperante sa iti satisfaci dorintele intelectuale. Eu personal nu am absolvit ziaristica, doar filologia asa ca am sa te rog sa mai treci cu vederea daca articolele mele nu se ridica la nivelul pretentiilor, sunt si eu om , mai gresesc, dar accept puncte de vedere chiar si opuse , accept critica atunci cand e facuta la subiect, fara rautate, lipsita de intentii jignitoare.Sper din inima sa nu dezamagesc pe nimeni caci in ceea ce priveste afinitatile politice sau orientarile chiar si cand esti (sau mai ales cand esti )impartial, nu numai ca nu multumesti pe nimeni, ba chiar mai mult, superi pe toata lumea.

Cercul 24-11-2011 - 09:52

@remi, atentie, filosofia nu spune ca este in posesia adevarului absolut despre lume. Nici macar stiintele naturii nu o fac, datorita falsiabilitatii.
La orele de marxism se inculca asta in oamenilor.

remi 24-11-2011 - 10:18

@ Cercul,,La orele de marxism se inculca asta in oamenilor”
Ce ai vrut sa spui?
@neacsum ok.Eu nu cred in conspirationism.E rau,e bine,nu stiu.Dar vreau sa cred ca ceea ce fac oamenii este urmare a gindirii lor,logice si libere.Nu vreau sa cred ca exista undeva,cineva care ne conduce din umbra.Si tot ce se intimpla in lume e urmare a unui scenariu….Nu vom afla adevarul decit daca traim mult…Vad ca accesul la secretele mortii lui JFK a fost prelungit cu 25 de ani !!!Daca unii din actori s-au incapatinat sa traiasca mult…probabil stiti ca au fost secretizate pt.50 de ani.Initial ,si acum s-au mai prelungit 25.Acum stim ce s-a siscutat la Yalta,dar generatiile din cel de al 2-lea razboi nu stiu….Poate doar regele Mihai.!!Stim si ce au semnat Ribentropp si Molotov,dar cui mai foloseste? ETC,ETC…Doar istoricilor…

Cercul 24-11-2011 - 10:27

Marxismul era o doctrina o dogma, el zicea ca detine adevarul absolut. Pe de alta parte cred ca stii ca unii filosofi au spus : cunoasterea nu e posibila(deci nu se poate sti cu certitudine daca exista sau nu fiinta atotputernica). Cele doua teoreme de incompletitudine ale aritmeticii tot asta spun.

neacsum 24-11-2011 - 12:07

remi,
Daca imi e permisa o butada, as spune istoricilor si istericilor.
Dar cred ca de fapt cunoasterea istoriei , indiferent la cati ani dupa ce s-au intamplat evenimentele, este necesara, daca nu pentru reparatii macar pentru lectii. Din pacate , unii nu vor sa invete nici din lectii asa ca pentru unii acest proces al cunoasterii este inutil. Si mie mi-ar place sa stiu ca tot ceea ce facem ca rasa nu este dirijat, dar nu am certitudinea ca e asa. Partea dureroasa este ca cei care sunt alesi sau pusi in fruntea noastra, nu actioneaza de cele mai multe ori ca urmare a ganditrii logice si libere ci ca urmare a unor interese care difera de cele ale oamenilor pe care ii reprezinta. Si atunci ce ii ramane omului, decat revolta sau speranta ca exista undeva cineva care va face dreptate daca noi suntem prea lenesi si prea lasi pentru a ne lua soarta in prorpriile maini. Unii spun ca asa ar fi aparut religiile care acuma se vad inlocuite cu .. alte ancore numite ba conspiratii, ba guverne mondiale, ba cuvilizatii care ne supravegheaza. Fiecare crede in ce vrea , oricum i-ai spune , scopul e acelasi: mergi pe burta, avem noi grija.

Salut 24-11-2011 - 16:14

Da’ varianta cea mai inteligenta este alta:

– Exista o hotarare a CCR prin care se precizeaza ca functia de sef al unei Camere parlamentare apartine grupului parlamentar cere l-a propus initial PE TOATA DURATA MANDATULUI PARLAMENTULUI. Asadar, poate fi schimbat omul, dar functia ramane.
– Pe baza hotararii de mai sus, USL revendica presedintia Senatului
– PDL se opune
– USL pleaca din Parlament si ii lasa pe Basescu si gasca lui in ofsaid, ramanad sa explice UE si NATO cum functioneaza „democratia” in Romania.
– Basescu demisioneaza la presiuni externe.

Tot rationamentul de mai sus are un mare semn de intrebare: lasa demnitarii USL avantajele actuale, fie si numai pentru cateva luni?

neacsum 24-11-2011 - 18:17

Salut,
Bine punctat, corect.
Numai ca aici suntem pe Dambovita, nu pe Senna, nici pe Tamisa.
Deci, Semaforul de la Leu a declarat -vizavi de pesnsii de exemplu, ca indiferent ce va decide CC, el tot nu are sa dea bani de pensii, – asa ca nu vad de ce l-ar durea in cot de CC.
Secondo, tot pe linia pensiilor militare, CC a dat in doi ani doua decizii pe aceeasi problema, care s-au batut cap in cap. Nu vad de ce nu ar face si acuma la fel, daca asa spune semaforul de la Leu.
Trei, Ponta nu are gogonele tari, au luat prea multa sare. El inca viseaza, iar parlamentarii USL nu stiu daca au suficient antigel in instalatie sa ii covinga pe gemenii Dalai Lama sa ramana in parlament.
Patru, nu cred eu ca se strofoca Europa prea tare despre democratia Dimboviteana, pe ei ii intereseaza banii, aurul, economia Romaniei, nu democratia si nici cine e la putere, atata timp cat se imprumuta la ei si mai au ce vinde din tara.
In loc de concluzie : Nu mai stati cu gatul intins la ajutorul european si dreptatea europeana, ca o sa ajugeti ca puii de barza orfani.

Pribeagul 24-11-2011 - 20:08

Fara amestec in treburile dinlauntru. Cine are nevoie de asa ceva? Desi, ma gindesc ca ordonarea societatii noastre se va face numai datorita presiunilor exterioare.

Traian Basescu 25-11-2011 - 14:25

Măi păsărico, prea mult nu te duce mintea pe tine odată ce nu te-ai gândit la:

1, Și ce se întamplă cu hotărarea CCR dacă grupul parlamentar respectiv dispare? Grupul parlamentar PSD-PC a dispărut demult…

2, Tu îți imaginezi ca o funcție aleasă se lasă moștenire de la un baron la altul așa ca judetul Dolj?! Principial orice funcție aleasa trebuie scoasă la bătaie atunci când titularul ei a părăsit-o intr-un fel sau altul

3, USL nu pleacă din parlament nici bătută. Chiulește ocazional, ceea ce e altceva, Dar în nici un caz nu pleacă din parlament… Dacă USL-așii pleacă din parlament riscă alegeri anticipate. Propaganda e una, dar realitatea e tristă. USL a pierdut până la scor sau a câștigat chinuit la limită parțialele din 2010 încoace. Care din pomangii USL-ași își riscă osânza relativ sigura pentru înca un an, în schimbul a nu se știe ce ?! Tu nu vezi cum nu s-a dat Geoană dus de pe scaunul sentaului? Aia e reacția standard a USL-așului atins la funcție, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

4, În ce privește NATO și UE, nu te îmbăta cu apă rece. Nimeni nu vă place. Tu nu vezi ca Ponta si Antonescu n-au fost în stare să faca o vizită in SUA pentru ca nici măcar ăia de s-au întalnit pe bani cu alde Vanghelie sau Geoană n-au vrut să le vadă fețele? Când se duc la Bruxelles nimeni nu-i ia în seamă afara de vreo-un ușier plictisit. Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

5, Nu în ultimul rând, trebuie să fii cel puțin căzut în cap ca să-țî imaginezi fie și pentru o clipă ca vreo instituție din lumea oamenilor normali va lua vreodată partea ăluia care revendica moștenirea unei functții publice împotriva celui ce vrea alegeri libere pentru aceeași funcție…

Bă, obișnuiește-te cu ideea ca fac din voi ce vreau. Sunteți voi USL-așii cu toții tari ca balega. După ce vă umilesc la alegerile din 2012 o să-l pun pe ăsta micu, pe Boc, președinte numai ca să vad dacă crăpați de furie sau mai puteți îndura…

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Salut 25-11-2011 - 16:13

Mai Ochisori Cracanati,

Faptul ca te-ai strofocat sa-mi raspunzi denota ca ideea parasirii Parlamentului de catre opozitie chiar te sperie. NU merita sa-mi pierd timpul cu fiecare punctulet al postarii tale; la unele gasesti raspunsul intrinsec chiar in postarea mea initiala.

Nu-si face nimeni iluzii la Curca Constitutionala. E total sub controlul tau.
Chiar daca motivatia parasirii Parlamentului nu ar fi cea descrisa de mine mai sus, in momentul in care Opozitia a plecat, esti total in ofsaid. Vom vedea atunci daca Europa va accepta un dictator cu acte in regula in UE. Asa ca alegatiile tale despre cum sunt perceputi Ponta si Antonescu sunt total lipsite de realism – alt motiv sa cred ca ai intrat in panica.

Sunt convins ca vei face tot posibilul sa impiedici asta. Sunt convins ca vei mitui, vei ameninta opozitia de asa natura incat sa determini cat mai multi sa nu-i urmeze pe Ponta si Antonescu intr-o eventuala parasire a Parlamentului. Dar daca pleaca fie si numai 120 de parlamentari, Romania a castigat lupta cu sistemul tau mafiot.

Ameninti cu „alegeri anticipate”? Ha,ha,ha, tocmai asta N-O S-O FACI !
Singura ta sansa sunt alegerile „la temen”, sa mimezi normalitatea si sa adormi Europa. Numai asa vei putea fura atat de mult incat sa rastorni rezultatul alegerilor. La „anticipate” pe fondul parasirii Parlamentului de catre Opozitie, iti aduci pe cap jumatate de Europa (ca observatori). Cat crezi ca poti sa furi in conditiile astea?

Si, stii bine, dupa ce ai pierdut puterea absoluta, o sa-i spui lui Geoana „lenesule” cand te vei referi la viteza de cadere si intrarea in ridicol.

Traian Basescu 26-11-2011 - 14:11

Hai pocitanie să văd dacă ai sânge în instalalție:

Dacă USL nu părasește parlamentul până pe 1 Mai 2012, atunci tu o sa stai de la ora 9 dimineța și până la orele 18 în fața palatului Controceni cu o pancartă de minim 1,4m X 0,9 m pe care va scie: „Traian Băsescu e un geniu. Eu sunt un biet idiot suferind de cretinism congenital”. Dacă USL părăsește parlamentul până pe 30 aprilie 2012 la ora 11:00 AM atunci e mă voi afișa în același loc la 1 Mai 2012 cu o pancartă similară pe care însă numele ”Traian Băsescu” va fi înlocuit de numele tău.

Sunt tare curios să văd dacă tu, orătanie USL-așă, ai destul curaj să ții în pariul ăsta. Știu de pe acum că după ce-l vei pierde nu-ți vei respecta partea ta, dar sunt curios dacă măcar la guiț ești destul de tare. Că-n rest….

neacsum 26-11-2011 - 14:20

Salut,
imi pare rau, dar aici ochisori cracanati are sanse de castig. Sfatul meu, nu pune pariu.

urbos 26-11-2011 - 14:34

Dar cine sa puna pariu cu schizofrenicul Basescu? Toata lumea stie ca fiul asta de catea n-are cuvant.
Taratura Nationla merita numai moartea.

Traina Basescu 26-11-2011 - 16:45

„Taratura Nationala merita numai moartea”. Urbos sunt de acord cu tine ca faci umbra pamantului degeaba, dar asta nu-i neaparat un motiv sa-ti infigi gheara in gat. Lasa mai bine natura sa-si faca treaba.. Crede-ma, moartea ta va fi o intamplare trista de care nu am nevoie.

Daca crapati toti de oftica si nervi dupa atatea infrangeri, eu de cine mai rad?!?!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

urbos 26-11-2011 - 17:02

Partea comica e ca tu, un biet vierme mancator e fecale in curul Betivului, chiar te crezi Base. Hahaha.
O sa vedem cine crapa de oftica.

Salut 26-11-2011 - 16:51

Dragul meu circar national,

O vorba din batrani spune: nu te pune cu prostul ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!

Asa ai facut tu acum. Ai adus dicutia la nivelul bishnitzarului de port si astepti sa intru in ea. Daca-ti satisface orgoliul de mascul alfa in fata Lenut(z)ei din Pleshcoi, ai castigat; n-am chef sa explic nimanui de ce nu fac pariuri cu mincinosi recunoscuti. Macar pentru faptul ca, fie si virtual, eu obisnuiesc sa-mi tin vorba, practica care-ti este evident straina.

Traian Basescu 26-11-2011 - 17:11

Asta-i din categoria „Ia-l de pe mine, ca-l omor”. Daca tu chiar crezi ce ai spus, ce te opreste sa intri in pariul propus de mine si sa-mi dovedesti ca mint?!?!

Motivul real e ca nici macar tu nu esti in stare sa crezi ca USL-asii au fie si macar o umbra de sange in ei. Ma bucur ca ai avut macar taria sa o recunosti. Momentul descoperirii/recunoasterii adevarului e inceptul vindecarii. Sper sa reusesti sa te vindeci de USL-asie cronica si sa te intorci in randul oamenilor normali…

Succesuri!!!

P.S.: In ce-o priveste pe Nutzi von Plescoi, ea e pana la urma o femela bunicica. Ma umfla plansu (mai ceva ca la faza cu „Stolo, draga”) sau rasu’ (dupa caz) cand ma gandesc ca voua USL-asilor v-o trag sub coada alde Ponta & Co. Adica in loc sa regulati voi ceva acolo, sunteti regulati de va sare basca.

Pribeagul 24-11-2011 - 20:11

Se pot spune multe, dar sa nu trecem cu vederea ca, se pare, Alba a Zapada a ramas din nou… gravida.

urbos 24-11-2011 - 20:25

Hahahaha, circarul asta de Neacsu….Tot la plecarea aia din SUA a ramas, o tine langa, a apucat omul sa spuna o tampenie, tine mortis s-o explice.
Bre, tataie, Geoana nu avea cum sa candideze din partea USL, pentru ca USL are un protocol, matale crezi ca poate sa candideze fiecare cum i se scoala? Prostia asta cu candidatura scremuta de creierii putrezi ai lui Geoana era doar ce-si imagina el, sau ce avea ordin sa spuna. Caci nu candidatura lui nula conta, ci vorbitul in front.
Iar faptul ca PSD a facut ce trebuie cu gunoiul asta de Geoana se demonstreaza cu fiecare zi ce trece de la inceputul scandalului, cand nu prea se stia care ar fi motivele. Motivele se vad acum cu ochiul liber tataie, las-o dracu de vizita.

misusisu 24-11-2011 - 21:36

Scarbosule,
Asteapta sa vezi cum va face Ponta cand isi va pierde scaunul.Si birjarii se vor rusina .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS