Acasa Opinii Cat de tampiti pot fi politistii?

Cat de tampiti pot fi politistii?

scris de Ziua Veche
5 afisari

Un politist si un martor nevinovat au fost amendati dupa un proces care a durat doi ani, o luna si zece zile. Am ras cu lacrimi azi cand am ascultat povestea prietenului Kyre care a facut o depasire pe linia continua in Feldioara s-a trezit oprit de politist. “Ati depasit pe linia continua!” – a exclamat politistul, “Unde e linia continua?” a intrebat Kyre – “Nu se vede, dar este” s-a incapatanat reprezentantul legii. Semneaza procesul verbal – nu semnez, iti iau carnetul – ba nu ti-l dau si pana la urma Kyre s-a suit in masina si si-a vazut de drumul lui.

A doua zi – pac! – la tribunal cu contestatia. Judecatoarea a cerut procesul verbal – Kyre a recunoscut ca nu-l are. Asa ca s-a facut cerere catre politie sa trimita procesul verbal. A durat vreo doua infatisari pana sa vina procesul verbal – in care proces verbal aparea un martor. Si au urmat alte multe infatisari: ba venea politistul si nu venea martorul, ba venea martorul si nu venea politistul. Martorul a zis la un moment dat (dupa ce fusese adus cu politia a treia oara): frate, eu nu mai vin la nici un tribunal. Pana la urma judecatoarea s-a plictisit si i-a amendat pe amandoi: si pe politist si pe martor.

Cand in sfarsit s-au adunat si politistul si martorul au intrat magistratii in greva. Dupa greva, s-a schimbat judecatoarea si circul citarilor a reinceput. Epuizati, martorul si politistul au depus marturie. Kyre a invocat lipsa marcajului astfel ca intreaga poveste a ajuns la Directia Drumuri si Poduri care au trimis o schita si fotografii cu marcajele si semnalele rutiere ale zonei. Doar ca fotografiile erau din anul 2010… Pana la urma noua judecatoare s-a plictisit si a suspendat procesul, iar Kyre a ramas cu carnetul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult