Acasa Opinii Cavalerii Gates şi Serdiukov

Cavalerii Gates şi Serdiukov

scris de Ziua Veche
7 afisari

Ion PETRESCUDe fiecare dată când Moscova se zburleşte la una dintre republicile desprinse din spaţiul ex-sovietic, sau chiar îşi trimite trupe şi rachete în zone secesioniste, precum a fost cazul în Abhazia, analişti lucizi nu contenesc să ne atenţioneze că între Rusia şi Statele Unite există o înţelegere secretă.

La şase ani distanţă de la vizita unui predecesor la Pentagon, actualul ministru rus al apărării, Anatoli Serdiukov a fost oaspetele secretarului apărării Robert Gates.

Între intenţiile iniţiale, declaraţiile făcute presei şi lucrurile negociate în detaliu vor fi fost multe diferenţe.

Dar opiniei publice i s-a livrat o povestioară frumoasă, în care cavalerii Gates şi Serdiukov se luptă vitejeşte cu balaurii birocraţiei ineficiente din cele două ministere, cu frustrările celor care activează în industriile proprii de armament, afectaţi de diminuarea sumelor alocate pentru tehnica de luptă modernă şi – pentru prima oară în comentariile vizând relaţiile militare bilaterale – cu nemulţumirile „unor membri ai corpurilor de ofiţeri din subordinea lor.”

Nu se specifică dacă în cazul lui Serdiukov este vorba de faptul că a venit în fruntea armatei ruse din arealul industriei de mobilă, sau dacă, în situaţia lui Gates, acesta caută să facă economii, menite a fi redirecţionate spre investiţiile în armament şi unităţile operative, în condiţiile în care a anunţat că vrea să plece din Washington D.C….

Restul povestioarei mi-a adus aminte de partidele de tenis de câmp, în care Ion Ţiriac şi Ilie Năstase amuzau publicul din tribune.  De ce?

Gates pare a lupta din greu cu purtătorii gradelor mari din Pentagon, dorind să reducă 50 de funcţii de generali şi amirali.

Un detaliu ce pare o glumă bună, în comparaţie cu Serdiukov, care are pe lista de pensionări forţate nu mai puţin de 200 de generali. Avantaj Serdiukov…

Balaurul cu care se luptă Gates se numeşte ineficienţa funcţionarilor civili din Pentagon – ca şi a similarilor, din ministerul român de resort -, în timp ce Serdiukov înfruntă pur şi simplu hidra corupţiei. Egalitate…

Diferenţa dintre cei doi? Generalii ruşi îl acuză pe ministrul lor de trădare (ca şi în România!), deoarece a luat măsuri cu consecinţe mai grave decât diversiunile unui agent NATO, în timp ce înstelaţii americani aşteaptă calmi plecarea lui Gates.

Dar Serdiukov este căsătorit cu fiica lui Victor Zubkov, primul locţiitor şi omul de încredere al premierului rus.

Avantaj, Putin.

0 comentariu

usla 16-08-2010 - 13:22

Terminati, o data, toti, cu mascaradele, ca va va matura poporul de pe scena istoriei ! Ne-am saturat de cearta asta de mahala tiganeasca, cu poalele in cap. Ajunge, nemernicilor, ajunge, e PREA MULT ! Nu va mai suportam nici o MICROSECUNDA ! Nu va mai suportam !

Salut 16-08-2010 - 13:50

[quote name=”usla”] ….[/quote]

1) Ia un distonocalm mon cher. Da-te mai pe langa aerul conditionat. Bea multa apa. Tine-te departe de alcool si bauturi excitante. Evita cafeaua.

2) Si, mai ales, la alegerile viitoare casca ochii unde pui stampila. Daca votezi tot gasca lui Basescu, intoarce-te la punctul 1…nu mai ai nimic de facut.

3) Punctul 2 se aplica cu conditia sa mai existe alegeri libere in Romanika. Ultimele au fost in 2004.

4) Punctul 3 se aplica cu conditia ca sa mai existe o Romanika cand o termina Basescu mandatul.

PS: Am intalnit si romani fericiti. Cei care vroiau sa plece in Congo daca nu iese Basescu. Marinaru’ s-a straduit sa le aduca Congo acasa. Si a reusit. Pentru deplina integrare in Uniunea Statelor Africane se studiaza posibilitatea platii salariilor in moneda Botswanei.

salut 16-08-2010 - 14:16

Punctul 1) Sa-mi sugi cariciul
2) Nu mai maca kakat
3) Punctul 2 se aplica numai daca scroafa aia de soru-ta abandoneaza prostitutia.
4) Punctul 3 nu sa va intampla pana cand punctele 1 si 2 nu se vor schimba inainte de sfarsitul mandalului lui Basescu.

Salut 16-08-2010 - 18:32

Vere*,

Au fost de ajuns doar doua postari ca sa-ti dezvalui adevarata natura: postac tipic pedelic:

-Incepi plin de manie proletara, isterizat si frustrat…spunand nimic. Precum cainele lui Pavlov, reactionezi vegetativ la stimulii preconditionali standard; in cazul de fata sintagma „PSD”, dar putea fi la fel de bine si PNL si Tariceanu , etc, in general orice nu poarta numele lui Basaescu sau altui pedelic.
– Ai simtul umorului cam la nivelul spumierei pentru supa
– Compensezi pe deplin calitatea de mai sus prin mitocania agresiva specific pedelica
– Esti incoerent si faci betie de cuvinte ca sa pari „intAliJAnt”: vezi punctul 4 de la postarea ta in corelatie cu postarea careia ii raspunzi
– Creier nu prea ai; daca ai fi avut vreo mica circumvolutiune – chiar lasata de cascheta – nu l-ai fi injurat pe „salut” semnand chiar „salut”

* Folosire cuvantului „vere” semnifica faptul ca banuiesc (,) ca din punct de vedere darwinist suntem pe aceiasi creanga a arborelui evolutiv, desi e evident ca nu suntem pe aceiasi ramurica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult