Acasa Opinii Cazacioc

Cazacioc

scris de Ion Petrescu
2 afisari

Care este legitimitatea morală a celor care aplaudă declaraţia Ministerului rus de Externe, vizându-l pe şeful statului român? Pentru mine, Basarabia poartă şi azi anatema Pactului Ribbentrop-Molotov, în urma căruia bunicul meu, un simplu mecanic de lomotivă, a fost bătut, la propriu, cu paturile armelor, de “eliberatorii” soldaţi sovietici şi abia şi-a salvat familia, urcând-o în locomotiva cu care a trecut Prutul, aidoma multor basarabeni – disperaţi că trebuie să lase în urmă casa părintească, mama, tata, rudele, prietenii şi amintirile de-o viaţă. 

Ion Petrescu O precizare. Aici nu este vorba de a fi pro sau contra cetăţeanului Traian Băsescu, devenit, prin voia naţională, preşedintele ţării. Ci este în discuţie demnitatea României!  Nu există ofiţer onest, al armatei naţionale, care să nu fi visat, cu ochii deschişi, celebrul ordin „OSTAŞIVă ordontreceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi.” 

Este o chestiune de educaţie militară. Care nu are nimic comun cu regimul socialist sau cel postdecembrist. Nici cu Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu şi Băsescu. Ci cu apărarea României. In integrum.  Negăm identitatea noastră naţională? Numai cei ce nu cunosc istoria reală ignoră adevărul că  sacrificiile umane ale Uniunii Sovietice, din Al Doilea Război Mondial, au survenit după cotropirea samavolnică a Basarabiei, de către trupele Armatei Roşii, în urma înţelegerii secrete dintre doi dictatori – Stalin şi Hitler. 

La fel de odioşi!

Nu am auzit vreun istoric, teleast, comentator, reprezentant al unui o.n.g., sau agent de influenţă, stipendiat de serviciile secrete,  reamintind adevărul că Basarabia a fost parte legitimă a statului român. 

Deci, ordinul de a trece Prutul este de condamnat, doar pentru că aliatul conjunctural era Adolf  Hitler, dar Pactul dintre liderul naziştilor şi Stalin, privind răpirea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord, din trupul României, este de aplaudat, sau – de o manieră şi mai laşă – de necomentat! 

Aşa bravadă, precum a lui Iosif Vissarionovici  Stalin, alias  Ioseb Djugașvili, mai rar! 

         Propun aplaudacilor comunicatului Ministerului de Externe de la Moscova să dea onorul şi militarilor care au mitraliat ceceni până li s-a făcut scârbăşi am discutat cu ofiţeri ruşi care au trăit această dramă -, sau celor cărora li s-a făcut lehamite de câţi afgani au ucis numai pentru că la Kremlin se dorea păstrarea Afganistanului sub cnutul de sorginte ţaristă. 

Şi ar mai fi ceva.

         Am fost la Palatul Elisabeta, când preşedintele Ion Iliescu a recomandat Ministerului Apărării Naţionale să trimită o delegaţie la regele Mihai I al României, al cărui respect pentru Armata României merită a fi preţuit ca atare.  Erau acolo doi secretari de stat, şeful Statului Major General, ofiţeri cu grad superior şi funcţii relevante în ierarhia militară. Majestatea Sa a fost plăcut surprins şi extrem de cald în dialogul informal, fiind vizibil încântat de atenţia  şi respectul, deloc mimat, cu care era înconjurat.  Atunci, i-am povestit regelui Mihai I al României episodul trist, cu refugiul bunicului meu şi faptul că, ulterior, la Gheorghieni, Majestatea Sa i-a oferit o ciocolată chiar mamei mele. O copilă ţinută în braţe de bunica mea. A surâs şi a afirmat că îşi aduce aminte de întâlnirea cu refugiaţii basarabeni. Tocmai de aceea am fost extrem de surprins când, în aceeaşi seară, regina Ana, cu care am început dialogul în franceză şi l-am continuat în engleză, m-a întrebat brusc: 

–         Voi, ofiţerii, ce aşteptaţi de toleraţi acest regim? 

Şi nu era 23 august…

75 comentarii

nimeni 04-07-2011 - 20:18

in fine, o propunere cat se poate de interesanta, formulata scurt .
subscriu.

impartial 04-07-2011 - 21:59

Mirabile domnişor nimeni poţi prosti pe cei căzuţi la bacalaureatul din acest an cu povestea cu şomerul.

Dovada că eşti de serviciu la computer este că te-ai şi repezit să explici neprihănita ta persoană, folosind formula standard.

nimeni 05-07-2011 - 00:39

mda, dvs cine esti ? stai cuminte nu ma intereseaza, dar esti incurabil. adica te tot fandosesti in vorbe pe aici, doar doar ti-o mai zice cate unul ceva. ceva in genul paradei gay . hai pa!

CZC 04-07-2011 - 22:20

Pentru că aduse vorba de Eminescu: “Austria. Într-un mozaic de popoară cu un singur guvern a trebuit să se ivească oameni care nu se ţin de nici o naţie în special, oamenii interesului personal, cari cu aceeaşi uşurinţă pot fi maghiari, poloni, germani, c-un cuvânt ce li s-ar cere să fie. Aceşti indivizi fără nici o comunitate de principii, una fiind numai întru esploatarea naţionalităţilor, care nu au nimic sfânt în lume, nu ţin la nimic decât la sine, sunt ,,liberalii” din Austria. De aceea nu ne vom mira dacă vom găsi pe d-ni ca Giskra, miniştri atotputernici , uniţi la escamotări ordinare cu evrei parveniţi, întreprinzători de drumuri de fier; nu ne vom mira, zic, dacă vom găsi că într-un rând cel mai liberal consiliu de miniştri din Austria se constituise în consiliu de întreprinzători .”
“Mai toţi foştii miniştri liberali sunt astăzi milionari – din advocaţi fără pricini ce au fost. De unde? Deodată cu fotoliul de ministru mai ocupau şi fotolii de membri în consiliile de administraţie a tuturor bancelor şi întreprinderilor posibile şi imposibile, care în vremea marelui ,,Krach” au prezentat aspectul zilei de apoi, în tumultuasele strigăte a particularilor înşelaţi, a micilor capitalişti ruinaţi – un adevărat Pompei surprins de lava Vezuvului. Austria, crezând a putea abstrage de la serviciul oamenilor cu părinţi cerţi, care să fi vorbit o limbă certă, să fi ţinut la un cămin, să fi avut în suflet „simţ istoric”, singurul care întăreşte împărăţiile, s-au folosit din contra de oameni care nu ţineau la nimică, nici la Austria ca abstracţie, de oameni pe care în jurnalele lor îi vedem vânduţi la turci (ca Neue freie Presse), la imperiul german, la ruşi, cu-n cuvânt Austria s-a servit de un element venal, corupt, lipsit de caracter, adevărat gunoi al catilinarismului. Aceşti oameni guvernau şi guvernează.”
“iar cât despre episcopia Rădăuţilor – ea a devenit mitropolie austriacă – internaţională a bochezilor din Dalmaţia şi se vede că, tot sub d. Stremeyer, mai are perspectiva de-a deveni mitropolia indianilor ţulu sau a creştinilor din Maroc. De aceea nu e nimic mai serios decât cuvântul boierului moşnean Hurmuzachi care, în acea adunare de care am vorbit mai sus, a pronunţat memorabililele cuvinte că românii din Bucovina au ajuns să apere de ,,liberalii” din Austria ceea ce n-au fost în stare să răpească turcii şi tatarii: autonomia bisericii, limbii, şcolii.”

Paul din Ohio 05-07-2011 - 03:35

Draga domnule CZC (Corneliu Zelea Codreanu)
Eminescu a fost un mare poet si un mare creator de limba romana. A-i cita cu orice ocazie parerile lui politice si a face din acestea cartea dumitale de capatai (ca si tizul dumitale legionar care si-a inceput cariera cu o crima si a continuat-o cu altele), nu inseamna decat MARGINIRE intelectuala, imbacsire si minte imburuienita.

CZC 05-07-2011 - 09:01

Nici n-ar trebui să vă bag în seamă. Am din Eminescu pentru a arăta “ataşamentul” lui faţă de habsburgi. Habar n-aveţi despre ce vorbiţi. Aşa sunt denigratorii lui Eminescu. Eminescu a fost ROMÂNUL ABSOLUT. Un mare vizionar şi un luptător permanent pentru propăşirea României. Un adversar înverşunat al duşmanilor din interior şi din afara ţării. Din acest motiv a fost asasinat, iar pentru că situaţia de azi este asemănătoare cu cea din vremea lui profitorii şi impostorii îl atacă. Nu ştiu idioţii ă e INATACABIL. Despre celălat, iar daţi cu bâta în baltă. Înainte de a zice ceva sau de a face ceva mai documentaţi-vă. A fost înconjurat de cei mai renumiţi intelectuali români a-i generaţiei de atunci: Traian Brăileanu, Nichifor Crainic, I. Găvănescul, D. Găzdaru, Nae Ionescu, Dragoş Protopopescu, Ţuţea, Noica, Cioran, Eliade, şi mulţi, mulţi de care nu s’a auzit despre ei, fiind asasinaţi în Septembrie 1939. Tot pentru că dorea binele României a fost asasinat. A vorbi despre ei fără a le cunoaşte activitatea e doar aflare în treabă. Cu intenţie, sau din prostie sunteţi de partea inamicilor României. Buruienile şi îmbâcsirea se află în capul dumneavoastră.

Paul din Ohio 05-07-2011 - 18:21

CZC,
Vorbesti prostii cu „asasinarea” lui Eminescu. Si sa tii minte: extremismul si legionarismul au facut casa buna cu bolsevismul si KGBismul in Romania. Extremismul romanesc (atat cat mai este) este cultivat de „prietenii” romanilor de la Rasarit.

CZC 05-07-2011 - 18:47

Vreau să cred că sunteţi doar nedocumentat, nu un duşman al culturii şi istoriei românilor. După ce veţi citi lucrările profesorilor Nicolae Georgescu, Theodor Codreanu, Radu Mihai Crişan şi, daca veţi reuşi (sunt zece volume a câte sase – şapte sute de pagini de documente comentate), monumentala lucrare a filosofului Constantin Barbu, discipol al lui Noica, “Codul invers – arhiva înnebunirii şi uciderii nihilistului Mihai Eminescu”, mai stăm de vorbă despre Eminescu. Despre legionari nu e locul de discutat. Totuşi e bine să ştiţi ca la Nurnberg lrgionarii şi mişcarea naţionalistă a bulgarilor n-au fost găsite vinovate. Încercaţi să vă documentaţi, nu luaţi de bună orice “gogoaşă”. Etichetările sunt făcute de învingători. Eticheta de extremism a fost şi este pusă de călăii elitelor României şi de urmaşii acestora. Atât timp cât vorbiţi din auzite şi daţi sentinţe de tipul “vorbeşti prostii”, consider orice discuţie inutilă.

Paul din Ohio 05-07-2011 - 19:03

CZC, Stiai ca miscarea legionara a fost infiltrata de NKVD (KGB)? Stiai ca cei mai multi colaboratori ai securitatii KGBiste, imediat dupa razboi, au fost legionari? Era FIRESC ca o miscare totalitara sa fie infiltrata de o alta, mai ales ca misticismul ortodox al legionarilor facea o legatura „naturala” cu „eliberatorii” rusi.
P.S.Lasa cele 10 tomuri de speculatii fara sens. Pierdere de timp.

CZC 05-07-2011 - 19:20

Acum m-am lămurit ce hram purtaţi. Dacă alţii sunt dispuşi să vă mai citească aberaţiile e treaba domniilor lor. Pentru mine nu existaţi.

Paul din Ohio 05-07-2011 - 19:51

Draga Zelea Codreanu, imi pare rau ca nu exist pentru dumneata. Dar sa mai stii un lucru evident: NU AUSTRO-UNGARIA ESTE PROBLEMA ROMANIEI, CI RUSIA. Austria (Petrom de exemplu), Germania (RuhrGaz si alte companii), Ungaria, italia, Franta sunt sau pot fi o problema pentru Romania numai si numai cu „sprijinul” Rusiei. As vrea sa-ti vad astfel de analize, nu istorie antica si speculatii extremiste.

1 2 3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult