Acasa Opinii Ce a câştigat România, acum, în Statele Unite?

Ce a câştigat România, acum, în Statele Unite?

scris de Ion Petrescu
41 afisari

Obiectiv privind lucrurile, şeful statului român nu a trecut Oceanul pentru a face un schimb de glume cu omologul american. Asta cu atât mai mult cu cât preşedintele Obama se confruntă cu un scepticisim puternic al alegătorilor nehotărâţi, care par a vedea, la Partidul Republican, o receptivitate sporită faţă de îngrijorările lor vizând cheltuielile guvernamentale.

Ion PetrescuConform unui sondaj dat publicităţii chiar pe 13 septembrie a.c. şi difuzat de către agenţia Reuters, votanţii indecişi, care ar putea înclina balanţa, în favoarea lui Obama, la alegerile prezidenţiale din 2012, sunt momentan mai atraşi de opţiunile republicanilor, de reducere a deficitelor bugetare şi chiar de anumite enunţuri ideologice ale lor.

Sondajul s-a concentrat asupra cetăţenilor care l-au sprijinit pe Obama, în alegerile prezidenţiale din 2008, dar au votat cu candidaţii republicani, la alegerile pentru Congresul SUA, din 2010. Ei reprezintă cam 20% din electorat, în unele state, şi probabil că vor avea cuvântul decisiv în stabilirea viitorului ocupant, al fotoliului prezidenţial, de la Casa Albă.

Ei bine, 59% dintre aceşti votanţi nu au decis încă dacă vor vota cu Barack Obama sau cu oponentul său republican – conform sondajului menţionat.

Dar ar putea vota cu actualul preşedinte dacă se va accentua creşterea economică. Asta implică o mai mare apropiere a democraţilor de doleanţele acestei categorii de alegători.

După cum se ştie, administraţia Obama se străduieşte să aloce 450 miliarde de dolari, pentru crearea de noi locuri de muncă, printr-un proiect de lege menit a stimula economia americană şi a scădea rata şomajului, cotată acum la nivelul de 9,1%.

În mod paradoxal, susţine Reuters, mulţi economişti afirmă că dacă vor fi sporite cheltuielile guvernamentale, acestea ar stimula creşterea economică, timp în care membrii Congresului desemnaţi să lucreze la un plan pe termen lung, de ameliorare a datoriei naţionale, caută soluţii pentru a fi fundamentat, pe baze realiste, bugetul pe anul 2012.

Cuiul lui Pepelea? Alegătorii indecişi par a nu fi de acord cu această opţiune. Astfel, jumătate dintre repondenţii la acest sondaj cred că reducerea deficitului bugetar ar  fi cel mai eficient mod de creare a noi locuri de muncă. Asta în timp ce doar 16% dintre cei chestionaţi susţin că mărirea cheltuielilor pentru dezvoltare şi inovare ar fi cea mai bună abordare a momentului economic actual.

Opinia celor 50% dintre repondenţi este în conformitate cu aceea susţinută public, de către republicani, în Congresul Statelor Unite. Totuşi, alegătorii au fost sensibili la apelul lui Barack Obama, de a fi mărite impozitele celor bogaţi, pentru ca astfel să fie mărită reducerea deficitelor acumulate.

La acest sondaj au luat parte 400 de alegători indecişi, din 12 state americane. Acţiunea de investigaţie  a avut loc pe 16 august a.c. şi are o marjă de eroare de plus sau minus 6,4 procente. Repondenţii nu au fost întrebaţi, în mod specific, dacă l-ar sprijini pe Obama, contra unuia dintre actualii candidaţi republicani, pentru alegerile prezidenţiale.

Dintr-o asemenea perspectivă, The Low Visibility/ Minima vizibilitate, a ceea ce a fost numită o vizită de lucru a şefului statului român peste Ocean, are un alt înţeles.

Ce a câştigat România, acum, în Statele Unite?

Judecând lucrurile la rece, fără patima celor orbiţi de disperarea de a câştiga campania pentru alegerile, nu doar parlamentare, din 2012, câteva repere importante pot fi semnalate.

Primul – la nivel prezidenţial. Preşedintele ţării nu ar fi plecat la Washington D.C., dacă nu avea siguranţa întrevederii cu omologul american. Întâlnirea cu vicepreşedintele Joe Biden nu a făcut decât să confirme, printr-un schimb amical de opinii, ceea ce deja se stabilise pe căi diplomatice – unitatea de vederi privind consolidarea parteneriatului strategic şi amplasarea interceptoarelor americane la Deveselu.

Băsescu – oricât nu ar plăcea asta adversarilor săi – nu s-a dus la Casa Albă „ca să facă frumos”, în faţa partenerului său de dialog. Ce a discutat şeful statului român cu omologul american? Condiţia actuală a României. Cea de jucător-cheie, la flancul răsăritean al NATO. O sintagmă enunţată de secretarul american de stat Hillary Clinton, în declaraţia pe care a făcut-o după semnarea Acordului dintre România şi Statele Unite privind scutul antirachetă.

Acordul menţionat nu este doar rodul unei loialităţi de aliat, probată – pe plan militar – în teatrele de operaţiuni militare din spaţiul ex-iugoslav, irakian şi afgan. Unde au căzut la datorie, pentru America – nu este nicio greşeală de tipar -, nu puţini militari români. Nu unguri. Nu din stânga Prutului. Nu din alte arealuri statale nu prea amicale cu naţiunea română de azi.

 Documentul semnat de ministrul român de externe şi doamna Clinton este şi expresia unei temerităţi, de a privi spre Răsăritul Europei ca la o federaţie ce trebuie să înţeleagă că ameninţările emise la Kremlin, pot impresiona doar pe votanţii ruşi, nerăbdători să vadă confirmată bănuiala că Dmitri Medvedev va candida la al doilea mandat prezidenţial, secondat, vorba vine, de Vladimir Putin – eternul premier.

Oficial, după ratificarea acordului, SUA va instala dispozitivele defensive pe parcursul a patru ani. Asta în condiţii de pace. Într-o nedorită situaţie de criză, timpul se va reduce în raport de gravitatea ameninţării, nemaifiind decât o chestiune de zile.

Întâlnirea preşedintelui Băsescu cu directorul CIA, David Petraeus – în prezenţa şefilor principalelor servicii secrete româneşti -, ca şi aceea cu liderul Departamentului Apărării, Leon Panetta – cu participarea ministrului român al apărării şi a şefului Statului Major General al Armatei României – constituie racordări pragmatice salutare ale noilor decidenţi americani,  de la Langley, în McLean, Virginia, sediul Central Intelligence Agency, şi de la Pentagon, cu responsabilii români pe domenii similare, pe sprijinul cărora se vor baza în (im)previzibile situaţii de criză.

O deplasare de o asemenea anvergură, finalizată cu contacte multiple, focalizate pe confirmarea continuităţii, la un etaj superior, al parteneriatului strategic bilateral, este o victorie pentru România. Una majoră. De care s-a luat act la Moscova, Chişinău şi Budapesta. Cu inconvenientele aferente.

Vizita lui Traian Băsescu, la Casa Albă, nu a fost una deloc forţată. Ci conformă interesului naţional. Chiar dacă asta nu place nenumăraţilor şi puternicilor opozanţi interni, ai celui care încă mai este preşedintele României.

35 comentarii

Denali 13-09-2011 - 23:57

Pe mine m-ar interesa opinia dlui ziarist deontolog ,fost UTC ist , Marin Neacsu , vizavi de Articolul de mai sus al dlui Ion Petrescu …

In trecut , dl ziarist deontolog, fost UTC ist , Marin Neacsu ,a scris , intr-unul din briliantele dlui Articole , ca dl Neacsu ” il respecta ” pe dl Ion Petrescu…

Cu toate acestea , aprope zilnic opiniiole dlui ziarist deontolog , fost UTC ist , marin Neacsu , care apar pe acest forum sunt TOTAL opuse , si nu au nimic in comun cu ideile expuse de Articolele dlui Iopn Petrescu , vizavi de ” marile puteri ” si in special de imperiliastii jefuitori americani…

Eu tot sper ca CLOACA asta numita NATO , sa fie desfiintata…si imperialistii americani sa nu mai amplaseze scuturi , umbrele sau glugi , deasupra INGRATILOR , pseudo aliatilor si a altor parteneriate toxice…

Acum ,dle Petrescu…hmmm…intr-un articol recent , dta scriai ca de fapt realegerea Copilului Minune va depinde de : Nodul Gordian , de Buricul Pamantului , adica de : republica Moldova…

Ma bucur ca in prima parte a articolului de fata , de fapt ai corectat eroare precedenta…

Dle Ion Petrescu , acum intre noi doi fiind vorba …hmmm…presedentia lui Barack Hussein Obama , va fi tot atat de lunga precum presedentia camaradului dlui , presedintele : Aluna..(1974- 1978)…adica Copilul Minune , va fi : One Term President…intrebarea se punde daca america va supravietui economic , pana in jan. 20 , 2012…

Eu sper ca viitorul presedinte american sa contramandeze acest scut care iriteaza o mare parte din contribuabilul american…

Dle Ion Petrescu , dta eti la curent cu faptul ca democratii din Congress (si Obama ) doresc de fapt sa reduca bugetul Pentagonului cu : 50%…daca succed , CINE crezi dta ca va plati ptr. scuturi , de unde banai , ptr. apararea germaniei, a japoniei , a koreei de sud , a Formosei , etc ???….

BULA 14-09-2011 - 06:34

Romania a castigat privilegiul de a fi epicentrul exploziilor termonucleare, locul unde rusii vor lovi prima data, in cazul unui razboi mondial.

RADJASIHA 14-09-2011 - 07:36

Foarte bun articol.
Analist nu devii peste noapte,competenta jurnalistului este evidenta.

BULA 14-09-2011 - 09:08

Ma, tu nu ai alta treaba decat sa-l gadili pe tov. colonel ?

Arhimede 14-09-2011 - 08:15

Domnu’ „gradu”…
Toata aceasta intalnire a stat sub semnul improvizatiei.
Este clar ca au existat presiuni ca Obama sa se intilneasca cu base care era disperat ca nu este primit.

Castig ptr noi?
Ce?
Nu se vede nimic.

BULA 14-09-2011 - 08:20

O sa castigati niste bombe atomice in cap, de la rusi.

Andrei 14-09-2011 - 11:20

Bravoooo ,stai jos ca obosisi sa tot repeti aceiasi timpenie la nesfirsit.

Tot asa cadeau bombele in timpul razoiului rece in West Germany…IAR RAZBOIUL RECE S-A INCHEIAT PT TODEAUNA SI NU CRED CA RUSIA UE USA VOR SA-L REINCEAPA.

Rusia intelege ca este asteptata in Nato, UE .

NIMENI NU VEDE IN RUSIA ACTUALA UN INAMIC ,BA DIMPOTRIVA UN ALIAT .

BULA 14-09-2011 - 11:37

Ce vorbesti ma ?!
S-a incheiat Razboiul Rece, din vorbe, dar americanii nu se potolesc pana nu-i termina pe rusi definitiv. I-au incercuit din toate partile si isi instaleaza rampe de lansare de rachete. Tu crezi ca noi nu gandim ? Vor sa inceapa razboiul nuclear si sa murim toti. Pe noi nu me intereaza lupta nebuneasca pentru suprematie, dintre rusi si americani. Vrem sa supravietuim si sa traiasca si copiii nostri. Tu nu vezi ca America este condusa de dementi care au adus-o in pragul falimentului si care intr-un moment de furie ar putea sa declanseze razboiul nuclear ? Cu cat se sred mai puternici decat rusii, cu atat sunt tentati mai puternic sa-i atace si o sa ne ia dracu pe toti.

Andrei 14-09-2011 - 12:06

ESTI FATALIST,PRAPASTIOS SI INCAPABIL SA VEZI ADEVARATUL PERICOL CE VA LOVI RUSIA.

TI-L SPUN EU, SE NUMESTE UKRAINA ,UKRAINA …DE FAPT S-A VAZUT IN GEORGIA .

ASA CA RUSII AR TREBUII SA-I INTEGREZE ,ASIMILEZE CIT MAI URGENT ,CAPITALA UKRAINEI SA FIE LA MOSCOVA CHIAR CU COSTURI MARI ,CACI IN VIITOR ACESTE COSTURI VOR FI URIASE SI NESUPORTABILE PT RUSIA CU TOATE REZERVELE SALE DE GAZE SI PETROL.

BULA 14-09-2011 - 12:57

Americanii baga zazanie intre rusi si ucrainieni, sa se omoare intre ei. Asta este realitatea. Americanii sunt capul rautatilor. Nu mai au productie interna si consuma mai mult decat produc. Daca nu duc o politica externa agresiva si daca nu isi fac colonii de unde sa jefuiasca, s-au dus la fundul gropii.

Ciu Huhu 14-09-2011 - 12:06

CORECT!

Andrei 14-09-2011 - 12:12

CITA PROFUNDITATE ….OHHH…

.DAR SPUNE TOTUSI CINE A FACUT PRESIUNI ASUPRA LUI OBAMA ……

N-AI INTELES ,USA INDIFERENT DE CULOAREA ADMINISTRATIEI DE LA W.DC. ISI RESPECTA SI CONSOLIDEAZA RELATIILE CU CEI MAI FIDELI ALIATI.UN SEMNAL CLAR .

PS. AM 4 BAIETII SI LA VIRSTA MEA INAINTATA AM HOTARIT IMPREUNA CU ONORATA MEA SOTIE SA MAI ADUCEM PE LUME UN ROMANAS .

urbos 14-09-2011 - 15:29

Ma viermisor cretin, America nu mai e ce-a fost. Romania lui Basescu e o scursura antidemocratica, asa ca relatiile cu SUA sint o porcarie, unde SUA se foloseste de un nemernic vandut ca Basescu pentru a-si sustine propriile interese, fara legatura cu interesele Romaniei. Mai mult, secaturile americane se folosesc de astfel de cozi de topor pentru a sabota si Europa. Romania are deci numai de pierdut din acest tip de relatie, sluga si cos de gunoi pentru americani, bataia de joc si dispretul de la europeni. Viitorul Romaniei este legat de Europa nu de SUA, care si-asa sint pe duca. Asa ca, hai sictir, ca degeaba va zvarcoliti ca viermii si va agatati de paie precum caricatura asta de vizita, ca sfarsitul vostru e aproape. O sa dansam pe hoitul Securistului. Sper sa fii langa el pana la capat.
E culmea ce incearca prostimea limbista basista sa faca din penibil. Ce mai screamat, ce mai zbucium. Tot degeaba.

BULA 14-09-2011 - 17:29

Asa e, cu America. Dar si francezii si nemtii se kaka pe noi. Tu nu vezi cum le iau aparara ungurilor ? Noi nu ne putem baza decat pe fortele proprii, care din pacate nici astea nu mai sunt ce erau inainte.

urbos 14-09-2011 - 17:55

Pai asta spun si eu, si e normal sa se cace pe tine pentru ca in asa hal esti.
Care forte proprii? Fortele tale proprii sint reprezentate de cei care te conduc.

BULA 14-09-2011 - 18:30

Nu poti sa faci abstractie de persoana mea ? Inchipuieste-ti ca eu nu exist. Se schimba ceva ?

urbos 14-09-2011 - 19:29

As face abstractie daca ai tacea.
Pe de alta parte, astia ca tine sustin indirect continuarea regimului actual si a dictaturii care se consolideaza.

BULA 14-09-2011 - 19:51

Nu sustine nimeni dictatura lui Basescu, nu mai bate campii. Nu va puneti voi lideri credibili si nu veniti cu un plan detaliat de schimbare in mai bine. Aici e buba, in curtea voastra. Inainte de a vedea paiul din ochii votantilor, sa vedeti si barna de la voi.

urbos 14-09-2011 - 20:14

Nu bat campii deloc. Am explicat pana m-am saturat de ce trebuie votat pentru daramarea puterii indiferent de cine e inlocuita. Prostii tot nu pricep.
Pe de alta parte, intereseaza-te ce ofera Opozitia, dar tu tot in gura lu Basescu si a propagandistilor lui te uiti. Ca va fi MULT mai buine dupa caderea acestui regim dement este la mintea cocosului.
Iar eu tot votant sint si tot ca votant vorbesc tampitule. Tu esti un tampit, care nici nu voteaza, nu face nimic pentru schimbarea situatiei, dar se vaicareste. Taci.

BULA 14-09-2011 - 22:03

Ma omule, intelege-ma ca Ponta si Antonescu ma baga in spital, de scarba pe care mi-o produc. Astia de la Opozitie sunt chiar dementi, de nu-i chimba din functie. Cu asa indivizi vor ei sa castige alegerile ? Au un discurs monocromatic, axat p critici la adresa lui Basescu, dar in rest nu ne dau sperante de mai bine cu nimic.

urbos 14-09-2011 - 22:22

Da ma, aia doi te afecteaza telepatic, ca ei conduc tara din Shambala.
Si nu stiu in ce spital ar putea sa te bage ca ti le-a inchis iubitul Basescu. Mori cu Basescu.
Te scremi degeaba, demonstrezi permanent ca esti la fel de cretin.

Dar imbecilule, te mai intreb o data, stii trogloditule oferta opozitiei? Ai citit ceva dobitocule sau te uiti tot in gura lu Basescu sau a unuia ca Neacsu sau limbistul Roland, ca tot dau din gura p-aici?
In schimb oferta lui Basescu o ai DEJA si O SIMTI pe pielea ta dobitocule, faci ceva ca sa n-o mai ai pe-asta?
De ce nu votezi cu Vadim sau cu Dan Diaconescu?

BULA 15-09-2011 - 07:15

Eu am conceptii politice bine definite. Daca nu le regasesc in programele partidelor, macar partial, nu votez. Inseamna ca nu mai este nici o sansa si incerc sa ma descurc dribland societatea cu care nu sunt de acord.
Iar Ponta si Antonescu nu spun nimic concret cand apar la televizor (principalul mijloc cu care pot influenta electoratul). De vomismente acrite pe tema Basescu sunt satul. Daca ar fi ceva de ei, nici n-ar aminti de Basescu, ca-l stim noi, si ar insista pe ce vor sa faca daca vin la guvernare. De la Ponta n-am auzit decat ca vrea sa faca piscine, pentru ca nu vrea sa se bage peste afacerile lui Videanu si ale lui Udrea, cu bordurarile.
Iar de la Antonescu nu aud decat niste latraturi. Are si o mimica de client de carciumi.

BULA 15-09-2011 - 07:34

Antonescu n-ar trebui sa conduca PNL-ul, ba chiar n-ar trebui sa detina nici functii inferioare. Nu are calitati de lider. Este unealta unor forte oculte. As fi avut ceva simpatie pentru Orban, desi si asta a calcat in strachini. Chiar si pe Tariceanu l-as fi votat acum, cu toate ca prima data mi-a fost total antipatic, pentru greselile comise (cu Adomnitei la ME, cu contabilul ala de la MS, cu miliardele de euro date pe mana universitarilor fara sa le puna conditii sa produca bani cu investitiile facute, cu scutirile de taxe pentru multinationale si fara ajutoare pentru micii producatori).

urbos 15-09-2011 - 07:40

Ma paduche, tu nu gandesti cu creierul, tu te iei dupa ce-ti vine, dupa cum iti circula cacatul prin ficati. Nu merge asa, Tu esti condamnat sa ramai prost si sa fii calcat in picioare. Mai rau ca e din cauza unor gunoaie ca tine sufera si altii.

Apropo, aminteste ma-ta de Basescu, nu Ponta sau Antonescu. Ei chiar incearca sa nu mai bage in seama toate grohaielile lui Basescu, o fac insa „analistii” si limbistii chiorului. Pe de alta parte e si culmea sa vrei sa ignori taman ticalosul care e capul sistemului care distruge tara.
Mars in mortii ma-tii de troglodit, ca nici macar nu urmaresti ce se intampla. Esti un taran imputit care habar n-are pe ce lume traieste. Auzi la el, are conceptii politice bine definite. Sa mori de ras. Fa-ti partid tampitule. Macar prostii aia din familie o sa devina si ei ceva in viata, membri la partidul ala din wc, unde-ti clocesti ineptiile.

BULA 15-09-2011 - 08:10

Cu limbaj de buda nu castigi adepti.

ParpanghEL- Pina cind, si QUI PRODEST 14-09-2011 - 10:23

CITAT din Clasici :,,încă mai este preşedintele României.” veri, veri important. Iar in rest va propun sa nu mai postati peacilea articole cu caracter vadit provocator fara avizul (favorabil) al E ruditului Bu-Bu lache ,aceasta somitate de 50 GB exterior, ca interior Ta.BULA Rass AM !

BULA 14-09-2011 - 11:28

Vad ca nu te intereaza oferta mea, sa-ti dau carti de medicina sa te saturi. Te multumesti cu ai citit in cartea ta de capatai.

BULA 14-09-2011 - 11:44

Ia carti de la adresa asta:
http://79.117.186.157/DOC_MEDICAL/
Te las sa copiezi timp de o ora, cate poti sa descarci.

BULA 14-09-2011 - 11:48

Dar nu cred ca esti medic. Daca ai fi, ai sta cu sacosa prin saloane sa ti-o umple pacientii cu bani si nu ai trancani pe forum.

Andrei 14-09-2011 - 11:14

STIMATE DOMNULE ION PETRESCU VA SALUT CU RESPECT !

O ANALIZA PRAGMATICA SI REALISTA .

ParpanghEL- To- ta Bula Rass AM 14-09-2011 - 12:00

Retardat sever , a copia este la indemana chiar ai a ta yedioth-ule, Harrison-ul este manualul de medicina generala uzitata in USA. Specializarile se fac la fiecare univ. in raport cu grupul de prof. agreatzi. I a ramai tu la pooli tica si sport ca acolo ,pierde vara cu gatul lung , va pricepetzi ! In rest ia tu si introdu in orificiu anal ceva antdiuretic , ca ai o diaree verbala , la un nivel suparator! Si mai spala -te si putina!

BULA 14-09-2011 - 13:41

Nu esti medic, asta e clar. S-a vazut si dupa cum m-ai abordat la comentariile despre cancer si despre inmultirea fiintelor vii prin sex. Palavrageala, nu discutie de om care judeca si care are niste cunostinte in plus.
Nici macar n-ai accesat adresa pe care ti-am dat-o. Ti-am dovedit ca oricine poate sa se informeze intr-un domeniu. Iar legat de cei care au o diploma, nu garanteaza nimeni pentru ei sa si stiu ceva. Dupa o jumatate de ora iti tai accesul la acele fisiere.

Denali 14-09-2011 - 20:26

Dle Petrescu , acum ca dta ai scris un articol cu titlul : ” Ce a castigat Romania ,acum, in Statele Unite”…

Vor urma alte articole scrise aici in america cu titluri precum : ” Ce a castigat america,acum , in Romania ???”…sau : ” Cat va costa pe contribuabilul american ,ce a castigat ,acum Romania , de la america „…

Nu am timp acum dle Petrescu , dar ieri a avut loc un : CUTREMUR…pe scala :
9..nu scala richter ci pe scala Districtului Electoral # 9 din New York City…care cuprinde geografic , parti din Brooklyn si Queens boroughs…

Mentionaz aceasta ptr. ca „independentii” nu avu avut NIMIC de a face cu rezultatul acestui cutremur electoral din N.Y….

Ptr. prima oara in : 90 de ani ( 1921) un Republican a castigat alegerile ptr. Congressul american in acel district electoral , in care electoratul este inregistrat 3.5 la 1 in favoarea Democratilor…

deasemnea dle Ion Petrescu am mentionat acest CUTREMUR electoral , ptr. acel loc a fost ocupat de Democratul dtale preferat : congressman ul : Anthony Weiner…pe care dta il metionai intr-un articol din trecut , ca fiind VOCEA partidului democrat…stii dta cand , cand in acelasi articol facea misto de numele lui Sarah Palin , transformandu-i numele in adjectiv : „palinizat” sau cam asa ceva…

Dle Ion Petrescu de ce nu-i explici dta , in detaliu forumnistului Andrei , unde este astazi individul cu numele Anthony Weiner si ce s-a intamplat cu acel individ , pe care dta il cotai , ca un politician serion , in politica americana…

Ieri evreii democrati din Brooklyn si Queens , au dat de pamant cu OBAMA , si cu Articolul dtale in care laudai si cu care erai de acord ,acum cateva luni ( in primavara ) cand Copilul Minune a aruncar Israelul sub tren in favoarea aliatilor lui Obama : palestinienii , mulahii din iaran si islamistii…

Nu am timp ,acum sa iti explic dar in america sunt doua feluri de americani : cei traditionali, cei care au cladit america si au facut din ea o supraputere si Coloana a Cincea, sobolanii , purecii si virusii , care submineaza zilnic america…se pare ca dta esti de partea Coloeanei a Cincea , ca orice individe de Stanga Internationala , binenteles…

Ghita Bizonu' 14-09-2011 - 23:10

Aiurea in tramvai. Romania nu a castigat nici in urma viztei. In definitib SUa e moarta sa isi puna instalatiile antiracheta…Cehai le-a zis pas … maritam macar 12 avioane F16 pe spezele Pentagonului (cate a primit Grecia ? Auz? Ani dezile primau cam 1 mld ajutro militar ! Noi cat ?!)
A castigat Base facand=o de ras pe Dan Grecu ! Mare realizare de politica externa s alasi cu ochii in soare o stirista !
Concluzii (personale) asupra vizitei de lucru basesc din SUA

1)(dez)onor popozitia noastra este tampita . Gramada. Se intreaba ea candida ca care este scopul basestii vizite?
Raspunsul meu sa o dea in bot Antenei 3!

2)suntem o societate populata de prea multi prosti. Prosti de bubuie .

Concluzia mea
Basescu joaca si castiga electoral. Arata tutuLOL ca el este favoritu lu Licuryx
http://vremea.forumgratuit.ro/t340-concluzii-personale-asupra-vizitei-de-lucru-basesc-din-sua#737

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult