Acasa Opinii Ce doare mai tare: tara sau Basescu?

Ce doare mai tare: tara sau Basescu?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Fericiti cei care nu se mai uita la irealitati si antene! In caz contrar, ori te enervezi de iti sar ochii din cap ori nu mai intelegi nimic din lumea asta si vrei sa fugi intr-o padure. Suntem toti de acord ca: viata de zi cu zi in Romania este tot mai grea, guvernantii nu par prea inteligenti in gasirea de solutii, oamenii inoata in propriile case cautandu-si actele si lucrurile, unii tarani nu vor avea ce manca la iarna, unii dintre noi muncim zi de zi dar nu luam nici un ban. Adica, tara arde si baba se scarpina!

Politicieni deosebiti, precum baronul de Teleorman, Liviu Dragnea, instaritul senator Dan Sova, compozitorul liberal Mircea Iorgulescu (ce poate mai viseaza la bratari dacice) si analisti politici fara prihana cum ar fi ilustrul Bogdan Chireac, indisolubil legat de contracte cu statul, roiesc la televiziuni sau pe agentii sa zbiere pe tema Basescu. E iresponsabil, e dictator, a dus tara de rapa, la inundatii unde stat in primele zile?, apoi de ce s-a tot dus, de ce a ironizat oamenii s.a.m.d. Toata lumea este cu Basescu in gura, parca altceva nu mai conteaza. Din cauza lui Basescu ploua, a venit criza, din cauza lui Basescu nu mai creste nici iarba.

Bre, avem o tara, cum procedam? (ca sa parafrazez o rubrica de succes din Catavencu, de pe vremea cand nu il cumparase Vantu, dar il cumparam eu, saptamanal). Zbier si eu: nu are nimeni idei de scos tara din rahat, nu are nimeni propuneri de redresare economica, nu are nimeni idei geniale, nu e nimeni in stare sa vina cu un program, cu un proiect? Am avut doi premieri considerati de mare succes: Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Nastase boceste pe blog ca are infiltratii la terasa din Zambaccian, celalalt mai maraie din cand in cand impotriva lui Basescu, in virtutea dusmaniei din guvernarea trecuta. Idei, proiecte, programe, n-ai sa vezi! Au fost sau n-au fost premieri? Mai avem trei pacalici: unul de meserie procuror vorbeste de mandatul imperativ (un parlamentar sa-si piarda mandatul daca pleaca din partidul cu care a fost ales), desi legea fundamentala zice altfel. Domnu’ Pontaaaa! La articolul 69 (sic!) alineatul b din Constitutia Romaniei se zice: “Orice mandat imperativ este nul”.

Alt pacalici zice pe blogul lui de sef de partid: Partidul lucreaza la un proiect politic. Aoleu! Domnu’ Antonescu, dar mata unde erai cand aia erau cu apa la gat?

Al treilea, de fapt al doilea om in stat, este pe insoritul litoral romanesc, cu dragostea lui Mihaela, si isi doneaza salariul pe luna in curs la sinistrati. Astia sunt liderii politici ai Romaniei. Adaugam Vantu, Voiculescu, Patriciu. Ca nu se pot dezlipi unii de altii.

A bagat cineva la cap macar o informatie spusa de tartoru’ asta de Basescu? Iaca: “privind pe statisticile oficiale din 2007 – n-avem altele – saracia la nivelul pensionarilor este de 15,7%, iar in zona celor tineri este de 37%”. A deschis cineva gura? Stie vreun pacalici sa zica repede in care tari din UE se impoziteaza pensiile si cu cat? (pont: a scris Andreea Paul Vass pe blog).

Partidele politice din Romania, la putere sau in opozitie, NU AU NICI UN PROIECT PENTRU TARA ASTA. Stiu doar sa reactioneze la tot ce face/afirma presedintele. De trei zile nu spun nimic serios. Doar, comenteaza!

Ce tara este asta? Una in care noua judecatori stabilesc politica fiscala si Bugetul natiei (dar sunt cei mai buni prieteni ai omului). Revin si insist: care este problema tarii? Situatia economica dezastruoasa sau capitanul de vapor?


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult