Acasa Opinii Ce e de făcut

Ce e de făcut

scris de Doru Dragomir
14 afisari

Mai multi prieteni imi cer in privat sa comentez public cu privire la interventiile insultatoare, de prost gust, lipsite de bun simt si agresiv-iresponsabil propagandistice la adresa celor care si-au exprimat solidaritatea, ingrijorarea si protestul in fata valului de retorica si violenta criminala anti-crestina.

Dragoș Paul AligicăNu am nimic de adaugat la cele pe care le spun si scriu de mai bine de un deceniu, din vremea cand eram una dintre putinele voci tolerate in spatiul public romanesc care se exprima din cand in cand pe aceasta tema, inainte ca ea sa fi devenit, ca azi, exploziva si acuta, si deci imposibil de evitat, de ascuns sub covorul mediatic.
Din pacate este o situatie care va escalada. Si principalii responsabili sunt exact acei jurnalisti, comentatori si formatori de opinie care in coniventa cu armata de politiceni, comisari, inchizitori, paraziti si idioti utili ai corectitudinii politice, alimenteaza iresponsabil acest climat de isterie si oportunism ideologic-identitar anti-religios si anti-crestin. Rezultatele (manifestate atat pe planul intern al societatilor occidentale cat si pe plan global) sunt devastatoare, o pata imensa de rusine in istoria contemporana, o aberatie morala si politica de magnitudini istorice.

La cele de mai sus sa nu uitam sa adaugam ceea ce se intampla in Israel. Sa nu uitam -exact din spirit de solidaritate- ca un fenomen similar opereaza cand este vorba de Israel. In ultima perioada numarul de atentate a escaladat. Insecuritatea si presiunea cresc. Dar se tace. Din contra, se alimenteaza subtil o retorica si interpretare pe invers. O societate sub asediu din interior si din afara. Dar ne uitam in alta parte. De ce? Pentru ca acelasi principiu bienpansant si autist-oportunist-iresponsabil functioneaza si cu privire la Israel si retorica anti-Israel.
Nu e o intamplare: cam aceleasi forte opereaza in ambele cazuri.

Ce e de facut? Sa continuam sa spunem lucrurilor pe nume, sa nu ne abatem de la principiile pe care le-am enuntat constant -indiferent de context sau de violenta, influenta si perversitatea preopinentilor- de atatia ani, sa nu ne lasam intimidati si sa raspundem cu masura si deliberare fiecarei provocari in parte. Zi de zi. Fiecare dintre noi, dupa context si putinta. Asta e tot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult