Acasa Opinii Ce păcat să am dreptate

Ce păcat să am dreptate

scris de Doru Dragomir
11 afisari

Când domnul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a făcut deja faimoasa declaraţie că „este inandmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi, în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură! Nu se poate aşa ceva! Nu putem plăti lenea la nesfârşit”, eu m-am întrebat ce-a vrut să zică. Asta, spre deosebire de alţi comentatori, probabil mai cunoscători decât mine ai treburilor publice, care au ştiut din prima că domnul premier a făcut o gafă sau că a jignit deliberat şi nemeritat nişte sinistraţi ai nămeţilor şi gerului.

Hari Bucur MarcuPentru cei cărora nu le-a ajuns încă la urechi întâmplarea ce a produs declaraţia menţionată mai sus, precizăm aici, în grabă, contextul evenimentului.

S-a întâmplat ca, în iarna aceasta, în România, să ningă de două ori, la interval de zece zile. În anumite locuri, aceste ninsori au fost mai abundente, iar viscolul a troienit zăpada, astfel încât unele drumuri, căi ferate, ba chiar localităţi întregi s-au trezit nămeţite a doua zi. Deh, ca iarna.

La prima ninsoare era prim-ministru domnul Boc Emil. Acesta şi-a luat ministrul apărării şi câţiva generali din armată cu el şi a ieşit la dezăpezit cu lopata un autoturism de lux, avariat şi abandonat undeva la marginea unei şosele, în apropierea Bucureştilor. Nu ştie nimeni, nici până astăzi, ce „mesaj” a vrut să transmită domnia sa cu această atitudine. Cert este că, atunci când presa a subliniat ridicolul situaţiei, domnul Boc a plusat şi s-a mai filmat odată, pe când împărţea ceai tririştilor înzăpeziţi, la altă margine de şosea.

În afară de gesturile acestea curioase, dacă nu chiar de neînţeles, ale şefului, Guvernul Boc nu a făcut nimic din ceea ce ar fi trebuit să facă pe timp de iarnă şi zăpadă. În privinţa emiterii reglementărilor pentru stabilirea răspunderilor şi impunerea unor acţiuni în astfel de situaţii, Guvernul a amânat introducerea lor până la începutul lunii martie. În privinţa deblocării unor fonduri suplimentare, pentru finaţarea efortului de dezăpezire în zonele grav afectate, Guvernul a amânat sine die decizia de declarare a stării de urgenţă, ce ar fi făcut acele fonduri disponibile în timp real şi util. Cât despre măsuri coercitive aplicate autorităţilor locale şi centrale, precum şi agenţilor economici contractaţi pentru dezăpezire, care nu au transpus în viaţă acele contracte, nici nu a fost, măcar vreun moment, vorba.

În aceste condiţii, nimeni, în Ţară, nu a făcut mai nimic, în tot acest timp. În plin centrul Bucureştilor, trotoarele au rămas înzăpezite şi apoi s-au transformat în şleauri de gheaţă, în timp ce maşinile parcate la marginea străzilor au fost îngropate în zăpadă. Doar „arterele” principale au fost, cât de cât, curăţate. La fel şi în majoritatea localităţilor mai mari sau mai mici de pe cuprinsul României. Dar, tot în timpul acesta, oamenii au început să moară din cauza iernii, cu zecile.

De cum a căzut a doua ninsoare, Guvernul Boc şi-a dat demisia. De parcă ar fi aşteptat această zăpadă, pentru a fi siguri că ea, zăpada, împreună cu gerul năpraznic, vor constitui un obstacol natural serios în calea protestelor de stradă îndreptate împotriva actualei guvernări. Timp de trei zile, cu viscol şi troieniri în Curbura Carpaţilor, s-a format un nou guvern, cu aceiaşi miniştri, dar şi cu miniştri noi, condus, de data aceasta, de domnul Ungureanu. Apoi, noului guvern i-a mai trebuit încă o zi, să se instaleze în ministere.

Şi, în sfârşit, în a cincea zi de la cea de-a doua troienire a peste 60.000 de oameni în casele lor, noul premier s-a urcat în elicopter, a ajuns într-una din localităţile afectate şi, din uşa primăriei, a făcut declaraţia citată la începutul acestei scrieri.

De ce nu mi-a fost şi nu îmi este clar mie ce-a vrut să zică domnul Ungureanu?

În primul rând, pentru că ce a spus domnia sa nu este de loc relevant nici pentru definirea situaţiei de fapt, nici pentru activitatea guvernului al cărui premier este.

Şi nu numai că nu este relevant, dar, certându-şi concetăţenii că stau, leneşi, la căldură, domnul Ungureanu nu a mai făcut şi mult aşteptata informare succintă, provenind de la cea mai autorizată sursă, despre situaţia din Ţară rezultată în urma căderilor de zăpadă în zona aceea şi nerezolvată nici până astăzi. Informare ce ne-am fi aşteptat să cuprindă şi declaraţia domniei sale privind ce are de gând Guvernul să facă pentru remedierea respectivei situaţii.

Singura raţiune guvernamentală pentru care cineva de statura executivă a domnului premier zice că „este inadmisibilă” o stare de fapt, că „nu se poate aşa ceva” şi că trebuie curmată „plata lenii” este ca să anunţe, imediat după ce a terminat de constatat aceste lucruri, măsurile Guvernului său pentru restabilirea admisibilăţii şi curmarea lenii. Dar domnul Ungureanu nu a zis nimic mai departe, în acest sens.

Asta, pentru că, posibil, domnia sa ştie că nu are la dispoziţie nici măcar o pârghie administrativă prin care să determine pe cineva să nu mai fie leneş, sau să scoată pe cineva din casă, de la căldură, la dat zăpada cu lopata, în stradă, alături de militari. Mai ales dacă leneşul tocmai şi-a plătit taxele şi impozitele la stat, care îi permit să stea degeaba în casă, la căldură, în timp ce statul, odată ce a fost plătit din bani munciţi cu hărnicie, trebuie să îşi facă datoria, pe afară, fără alte condiţii sau contribuţii „în natură” din partea contribuabilului concetăţean.

Chiar dacă ar fi vrut să spună că efortul statului de a scoate armata la lopată este un cost pe care n-ar fi trebuit să îl plătească decât celor care fac şi ei acest lucru şi, în consecinţă, cine nu iese din casă, de leneş ce este, nu va mai primi acest serviciu militarizat, o asemenea ameninţare este lipsită de orice posibilitate de aplicare în practică, din motive evidente, pe care nu le mai amintim aici.

Atunci, oare, să fi vorbit degeaba domnul Ungureanu? Adică, să fi vorbit ca cineva care, după ce a zis ce a zis, vine apoi şi îţi spune, cu satisfacţie nedisimulată, la ureche „ai văzut ce le-am zis-o?” Puţin probabil, având în vedere educaţia de acasă şi cultura incontestabilă ale premierului.

O altă posibilă explicaţie este că domnul premier Ungureanu se află în faza iniţială de alcătuire a unui autoportret public artificial, cum ar fi cel copiat după rusul Vladimir Vladimirovici Putin. Sau care îl imită pe acesta.

Dacă aceasta este realitatea, atunci domnul Ungureanu mai are foarte mult de lucru, tocmai în acest domeniu al comunicării.

Putin n-ar fi ales niciodată un asemenea moment ca să se arate ascuţit la limbă ca o lamă de sabie ninja. Dacă ar fi vrut să demonstreze cât de inflexibil şi intransigent este cu leneşii din sânul poporului pe care îl păstoreşte, şi-ar fi ales cu grijă momentul în care să spună acest lucru. Şi ar fi ştiut, sau ar fi ascultat la sfatul celor competenţi, că momentul în care este mai mult decât evident că „păstorirea” lasă de dorit, nu este unul bun pentru o asemenea demonstraţie.

Şi zicem că, în cazul acesta, momentul nu era unul potrivit, deoarece domnul Ungureanu s-a suit în elicopter şi s-a dus să îşi jignească „concetăţenii” la două zile după depunerea jurământului şi la cinci zile de când aceştia sufereau sub nămeţi şi gheţuri, fără să audă nimic din partea „autorităţilor”. Adică, aceştia au stat „nepăstoriţi” şi abandonaţi de autorităţi în tot acest timp, în care vechii şi noii miniştri aveau alte probleme, mai presante, pe holurile încălzite ale Palatului Parlamentului şi în alte palate pe unde i-au purtat treburile.

Numai că ar fi mare păcat de cetăţenii României, oricât de leneşi ar fi ei, să am eu dreptate cu această ultimă ipotetică explicaţie a primei declaraţii publice a noului premier.

Articole de acelasi autor

52 comentarii

LAUR 12-02-2012 - 13:23

Ce articol de doi bani.Poate vrea sa nu fie votat de putorile din Romania.Afirmatia lui Ungureanu este corecta.

Her Mann Schtath 12-02-2012 - 13:47

Oare sa nu fi ajuns si la dumneavoastra, al subsol, vestea ca domnul Ungureanu nu mai este seful dumneavoastra si ca nu mai trebuie sa il lustruiti pe forumuri? De altfel, aveti grija ca efectuarea de misiuni in interiorul Romaniei este pedepsita de lege si s-ar putea sa va coste cariera. Sa nu mai apucati nicidata gradul de plutonier major. Cat despre „afirmatia lui Ungureanu”, o fi ea, dar este irelevanta si proasta, in acelasi timp.

Mache 12-02-2012 - 14:10

Sigur ca e un articol de doi bani. E o chestie similara celei de la ultimele inundatii din Moldova cand voluntarii veniti din afara tarii, armata si jandarmii construiau un dig din saci de nisip it timp ce localnici cu cizme de cauciuc in picioare se cinsteau de dimineata pana seara in crasmele localitatii. Azi bietii sinistrati n-au mai razbit pana la carciuma ca era zapada prea mare 😉

Le-a intrat deja APV-istilor miluiti in reflex sa ia partea oricaror puturosi si paraziti. Ingheata deja rahatul in ei e teama ca la vreme de recesiune s-ar pute ca celor sub 60 de ani sa li se reduca pensiile la nivelul salariului minim pe economie pentru ca la o adica sunt apti de munca si au taiat destul frunza la caini 😉

saftasimarghioala 12-02-2012 - 14:28

Pentru un plutonier major si un priministru moshit prea devreme e greu de inteles ca administrarea unui popor e altfel decat si-au imaginat ei prin beciuri sau domane fereste sa spun asa ceva prin biblioteci. Nu am nimic impotriva bibliotecilor poate doar faptul ca nu i-a invatat ca dezapezirea se face cu utilje specializate nu cu remorci de guni carora li se ataseaza o lama pe post de utilaj de dezapezire. Da ce sa-i faci sa iasa Casuneanu sau Cocosel taica sa cheltuiasca motirina doamne fere cum sa faca asa ceva pai comisionu pai castigu meu unde e. Chiar atat de prosti nu mai suntem poate un pic lenesi ca am invatat de la TV ca trebuie sa ne indobitoceasca un guvern maroniu. Cat priveste domle viscoleste si nu putem interveni….nu suntem chiar asa de lenesi pardon prosti: in siberia, finalnda, suedia cand ninge cate o luna nu se mai circula nu se mai face nimic. Hala popor daca inca ii mai credem pe niste sarantoci.

Hari Bucur-Marcu 12-02-2012 - 14:40

Doamna sau domnule Mache, vă mulțumesc pentru aprecierea articolului meu! Dacă l-ați fi citit, ați fi aflat că nu este vorba despre inundațiile din Moldova, nici despre paraziți și puturoși, ci despre domnul Ungureanu, care are dificultăți să explice de ce este important pentru domnia sa, în funcția de prim-ministru, faptul că unii dintre concetățenii noștri sunt leneși și stau la căldură.

Mache 12-02-2012 - 16:31

Dragă domnule sau doamnă Bucur,

Daca veni vorba de aprecieri, cu plăcere, oricând. Cred că darea în gât a imbecilității crase și a propagandei de doi bani este o datorie civică a fiecăruia din noi.

Dacă ați fi capabil să întelegeți un text scris (nu vă faceți probleme, asta e boala tipica a strategului de GAZ și se amplifică odată cu vârsta 😉 ) ați fi realizat ca de fapt articolul dumneavoastră ia apărarea, în mod instinctiv instinctiv, leneșilor și puturoșilor. Reflex tipic milogului profesionist, care a trăit și continuă să trăiască exclusiv din parazitarea statului.

Evident că este de datoria unui înalt demnitar de stat să le ceară oamenilor să facă un minim efort în a-și rezolva sau ameliora problemele. Asta pentru că resursele statului nu sunt nelimitate. Primul ministru este în bună parte responsabil pentru gestionarea acestor resurse și el trebuie să explice că ele sunt nu sunt nelimitate și nici nu sut destinate celor ce nu le pasă de nimic și care așteaptă întotdeauna ca altcineva să le poarte de grijă.

Priceput?! 😉

digital 12-02-2012 - 17:22

tu ce boală ai…boala lui calache?!
nu, tu ești mache,a lui calache…
poartă-ți de grijă ție,vezi să nu cazi pe scări când te duci să-ți ridici…”solda”,imbecil aservit…

Hari Bucur-Marcu 12-02-2012 - 17:26

Mache, nu v-ați precizat ce apelativ vă avantajază. Evident, v-a deranjat enorm faptul că v-am numit domn sau doamnă, pentru că m-ați apelat, la rândul dumneavoastră cu același dublet, ceea ce, trebuie să recunoașteți, este ridicol de prostesc din partea dumneavoastră.

Vă înțeleg și frustrarea de a trebui să apărați un ditamai premierul și fost șef de serviciu secret de un text atât de mărunt, de doi lei. Este, evident, mult sub posibilitățile dumneavoastră profesionale. Dar, ce să-i faci, ordinul e ordin, se execută și nu se discută.

Vă recomand să cereți voie de la șefi să folosiți motorul de căutare Google și veți afla acolo un lucru amuzant despre mine: chiar am fost strateg, dar nu de GAZ ci șeful strategiilor de apărare în Armata Română, pe care, oricât ați urâ-o, nu o puteți compara cu un GAZ.

Tot dintr-o simplă căutare veți mai putea să vă lămuriți că nici unul dintre argumentele dumneavoastră referitoare la inteligența și competențele mele lingvistice nu se potrivesc cu realitatea. Ceea ce spuneți despre mine, ca formă de apărare a domnului premier, este echivalent cu ce aș zice eu despre domnia sa că este analfabet, negru african și cu două perechi de urechi. Numai că eu, nici măcar în glumă, nu pot zice așa ceva despre o persoană reală, pe care o cunosc.

Aș fi putut, la fel de bine, să nu vă dau nici o replică, dar mă amuză gândul că veți ajunge să fiți certat de șefi că nu v-ați pregătit atacul (dorit de dumneavoastră „sub centură”, ca să doară mai tare) cu mai multă pricepere.

Nu trebuia decât să citiți manualul. Nu ați mai fi dat cu bâta în baltă atât de grosolan.

Mache 13-02-2012 - 00:42

Dragă doamnă sau domnule Marcule,

Îmi cer in primul rând scuze că v-am făcut strateg de GAZ. Evident la GAZ-uri se afirmau doar tacticienii de frunte ai armatei RSR. 😉 Streategii ca matale aveau o menire mult mai înaltă,

Adică stategii de teapa matale conduceau fără șovăială mândrele regimente și divizii de diribau în crâncenele campanii județene (și uneori chiar și pe cele naționale 😉 ) de recoltare a sfeclei furajere sau a porumbului gata înghețat. 😉 Același soi de strategi (dovedind versatilitatea indispensabilă războiul modern) ticluiau și conduceau cu aceeași pricepere nepereche și marile șantiere naționale pe care trudea degeaba armata română în vremea epocii de aur 😉

Mare nenorocire dom’le că în zilele noastre vremurile de aur ale mândelor regimente și divizii de diribau au apus, așa încât oastea română a trebuit să se debaraseze cât a putut de repede de Napoleonii de soiul matale. 😉 Prin ceea ce produceți cu atâta măiestrie în scris, cel puțin avem certitudinea că marea ejectare n-a fost o greșeală și că atunci pentru prima și poate ultima oară în viața ați servit patria 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂

P. S. Eu înțeleg că matale domnule Marcule ați fost toată viața sluga ăluia care aveo o stea sau o linie în plus pe epoleți și nu puteți să vă imaginați o altfel de existență. Nu-i cazul meu. Eu n-am fost niciodată si nu sunt sluga nimănui.

Her Mann Schtath 13-02-2012 - 01:10

Mache, esti patetic! Dupa ce a ras toata lumea si cu celelalte orificii de domnia ta, matale, tot te incapatanezi sa oferi spectacol gratuit. Esti ca ala care o freaca deznadajduit si fara folos, doar-doar va mai produce o picatura de inteligenta, dar nimic. Ce freaca? Tastatura, bineinteles! La ce te gandeai, micronule?!

CONGO 12-02-2012 - 16:29

Aflam cu revolta cetatenesca pe deplin justificata ca cei mai multi pensionari nici nu au lopata, si stau degaba, iar daca imping zapada, o fac in sila si numai in fata usii, si nicidecum pe drumurile mai importante.
Pai, nu primesc acestia pensia cam pe nedrept?

legionarul 12-02-2012 - 16:36

Dle HARI Bucur, nu mai umblati cu cioara vopsita. Premierul Ungureanu are perfecta dreptate si acestor ,,sinistrati” nu le-a luat apa avutul, nu le-a luat apa porcul,faina,cartofii,muraturile, hainele etc.Ptr painea cea de toate zilele ei trebuie sa aiba bani si sa o plateasca cum o platesc si eu din pensie, uleiul ar fi trebuit sa-l cumpere oricum si asa mai departe, deci nu este nevoie de pomeni ,ca atunci trebuie sa dam dreptate umoristilor francezi.Excluzand batranii,bolnavii si copii, restul sa puna mana pe lopata si sa-si faca ordine in curte ptr ca unii ridica si cei de pe margine striga ,,hei rup”.Dle Hari cercetati cum im mandatul de ministru a lui Miron Mitrea s-au distrus sectiile judetene ale DN, li s-au ridicat toate utilajele specifice lucrarilor la drumuri si deszapeziri si toate autofrezele care asa vechi cum erau se facea treaba cu ele, chestionati-l cum a externalizat aceste lucrari catre ,,regii asfaltului” care au contracte numai pana pe 15 martie,dupa aceasta data drumarii bat din buze ca nu au ce face.Dle Hari documentati-va si dupa aceia aruncati cu noroi.

CONGO 12-02-2012 - 16:50

Adica un guvern este pus sa emita principii etice si morale, SAU SA SLUJESCA?
Ungureanu a fost un porc, asta e!

urbos 12-02-2012 - 19:52

Ungureanu E un porc. Asa s-a nascut, asa o sa crape. Un animal.

legionarul 13-02-2012 - 12:47

La tine Sobrule nici nu ma asteptam la altceva, vocabularul tau este f. redus ,format numai din expresii de maidan.

legionarul 13-02-2012 - 13:20

Apoi du-te in Congo si asteapta tu sa-ti vina ministrii guvernului sa-ti ingrijeasca vaca si porcul din batatura, cine dracu te-a oprit sa inveti si tu oleaca de carte sa nu mai fie nevoie sa cureti balega de la vaca. Marlanul trebuie sa astepte pomana ca de aceia plateste sau mai mult nu plateste impozitul. Daca ai fi vrut sa vezi, ca atunci cand au venit camioanele cu pomeni era o multime de oameni care se inghesuiau dar la dat cu lopata, canci. Becali le-a dus caciuli si lopeti plus alte pomeni pe care le-au luat si au disparut , asta ti se pare tie a fi o natie?

Hari Bucur-Marcu 12-02-2012 - 17:39

Domnul premier are într-adevăr dreptate, numai că nu văd, nici după explicațiile domnului legionarul la ce-i folosește domniei sale sau mie această dreptate. Este exact ca în bancul cu cu doi rătăciți în nacela balonului cu aer cald, care văd pe cineva pe un câmp și îl întreabă: „unde ne aflăm?”, la care câmpeanul răspunde: „în aer!”. Adică avea dreptate, dar era cu totul pe lângă subiect.

Ceea ce continui să cred, fără ură sau părtinire, și despre prima ieșire publică a domnului Ungureanu. La ce i-o fi folosit?

Cât despre cei care stau la cârciumă sau sprijiniți de poartă și așteaptă să vină „statul” să îi „salveze”, cred că sunt singurul participant la această discuție care chiar am fost și la cutremur și la inundații, și știu despre ce vorbește domnul premier, că am dat și eu peste asemenea oameni. Dar nu mi-ar fi trecut prin gând, nici atunci și nici acum că simpla răstire la televizor, așa, în general, ar fi o soluție la problema lor și a statului prea sărac să îi servească.

În plus, este evident că sunt destui postaci pe acest forum care cred că un premier are voie să se ia de oamenii care își plătesc dările pentru a avea bani statul să le sară în ajutor atunci când au nevoie, doar așa, pentru că avea un năduf pe ei și voia să se răcorească.

Dacă, într-adevăr, asta este părerea acestora despre premierul lor, atunci ea este una proastă. Iar, dacă chiar așa este realitatea, în ceea ce îl privește, cum că nădușește ușor și se răcorește cu vorbe, atunci omul acesta este mult mai mic decât se aștepta lumea,

legionarul 13-02-2012 - 13:30

Dle Bucur, sa stii ca si eu am fost trimis in agricultura si inundatii si nu esti dta singurul [dupa cum te lauzi] din aceste discutii care ai participat la aceste activitati, am fost si eu din aceia pe care ii ajuta taranimea muncitoare la stangerea recoltei ,adica pe militari,pe elevi si pe studenti.Ai uitat sa specifici ca dta dadeai numai ordine si altii executau, s-ar putea sa fi absolvit amandoi aceleasi forme de invatamant dar in specializari si promotii diferite.

Hari Bucur-Marcu 14-02-2012 - 08:28

Domnule legionarul, oridecâteori scriu ceva despre mine, nu o fac pentru ca să mă laud, ci pentru ca să artăt că am experiența necesară pentru a vorbi despre un subiect în cunoștință de cauză. Acest lucru este valabil și pentru afrimația căreia dumneavoastră îi ziceți laudă. În tot cazul, nu ați confirmat că ați fost și la cutremur și la inundații, așa că afirmația mea că sunt singurul dintre cei de pe acest forum cu această experiență rămâne în picioare.

Cu siguranță nu ne asemănăm nici ca studii, nici în ceea ce privește cariera militară, deși nu știu cine sunteți cu adevărat și nici nu mă preocupă să aflu. Spun acest lucru bazat pe modul dumneavoastră de gândire și de exprimare. Nimeni dintre cei care îmi seamănă n-ar crede că este de rușine „să dai oridine și alții să le execute”, ci, din contră, că este o onoare și o mândrie să ajungi să comanzi, adică să îți asumi responsabilitatea pentru viețile și activitatea subordonaților.

digital 12-02-2012 - 17:50

5 zile de viscol și frig,fără lumină și căldură îți seacă vlaga,ești redus doar la a respira,iar când constați că ai lipsă și minimul de subzistență,adică apa nu mai există,lemnele de foc nu le mai găsești,iar animalele din gospodârie și-au dat obștescul sfârșit,ce faci?…în opinia legionarului,scoți cardul de pensie și platești toate datoriile lui mitrea,pulea ți sculea…unde dreaq trăiești măi idioten,mai spui că trăiești din pensie…mai bine ai tăcea la dreq de fraier…

legionarul 13-02-2012 - 12:56

Stai tu cu aia in sus si asteapta para malaiata, atunci stai dracului si crapa ,daca nu esti in stare sa spargi un geam si incerci sa iesi ca doar nu a cazut un munte pe tine. Nu stiu de ce iti raspund dar nu uit ca esti roman si am spus totul, cu toate ca sant si eu roman dar in 1954 aveam vreo 14 ani si dadeam zapada cu tatal meu si nu am asteptat pomana nimanui.

digital 13-02-2012 - 13:38

vedea-te-aș la anii tă,îngropat în zșpadă de 4 metri,cu cardurile pe piept,dând la lopată…după zile întregi de viscol,oameni la 80 de ani pot da la lopată în aserțiunea ta!ok!
ori băuni de lipsă de neuroni ori stai la bloc,iar memoria îți joacă feste în legătură cu *54…

Ciu Huhu 12-02-2012 - 18:00

E excelent articolul domnului Hari are perfecta dreptate!

gabriel 12-02-2012 - 18:39

FMI si „baietii destepti” – Pana le-a venit vremea de „modernizare”, adica privatizare in folosul globalistilor, FMI n-a avut nici o problema cu furtul capitalistilor locali. Acum nu-si mai permit sa imparta cu „oamenii de substanta” locali, asa ca vor energia fata mare, fara obligatii !

Arhimede 12-02-2012 - 19:08

Este foarte bine ce a făcut noul prim ministru.
Abia a văzut şi a aflat toată ţara că individul este de aceiaşi factură cu preşul basescu.
Doi duşmani ai românilor şi ROMÂNIEI.

Unse s-au evaporat cele două miliarde de Euro pe care le-a plătit boagiu contractorilor pentru dezăpezirea drumurilor?

digital 12-02-2012 - 19:26

mru= un demagog parvenit de la serviciile speciale,menit să-i asigure mandatul până la final,kior-ului,și care va fi sacrificat pe altarul puterii de tip băsist…oricum nu merita mai mult…

când mă gândesc că unii îl văd și în candidatura pentru președenție..hahaha!

urbos 12-02-2012 - 20:34

Nu e doar atat, animalul Ungureanu este omul ji danimii. Prin acest sobolan, cu acordul tradatorului Basescu, serviciile secrete romanesti au fost aservite total unor interese straine. Practic serviciile secrete romanesti lucreaza impotriva Romaniei. Animalul chiar a deconspirat agentii secreti romani, si a lucrat si lucreaza in permanenta pentru ji danime. Acest excrement uman trebuie eliminat. Dupa inlaturarea regimului criminal Basescu o sa e vada cat de mult s-a distrus.
Animalul se vede ca e anormal la cap , isi misca ochii incontinuu. E bolnav mintal.

Ciu Huhu 12-02-2012 - 21:02

Nimic bun nu poti astepta de la un cipilicar necinstit!

Ereticul 12-02-2012 - 23:26

Am observat si eu cum „ii joaca ochisorii”. In unul din manualele de descifrat limbajul trupului jocul respectiv era tradus prin „nesinceritate si panica”. In esenta individul arata la televizor ca o fiara incoltita.

urbos 13-02-2012 - 17:16

La asta ii joaca ochii incontinuu. E boala.

Pribeagul 12-02-2012 - 19:52

Nu mai e saracu’ domn Boc, sa puna mina pe lopata si sa incurajeze multimile de inzapeziti si de… jurnalisti.

Domnul Ungureanu nu vrea sa fie… populist, asa cultivat cum e… prefera sa arunce o flegma in ochii sinistratilor. A inceput cu… stingul. Nici nu stiu daca a inceput, pare a fi intr-o deruta totala.

Nu cred ca zapada a depasit, in general, 30-40 cm, deci este o iarna la care te poti astepta oricind sa fie. Acum se vede clar, fara posibilitate de interpretare, ca autoritatile centrale si locale, desi au pe hirtie tot felul de planuri de interventie, dorm in papuci si irosesc banii nostri, bagindu-i discretionar si degeaba in buzunarele unora si altora.

O iarna obisnuita cauzeaza troienirea satelor, morti si gospodarii distruse.

nimeni 12-02-2012 - 20:35

un adevarat performer M.R.U. sfarseste o cariera politica, inainte de-a o incepe.

nu va iesi niciodata invingator, intr-o competitie electorala.
declaratia asta il va urmari mult timp.
se mai demonstreaza odata ca nu-i suficient sa vorbesti bine engleza, sa fii tanar si scolit. e nevoie de mai mult, si M.R.U. tocmai ne-a demonstrat ca mai mult nu poate!

digital 12-02-2012 - 22:34

guvernul mru= 68 morți

Andrei 13-02-2012 - 12:15

„Nu ştie nimeni, nici până astăzi, ce „mesaj” a vrut să transmită domnia sa cu această atitudine.”

Solidaritate domnule Hari !

Grav ,foarte grav daca nici pina azi, la mai bine de 20 de ani de la revoluitie nu s-a inteles nimic..,esentialul .

Europeanuul 13-02-2012 - 12:32

Ce putem inelege dupa 20 de ani!? Inainte de toate, ar trebui sa ne intrebam care sint rezultatele in cifre ale reformei statului, pensiilor, salariilor, care este rostul atitor agentii guvernamentale, de ce autostrazile costa inca asa mult in Romania, de ce partidele la putere inca isi mai numesc oamenii in companiile de stat? De ce Posta, Hidroelectrica, Taromul, CFR-ul si alte intreprinderi de stat contribuie in continuare la deficitul bugetului? De ce nu au disparut contractele baietilor destepti din energie, sanatate, si de prin alte sectoare? Lista intrebarilor e lunga. La fel, foarte greu de inteles este si sensul „retoricii” condamnarii lenesilor si a statului asistential- cel putin atita timp cat partidele si guvernul arunca miliardele de euro in sacul fara fund al clientelei politice, regiilor si intreprinderilor de stat.

nimeni 13-02-2012 - 20:07

domnule, mai lasa-te de ar trebui! pentru ca tot ce urmeaza e o teorie fara aplicabilitate.

cine profita de ce-i acum( mai exact in ultimii 20 de ani) in Romania? raspunsul la intrebarea asta, e simplu. necunoscutele incep sa fie usor de determinat.
nt, n-am deloc nostalgii comuniste.

Pribeagul 13-02-2012 - 20:46

Corect.

Intrebari pertinente, care trebuie puse mereu. Daca tot mai multi vor pune aceste si asemenea intrebari, pina la urma adrisantul va fi nevoit sa raspunda.

A pune intrebari clare, inseamna a cauta si face cunoscut drumul spre normalitate.

Pribeagul 13-02-2012 - 21:32

PS. „La noi se risipeste, chiar se fura, se sifoneaza banul, ca si cum s-ar duce in risipa, nu se vede (…) Noi nu pentru ca nu am absorbit fonduri europene nu avem infrastructura ci pentru ca ne-am batut joc de fondurile publice”, a adaugat Daianu.

Pribeagul 13-02-2012 - 21:35

PS 2.
„Vrem sa vindem pentru ca vrem sa rezlve altul problema noastra. Avem experienta ca excesul ce privatizare duce la probleme de securitate nationala, citez aici sistemul bancar”, a adaugat Pogonaru.

Codex Alimentarium 13-02-2012 - 17:55

POSTEZ AICI UN MESAJ PT. MADAM TAULETZ PT. CA EA SI-A INCHIS FORUMUL LA EDITORIALUL DUMENAEI. 🙂

Mamico, las-o-ncurcata, bre! Nu te mai stradui sa vezi „ura” acolo unde e nu eGZista! Nu de ura e vorba este aici ci de incapacitatea unora dintre voi, care au crezut ca a scrie la ziar inseamna, care va sa ziCA CA e musai sa fii destept, talentat, adicatelea cu dibla! Or, o data cu aparitia internetului, a blogurilor si a forumurilor, kestilica asta s-a dus dracului. Acu’ s-a-ntors foaia. Dialogul nu se mai poarta numai pe o directie, un vector, de la voi la noi, ci, a inceput sa mearga de la voi la noi, si de la noi la voi, si asta se mai numeste : reactie” si „interactie” E? Tomnai aiasta nu va convine voua si ne injurati urlind intre voi: „Cum mama dracului se poate asa ceva ca astia (adica noi, anonimii carora ne sunt adresate „creatile” voastre) sa guitze in front si sa isi permita sa aibe opinii la ceea ce scriem noi?” 🙂 Uite ca s-a shkimbat lumea, bre, s-a dat cu turu-n sus si acu’ ne permitem sa va „amendam” „creatile”! Si, sa stii, ca pin-la urma tot noi vom cistiga, caci, pe voi o sa va omoare „reitingu'” !

p.s. – dupa cum vaz, matale esti una dintre acele fomei reci, serbede, distante, fara sex appeal, iar dupa poza, ce sa spun?, esti o mama „eroina”, in sensul ca ai gasit pe cineva cu care sa procreezi! 🙂

best regards, tu ! 🙂

digital 13-02-2012 - 18:48

codex-ule,ai mare grijă cu d-na Tăuleț,poate ar trebui să studiezi experienșa mea cu dânsa…cred că ți-ar fi de mare folos…dar se întâmpla…anul….trecut..
succesuri,maxime….

Pribeagul 13-02-2012 - 20:52

Ce te-ai pornit asa pe femeie, bre?

Daca nu poti sa fii gales, fii mai… cuvios! 🙂

ANDREI 13-02-2012 - 19:12

Ce putem inelege dupa 20 de ani!?

Simplu ,NIMENI NU-TI DA NIMIC GRATIS ,BA DIN CONTRA ITI IA SI CE AI …TREBUIE SA-TI EI VIATA IN MIINI SA NU TE BAZEZEI PE NIMENI IAR DACA AJUTORUL VINE ….MOTIV DE BUCURIE…

AM AJUNS ,FIIND INVATATI ASTFEL SA ASTEPTAM SA NE FACA ALTCINEVA CURAT IN CASA COMUNA ROMANIA.PE STRADA ,IN CURTE .
ACESATA-I MOTIVUL PT CARE CRITIC VEHEMENT MESAJUL POLITIC A-L OPOZITIEI ,METODELE FOLOSITE PT A OBTINE PUTEREA…

DECE COSTA AUTOSTRAZILE ,EHEE…PAI INVESTOTORII AIA ,TESTEAZA TERENUL DACA N-AI CIINI BUNI DE PAZA TE JUPOAIE …

UITAM CA AVEM DE-A FACE CU INDIVIZII CU O BOGATA EXPERIENTA COLONIALA ,SUNTEM TRATATI ASTFEL,SUNTEM NOII „NEGRII MITITEI” DIN JUNGLA AMAZONIANA CE ERAU STROPITI CU SMOALA SI INCENDIATI SPOLIATI…DE „ARAÑAAS &CO”.

INCA NU PLECASEM SI O DELEGATIE ITALIANA VENISE IN VIZITA IN ORASUL X LA FABRICA Y …INVESTEASCA SA FURNIZEZE ..PIESE ETC ETC .

STITI CE AU DORIT SA VIZITEZE PRIMA DATA ?

DEPARTAMENTUL CALITATII ,RECEPTIA ,TEHNOLOGIA ….EH CIND AU VAZUT DESPRE CE E VORBA SI CA NU PUTEAM FI LUATI PESTE PICIOR ….AU INCEPUT SA SCHIMBE PRIVIRI DEZAMAGITOARE ,S-O SCALDE …ASTA-I FILOZOFIA LOR .

NICIODATA NU NE VOR TRANSFORMA PE NOI IN MARII PRODUCATORI SI ESXPORTATORI..IN DETRIMENTUL LOR.ADICA CANIBALISM ECONOMIC.

Pribeagul 13-02-2012 - 21:06

Ff bine, Andrei!

Situatia actuala este una neobisnuita, se intimpla… din cind in cind.

N-are nimeni nevoie de pomeni. Este nevoie doar de solidaritate. Cineva trebuie sa scoata batrina de 70 si de ani din casa acoperita de troiene. Poate fi vecinul, invatatorul, preotul, primarul sau orcine este capabil de a mobiliza niste forte.

Ce i se cere statului este dezepezirea cailor de acces, pentru ca acest lucru nu se poate face cu fortele unui sat. Daca statul nu reuseste acest lucru trebuie, bineinteles, sa lucreze mai mult,… adica, sa duca batrinei si… o piine.

Celelalte teme merita… discutate.

legionarul 14-02-2012 - 13:38

Pribeagule sant de acord cu tine.

urbos 13-02-2012 - 23:06

………. nefacand nimic, dar pe bani, stau …….. care duc tara de rapa in frunte cu Basescu. Ce produce ma securistul tau nenorocit? Dar …….. asta …….. pus prim-ministru? Stau pe banii oamenilor ma …….., si tot ei fac scandal?. Ai inteles ma ……….?

demonstratia 14-02-2012 - 01:11

Cum se explica, totusi, disproportia dintre numarul de lopeti aduse de Becali la Consiliul Judetean Vrancea si numarul de doritori sa dea zapada? … Nu cumva asta demonstreaza ca afirmatia noului premier atinge pur si simplu o meteahna a unui procent ridicat de locuitori ai plaiurilor mioritice?

jan dinu 14-02-2012 - 09:06

Totul este in zadar …
Romanu nu-i gospodar !
Chiulangiu s-a invatat
Cind primea tot de la stat !
Prin religia pomenii …
Munceste de doru – Leli –
Shi asha o s-a traiasca …
Cit e Tzara Romaneasca !
JD-USA

digital 14-02-2012 - 11:11

dacă ești român cu adevărat,taci dreaq din gură,iar dacă nu marș la kkt…

remi 14-02-2012 - 11:48

Nu e gospodar?Pai ,romanul cind pleaca in vest maninca jar….DACA E PLATIT E IN STARE SA DEA BULDOZERUL LA O PARTE SI SA LUCREZE EL MANUAL,LA LOPATA.S pui timpenii si generalizezi.Cum poti caracteriza un popor de 22 milioane ca nu e gospodar?Cine a facut tara asta,japonezii?Fabrici,poduri,strazi,baraje,locuinte,institutii,etc.Cred ca esti un dusman al romanilor !Noi,romanii,ne stim defectele,dar e vreun popor fara defecte?Pacat ca uneori ai si raspunsuri rationale…..Acum ai fost luat de valul politicienilor de la putere care vor sa-si scuze impotyenta.Si nepriceperea gestionarii unei situatii deosebite.Si chiorul cind a vazut ca nu mai are tara bani s-a imprumutat l;a FMI.Iar azi nu vrea sa recunoasca ca nea infometat fara rost si ca 3 generatii vor plati nepriceperea lui si ambitiile lui despotice.Nu mai vrea mincinosul sa faca regionalizare,schimbarea constitutiei,modernizarea statului?

ANDREI 14-02-2012 - 18:34

NU doar in vest Remi!

In Asia, din 7 nationalitati ,romanul era cel mai apreciatr pt atitudine si pricepere ..

Unde lucra doi chinezi ,polonezi ,de indieni nici nu merita sa pomenesc…era nevoie de un roman.

Ps.domnule jan dinu ,gresiti …problemas e ca-n tara vine opozitia si ne spune ca nu lenea noastra e de vina ci guvernul.

Adica intr-o familie tatal si mama isi educa copilul intr-o directie ii implanteaza unele valori …drepturi obligatii …si vin bunicii si-i spun :”fa ce vrei nepotele ca tato si maicata ….ehe.nu-i lua in seama ca te protejam noi……se prabuseste tot …!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult