Acasa Opinii Ce riscăm ?!

Ce riscăm ?!

scris de Mihaela Popescu TAULET
503 Afisari

Ce am mai putea risca după un decembrie  ’89 ? la fel se întrebau unii cu siguranță și după războiul din 1877, sau după cel din 1945…Și așa mult mai mult…după pușcării, după ani de detenție și gulag…

Mihaela Popescu TauletCe riscăm azi, stând și manifestând prin piețe ? frigul, bătaia, aglomerația?! Ce oare am putea câștiga din această imensă pierzanie care a început încă din ’89?!

Ce vraiște cuprinde creierul românului, astfel încât să se poarte la sfârșit de săptămâna,  seara cu copiii, cu pensionarii prin piețe, alături de adolescenți turbulenți în căutarea exhaustivă a gloriei ? Cui ar servi ? nici noua, nici vouă în așteptare de lege, ordine și bunăstare. Nici ție Crin sau Băse, sau cum vă veți chema. Ce nebunie aduce pe tribune acești oratori săptămânali cu pancardele de gât ?! Cine va spune cum și cât mai poate bunul simț românesc să simtă arsura injurioasă a politicienilor noștri atât de mult, deveniți notabili ?!

NIMENI !!!Frigul Pieței Universității a cunoscut din ’89 încoace numai evenimentele disperării. Unii spun că e «mișcare politică» , alții spun, «dictatură», un alt segment tace chitic de frică, și restul rămân nepăsători.

În lume în acest timp s-au revărsat vapoare cu patruzeci și ceva de etaje, Malvinele nu s-au vrut Malvine, piața economică se va recapitaliza anul ăsta în curs și tot așa…Mai mult, căzură ninsorile și Boc, peste noi cu lopățele în mânuțe, cu ceiulețe și pachețele peste sinistrați. Miniștri vin și pleacă. Externele se vor reforma cu sau fără Banconschi, pentru ca așa trebuie. Județe blocate. Jandarmii, care erau trimiși la chelfăneală în Piața Universității, acum salvează oamenii înghețați. Politicieni de mucava ne explică diverse și dau sfaturi pe Realități. Incearcă «să asculte», «să înteleagă» poporul înghețat. Marasm total. Panică. Comandamente de criză. Strategi care susțin că totul ar trebui să treacă în subordinea armatei. Alegeri anticipate. Botezatu a fost declarat personalitatea anului.

 Presa internațională titrează cu greu despre zăpezile și hilaritățile românești. Nimeni nu spune că la Tarom, în seara de joi, 26 ianuarie, când totul a fost blocat, nu a  fost precizat pasagerilor săi că pot ateriza la Otopeni, sau la Timișoara în mod egal. Și că ar fi putut ajunge la destinație luând-o la picior prin viscol și drumuri blocate. Așa, cursele au fost aproape goale și pasageri deștepti au plătit suplimente pentru schimbări de bilete, pentru o altă dată. Nimeni nu-și asumă nici o responsabilitate. Nici măcar aceea de a comenta. Între timp, în Vest oamenii se întreabă dacă ne apropiem de un regim fascist așa cum este considerat cel din Ungaria sau de o dictatură, unde drepturile leaderilor de sindicate, sau de orice fel sunt încălcate.

Însă, Piața Universității rămâne la București ? Și?! Cine spune că acest frig al sărăciei venit cu viforul din Est va fi auzit și priceput ?! El e reclamat doar de amărâți bătrâni, golani, aurolaci, femei cu copii înghețați, cu barbații și soții lor, șomeri și fără viitor. Cine poate spune ? Cine, oare cine ?!

24 comentarii

nimeni 31-01-2012 - 11:58

daca botezatu a fost declarat personalitatea anului, intr-adevar nici nu mai avem ce risca. au disparut pana si iluziile.

violeta q 31-01-2012 - 13:32

va cred pe cuvant daca asa spuneti.-asta lui mpt
d-le (x)&(y) va dau cuvantul ca nu este cum credeti o persoana habar n-are despre ce vorbeste cineva…Macar dvs sa ma credeti …pt ca mi-ar parea rau sa nu fie asa..Dar asa-i in viata de ….internet.Nu trebe sa stie dreapta ce face stanga …M-am uitat pe internet si am vazut un meci de fotbal care so terminat unuzero…Tot e ceva.
A venit scoala copii trebe sa stea in banci cuminti ca daca nu e asa se supara „profesorii”.Vreme trece,vreme vine……

violeta q 31-01-2012 - 13:52

ps-mi-am facut o idee cum trebe „sa stea copii in banci”.Lectii serioase,nu bancuri romanesti….
😀 😀 😀

maria 31-01-2012 - 19:11

EPPUR SI MOUVE
Don Quixote de la Mancha nu este naiv ca si bunicul sau…El are azi masina,internet face sport(de ce nu) si-i place si sa cante …stiti voi ce..bineinteles..ACOLO ESTE TARA MEA…nU-SI MAI PIERDE TIMPUL DE POMANA ca si bunicu…Si nici energia,si-o pastreaza pentru alte ocazii 😀
Daca facem o recapitulare,discutia a pornit de la INT…RANSIGENTA in ..discutii..
-cine este int…ransigent in …discutii….Don Quixote (cel modern bineinteles)-asa ca sa nu va induca i…vara in eroare…decalcul(vreau sa spun ca vara nu poti sa calculezi bine ..ca e cald…. 😀 )cand vedeti articole pe internet
-cine …vrea pa ce….Q sau i
-cine vede viata in …roz bineinteles Q sau i
etc,etc
Eu sant de parere 😀 ca oamenii SA VADA VIATA IN ROZ si daca unele persoane nu vor
VIATA este FRUMOASA AICI si…ACOLO
Fiecare sa si-o faca cum vrea …..
Dupa cum v-am spus nu mai repeta greseala bunicului…face sport si …citeste carti interesante si instructive…
EPPUR SI MOUVE…

maria 31-01-2012 - 19:12

😀 😀 😀

maria 31-01-2012 - 19:15

Am uitat sa adaug meciul de pe internet UNUZERO
PA CE AM VRUT SA SPUN VIATA IN ROZ 😀

Gabriel 31-01-2012 - 14:56

Mare atentie, miscarea initiala din Piata Universitatii din acest an este antagonica miscarii din 1989 sau 1990, culmea, desi este produsa cam de aceiasi oameni, insa dupa ce au fost supusi 22 de ani darwinismului social de tip globalist, adica generalizarea capitalismului in lume !

urbos 31-01-2012 - 15:19

Nu e antagonica, e continuarea. Dupa ce javrele comuniste au preluat puterea in 89 avand Securitatea in spate, acum la putere este chiar Securitatea.

Gabriel 31-01-2012 - 15:34

Miscarea e acum este anticapitalista, desi inca oamenilor le vine greu sa conceptualizeze asta din cauza manipularii grosolane globaliste !

urbos 31-01-2012 - 21:03

Capitalismul e infectat de ideologii parazite, precum, comunista, fascista, chiar extremist religioase etc. Nu capitalismul e problema, ci virusii care-l ataca.
Iar globalismul ala la care te referi a fost mai intai inventat de comunistii internationalisti.

Gabriel 31-01-2012 - 22:21

Pozitiile publice de globalist veros ale lui Croitoru si ale lui Isarescu, cum ca 3 salariati la patron tin in spate 1 salariat la stat, antagonizandu-i, insa uitand sa spuna ca aia 3, de fapt 3 milioane imbogatesc si pe capitalistii autohtoni si pe cei externi globalisti, politicieni si alti privilegiati…m-au convins ca sediul raului este in Banca Nationala. Apropo, independenta bancilor centrale nu este un dat normal, natural, firesc, legic economic, ci este o politica globalista a UEM (Eurozonei) obligatorie doar din 1994 – de fapt este o deznationalizare a activitatii in interese externe.

urbos 31-01-2012 - 22:49

Nu lucra la patroni daca nu vrei. Fa-ti firma si fii propriul tau stapan. Lamentarile astea sint penibile.
Ce trebuie sa ceri este sa ai conditiile pentru ca sa te poti pune in valoare, iar asta se face in liberalism! Sa stea statul ticalos in treaba lui, ca banca nu da bine in context.
Bancile la ora actuala paraziteaza sistemul economic, nu respecta reguli esentiale ale liberalismului economic, caci eu asta inteleg prin capitalism. Bancile nu au concurenta, nu falimenteaza, si asta se face pentru ca STATELE isi vara coada si le ofera aceste garantii. Intr-o lume capitalista autentica bancile sint simpli actori pe piata, statul nu obliga cetatenii sa-i faca asigurari, sa plateasca prin banci, firmele sa-si tina banii in banca etc. Boala e de fapt una de natura pur stangista, faptul ca STATUL se baga unde nu-i fierbe oala.

Andrei 31-01-2012 - 15:02

„Între timp, în Vest oamenii se întreabă dacă ne apropiem de un regim fascist așa cum este considerat cel din Ungaria sau de o dictatură, ”

Un lucru” benefic” pt Romania si romanii stimata doamna ,asa a considerat „marele” liberal.-marele om de „stat”, Antonescu, discipol a-l nemaintilnitului Ion Iliescu cel profund si vioi …basca intelept:!

Ehee, dar ce conteaza daca ajunge el presedinte….sa ne „salveze „…..inventam dictatura ,regim politic despotic ,fascism…..astfel au prezentat si prezinta Romania…de ceva timp .

..”Regimul politic dictatorial este caracterizat prin detinerea puterii de catre o persoana sau un grup restrins (de exemplu, junta militara). Puterea dictatoriala este obtinuta adesea prin violenta si mijloace neconstitutionale, fiind exercitata fara restrictii ……ceea ce doreste dl Antonescu” liberal si democrat ” presedintele fondator a-l USL, ion Iliescu e un unic exemplu..pt el..”vai de profesorul ce nu e depasit de elev .”

urbos 31-01-2012 - 15:15

Normal ca-i benefic ma scarnavie, daca lumea vede care este realitatea. Asta e si dorinta scarbelor ca tine, sa nu se stie, sa isi faca leprele mendrele in voie. .
Discipol al lui Iliescu si mai intai al lui Ceausescu este secatura securista Traian Basescu. Hai sictir paduche

Gabriel 01-02-2012 - 09:04

Cum arata rezultatele capitalismului neoliberal? Sa vedem niste statistici din SUA aparute in articolul din 2010 (dupa administratia de dreapta a lui Bush) intitulat „Clasa mijlocie din America sufera o contractie extrema”:

http://finance.yahoo.com/tech-ticker/the-u.s.-middle-class-is-being-wiped-out-here%27s-the-stats-to-prove-it-520657.html

– 61% dintre americani traiesc de la un salariu la altul.
– 50% dintre americani detin mai putin de 1% din bogatia natiunii.
– 83% din capitalul societatilor comerciale din SUA este detinut de 1% din populatie.
– Raportul dintre salariul mediu al managerilor si salariul mediu al angajatilor „de rand” este de pana la 500 la 1.
– Mai mult de 40 milioane de americani au nevoie de tichete pentru alimente (asigurate de stat) pentru a supravietui.
– 21% dintre copiii din USA traiesc SUB LIMITA SARACIEI !
– 43% dintre americani au contribuit cu mai putin de 10.000 dolari pentru pensie.
– In ciuda crizei economice, numarul milionarilor din SUA a crescut cu un „procent enorm” de 16%, ajungand la 7.8 milioane (2,5% din populatia SUA).

remi 31-01-2012 - 15:57

Ai dreptate,asa a luat bashinosul puterea,prin mijloace neconstitutionale !!
A numit un premier-marioneta,A propus si impus numeroase legi,fara sa aibe prerogative legislative.A lasat sa se formeze o junta economica(cocos,popoviciu,asfaltatorii,s.a.) care a acaparat destinele tarii.A suspendat democratia,prin aminarea alegerilor locale,etc.
Asa ca daca esti un pupincurist al lui bashinica, adu argumente.Ca bercea i-a dat salba lui maria bashinescu ,nu e un argument valabil.

Dorin C. 01-02-2012 - 04:32

Puterea i-a fost data din exterior.

Andrei 31-01-2012 - 18:17

Junta militara pe care „eroul vostru „o doreste ,de fapt voi l-ati aruncat in „lupta” poate poate …va baga cineva in seama….

Intre timp ambasadorul USA ,si alte personalitati marcante va explica unde e dictatura ,si ce inseamna dictatura .

Pina la mandatul presedintelui Basescu in Romania am avut parte de dictatura” Bitei ” a privilegiatilor iliescieni.

Iata lozinca voastra /ndemn catre sarmanul popor roman.

„.VENITI IN PIATA SA NE APARATI PRIVILEGIILE ”
„NU MAI PUTEM BAGA MINA IN VISTERIA TARII FARA SA FIM PEDEPSITI ”

Ne pierdem privilegiile dragii romani …salvati-ne !

Caz nemaiintilnit in UE , intro tara membra, opozitia sa incerce organizarea unei lovituri de stat ,sa incerce implicarea armatei , prin mijloace nedemocratice sa obtina puterea …ASTIA SUNTETI !

Cit ati umilit acest popor!

Iata elita voastra, personificata prin Hermafrodit capac &Co-porcul+” inaptul combatant pace si razboi „….aveti un limbaj academic……he,he,he

Ps. Nu puteti mai mult, in lipsa argumentelor va ramine violenta fizica si verbala …..

Gigi 31-01-2012 - 21:53

@ Remi, Urbos, Ciu Huhu si altii
Imi pare rau ca folositi astfel de apelative in comentariile dvs. Sunt dispus sa mi le iau si eu: cred ca Andrei are dreptate. Mafia securista din Romania nu este dintr-o bucata, ci din mai multe: unele progresiste, altele retrograde. Cred ca mafia lui Iliescu este cea mai retrograda si, cum n-a mai furat nimic de mult, turbeaza ca aripa Basescu ii da peste incheietura mainii intinsa sa apuce ceva.
Vreti argumente, nu? Pe timpul cui s-au dat cele mai multe tunuri, cu furturi de sute de milioane de euro din avutul statului si al cetatenilor (FNI, Banca Religiilor, Bancorex, Bancoop, Caritas, privatizarea Petrom, contractele pt furnizare electricitate ale lui Voiculescu (Felix), Energy Holding etc etc etc). Ia ganditi-va !
Si, oricum, nu va mai injurati intre voi, romani, nu peste mult timp norii negri adunati asupra Romaniei va vor face sa realizati ca nu va aveti decat unii pe altii si ca disputele pro si contra Basescu sunt o pierdere de timp fatza de amenintarile ce urmeaza.

urbos 31-01-2012 - 22:36

Basistii nu merita alte cuvinte, si cum basistii sint ori niste canalii ordinare, ori niste imbecili sadea, cu siguranta absolut toti bolnavi psihic, orice comunicare este imposibila. Cu nebunii n-ai ce vorbi.
Uite, imi vii cu niste argumente penibile, ca si cum mizeriile dinainte ar scuza super-mizeriile actualului regim. Mai mult, Basescu e una dintre javrele care a fost la putere aproape non stop. Mafia securista a preluat in sfarsit puterea prin exponentul ei de seama Traian Basescu. Pana la el, Securitatea influenta si parazita politicul, odata cu el, Securitatea a preluat in sfarsit fraiele. Restul e gargara.

PS De ALRO, de baietii destepti din energie ai Basecului nimic? Despre asfaltangii, nimic? Deapre cum arunca Udrea cu banii PUBLICI, nimic? Plimba ma ursu, ma.

urbos 31-01-2012 - 22:41

PPS Si mai mult decat orice furturi, conteaza DEMOCRATIA. Si nimeni dupa 89 nu si-a batut joc de democratia din tara asta mai rau decat acest fiu de catea. Numai prostii vorbesc intr-una de furturi, cand garantia pentru o functionare normala a unei societati e statul democratic. Intr-un stat de drept, in care o naparca precum Basescu nu poate sa-si bata jo de lege dupa cum vrea el si sleahta lui, nici furturile nu pot ajunge la cotele actuale, iar prosperitate fara democratie nu se poate.

Ciu Huhu 01-02-2012 - 09:40

Mai mult decit au furat basistii-pedelisti ai dictatorului Basescu nu a furat nimeni, si nu va fura nimeni niciodata in Romania!

remi 01-02-2012 - 10:08

@ jiji Dar ca a pus-o pe fi-sa parlamentareasa europeana ,e ok?Sau ca l-a reevaluat pe Oprea(seful mafiei personale a lui Adrian Nastase),e ok?Sau ca a incercat sa amine alegerile ,e ok?Sau ca a ajun Flutur sa scrie cu oi pe dealuri,e ok?Ca le-a zis ziaristilor gaozari ,e ok? Asta ca sa vorbim numai de atacuri asupra democratiei…Ca de furturi stii prea bine.Popoviciu,Casuneanu,umbrare-scu,solomon,primarul de la cluj,etc,etc,etc.Doar cu vamesii a lasat-o mai moale,ca a aflat unde se duce cotizatia.Care sunt coruptii trasi in tepe?Nu vad nici unul,ca sigur scapa si nicolae cum a scapat tender& patriciu…Cotizeaza la pd….

Ciu Huhu 01-02-2012 - 11:42

In multe orase din Romania, oamenii demonstreaza si striga:
JOS BASESCU, JOS BASESCU, JOS DICTATORUL…!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS