Acasa Opinii Ce, voi vă uitaţi în gura lui?

Ce, voi vă uitaţi în gura lui?

scris de Teodor Seran
5 afisari

Nimic nu este mai contraproductiv într-o democraţie decât intervenţia atotcuprinzătoare a unui şef de stat în toate domeniile vieţii sociale şi economice. Să ne amintim că la un moment dat, Ceauşescu ajunsese omul- enciclopedie de proastă calitate, ale cărui „indicaţii preţioase erau socotite imuabile, chiar dacă miroseau de la o poştă a nărozenie.

teodor seranTraian Băsescu a avut fără îndoială parte în tinereţe de vizionarea zilnică a unui conducator impus de media socialistă cu anasâna şi de îndoctrinarea forţată cu ideile socialiste programatice din Plenarele şi Congresele P.C.R., conspectate cu grijă în caietele de lecţii politice. Probabil că în mintea multor tineri din acea vreme, dictatorul comunist devenise chiar un model de viaţă şi poate chiar un model pentru o anumită împlinire profesională. Toate acestea nu puteau să dispară total din minte actualului preşedinte, care este posibil să fi fost în acelaşi timp şi un admirator al „iubitului conducător”.

După şase ani de mandat, Preşedintele Băsescu a devenit „sosia” fostului preşedinte comunist Ceauşescu, fără să îşi dea seama de acest lucru. El îmbracă o haină din garderoba “ceauşistă” în fiecare zi, fără să regrete niciun cuvânt pe care îl spune din această postură. Se adevereşte din nou că istoria lumii se repetă, ceea ce este tragic fiind faptul că se repetă pentru perioade negre din existenţa românilor. Pe de altă parte, nici românii nu protestează, pentru că au înfiptă în cap, aceeaşi idee prostească din vremea comunismului: un preşedinte, dacă este preşedinte, le ştie pe toate.

Vine întrebarea firească: le-a ştiut Ceauşescu pe toate? Şi mai departe: le ştie Băsescu acum, pe toate? Răspunsul este acelaşi, valabil pentru amândoi: niciunul, nici celălalt nu a ştiut şi nu ştie nimic. Au dat şi dau doar impresia că se pricep la orice şi că pot să ne influenţeze viaţa în bine prin ideile lor “preţioase”. Păcătuim fără nicio scuză  pentru faptul că îl ascultăm în prezent pe Preşedintele Băsescu, care etalează nişte idei năroade, care, dacă ar fi spuse într-o altă conjunctură-de exemplu, cea de simplu marinar!-, nu ar valora nici doi bani. Păcătuim şi mai grav că ajungem să credem ceea ce spune fasul profet prezidenţial datorită indolenţei raţiunii noastre şi datorită molcomelii civice în care ne complacem. În urmă cu doar o sută de ani, în România rurală, cei care îşi dădeau cu părerea despre toţi şi despre toate, proliferând indicaţii care se doreau a fi panacee, erau socotiţi de către săteni  oameni de „doi bani”, neserioşi şi sperficiali, pe cuvântul cărora nu puteai să pui vreo bază. Ei erau puşi la punct în mod genial de către ironia ineluctabilă a înţelepciunii populare: “Ăla a lui Gheorghe de peste deal, e vorbă lungă ! Te uiţi în gura lui? Doar gura e de el!”. Într-o ieşire publică, preşedintele ne asigură cu morgă de super-specialist rătăcit prin Ţara lui Papură-Vodă, că desfiinţarea spitalelor este un lucru înţelept, pe care trebuia să îl facem de mult pentru ca naţiunea să aibă o sănătate mai bună. Nu contează distanţele, nu contează banii, nu contează durerea. Doar aţi văzut  proştilor că atunci când am fost bolnav, nu m-am dus la un spital românesc descalificat, ci la un spital select din Viena! Tot cu această ocazie,  preşedintele ne-a învăţat să ne apucăm  serios de agricultură, să nu lăsăm un hectar- jumate de pământ nelucrat pentru o cinzeacă de trăscău! Că doar pentru a face agricultură, nu vă trebuiesc prea mulţi bani! Lăsaţi trăscăul şi araţi hectarul- jumate! România este un sat uriaş, cu porţi portocalii,  în care Traian Băsescu a devenit un personaj de poveste: “Vorbă-lungă, care doar gura e de el!”. Unii dintre români, mai curajoşi, işi exprimă pe de-a dreptul saturaţia, când îl ascultă in direct pe  Preşedinte : “ Mă laşi? Mai lasă-mă!”. Chiar dacă nu toţi românii pot să se scuture de sâcâitoarele învăţături persuasive, mai există o cale sigură de a scăpa de „ învăţăminte”: AUTOSUGESTIA NONŞALANTĂ. Ce, trebuie să vă uitaţi în gura lui?

 

9 comentarii

codul m 25-04-2011 - 04:44

Ai gresit-o amice.Basescu stie ce face.A inlocuit toata gasca lui TIMO.FTE-si prin asta a curatat SR-I de elementele care actionau pentru est,agenti g..r.uu infiltrati in serviciile romanesti cu acordul presedintelui care a facut studiile la MOSKWA.si totodata pe cei care se folosea de IN.FRACTORUL VANTU- dar care ii si santaja dupa ce le punea fonduri la dispozitie din FNI SI FNA

Paul din Ohio 25-04-2011 - 05:14

De ce minti mai codule? Adu-ti aminte ca „rapirea” jurnalistilor in Irak i-a oferit ocazia lui Ba’secu sa ii recheme pe „profesionistii” ceausist-KGBisti. Nici nu se putea altfel: ca vechi securist „profesionist” la Anvers, Ba’secu este un pion al KGB in Romania (dosarul lui este bine pastrat la Moskva). Prefacatoria lui de „aliat” al Americii este de mult timp cunoscuta de factorii de decizie de aici, din America. Acest KGBist ordinar nu a fost si nu va fi primit la Casa Alba!

Ciu Huhu 25-04-2011 - 07:12

Codule m in IAD ai sa arzi impreuna cu toate jegurile portocalii-pedeliste-basiste-comuniste, ptiu!

Ciu Huhu 25-04-2011 - 07:15

E exceptional acest articol!

codul m 25-04-2011 - 08:24

-sa va dau la mu.ie de pupincuristi ai regelui FON.FONIT-cum spunea la radio din ELVETIA dupa plecarea lui prin anii 1950 „Fofor roman,fiti fara nici o grija ca fin americanii si nu feste mult timp, foi fi din nou acasa”.A tradat odata si de aceia nu a mai avut loc pe nicaieri” A tradat aliatul , a tradat ROMANIA,… Cine tradeaza odata,tradeaza si a doua oara”.De aceia a fost dat la o parte G=RALUL STANCULESCU , de frica tradarii zace acum in pus.carie desi el a trimis armata in cazarmi, si s-a dat lovitura de palat.

Ciu Huhu 25-04-2011 - 15:15

Codule m securist portocaliu basist ai fost, securist portocaliu basist vei ramine in veci!

vasile 26-04-2011 - 10:37

Aia a fost cea mai tare, cea in care Videanu spunea ca Hotararea Inaltei Curtii de Justitie si Casatie cu privirea la suspendarea recalcularii pensiilor militarilor trebuie aplicata, ca asa a spus Basecu. Adica acea Hotarare definitiva si irevocabila, pe care Guvernul se codea sa o aplice, trebuia sa primeasca aprobarea lui Basescu ca sa fie aplicata. Da domnule, Basescu asta le stie pe toate.

Murphy 26-04-2011 - 14:47

Am si eu o intrebare: pentru ce sa fie primit la Casa Alba? Ce sa faca acolo? Sa se mandreasca nepotii lui ca a calcat in salonul oval ! Inca nu v-ati lamurit cu „ajutorul” american?(Bechtel,etc.)Eu cred ca ar trebui sa lasam la o parte toate mancatoriile astea de doi lei si sa ne apucam serios de treaba(nu cersit de stat, sa recuperam pagubele produse economiei de catre toti miliardarii de carton si toti „investitorii strategici”etc.)si dupa aia putem sta la taclale in zilele de sarbatoare!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult