Acasa Opinii Cenzura peste Prut

Cenzura peste Prut

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ion PetrescuDuminica trecută, un portal de ştiri din Chişinău a preluat un material pe care l-am scris pe blogul meu. În ora care a urmat, la fiecare 30 de secunde a existat câte un nou cititor al rândurilor de mai jos. Apoi portalul a fost inaccesibil până dimineaţa!

Iată rândurile care au generat cenzura:“Noapte de noiembrie, la Chişinău. Igor Dodon este chemat la Vladimir Voronin:– Dragul meu Igor, calvarul s-a terminat. Am învins! Iată de ce nu avem timp de pierdut. Motiv pentru care am decis. Tu vei fi noul premier!/- Mă uluiţi!/- E pe merit. E pe merit. Pe meritul tău. Om tânăr. Familist. Cu frica lui Dumnezeu. Lumea de la noi te ştie. De la televizor. De când ai fost lângă mine. Și cu mine. Cumpătat. Vertical. Deschis spre lumea nouă. Opţiunea mea va fi bine primită la Moscova./- Vă mulţumesc pentru încredere. Dar nu avem majoritatea!/- O să o avem. Da. O vom avea./- Cu cine?/- Cu acela care va veni mai repede la mine şi va accepta o ofertă pe care nu o poate refuza./- Preşedintele Parlamentului?!/- Igor, eşti un om isteţ. Eşti isteţ. Dar asta o iau ca pe o glumă. Tătucu’ Parlamentului voi fi eu. Că doar aşa voi superviza toate legile noi, propuse de tine, ca să ne aliniem mai repede la exigenţele Comunităţii Statelor Independente. Acolo suntem şi vom rămâne. Sper că asta ţi-e clar…/- Şi preşedintele republicii?/- Va rămâne o funcţie reprezentativă. Medalii, poze, vizite, nimic concret. Tu vei fi vioara întâi. Ca şef al Executivului nostru. Dacă Marian Lupu face frumos, adică ia notiţe ca pe vremuri şi îmi ascultă sugestiile, atunci al lui este postul…Clar?/- Nu mi-e clară componenţa guvernului…/- Noi vom prelua funcţiile cheie. Şefia guvernului. Armata. Internele. Serviciile secrete. Cine ni se alătură, în funcţie de cum se comportă, mai vedem ce le oferim… Că nu am câştigat alegerile, ca să consolidăm democraţia!/- Dar, ce, Doamne iartă-mă?/- Autocraţia!… – Şi cu Uniunea Europeană ce facem?/- Ce fac şi americanii!… Le vorbim frumos, îi gâdilăm şi ne vedem de ale noastre…/- Şi cu opoziţia?/- Urechean se va pensiona. Pe Ghimpu îl trimitem la Bruxelles, la reciprocitate, că aşa a făcut şi el cu mine. Gata, cu politica! În cinstea Victoriei să ciocnim o votcă!/- Vladimir Nicolaievici, aş prefera o şampanie, doar o să vină şi presa./- Şampania rămâne după instalarea ta ca premier. Ca premier, da?…

  …m-am trezit brusc. Totul a fost un vis. Un vis? Sau un coşmar?”

Vom vedea în noaptea de 28 spre 29 noiembrie 2010. 

0 comentariu

Contele Monte Cristo 19-08-2010 - 23:33

Va Fi Atacată România? Însuşi Gorbaciov a spus în vizita sa de la Bucureşti că ruşii nu vor ceda ceea ce cred ei că au cucerit.
Mediatizarea din Rusia pe tema spionului Român e de rău augur!
Demonstrează că Putin urmăreşte ceva. Posbil vrea să se răzbune pe Băsescu pentru că l-a înfruntat în Moldova şi de aceea acum urmăreste amplificarea zâzaniei pentru a urma „modelul” Georgian asemenea. Şi astfel ar începe un al III-lea Razboi Mondial. Biblicii Gog si Magog s-ar putea traduce prin Geţi si MasaGeţi, adică prin Români şi Ruşi care s-ar putea încăiera acum în Moldova-Basarabia. Pentru că armata a 14-a din Transnistria va ataca Republica Moldova, iar România ar interveni în apărearea Moldovei. Astfel războiul ar deveni de neoprit: Putin va înainta din Orgoliu Rusesc, iar românii nu se vor putea retrage şi abandona Moldova ca în 1940… deci conflagraţia s-ar acutiza… Polonia, Georgia, Balticii sunt ţări care ştiu cu cine au de-a face în cazul Rusiei şi nu ar vedea cu ochi buni atacul rusesc, mai ales Georgia păţită… deci, nu trebuie să privim acest scenariu ca „imposibil”, ci ca unul care înca poate fi Prevenit!
http://politicom.moldova.org/news/rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-romaniei-200688-rom.html
http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=239

http://www.youtube.com/watch?v=MvXyGQF2txE

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult