Acasa Opinii Cercurile lui Năstase

Cercurile lui Năstase

scris de Marin Neacșu
143 afisari

Adrian Năstase inchide cercul. Cu salvarea a plecat de acasă, cu salvarea se întoarce. Întrebarea care se pune este dacă şi vizita de acuma ca şi cea de atunci pe la spital a fost tot aşa de calculată şi pregătită.

Marin NeacsuAtunci, – e clar pentru toată lumea-chestia cu sinuciderea a fost aranjată. O învinuiam la vremea aceea pe Monica Macovei că îl bănuieşte de făcături, când el săracu era împuşcat în gât, într-o încercare de sinucidere care mi se părea o încercare de a ieşi “onorabil” din umilinţa puşcăriei. M-am înşelat, Macovei nu bănuia, Macovei ştia deja la vremea aceea, imediat după incident, când Năstase nici nu plecase de acasă, că totul e o mânărie. Ştia pentru că totul se făcuse cu complicitatea celui care îi dăduse lui Adrian un telefon şi  sesizase din răspunsul acestuia că “e ceva în neregulă.” Aiurea ! Fostul ministru de interne, făcuse un joc regizat de Cotroceni, pentru a agăţa de piciorul lui Năstase şi încercarea de a păcăli punerea în aplicare a ordinului de arestare şi a-l înfunda şi mai bine. Nu sunt singurul care crede într-o sinucidere regizată. Nu ştiu dacă Ponta ştiuse de la început acest lucru, dar în mod cert a fost complice la  verdictul de arestare a lui Năstase, e posibil să fi fost una din condiţiile postului de prim ministru. Este clar pentru oricine că Năstase nu ar fi putut fi arestat dacă ar fi existat o opoziţie puternică din partea PSD. Băsescu, imaginea “justiţiei” avea nevoie în ochii Europei de încarcerarea lui Năstase şi Ponta a acceptat sacrificial pentru că trebuia să arate lumii că nu se opune acţiunii justiţiei  şi că este un om al justiţiei care nu se opune nici când îi este luat cineva “drag”. Cât de drag îi era Năstase, se ştie în rândul PSD.

Întrebat de jurnalişti la aflarea verdictului de eliberare a lui Năstase ce va urma, daca fi primit în partid şi repus în capul mesei, procurorul Ponta, cel care le ştie pe toate mai puţin ceea ce trebuie să ştie, se preface surprins şi spune că nu ştie ce se va întâmpla, să studieze legea partidelor. Să îţi cadă falca şi alta nu. Acest răspuns ar fi fost perfect pentru mine sau orice altă persoană neimplicată politic, care nu a făcut parte in partide în ultimii 20 de ani, nu a citit niciodată legea respectivă, nu are nici o experienţă sau legătură cu justiţia, nu ar fi şef de partid şi nu l-ar interesa ce se întâmpla sau cum se guvernează un partid. Dar să fii doctor în drept, să fii şef de partid, să fii premier, să fii prietenul lui Năstase, care ţi-a fost îndrumător de dcotorat, să îi doreşti revenirea din puşcărie  şi după toate astea să spui că nu ştii ce drepturi are de a se înscrie în partid mi se pare cea mai mare minciună din toate câte le-a spus Ponta până acuma. Ca şi cum ziarele, releviziunile nu ar fi vorbit despre asta de două săptămâni. Răspunsul lui Ponta arată ori că a minciuna a devenit atât de prezentă  în viaţa sa încât nici nu îşi mai dă seama când minte, ori că este înghesuit şi nu ştie chiar nimic şi atunci mă întreb cum poate conduce un partid şi o ţară şi cum şi-a luat diploma de liceanţă şi cea de doctorat, fie că pur şi simplu nu l-a interesat şi nu îl interesează soarta lui Năstase şi atunci nu are de ce să se intereseze ce traseu va avea în partid după ieşirea din puşcărie.

Dar ar mai fi o ipoteză, pe cât de interesantă pe atât de periculoasă pentru Ponta. Este clar că intrarea lui Năstase în puşcărie s-a făcut aşa cum spuneam la ordinul lui Băsescu şi cu acordul lui Ponta. Este la fel de clar că la ora aceasta Băsescu încă controlează justiţia şi serviciile secrete. În acest context, eliberarea mai devreme a lui Năstase s-a făcut nu  neapărat la ordinul dar în mod cert cu acordul lui Băsescu. Întrebarea care se pune este dacă Ponta ştia că Năstase va fi eliberat mai devreme sau Băsescu i-a făcut o surpriză? Din câte îl ştiu pe Băsescu, mai că aş crede în această ultimă variantă şi atunci, Ponta este în şah. Este în şah pentru că nu se aştepta ca Năstase să iasă acuma şi este luat prin surprindere. Ponta ştie că Năstase e la curent cu aportul său la arestare şi încarcerare şi mai ştie că Năstase este un adversar nemilos şi se va răzbuna cu zâmbetul pe buze. Este clar că şi Năstase ştie că eliberarea sa mai devreme a fost posibilă  nu pentru că justiţia este oarbă ci pentru că este condusă de chior cum i se mai spunea într-o piesă devenită celebră.   Răzbunarea lui Năstase va fi crâncenă şi Ponta deja şi-a schimbat culoarea  pentru că oricum are probleme în interiorul partidului. Sunt destui care îi cer ieşirea din USL, sunt destui cei care s-au săturat de conducerea lui Ponta şi acuma cu Năstase afară se vor auzi din ce în ce mai multe voci care nu vor mai rezona cu vocea premierului. Ponta şi acoliţii lui sunt în pom. El îşi făcuse socoteala că 4 ani este liber nu are rival în PSD.  Doi ani de puşcărie, plus doi ani de interdicţie, era exact cât avea nevoie să subjuge tot, după sistemul patentat de Băsescu. Acuma deja Năstase şi ai lui îi suflă în ceafă. Dacă urmăreşte  cineva expresia feţei lui Zgonea când vorbea despre revenirea lui Năstase, va vedea spaima personificată. Aproape că nu mai avea salivă şi tot înghiţea în sec. Doamne ce va urma! Luaţi-vă scaune din timp. Rus ar trebui să ceară viză într-o altă ţară.

Băsescu se uită la televizor şi îşi freacă mâinile, îi va întărâta când pe unul când pe altul pentru că aşa a făcut cu toate partidele, incusiv al lui. Pe Băsescu nu l-a intersat şi nu îl va interesa niciodată nimic altceva decât el şi familia sa. Cine crede că acest om poate iubi sau fi fidel altcuiva se înşeală. Aliodor Manolea spunea odată că acest om  nu e capabil de sentimente omeneşti la el funcţionează instinctual animalic şi atâta tot. Declaraţia lui Băsescu cum că Năstase a fost închis pentru o găinărie şi poate oricând să revină în partid, este  un semnal de alarmă pentru Ponta. Băsescu a şi punctat spunând  “depinde cât de mult îşi doreşte partidul acest lucru”

Revenind la cercul lui Năstase, nu ştiu ce rost are trecerea lui Năstase printr-o clinică privată, dar este curios cum se închide cercul. A plecat cu salvarea, se întoarce cu salvarea. Sunt ceva problem de sănătate? A intervenit vre-un şoc după eliberare, a primit iarăşi un telefon care să îi creeze o stare mai deosebită ? Nu ştiu, tot ce se poate, dar în mod cert nu este aşa cum a declarat Andrei Năstase în seara aceasta, că “ nu e nici o problemă deosebită, este un control de rutină”, se fac nişte analize doar. Păi să fim serioşi, în primul rând că îşi putea face toate analizele  înainte de ieşirea din puşcărie, pentru el era simplu să ceară efectuarea unor analize şi venea tot laboratorul în celulă să îi recolteze toate probele posibile. Bine, exagerez un pic, dar nu ar fi fost o problemă pentru el să îşi facă nişte analize  încă din penitenciar. În al doilea rând, dacă situaţia lui medicală nu era gravă, ar fi putut măcar să meargă acasă să facă un duş, să se schimbe şi apoi  a doua zi, a treia zi să meargă să îşi facă analizele. Nimic, dar absolut nu justifică această grabă de a se interna în spital imediat după ieşirea din puşcărie dacă nu sunt probleme de sănătate. Să nu uităm că după aşa zisa sinucidere, a avut puterea şi ambiţia de a se schimba de cămaşă, ca să nu meargă la spital cu cămaşa murdară de sânge. Şi s-a schimbat singur, după cum rezultă din declaraţiile de la acea vreme. Păi dacă un om atât de „rănit” dar şi  pedant nu poate merge la puşcărie cu o cămaşă murdară, cum poate merge la spital la consult fără să facă un duş acasă, fără să îşi schimbe hainele cu care a iesit din puşcărie ? Nu mai este acelaşi Adrian Năstase, l-a schimbat atât de mult puşcăria?

Pentru mine este cert că se minte  şi, coincidenţă,  se închide şi cercul al doilea, al minciunii.   Cu o minciună a plecat de acasă, tot cu o minciună se întoarce. Controlul lui este la fel de real cât a fost şi sinuciderea, numai că acum avem de a face cu o imagine  în oglindă. Atunci a minţit că este grav rănit când de fapt avea o zgărietură, acuma ca o răzbunare a sorţii, se spune că nu are nimic, dar e nevoit să rămână peste noapte pentru nişte analize de rutină. Oare  şi-a cobit singur când s-a internat pe 20 iunie?

De ce atâta circ, de ce atâta minciună? De ce a fost nevoie să se mintă atâta lume? Nu ştiu dacă subiectul merită atâta atenţie. Năstase s-a Becalizat a devenit un circar.

19 comentarii

Ciprian Bojan 19-03-2013 - 15:17

O umilință asemănătoare v-ar trebui D-le Neacșu, să văd dacă mai aveți chef de scenarii și regii! Da’ mă rog, aveți dreptul la o opinie, chiar dacă asta nu e formulată de Domnia Voastră ci servită de Monica Macovei și șleahta de pupinbăsei… Certificatele medicale de internare și externare văzutu-le-ați? Aveți obligația morală să le publicați în facsimil, ca și eu, cetățeanul cu drept de opinie să dibuiesc făcăturile vreunui medic sau ale altora din jurul lor, altfel concluziile Dvs. mi se par o intoxicare tendențioasă!
Cefferticatele la publicat Musiu Neacșu! Repede repejor!

neacsum 19-03-2013 - 15:36

regret m, nu pot fi publicate, sunt la procuratura in procesul doctorului ..

Salut 19-03-2013 - 15:37

Atunci de unde stii ca e „facatura”?

neacsum 19-03-2013 - 19:21

La care facatura te referi ? La cea cu sinuciderea sau la cea cu controlul ?
Sa le luam pe rand :
1.Sinuciderea>
– il suna Rus sa ii comunice ce ? C[ trebuie sa mearga la puscarie, ca si cand el nu stia si isi da seama ca@e ceva in neregula cu Nastse, asa ca trimite doi oameni d eincredere sa il convinga ce ?
– In acelasi timp este anuntata o ambulanta privata, nu se stie de cine nu se spune pentru ce, nu exista nici un incident care sa necesite preyenta ambulantei dar aceasta ajunge in acelasi timp cu politistii la sediul lui Nastse. Intra mai intai politistii, ambulanta sta afara.
– femeile sunt trimise la etaj, pentru ca urmna sa aiba loc o discutie” intre barbati” . Nastase se duce in biblioteca unde avea pistolul pus sub o carte ? II ASTEPTA PE POLITISTI CU PISTOLUL?
– vanator pasionat, tragator de mana dreapta, apuca pistolul cu mana stanga „cu intentia de a se sinucide” dar intervine unul sin politisti care ” ii da peste mana” si se impusca in gat, glontul intra printr-o parte a gatului si iese prin cealalta. Asa s-a spus atunci.
– Glontul s- a aflat pe o traiectorie ascendenta, de la stanga la dreapta, « a ricosat » de cartilagiul tiroidian (marul lui Adam, in limbaj profan), indreptansu-se spre clavicula, de unde a mai ricosat inca o data, provocand rana de iesire. Sa ne fie cu iertare, eu nu am auyit ]nc[ de un glont indiferent de calibru care tras de langa gat sa ricosese din marul lui Adam ca dintr-un blidaj de tanc.
– Dupa ce esueaza, se aude glasul lui Andrei Nastatse care striga ” sa va fie rusine” De ce ? Ca l-au salvat pe taica-sau de la sinucidere?
– Adrian Nastase isi schimba camasa, acuma apare si personalul din ambulanta care il gasesc pansat si il suie pe targa sa il duca in salvare. Nu s-a spus in ce moment si cand au coborat femeile din familie de la etaj dar se pare ca nu au coborat, desi Nastase se „impuscase” cu un cartus de 9 mm.
– Apare Nastase pe targa, cu o fata calma , cu un zambet de Gioconda. Au lipsit bezelele la adresa televiziunilor. Medicul chirurg care l-a consultat in spital a declarat: „“Nu pot să confirm că a fost o înscenare sau nu, pentru că fiecare din medicii specialiști chemați au evaluat lucrurile vizazi de specialitatea lor. Eu, în domeniul meu, nu am găsit lucruri care să intereseze“. Adica medicul chirurg declara ca din punctul lui de vedere Nastase era ok. Atuncvi de ce a fost dus la spitall?
Cate dovezi mai trebuie? Trebuie sa declare un judecator manjit ca este vinovat sau nu ? Mie nu imi trebuie judecata unui judecator gen Aspazia Cojocaru, cu dosar penal. ca sa inteleg cum stau lucrurile. Am cap sa gandesc , nu sa il tin doar ca sa nu imi ploua in cap.

Mai e nevoie si de circul de revenire?Tot cu circ, tot cu salvarea, chiar si cu accident pe drum , desi se circula cu 40km/ora, tot cu declaratii confuze, cu tinerea presei ocupata cu acelasi Andrei Nastase, viitorul politician Nastase, care tine lumea la poarta cu o declaratie in timp ce Adrian o sterge englezeste pe alta poarta. Nu vi se pare prea mult circ ?

Acestea sunt faptele. Crede fiacera ce vrea, eu cred ceea ce am spus .

Salut 19-03-2013 - 21:19

Bine. Deci ai citit certificatele medicale si te aflai in spatele perdelei cand au venit politistii sa-l aresteze pe Nastase, asa ca stii totul. Felicitari.

neacsum 19-03-2013 - 21:51

Deci nu ai citit certificatele medicale si nu ai fost in spatele politistilor. Tunci despre ce vorbesti ? Doar atata poti sa spui ? cam subtire.. Eu credeam ca aduci argumente, declaratii, marturii, fapte. De fapt este vorba de doua opinii, a ta si a mea. Numai ca fata de tine eu am venit si cu declaratii si fapte petrecute, tu vii numai cu pararea ca nu am dreptate. Bine asa!

Salut 19-03-2013 - 22:03

” Numai ca fata de tine eu am venit si cu declaratii si fapte petrecute, tu vii numai cu pararea ca nu am dreptate. Bine asa!” (neacsum)
===============
Te rog! Tu ai venit cu speculatii si scenarita. Tocmai ai admis ca n-ai vazut certificatele medicale, dar ti-ai dat cu parerea o juma’ de pagina despre traiectoria si efectele glontului.

neacsum 19-03-2013 - 22:43

Nu , chestia cu traiectoria nu e supoyitia mea , este o declaratie data de cineva din anturajul lui Nastase, dupa incident, Iata de exemplu ce declara domnul Cazacu, avocatul lui Nastase despre schimbarea camasii : „Adrian Nastase era plin de sange , dar si-a schimbat camasa si maieul, pentru ca nu se putea duce asa la spital ” Repet, daca ai ceva argumente, vino cu ele, daca nu, spune ca ti se pare tie asa si nu iti place ce am spus eu. Asta pot intelege, dar incapatanarea cu care vorbesti neargumentat te descalifica.

Ciprian Bojan 19-03-2013 - 15:41

Deci sunt PUBLICE! Orice dosar penal aflat pe rolul instanțelor trebuie să fie PUBLIC! Sau încă nu a început procesul?

Salut 19-03-2013 - 15:37

Bine ca nu ai apucat vreun razboi, Marine. Puneai mana pe mitraliera si tregeai de jur-imprejur, in tot ce misca. Dupa ce terminai vreo 20, mergeai victorios la comandant sa-i arati ca l-ai neutralizat pe soldatul inamic. Si te apuca marea mirare ca plutonul tau lipseste – un pic definitiv – la apel.

neacsum 19-03-2013 - 18:24

Stai linistit, am participat si am avut ocazia sa trag. Te anunt ca nu am tras nici un cartus si nu am pe nimeni pe constiinta. Multmesc pentru grija.

Salut 19-03-2013 - 15:44

„Aliodor Manolea spunea odată că acest om….”
============

Vad ca e unul care a ajuns citabil. Cine e?

digital 19-03-2013 - 16:42

neacsum,mă uimești!

neacsum 19-03-2013 - 20:31

Digital,
Daca tu il consideri pe Nastase usa de biserica, e treaba ta, eu nu cred asta. Faptul ca a fost condamnat fara dovezi ca sa se dea un exemplu, inte-un dosar fabricat, cand existau alte capete de acuzare care se puteau argumenta, nu il face nici sfant si nici nu ii scade din celelalte vini si nici nu face din el un exemplu de urmat. Toate astea arata ca suntem in continuare abiuriti iar justitia face jocul puterii. Ca Basescu se afla ca baza acestui dosar cred ca nu mai e nici un dibiu iar convingerea mea e ca Nastase a primit cu executare cu acordul lui Ponta. Asta o stiu toti inclusiv Nastase. Din cauza asta Ponta si-a schiombat culoarea dupa iesirea lui Nastase. Vom trai si vom vedea. In ceea ce priveste sinuciderea lui Nastase, continui sa cred ca internarea lui a fost doar o incercare de a evita sau a intarzia poate chiar anula punerea in executie a sentintei, iar chestia cu incercarea de sinucidere este atat de cusuta cu ata alba incat nu stiu cine mai poate crede in ea. Daca tu consieri ca un om dreptatci incearca sa se sinucida cu mana stanga, atunci… ai o mare doza de imaginatie.

digital 19-03-2013 - 21:00

am zis doar că mă uimești,nimic altceva!

neacsum 19-03-2013 - 21:48

Sper ca nu in sesn negativ .. Ne cunoastem si mi-ar parea rau sa te dezamagesc cu ceva .

Dinu 19-03-2013 - 18:50

Iar a luat -o prin balariii! Ca de obicei! Nici nu-i de mirare! Tare mi-e mila, dar din pacate nu exista medicament pentru boala asta!!!

neacsum 19-03-2013 - 19:27

Ia sa vedem unde sunt balariile ? Spune unde am gresit si care iti sunt argumentele.

mircea 22-03-2013 - 15:07

Aberatii, aberatii si iar aberatii. Nu va pierdti timpul nea Marin a intrat pe aratura!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult