Acasa Opinii Cine a rupt Armata in doua?

Cine a rupt Armata in doua?

scris de Ziua Veche
0 afisari

ion petrescuStiti pe cine ar trebui sa cinstim azi? Pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, care este si patronul spiritual al celei mai numeroase categorii de forte armate – cele terestre.

In anii anteriori, pe 23 aprilie, profesionistii din Fortele Terestre Romane/F.T.R. erau in atentia conationalilor. Acestia vizitau expozitiile de armament, asistau la parasutari spectaculoase si ascultau pe ofiterii, subofiterii si voluntarii desemnati sa le explice misiunile lor – de acasa si din teatrele de operatii.

 

Acum? Starea de spirit reala a zecilor de mii de profesionisti din F.T.R. nu este una de entuziasm, ci mai degraba sumbra… Nu putini dintre ei se intreaba: pentru ce au cazut la datorie unii dintre camarazii nostri, in teatrele de operatii? Nu sacrificiul lor a pecetluit intrarea tarii in Alianta Nord-Atlantica? Cu precizarea – necesara pentru „baietii de mingi” ai premierului -, ca apartenenta la NATO inseamna o dotare cu echipamente si tehnica de lupta ultramoderne, un antrenament corespunzator misiunilor specifice si o retributie pe masura riscurilor benevol asumate. Romanii nu se pot plange de instruire! Pentru asta si sunt apreciati de aliati.

Dar astazi, dupa ce mii de militari si-au asumat riscul lunilor de campanie in teatrele de operatii, a le vorbi (tocmai lor!) de memoria inaintasilor – prin rostirea cuvintelor „vitejie, putere, credinta si Drapel de lupta” –  constituie pur si simplu o blasfemie guvernamentala! Asta dupa ce seful executivului a dovedit public ca nu da doi bani pe cei care au servit Patria crezand in asemenea valori. Cum? Prin obsesia sa de a-i alinia – indiferent de gradul avut – sub liniutele contabile care-i condamna la ultima umilire. Ingenunchierea materiala.

Prin promiterea unor „rente de merit” – militarilor care actioneaza in teatrele de operatii -, premierul a rupt armata in doua! Unii vor fi mentionati intr-o singura fraza, in cartea de istorie, pentru misiunile executate in te miri ce desert. Altii vor fi priviti cu indiferenta, doar au ramas acasa – langa fusta sotei. Cu rate, servituti profesionale si semnul onorific „In serviciul Armatei”  – acordat automat, din cinci, in cinci ani…

Armata cui? A presedintelui? A premierului? Sau a Patriei ocupate de impostura?

 

Acest articol a aparut in numarul 1 al editiei tiparite ziuaveche.ro

0 comentariu

M_D_L 10-08-2010 - 15:35

Pai daca proprietatea este „sfanta”, mai ales cand este vorba despre terenuri, inseamna ca nu are rost sa vorbim despre exproprieri. Cum poate fi evaluata corect valoarea pamantului (terenurilor), cand asa ceva nici nu ar trebui sa faca oriectul unei tranzactii comerciale ? Pamantul este ca viata, ceva care nu se poate vinde si in consecinta are valoare infinita. Nu vedeti cum se omoara evreii cu arabii pentru un petic de pamant secetos ? Daca toti romanii ar fi expropriati, unde ar mai trai ei, pe Luna ?

Parea mea este ca pamantul ar trebui sa apartina statului (natiunii, comunitatii) si sa nu poata fi instrainat sub nicio forma, indiferent cine ar fi conducerea tarii. Altfel se vor gasii unii (ca Basescu, Nastase, etc)care sa-l dea evreilor, mai ales ca acestia vor sa se care din Israel, unde incalzirea globala va face viata aproape imposibila.

http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult