Acasa Opinii Cine îi dă o mână de ajutor lui Băsescu?

Cine îi dă o mână de ajutor lui Băsescu?

scris de Marin Neacșu
1.946 Afisari

Dacă cineva  mai are dubii legate de intenţiile lui Băsescu în „campania „ anti corupţie să ţină aproape . 

  Cele trei mari acţiuni de deratizare iniţiate au un singur scop şi acela nu este de curăţire a clasei politico-financiar-economic-social-morală PSD, PNL PDL -iste , ci acela de iniţiere a campaniei Pro Băsescu, campanie internă şi internaţională . Nicicând Băsescu nu a iniţiat o acţiune de o asemenea amploare, cu atât de multe scopuri din care, chiar dacă nu va câştiga pe toate planurile, cu ceva ceva tot se va alege .

Marin Neacsu  Pe plan internaţional sună excepţional de frumos faptul că a început curăţirea corupţiei la graniţe, adică exact segmentul care a cam ţinut România pe loc, exact la graniţele unde CE vedea pericole şi ce-i  mai important, exact la graniţele unde  aveau controlul  alţii.   Ei bine, această acţiune” Mani Pulite„ în viziunea domnului Băsescu are mai multe scopuri: 

  1. Arată lumii externe că este pornit spre o curăţenie de primăvară de amploare şi că se conformează cerinţelor celor mari . În felul acesta, poate Sarkozy nu o să-l mai ţină cu mână întinsă a pomană . 

 2. Loveşte puternic în oamenii celorlalţi grei din PDL, care nu văd cu ochi buni încercarea  sa de  a o plasa pe doamna Elena Udrea în fruntea PDL. Lovindu-le oamenii şi afacerile, obţine două lucruri : 

  a) îi slăbeşte financiar, şi astfel vor fi mai slabi la viitoarele alegeri din rândul PDL.

  b) din toţi vameşii arestaţi, e imposibil să nu găsească unul sau doi mai slabi de înger care să  „ vomite„  tot ce ştiu depre caracatiţa concurentă şi astfel să obţină nişte capete de acuzare, pe care bineînţeles că nu le va scoate pe piaţă, dar le va folosi ca arme de constrângere şi va avea cu ce să îi ţină în bancă pe cei care încă mai fac gât în cadrul PDL. 

 3) face rost de o nouă sursă de venituri pentru propria campanie  în care are nevoie de foarte mulţi arginţi pentru a bate  atâta puhoi de duşmani abia uniţi şi fioroşi. 

 4) Îi mai sperie un pic pe toţi cei care au gânduri de întoarcere a armelor. 

 Tot pentru ochii din afară a marcat şi momentul Păsat. Este  clar ca lumina zilei că el s-a făcut că cere ca Păsat  să fie judecat, Păsat s-a făcut că se conformează, iar parlamentarii s-au făcut că  sunt împotriva lui Băsescu. Aşa cum spuneam mai de mult, în Parlamentul României nu votează şi nu contează culoarea politică  ci culoarea banilor. NICIUN PARLAMENTAR NU VA BĂGA LA PUŞCARIE UN ALT PARLAMENTAR pentru că între ei, indiferent de partidele din care fac parte, există legături de afaceri mai puternice decât orice relaţie politică şi acele legături şi încrengături nu vor cădea niciodată cât timp România va avea în Parlament reprezentanţii acestei oligarhii dospite, crescută şi coaptă în cuptorul celor   22 de ani de „democraţie”. Cine crede altceva se poate apuca de scris poezii cu subiectul  „somnoroase păsărele„. 

 Ce a câştigat Băsescu de aici ? 

 1. A „arătat lumii” că se luptă cu corupţia indiferent din ce partid face ea  parte. 

 2. Ştia că jocurile  şi interesele dintre parlamentari nu vor accepta să fie judecat unul de-al lor, şi chiar dacă ar fi fost judecat îl găseau nevinovat, dar a vrut să arate lumii  că a făcut tot ce ţine de el şi este obstrucţionat de interesele mogulilor şi că este dispus să „sacrifice” pe oricine , atunci când interesele o cer. Stolojan  cunoaşte aspectul .  Faptul ca Păsat nu a fost dat pe mâna judecatorilor, nu poate decât să-i convină lui Băsescu. Nu şi-a făcut un duşman în plus  şi a luat o bilă albă la imagine.

  3. În situaţia în care revolta populaţiei  faţă de guvernul Boc este tot mai mare, are o rampă de lansare şi de atac,  de îndepărtare de PDL dacă va deveni dezastruos în sondaje şi îşi va forma imediat un „grup de incoruptibili” cu care va ataca viitoarele alegeri. Acuma doar a pregătit terenul.  

  Schimbările de la nivelul Ministerului de Interne, demascarea unor corupţi  din interiorul acelui minister nu este decât tot o manevră de reaşezare a sferelor de influenţă în interiorul acestui minister si al PD-L  şi îndepărtarea din funcţiile cheie a celor ce nu îi sunt supuşi lui Zeus. Reaşezarea este necesară nu numai ca imagine, cât mai ales ca bază de operare în alegerile viitoare. Cererea Jandarmeriei privind dotarea cu mijloace antidemonstranţi este doar o pregătire a viitoarelor  intervenţii pentru care se cer oameni fideli, dar în nici un caz incoruptibili sau curaţi pentru că cei curaţi  nu pot fi manevraţi. Aşa că  modelul deja aplicat cu reaşezarea în cadrul MApN  a unor  generali fără  putere, dar obedienţi şi în primul rând supuşi datorită gradelor de rudenie,  se poate aplica şi in MAI.   

 Culmea culmilor că de data asta jocul lui Băsescu a fost făcut în ceea ce priveşte piesa Păsat, nu de oamenii din PD-L, ci de cei din opoziţie, care dacă ar fi votat , ar fi trebuit să voteze conform intereselor de partid, ceea ce ar fi dus la trimiterea Păsatului în  judecată . Şi atunci, ca să nu facă această greşeală, Opoziţia, isteaţă, s-a abţinut de la vot, pentru a nu fi nevoită să voteze împotriva intereselor personale, a propriilor afaceri si relaţii transpartinice . Curat murdat coane Fănică . 

14 comentarii

Morkova Vesela 10-02-2011 - 13:43

BINE BASE, NU-I LASA _ LA OASE, CE POOLAH MEA!
BINE BASE, NU-I SLABI _ TARA ITI VA MULTUMI.

Morkova Vesela 10-02-2011 - 13:55

Frunza verde de corupt _ Vama ti s-a intrerupt?
Tu-va-n gura de banditi _ Na, ca fura-ti captusiti!

Morkova Vesela 10-02-2011 - 14:10

Pe drumu de costisa ce duce la Vaslui
Venea Sobru debilu zicand in gandu lui
Inebunit-a Base! Pai asta-i serios
Ne luara tzatza, si nu am os de ros!

ionut 10-02-2011 - 15:16

Eu am impresia ca se pregateste un scenariu cam asa:Base va fi, dupa ce termina mandatul, presedintele partidului, iar Boc – eternul priministru. Probabil ca din cauza asta se si revolta greii din partid. Simt ca vor fi lasati pe dinafara.

Huhu Ciu 10-02-2011 - 20:01

Morkova, tu esti retardatul mintal-securist-curist-pedelist,-portocaliu abject, Jean Dinu!!!

jan dinu 10-02-2011 - 20:16

-:)))) Se vede de la „POSHTA ” ca esti Pisicolog -:))) !
JD-USA

codul x 11-02-2011 - 07:36

mai grav este ca FEDERATIA MEDICILOR DE FAMILIE s-a afiliat la “UGIR 1903″ care inseamna UNIUNEA GENERALA A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA , ce legatura are UGIR 1903 cu medicii nu raspunde nimeni , este o hotie prin care s-a facut asta, si prin aceasta s-a si indicat infiintarea tel. scurt 1363 ,prin care pacientul care vrea sa vorbeasca cu medicul de familie sa-si programeze o vizita este taxat cu 1 euro +tva pe minut.Iata ca alta hotie pe seama pacientului apare la orizont.Asta este cu adevarat coplata de zeci de ori mai mare decit coplata de 5 lei pentru o vizita.

geooss 12-02-2011 - 21:31

sunteti niste jigodii ca si neacsu. de ce nu afisati comentariile. vae frica ca aducem argumenta CA LUCRATI IN CONTUMACIE PENTRU DENIGRAREA SINDICATULUI. RUSINICA,RUSINICA….

vulpasin 13-02-2011 - 18:20

Mai geo , iara esti ofiter de serviciu la filiala ? Iara nu ai ce face si te-ai pus pe scris prostii. Nu ti-a ajuns cate ai incasat ? Mai „anagramatule ” sezi potol ca te faci iara de kko. Ia explica matale savant de renume mondial cum este sa lucrezi in contumacie .Spune mai ciripel .

tepes 13-02-2011 - 18:31

Geooss esti plecat cu sorcova nene ?Ce ai cu sindicatul mai copil din flori ? Cine s-a legat de sindicatul matii, sau citesti in crucis ?du-te bai de te cauta cu sidicatul tau cu tot .Vezi ca ai incurcat borcanele si nu mai stii unde ai comentat prostu dracului.

Ziua Veche 12-02-2011 - 21:42

Geooss, te rog reformuleaza!

gent 12-02-2011 - 23:17

pai cine? opozitia. dupa logica asta, tot ea e vinovata, pentru ca putea sa-l trimita la arest pe Pasat (deputatul, nu masina, nu verbul, nu malaiul) si nu a facut-o. dar daca participa, asa cum a mai facut-o la cazul Ridzi, si vota cine stie cum, ca de aia e votul secret, si tot nu ieseau voturile? PDL are dreptate si in majoritate si in minoritate.
iar la partea cu interesele personale care au impiedicat deputatii opozitiei sa voteze arestarea unui deputat PDL, marturisesc, m-ati pierdut. prea subtil.

nae girimea 13-02-2011 - 12:02

Mina nu i-o pot da ; insa un picior ( in fund) i-as da cu placere

Nashu 13-02-2011 - 13:10

Cine-i da o mana de ajutor?
N-are nevoie, Marinica. Stai jos.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult