Acasa Opinii Cine (ne) mai scapă?

Cine (ne) mai scapă?

scris de Marin Neacșu
15 afisari

Nu se mai poate. Nici să vrei, să fugi, să te ascunzi nu mai scapi. Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi peste 10 -20 de ani când tehnologia va fi aşa de avansată încât vei putea urmări o emisiune la televizor într-o hologramă pe un vârf de munte, în aer liber.

Vii cu o cutiuţă, un modem ceva, apeşi pe un buton şi vezi ce vrei. Sau şi mai rău, când aceste emisiuni se vor transmite „on air” oriunde te vei afla. Unii ar spune că ar fi o fericire. Poate, dar asta numai dacă cei pe care îi vezi sau auzi vor fi oameni educaţi, dar dacă televiziunile vor emite aşa pe toţi „pereţii” emisiuni de ştiri despre replicile domnului Ponta date unei doamne ministru într-o barcă de campanie teleormăneană trasă de 6 subofiţeri de la jandarmerie într-o apă de 15 cm adâncime sau dacă vei auzi lamentările puşcăriaşilor de lux care nu mai vor să stea în puşcărie şi vor să iasă afară să facă „lucrări de aur” sau auzi ştirişti care prezintă decesele ca pe evenimente mondene şi dau frâu liber unei imaginaţii bolnave pe care numai prostia o întrece atunci îţi vine să te întorci în Comuna Primitivă sau măcar în Comuna din Paris, că acolo măcar mori lovit în cap de o piatră, nu de mitocănia, nesimţirea sau prostia semenilor.

Aflu cu stupefacţie că o ştiristă, din cele făcute la academii de ştiri de casă anunţă decesul unui om care s-a împuşcat în cap cu o armă de vânătoare. Neavând ce să mai spună, dar vrând să iasă în evidenţă cu ceva, ştirista în cauză dezvoltă subiectul descriind „zgomotul gloanţelor”. Bineînţeles că săraca reporteriţă habar nu avea că armele de vânătoare nu trag la foc automat, iar un om care se împuşcă în cap nu poate trage mai mult de un foc decât nici dacă se omoară cu un Kalaşnikov pus pe foc automat şi are grijă să se agaţe de trăgaci ca Roaită de sirenă. O rog pe inspirata comentatoare, dacă tot îi zboară mintea după cuiburi de cuci, să îşi închipuie un om atârnat de trăgaciul armei de vânătoare. Probabil marele reporter şi corespondent de război, Adelin Petrişor ar fi spus doct, că acesta s-a împuşcat cu foc în serii, din mers, cu scurte opriri.

Şi pentru că numai la noi întrebările cretine depăşesc viteza luminii, două noi cazuri prezentate pe acelaşi program specializat deja în întrebări idioate ne dau două noi mostre de stupiditate împinsă la extrem. Primul caz este al unor hoţi care furau din locuinţe interne şi externe prinşi de un poliţist în România. În timp ce unul din infractori este împins în maşina poliţiei, o reporteriţă întreabă „Ce ai făcut în Franţa, de ce ai făcut puşcărie?” Răspunsul dat de infractor, aşa cocoşat cum era băgat în maşină, ar trebui înregistrat şi dat tuturor studenţilor la academiile de presă : „ Ce întrebare proastă!” Constat cu surprindere că infractorii români au evoluat. Eu nu aş fi folosit termenul „întrebare”. Şi bomboana pe colivă, donşoara îl întreabă şi pe poliţistul care l-a prins: ”Cam ce distanţă aţi alegat după ei?” Vă daţi seamă cât de importantă era distanţa, domnişorica probabil voia să vadă dacă nu cumva s-a bătut recordul mondial la suta de metri că atunci sigur ar fi fost candidată la premiul „Pulitzer”.

Un al doilea caz care a venit imediat după cazul infractorului, se referea la un om găsit decedat şi care prezenta urme de lovituri. Vă redau dialogul purtat între reporteriţă şi o rudă a victimei sau cineva care găsise ” trupul neînsufleţit al cadavrului celui decedat”:

– „Reporter: Are mai multe lovituri?

– Martor: Da.

– R. Are lovituri în torace?

– M: Da, are mai multe lovituri, una în torace, una în stomac, mai multe la cap.

– R: Poate fi sinucidere?”

După o astfel de întrebare îţi vine să îi dai mai multe lovituri, una în torace, una în stomac, în cap va fi mai greu pentru că trebuie mai întâi să îl găseşti, apoi să o întrebi cum se simte şi de ce s-a sinucis.

Eu tot încerc să îmi explic prin ce procese de descompunere trece un om ajuns politician, ajuns ministru şi ce resorturi îl conduc, dacă atunci când un coleg să zicem i se adresează cu „fă” iar el în loc să îi ceară sau să îşi dea demisia din guvern iese pe post şi îi ia apărarea spunând că acest cuvânt nu există în vocabularul făptuitorului, el obişnuieşte să îşi alinte colegii cu „ măi X  măi”. Este posibil, dacă ne gândim că autorul este „nepotul” celui care ni se adresa cu „măi animalule”. Este inutil să comentez modul de adresare al primului ministru, atâta vreme cât doamna ministru agresată îl acoperă şi îi ia apărarea. Se pare că odată cu funcţia de ministru, politicienii primesc şi vaccinul de imunizare la jignirile şi grosolăniile şefilor. Acum înţeleg şi eu ce înseamnă imunitatea de care tot vorbesc parlamentarii noştri: imuni la încălcarea legii, imuni la normele bunului simţ, imuni la jignirile superiorilor. Sunt sensibili însă numai când li se pare că sunt ameninţaţi de duşmanii politici. Atunci sar în sus şi varsă lacrimi de crocodil, se simt stresaţi, îşi dau demisia din partid, pentru că nu se înţeleg colegii de coaliţie sau mai bine spus nu sunt băgaţi în seamă. Aceste transformări comportamentale şi structurale ar trebui să facă obiectul unui studiu sociologic şi psihologic „Evoluţia şi involuţia politicianului român din primat în paricopitată. S-a umplut Parlamentul de gazele, antilope, căprioare, cerbi şi armăsari.   Nu vreau să merg mai departe cu evoluţia „speciilor” îmi este pur şi simplu greaţă.Constat că există o relaţie simbiotică între declaraţiile şi faptele politicienilor şi vânătorii de ştiri din televiziuni dar şi un concurs. Scapă cine poate!

Update:

Nu se mai opresc. La ştirile de la ora 14.25 vorbind despre o zonă lovită de ape, pe A3 o fată creaţă ne spune că ” autorităţile au fost acolo şi au făcut tot ce era nevoie” . Asta da ştire. Deci autorităţile au veni şi au făcut toate nevoile. Când nu ai ce să spui, te joci cu cuvintele, numai să lauzi ceva.

41 comentarii

Mircea 25-04-2014 - 09:26

Scaparea e in noi. Cind o sa schimbam canalul si o sa trecem pe alte stiri. Au televiziunile mijloace suficiente ca sa afle daca stau romanii cu ochii cit cepele la stirile despre Jiji sau pun mina pe telecomanda. Televiziunile ne dau ce dorim caci altfel ar intra in faliment.

neacsum 25-04-2014 - 11:50

Pe toate canalele sunt aceleasi stiri. Doar prostiile difera. Sa-mi un canal preferat si dataviitoare iti aduc perle de la moderatorii favoriti. Dar politicienii cum facem, catre ce directie ma trimiti? Catre doamna Nuland?

CONGO 25-04-2014 - 13:50

Japonia s-a transformat din ronin, acum este in randul lumii.
Germania s-a transformat din hoarde barbare, si ea.

DECI RUSIEI I VA PRII OCUPATIA AMERICANA!

Mircea 25-04-2014 - 14:07

Daca vorbesti despre canalele romanesti probabil ca ai dreptate. Eu am adoptat o alta metoda inca de la inceputul anului avind in vedere ca suntem in an electoral:
– intru pe canalele (site-urile) agentiilor de presa (mai intii pe cele romanesti apoi pe cele straine) ca sa-mi fac o idee generala despre evenimentele zilei.
– imi stabilesc prioritatile informative si caut informatii suplimentare folosind motoarele de cautare. In general, chiar daca sunt mai putine, stirile despre Romania aflate de la straini sunt mult mai bine sintetizate si mai obiective.
– seara cind ma pun in fata TV am deja o idee clara si caut eventual doar imagini concludente. Mai urmaresc uneori discutiile cu comentatori greu de definit ca PRO sau ANTI iar apoi trec pe canale documentare. Probabil ca pina la sfirsitul anului nu o sa folosesc TV-ul pentru stiri mai mult de 30 min./zi.

Antibasistul 25-04-2014 - 14:24

Esti un securist PE CINSTE!

Mircea 25-04-2014 - 14:28

Ai dreptate. Securistii citeau doar presa straina si se uitau doar la posturile TV americane, nici nu stiau ca exista TV si in Romania. De acolo mi se trage si mie, de la securisti.

Mircea 25-04-2014 - 14:32

PS
Prin straini nu-i inteleg doar pe occidentali ci pe toti cei care au acces la internet.

neacsum 25-04-2014 - 14:57

Da, tie iti este suficient sa afli stirile. Probabil nu te afecteaza sau intereseaza nimic din ceea ce se intampla. Eu insa nu pot fi la fel de indiferent. Ca sa pot lua atitudine trebuie sa vad si ce imi place si ce nu imi place. Altfel as vorbi ca multi din cei care comenteaza pe aici,.

ValVerde 25-04-2014 - 15:01

Daca iti largesti un pic perspectiva si iti imbogatesti vocabularul, ai putea sa-l ajungi din urma pe Huhu…

Mircea 25-04-2014 - 15:01

Daca nu m-ar afecta nu as comenta si mi-as vedea de treburile mele ca am suficiente si mult mai placute decit sa-i citesc pe unii „intelectuali” de aici. Deci ma afecteaza si ma intereseaza si dupa cum vorbesc cred ca faci diferenta dintre mine si unii mai digitali sau mai urbosi.

Mircea 25-04-2014 - 15:03

ValVerde
15:01 15:01
Esti tu sau sunt eu ca ma incurc ?

neacsum 25-04-2014 - 15:07

Mircea, Sa stii ca de multe ori nu vad nici o diferenta intre tine si ceilalti pe care tu ii nominalizezi acuma, mai ales cand va scaldati in aceeasi atitudine si acelasi limbaj. Cand o sa vad ca nu mai jignesti pe nimeni, indiferent cine ar fi, atunci poate o sa ma gandesc la diferente.

Mircea 25-04-2014 - 15:11

neacsum
Daca intre jignirile mele si ale celor mai sus mentionati nu vezi diferente nici sa nu te mai gindesti la ele. Nu poti sa le vezi.

neacsum 25-04-2014 - 15:03

atata vreme cat urmaresti doar o anumita parte, anumite posturi si urasti fara discernamant o anumita parte doar pentru ca nu iti place tie, fara sa vezi ce are bun sau fara sa accepti greselile celor pe care ii sustii, esti la fel ca cei pe care ii contesti, esti indoctrinat, indiferent cu ce doctrina.

Mircea 25-04-2014 - 15:06

N-ai citit si comentariul asta asa-i ?

„Mircea
25-04-2014 at 14:32

PS
Prin straini nu-i inteleg doar pe occidentali ci pe toti cei care au acces la internet.”

Deci ca sa fiu mai explicit ma uit si la rusi chiar mai mult decit cred unii.

CONGO 25-04-2014 - 13:09

Spre exemplu, stirile despre ce a zis Lavrov sau ce a zis nu mai stiu ce canalie de neo-stalinista sunt complet inutile pentru noi, publicul. Astea sunt pt. profesonistii diplomatiei si militariei.

Caci, noi ne cacam (si inca foarte tare) pe tot ce ar putea zice Lavrov, Putin, Medveev si care tembel mai este pe acolo. Daca ziaristu trebuie sa castige si el o paine, na poftim, sa scrie maximul un rand, cam asa „Azi la ora x Lavrov iar a zis ceva”.

Ce este cu adevarat important despre rusia este Ceasul Russiei, cum era ceasul ala atomic pe care il dadeau inainte sau inapoi dupa cum evoluau diverse tratative. Noi vrem sa stim, si trebuie sa urmarim, esentialul – cate zilizoare mai are Russia.

Un articol despre Russia este binevenit numai daca anunta retragerea rusilor dincolo de Urali. Sa se hartuiasca cu chinezii, mama lor!

digital 25-04-2014 - 13:13

Astăzi, 12:23

Rusia şi China nu au discutat la ONU măsuri de răspuns la sancţiunile SUA şi UE, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, în interviul acordata jurnaliştilor ruşi.

Diplomatul este convins că China nu va adera la sancţiunile ţărilor occidentale împotriva Rusiei în legătură cu criza ucraineană.
„Noi suntem un partener strategic al Chinei. De China ne leagă foarte multe lucruri în ce priveşte înţelegerea noastră a lumii de azi. Rusia şi China sunt două state mari, care nu sunt pregătite să fie de acord cu faptul că Occidentul trebuie să dicteze condiţiile sale pe arena internaţională” a relevat Ciurkin.

hahaha!
omoară-te, africanule râios!

CONGO 25-04-2014 - 13:23

tic-tac, tic-tac
Ciurkin este un macac
Putin e nebun la cap
Si pe Russia ma cac
tic-tac, tic-tac

digital 25-04-2014 - 15:59

tic, taci în măttaaaa!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-04-2014 - 15:07

Faptul ca avem stiriste analfabete si jurnalisti analfabeti, nu e vina lor, d-le Neacsu, ci a dumitale, pentru ca te uiti la televizor si nu pui sonorul pe „mute”. Nu-ti sunt de-ajuns imaginile si ce scrie pe burtiere ?

Sa-ti spun ceva, d-le Neacsu, desi, stiu ca si d-ta (poate) stii ce vreau sa spun eu aici. Ia spre exemplu pe stricata asta de Dragoteasca, una dintre cele mai oribile șulfe nascute pe teritoriul lui Decebal, care, la inceputul „activitatii” ei a fost reporterita de „teren”, sau, curva de teren ca sa inteleaga tot romanul despre ce vorbesc eu aici. Dupa ce „s-a” remarcat in aceasta „bransa”, a ajuns șulfă de platou de televiziune, facind pe moderatoare. Bineinteles ca, faptul acesta de a fi vazuta de prostii care se uita la canalele de stiri a facut-o „celebra” prostia din ea nu s-a diminuat cu nimic ci, din contra, a crescut logaritmic. Oribila șulfa, Dragoteasca, dupa ce ne-a innegrit existenta, iat-o acum in SUA, unde, cica, s-a mutat dupa ce a „cistigat” la loteria de vize o viza pentru SUA, ocupind functia de „ceva” la ambasada romana de-acolo. Ea mai apare din cind in cind la romania tv sa nu credem ca scapam vreodata de ea si se afiseaza cu moaca ei de copil precoce si neterminat. ea, Dragoteasca, exemplifica cel mai bine „modelul” jurnalistului roman incompetent, netalentat, iliterat, analfabet, gata oricind sa se lase santajat, sa scrie sau sa vorbeasca la comanda politica sau platit de orice mogul sau mafiot politic. Daca alaturi de aceasta oribila creatura, Dragoteasca, asezi pe Gadea, Tudor, Ursu, Oana, si cam tot ce gasesti pe la antene, nu-ti mai ramin decit doua variante : sinuciderea prin deflagatia unui ersenal de tnt amplasat in jurul propriului trup in mijlocul studiourilor antenelor sau grupului Intact si sa nu mai ramina nici piatra din aceste monstruoase cladiri, sau, sa intri cu un kalashnikov in aceste televiziuni si sa razi de pe fata pamintui pe toti nemernicii aia de acolo, incepind cu portarul si terminind cu cea mai jegoasa si mai imputita creatura din Romania : Dan Cancer Voiculescu.

ValVerde 25-04-2014 - 15:15

pamintui pe toti nemernicii aia de acolo, incepind cu portarul si terminind cu cea mai jegoasa si mai imputita creatura din Romania : Dan Cancer Voiculescu.

===

Dar de ce nu le vezi si partile bune ?
De ce nu-l asculti pe neacsum ?

neacsum 25-04-2014 - 15:28

Iara a ridicat calul coada ? Scapi destul de des.

ValVerde 25-04-2014 - 15:29

„ridicat calul coada” ???
Iar ai fantezii erotice ?

neacsum 25-04-2014 - 15:15

sfdkjdjgal
Te intreb si pe tine,. si cu politicienii cum facem, punem tara pe mute si ne facem ca nu vedem si nu auzim ce se intampla?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-04-2014 - 15:26

Pai, nu avem decit o singura solutie, d-le Neacsu, sa spunem toti romanii in cor :

VOTAM CU D.N.A. !

DNA-ul a ramas unica noastra speranta, singurul „partid” in care mai avem speranta si incredere.

Putini stiu, dar majoritatea cadrelor DNA-ului au fost pregatite in occident si mai ales in SUA. Atit i-a trebuit SUA si UE-ului sa ne pregateasca cea mai teribila arma impotriva balcanismului nostru care mai poate fi numit si cancerul romanesc : 20 de ani. Dupa 20 de ani, iata ca DNA-ul este echipat cu cea mai teribila echipa de procurori care au in SUA si UE aparatorii cei mai destoinici care o vor folosi pentru curatirea si vindecarea Romaniei de acest flagel al coruptiei si a prostiei romanesti de tip balcanic. Azi am aflat de la stiri ca DNA-ul a prosnit lupta cu alta mafie oribila, cea in care Tiriac este Capo di tutti capi. Usor si sigur vom ajunge in situatia de a ne dezmetici din acest vis urit prin care trecem de 24 de ani incoace. „Ai ‘țintică răbdare, moncher!”

neacsum 25-04-2014 - 15:36

Glumesti. Ce diferenta este intre satrapi si secure?Sunt legati cum e condamnatul de lant si biciusca de cal .

ValVerde 25-04-2014 - 15:38

Hahahaha
Dar daca spunea ca sunt antrenati in Rusia, nu e asa ca ziceai ca sunt justitionari ?

urbos 25-04-2014 - 15:52

Mica adunatura de sectanti basisti, schizofrenici din neam, vor striga in cor ca voteaza DNA. Cat de infect si redus mintal sa fii, sa grohai asa ceva, ca votezi cu o sleahta de lepadaturi de procurori? Trebuie sa fii vierme basist!

digital 25-04-2014 - 15:58

speranța măttii moare ultima!

dinu 25-04-2014 - 19:09

La fiecare articol…aceeasi comentatori plini de idei, de cultura , de civilizatie, de respect si politete, iar de vocabular…ce sa mai zici. Cat de realiste sunt comentariile, si chiar articolele la care se fac ( comentariile-evident) e alta discutie. Iar dl. NEACSUM…in lipsa de subiecte , vizioneaza emisiunile TV si HOP , un articol! O fi lipsa de inspiratie? Pai acesti reporter , mai ales domnisoricele astea care se pricep la politica, la sport etc, ce sa mai zici de ei?! Iar despre cei nominalizati de la A-3, cred ca ar trebui sa iesiti din tabara basista si apoi sa va spuneti parerea. Sunt printre putinii care dau in toate partidele , in toti politicieni, evident mai tare in partida basista. Ori tocmai asta nu va convine! Halal echidistanta domnilor ( inclusiv dl. Neacsum…) La mai spalat pe dinti…..si limba stimabililor!!!!

neacsum 25-04-2014 - 20:06

Domnule Dinu, unde sa iti las un nr de telefon sa ma anunti si pe mine cand cei de la Antena 3 Gadea, Radu Tudor et Co se vor lega de Ponta. Iar daca eu nu sunt echidistant hai sa vedem in ce tabara m-ai identificat si eu sunt gata sa confirm daca nu voi avea nici un articol critic la adresa partidului respectiv sau daca i-as fi laudat sau cocolosit cand erau de criticat.

urbos 25-04-2014 - 20:34

Ma Neacsule, matale te uiti sau nu te uiti? Ce-a mai dura cu javra Ponta e Greaca. Radu Tudor e cam limbist de meserie, in principal proamerican.
Pe de alta parte, oricat s-ar lua de Ponta cineva, lepadatura numarul unu ramane Basescu, asa ca atacurile impotriva lui Ponta palesc in raport cu cele impotriva Kiorului, insa nu dispar.
Casca ochii!!
Apoi chestia cu impartialitatea e de imbecili. Nici matale nu esti impartial, esti doar ceausist imputit, d-aia faci pe eroul ca vezi Doamne dai in toti. Daca eroul matale e in groapa, normal ca dai in toti cei ramasi in viata.

neacsum 27-04-2014 - 18:50

Cand ai pronuntat cuvantul imputit te barbiereai cumva? E valabil si pentru cel care iti impartaseste ideile. Cand nu aveti ce spune despre cineva, e ceausist. S-ar putea ca pana la urma istoria sa decida ca e mai imputit basistul su pontistul decat ceausistul, asa ca nu te grabi cu aprecierile. Pana una alta, tu esti cel care apara un premier corupt si mafiot, nu eu. Asa spune presedintele tarii iar Ponta vad ca nu reactioneaza. Inseamna ca nu are cu ce.

Pungescu Gazian 27-04-2014 - 18:54

Corect !!!

(si punct ochit, punct lovit)

digital 27-04-2014 - 19:07

Pungescu Gazian
27-04-2014 at 18:54

hai că-i dai degeaba muye măttii!

urbos 27-04-2014 - 19:08

Bine bre, nu esti ceausist, dar ceva esti, asta daca esti zdravan la minte. Asa ca lasa imbecilitatile alea cu impartialitatea.
Basistii exista, pontinsti inca nu stiu daca sint, iar daca sint sint prin preajma lui p-acolo. Secta basista e ca si orice adunatura care se uita in gura animalului ala pe post de idol si-i inghit excretiile in orice conditii, oricare ar fi ele etc. Basistii sint ca orice adulatori, insa adulatul trebuie sa fie sus. Ponta mai are pana sa ajunga acolo, si abia atunci vom vedea ce pontisti exista.

Sa-mi spui mie ca il apar pe Ponta e o ineptie. Eu, care spun ca Ponta nu-i decat un gunoi care a tradat tara lasandu-l pe Basescu la putere, in ciuda vointei celor care aveau sa-l si voteze dandu-i 70%.
Iar daca spune un gunoi ca Basescu, mafiot el insusi, despre altul ca e mafiot, tu te uiti in gura lui?
Ponta nu reactioneza normal din aceleasi motive din care a tradat si tara. Ponta e un gunoi tradator, sluga la straini ca si Basescu. Pentru asta cei doi ordinari, au semnat pact, peste capul romanilor. Pactul i-a asigurat lui Basescu ramanerea la putere, asa ca isi permite sa se pise in capu lui Ponta cand are chef.Dar raspunde mai nou si Ponta, „ba tu, ba tu”, intr-un joc penibil care nu pare sa duca decat la mentinerea starii actuale pe termen nedefinit.

pathfinder 28-04-2014 - 08:29

PACTUL!!!

digital 25-04-2014 - 23:46

dinu
25-04-2014 at 19:09

păi intră și matale mai des sau nu faci parte din „aceeași” comentatori!
poate ne mai speli de păcate sau poate ne speli prin alte locuri!
te băgași, o luai în brațe!!!!

dinu 26-04-2014 - 01:38

Se putea stimabile „digital” sa nu dai o replica in ton cu vocabularul matale?!
Iar pentru dl.neasum….nu-i nevoie sa dialogam prin telefon…vezi ce zisa „urbos” …………..si cam atat!

ancuta 26-04-2014 - 18:55
pathfinder 28-04-2014 - 08:30

DNA-ul…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult