Acasa Opinii Cine vrea să câstige alegerile in 2012 ?(Perspective II)

Cine vrea să câstige alegerile in 2012 ?(Perspective II)

scris de Marin Neacșu
2.655 Afisari

Au început alegerile. De fapt antrenamentele pentru alegerile din 2012. Pentru că nu e aşa, cum altfel putem numi alegerile de duminică din cele două colegii din Maramureş şi Neamţ ?

Marin NeacsuRezultatele nu se ştiu încă sau nu se ştiu de toţi. Ce ştim însă? Păi ştim că domnul Ponta şi-a pregătit terenul şi a strigat hoţii înainte de a fi călcat de hoţi. Ca în bancul care urmează mai jos pe care îl voi scrie, pentru că strigătul domnului Ponta pare a fi o stratagemă ca a celui din anecdotă, dar cu un final diferit.

   Un cetăţean  dă telefon la poliţie şi cere ajutor, spunând că cineva dă târcoale casei sale. E întrebat dacă a fost agresat sau s-a întâmplat ceva şi raspunde ca nu. Atunci e ok, -i se răspunde, -nu putem veni, nu avem efective. După o jumătate de minut, tipul sună din nou la poliţie si anunţă  să nu mai trimită pe nimeni că l-a împuşcat pe tip în timp ce încerca să intre in casă. Dupa un minut  sosesc  5 maşini ale politiei, salvarea , smurdul, pompierii, procuratura şi un judecator… şi îl surprind pe hoţ în flagrant încercând să intre în casa omului.

Şeful politiei locale, prezent şi el îl întreabă pe tipul care sunase, de ce a mai sunat a doua oară şi tipul spune: Eram curios să văd câte efective aveţi disponibile !

Dacă  Ponta a anunţat furtul alegerilor în speranţa că va veni cineva să verifice, a luat ţeapă. Dacă a facut-o din obişnuinţă, sau aşa ca să se facă că lucrează, o să păţească precum Petrică  cu lupul.

Una peste alta, alegerile indiferent de rezultat confirmă cele ce le scriam acum ceva timp în Perspective.

Să facem socoteala :

  1. În Moldova  lui Pinalti, unde PDL-ul este majoritar, mobilizarea la urne  a depăşit 55%, deci se confirmă ceea ce spuneam în primul articol, punctul 5.
  2. În Maramureş, zonă neportocalizată , prezenţa la vot a fost sub 30%, PDL a mobilizat cît a putut, dar efectivele lor sunt mici . USL în schimb nu a reuşit să-şi aducă oamenii la urne , confirmând astfel cele spune la punctul 1, 2 şi 4. Aşa că rezultatele vor fi şi mai dezastruoase   la alegerile din 2012.Mai ales dacă se aplică şi punctul 9.

Chiar dacă în Maramureş a câştigat USL, această victorie este de fapt o mare înfrângere. Ponta şi Antonescu s-au făcut de râs. Aroganta, încăpăţânarea, lipsa de orientare, îngâmfarea, nerecunoaşterea greselilor ii vor duce la dezastru. De fapt, cred ca nici nu vor să câştige alegerile, le e groază de guvernare. Se vor sfâşia între ei pentru ministere, va fi măcel încă inainte de a intra la gurvernare, încă înainte de a … pierde alegerile din 2012. Doar  30 %prezenţă în Maramureş? Doar atât au putut scoate două partide ? Jalnic. Dezastru. Nu contează cine a câştigat ci câţi oameni au reuşit să convingă. Doar 15% din electorat. Ăsta e scorul: 15% din electorat au votat pentru USL ,  13 % pentru PDL iar 72 % nici nu i-au băgat in seamă nici pe unii nici pe alţii şi asta într-o zonă în care oamenii urăsc partidul de guvernământ. DEZASTRU!!!

 Oricare ar fi însă rezultatele finale, important este că în zonele colorate portocaliu prezenţa la vot este mai ridicată decât în cele ale USL. Acesta este un mare semnal de alarmă pentru opoziţie şi dacă nu este băgat în seamă iar USL se va declara multumit de alegeri, în 2012 nu are nici o şansă. Deja cei doi copii teribili din fruntea USL  au dat cu băţul în baltă, unul aruncănd vina pe candidatul prietenului celălalt pe PDL şi amândoi pe oricine numai pe incompetenţa lor nu. Tot mai multă lume începe să se convingă că cei doi nu au sânge în carotide şi îşi conduc partidele spre dezastru. Acuma s-au convins  cei din  afara partidului  apoi încet încet se va convinge  propriul electorat şi membri de partid . Va fi suficient de devreme pentru a face mişcări fundamentale ? Nu se ştie.

De fapt problema este alta.

Eu stau şi mă întreb dacă USL vrea să câştige alegerile cu adevărat. Am serioase îndoieli că ar vrea cu adevărat. Situaţia din 2012 va fi aşa de dezastruoasă încât a intra la guvernare, ar fi sinucidere curată. Viitorul guvern va pleca la drum cu :

1.Datorii imense la FMI, Banca Mondială, plus dobânzile de rigoare;

2. Restanţe de 4 ani la plata salariilor profesorilor, câştigate în instanţă şi neacordate;

3. Revenirea la salariile din 2009 pentru bugetari, salarii care (conform legii )au fost micşorate temporar, dar încă nu s-a revenit la cele dinainte , iar USL militeză pentru revenire;

4. Revizuirea pensiilor celor din Sistemul Naţional de Apărare , revizuire contestată  pe care USL acuma “luptă “să o anuleze cel puţin la nivel declarativ;

5. Ajutoare pentru handicapaţi, mame, copii, elevi, revoluţionari,şi alte categorii sociale şi profesionale micşorate , revizuite, anulate , modificări cu care USL  “nu este de acord” ;

Toată această “zestre”  va intra în sarcina celor ce vor lua puterea în 2012. Dacă alegerile vor fi câştigate de PDL, lucrurile vor merge mai departe ca şi până acuma , guguştruţii vor păstra capul în nisip, convinşi pe deplin că nu mai au ce face, ăsta le e destinul. Dacă alegerile vor fi câştigate de USL , nu va trece anul şi vor fi mişcări mari, dar înainte de asta uniunea se va sparge, pentru că nu îşi vor putea onora promisiunile făcute  în 2011 sau cele din preajma alegerilor, pentru că va fi IMPOSIBIL . Nici un guvern nu va fi în stare să rezolve aceste probleme  pentru că România este terminată financiar.

Acest lucru este ştiut şi de partidele care se luptă pentru putere. Şi mai miră pe cineva acuma  de ce moţiunile de cenzură au fost făcute anul acesta în dorul lelii, de ce opoziţia a lăsat-o moale  iar şefii de sindicate (la indicaţiile primite din umbră) în loc să organizeze nunţi au organizat zile onomastice, adică în loc să cheme oamenii la demonstraţii şi greve  au lăsat să vină doar cei care au vrut.

Păi cine e nebun să intre la guvernare cu o astfel de perspectivă ?

Aşa că ceea ce urmăresc partidele la viitoarele alegeri este un număr căt mai mare de reprezentanţi în parlament, suficient de mare pentru a conta în orice coaliţie, dar nu destul pentru a forma  o majoritate. Cine crede că politicienii actuali vor cu adevărat să conducă ţara asta spre bunăstare,  visează. Tot ce doresc este să ajungă în parlament, căci se pot obţine contracte cu statul şi de pe poziţia de parlamentar în opoziţie, pot face parte din AGA indiferent din care partid fac parte, au facilităţi şi avantaje indiferent de culoarea politică, pot face matrapazlâcuri sub ocrotirea imunităţii fără discriminare pentru că nu sunt atât de proşti  încât să se bage singuri în puşcărie pe ei sau copii lor.

     Aşa că eu stau şi mă întreb de ce ar vrea Opoziţia să vină la putere?  Nu e mai bine cum a propus Băsescu? Cînd Băsescu a spus că dacă USL va câştiga alegerile nu e obligatoriu să formeze guvernul, nu a fost o ameninţare, ci o sugestie, sau cum se spune în lumea afacerilor o propunere de nerefuzat. Ar fi soluţia reciproc avantajoasă, o majoritate parlamentară a opoziţiei cu un guvern PDL. În felul acesta opoziţia nu va fi nevoită să se ţină de promisiuni faţă de alegători dar va putea să voteze doar legile care îî convine sau le convin ca parlamentari,  Băsescu îşi va păstra postul şi guvernul deci puterea executivă  şi va putea pregăti alegerile prezidenţiale. Pare o aberaţie dar nu e. O astfel de situaţie este posibilă, Băsescu a propus-o, este interesant de ştiut dacă nu cumva şefii USL au căzut sau vor cădea de acord, poate chiar fără să ştie guguştruţii. Clasa politică actuală este în stare de aşa ceva. Şi unde mai pui că în felul acesta PDL scapă de şantajul UDMR.

Aşa că rămâne intrebarea, cine vrea să câştige alegerile  în 2012? Ştiţi pe cineva ?

40 comentarii

urbos 22-08-2011 - 18:55

Tovarasu, Ponta a strigat „hotii” pe bune, asa ca, cu gandirea asta oricum ne ducem dreacu. La televizor te mai uiti? De cand au inceput manevrele pedeliste de incalcare a legii stii?
Facem pe impartialii de prosti ce sintem, ca sa ne dam destepti.

In alta ordine de idei, solutii ai?

neacsum 22-08-2011 - 19:18

Da Urbos. Exista solutii. Schimbarea clasei politice , schimbarea mentalitatii cetatenilor, participare la vot, asumarea responsabilitatii, retragerea imunitatii parlamentare, asumarea raspunderii ministeriale, vot uninominal fara algortme nationale, verificarea averilor slujbasilor publiici, de la politisti la pesedinte, o o justitie neaservita politic, cu judecatori alesi pe criterii de competenta nu pe culoare politica, eliminarea economiei subterane, legi egale pentru cetateni egali, ministerele de interne , pararare, justitie sanatate acoperite de persoane nealinitate politic, si multe altele,. Dar in primul rand , parlamentarii sa nu mai fie cei care isi voteaza singuri legile.. Daca esi isi vor vota in continuare legile, nu vom ajunge nicaieri. ASa se gaseasca o formula prin care legile care regkementaeaza drepturile parlamentarilor sa fie supuse controlului si aprobarii publice sau unui organism care sa fie independent de cei ce beneficiaza de ele . Si mai sunt multe. pe fiecare ramura in parte.

urbos 22-08-2011 - 19:47

Si cum faci asta, ca ce bine e sa fie bine e usor de zis.
Remarc doar anomalia cu votul asta uninominal, care nu ajuta democratia si e prostesc. INSTITUTIA conteaza, nu OMUL. O societate functioneaza cu INSTITUTII. Deci se voteaza doctrine(reprezentate de partide) nu indivizi. Uninominal merge la locale, ca d-aia ai locale. Numai asa, tu ca cetatean ai control mai bun asupra a ceea ce votezi si poti sanctiona. Un individ de capu lui in Parlament nu reprezinta nimic, doar pe el. Un parlament format din astfel de oameni e o adunatura mai periculoasa decat orice altceva. D-aia a si vrut secatura de Basescu un astfel de format, ca sa poata distruge scena politica si sa controleze la bucata.

Solutia este ROTATIA LA PUTERE, indiferent daca-ti place, nu-ti place, ti se pare ca toti sint la fel etc. Rotatia la putere nu lasa ca un om, partid, clica, grup de interese sa-si intinda tentaculele atat de mult incat sa acapareze tot. Rotatia la putere mentine animozitatile si lupta pentru putere, si chiar daca pentru asta se bat clanurile mafiote, e bine cat timp se bat intre ele si nu se ajunge la pacea dictaturii, presupunand ca toate partidele ar fi niste clanuri mafiote. Rotatia la putere face ca esaloanele inferioare, functionarimea etc, sa nu se ataseze atat de mult de cel aflat vremelnic la putere, devenind obedient, incalcandu-si principiile si devenind instrument al puterii, caci rotirea la putere il face sa fie constient ca seful se schimba. Rotatia la putere, chiar daca toti ar fi la fel, inseamna intr-un astfel de caz, mimarea democratiei, dar si aceasta mimare inseamna pe termen lung educarea cetateanului in spiritul unor principii corecte, chiar daca intr-o prima faza doar aparente. In definitiv, orice invatare implica initial mimarea, caci pana sa devii ceva, incerci sa imiti acel ceva.
De aceea este necesara daramarea actualei puteri(desi cred ca e prea tarziu si sistemul e deja terminat, dictatura instaurata), de aceea e necesara eliminarea lui Basescu, INDIFERENT de cat ne place Ponta, Antonescu, Voiculescu, Vadim si cine o mai fi.
Primul pas, obligatoriu, este deci inlaturarea actualului regim si cine nu pricepe treaba asta, nu pricepe nimic. Din cauza asta, orice alte discutii sint inutie.

neacsum 22-08-2011 - 22:06

urbos
Rotatie la putere in Romania ? Glumesti8. Si care partide sa se roteasca, sa nu fie discriminare ? Asa ceva este valabil intr-o tara cu doar doua partide ca in Anglia sau USA, si mai ales cu o constiinta de clasa politica elevata. La noi nu e cazul . Nu acuma. Asa cum nu e cazut nici sa vorbim despre doctrine si alegeri pe doctrine. Iti dai seama ca ceea ce spui dumneata este practic imposibil intr-o tara ca Romania unde Socialistii se aliaza cu Liberalii si formeaza USL ? Imi explici si mie ce doctrina vor vota cei care trebuie sa voteze cu USL? Draga Urbos te contrazice si Ponta si Antonescu. Singura doctrina valabila in Romania este doctrina ciolanului si pana sa se ajunga la doctrine adevarate si politicieni care sa respecte o doctrina si un crez politic, mai va .Urbos, sunt scarbit de conducerea lui Basescu la fel ca si tine dar asta nu ma impiedica sa observ greselile fiecaruia. Diferenta intre mine si tine este ca tu nu iti poti permite sa recunosti minusurile USLsi nu trebuie sa ma consideri dusman pentru ca imi pot permite sa spun lucrurilor pe nume. Pana una alta, alegerile de ieri au confirmat ceea ce am spus eu in articolul Perspective. Punct cu punct. .

urbos 22-08-2011 - 22:19

Rotatie la putere inseammna ca ala care e la putere trebuie dat jos la urmatoarele, ce e greu de priceput?
Eu nu dau doi bani pe sistemul electoral din SUA si UK care este antidemocratic, nu respecta principiul reprezentativitatii.
Socialistii se pot alia cu liberalii oriunde, pentru ca politica implica si astfel de situatii, daca habar n-ai mai bine nu vorbi. Vezi si cazul Germaniei, asta ca sa nu-mi mai bat gura explicand. Vointa electoratului decide, pricepi? Aceeasi vointa determina si aliantele!
Dar cum tu pretinzi ca n-ai doctrina, nu te poate reprezenta nimeni. Nu inteleg ce vrei in conditiile astea.
Repet, chiar daca ai crede ca toti alearga numai dupa ciolan, mimarea democratiei face ca pe termen lung oamenii sa ii inteleaga principiile si clasa politica sa se schimbe.

Alegerile de ieri au confirmat ceea ce se stie, ca Opozitia lupta cu Statul totalitar.

spartacus 23-08-2011 - 11:13

Urbos,
Saracu de tine , esti in stare sa sustii orice aberatie numai sa nu recunosti ca copii aia de mingi au gresit.
Nu realizezi ca au pierdut tocmai din cauza acestei uniuni impotriva naturii ? Toti analistii o spun , numai voi nu vreti sa vedeti asta si va incapatanati sa va tineti legati. Va veti duce la fund amandoua partidele si cel mai mult la va pierde PNL-ul pentru ca le vor pleca oamenii . Partidul lui Diaconescu va lua mai mult decat USL READ MY LIPS !

urbos 23-08-2011 - 20:16

Tot ei au gresit zevzecule asa e.
Care analisti spun, tot aia care l-au facut mare pe Basescu, ca atunci cand grohaia cate ceva, cadeau pe spate de cat de tare in penis e?
Esti doar un imbecil care nu vede doi metri in fata. Un ceausist imputit, care nu pricepe ce-i aia democratie, asa ca Basescu e ce meriti. Ti-am mai zis, primul pas e daramarea lui Basescu, retsu e mancatorie de cacat, la care vad ca te pricepi de minune. Dupa ce pica Basescu putem sa vorbim si de copiii aia de mingi.

Am o singura speranta sa nu fii tot Neacsu, adica un admirator de-al lui, precum madam Udrea, ca atunci vorbesc nu doar cu un papagal ci cu un nebun in toata regula.

Eu am ganduri mai mari, Romania o sa dispara. Read my lips.

neacsum 22-08-2011 - 19:20

Iar vizavi de alegeri fraudate, daca se constata o frauda cat de mica , cel responsabil sa fie pedepsit si sa se reia alegerile pe cheltuiala partidului care a incalcat legea. sau a beneficiat de frauda.

urbos 22-08-2011 - 19:57

Pai nu vezi ca INSTITUTIILE STATULUI SINT COMPLET ASERVITE?
S-a filmat cand fura nemernica aia de Anastase in Parlament si i-a dat NUP. Despre ce vorbim?
Nu vezi ca javrele pedeliste recunosc pe post ca fura, si nu se intampla nimic? O fac in vazul lumii deja. Cica, pai ce, astea se intampla dintotdeauna(argument foarte bun pentru prosti).
Asta e schimbarea „mentalitatii poporului” dupa ce toate mizeriile si grohaielile lui Basescu erau prezentate de ani de zile la TV ca mare abilitate politica. Usor usor, toate aberatiile au devenit normalitati. Toate incalcarile de Constitutie, de lege, de morala, de bun simt, au devenit ceva obisnuit. Pentru ca prostii le inghiteau, pentru ca se bucurau ca Basescu il injura pe Tariceanu, ca numeste ministri dupa cum il taie capu, ca latra la rusi, ca bea bu Becali, ca o pune pe analfabeta de fi-sa europarlamentar etc. E din popor ce mai, tu n-ai face la fel?

Este evident ca Opozitia, daca nu iese din Parlament, daca se tine de scaunele alea oricum caldute si nu trece la razmerita, este partasa la dezastrul tarii si trebuie sa plateasca solidar cu Puterea.

spartacus 23-08-2011 - 21:27

Toti gresesc numai tu stii mai bine. Mai discutam peste un an . Sa imi spui atunci ce au facut piticii tai. Si nu poti da cu Basescu jos pana nu ai pe cine pune in locul lui.Daca il dai jos acuma fara a avea pe cine pune , vei vedea o cafteala pe ciolan de nu se mai vede om cu femeie . Spui de mine ca nu vad mai departe ? Dar ce spui de tine care propui sa sacpam de Basescu fara sa avem ce pune in loc ? Tu pana unde vezi? Nici lungul nasului nu ti-l atingi cu vederea.

urbos 23-08-2011 - 21:40

Iar incepi cu cretinismele, inteleg, tu mananci cacat ca n-ai ce manca in loc. Aia e, nu-i asa? Soarta!
Il dai jos si vezi dupa aia, te freaca grija ce faci dupa ce evadezi din lagar? Mai intai scapi.
Daca o sa fie dupa Basescu altii la fel ca Basescu, o sa fii fericit, nu s-a schimbat nimic. Altfel, stai ma idiotule cu Basescu si fii fericit. Nici pe Ceasca nu l-ai vrut inlaturat ca nu stiai ce pui loc, este? Cu asemenea gandire de idiot nu ma mira ca jugul si troaca ti se potrivesc perfect.
Cu asemenea indivizi, Romania sa dispara, asta e solutia, o vad din ce in ce mai bine.

spartacus 24-08-2011 - 14:55

Urbos , fraiere,
Numai un prost ca tine incerca sa evadeze fara sa aibe un plan dupa ce a trecut de zidurile inchisorii. Sa stii si tu ca cel mai usor e sa ajungi dincolo de ziduri si cel mai greu sa te mentii. Dar la mintea ta , mai pui un leu si iti iei un covrig. Din cauza asta cei care evadeaza sunt prinsi , pentru ca in ciuda evadarii, nu au avut asigurat planul de dupa evadare. Asa sunt si partidele din opozitie, USL-ul , cere oamenilor sa ii voteze doar ca sa scape de Basescu, fara sa le spuna ce le asigura ei dupa . Iar raspunsul s-a vazut la alegerile astea. Si asa se va intampla si in 2012. Fraierilor.

urbos 24-08-2011 - 16:38

Hahaha, vierme prapadit, bineinteles ca eu voi evada fara sa-mi pese ce-o sa fie dupa, tu stai ca vita pentru ca asta esti, animal de tras la jug. Normal ca ti-e frica sa evadezi, sa risti apoi, las infect. Pentru tine e mai comod in puscarie, nu ma mira de ce esti un ceausist imputit.
Romania sa dispara! Tine aproape.

urbos 24-08-2011 - 16:59

Si afla analfabetule ca USL spune ce va fi, dar pe cine intereseaza? Pe un idiot ca tine? Pe analistii matale? Sint mai importante sparcaielile lui Basescu si divorturile Columbenilor.
Eu stiu si cum va fi, dar incerc sa spun unor vite cum esti tu, care nu stiu sau nu vor sa stie, ca trebuie sa-l dea jos pe Basescu chiar si-asa, pentru ca mai rau de-atat nu se poate. Ai intels ma? Ca trebuie sa fii cretin sa accepti sa fii distrus pe motiv ca nu stii ce-ar urma.

Pe de alta parte eu am si spus ca e prea tarziu, ca USL nu mai castiga pentru ca alegerile vor fi FURATE asa cum au fost si duminica. Dai vina tot pe Opozitie dupa ce-ai vazut cum s-au desfasurat asa zisele alegeri libere ma idiotule? Aia impart milioane de euro in sacose, din banii TAI imbecilule, si tu ii acuzi tot pe ceilalti? Nu mai spun ca impartitul a fost nuai o parte din furt, a functionat suveica la Neamt. le-au luat datele personale la prosti si au votata altii de sapte ori in locul lor.
Dupa ce ca esti o vita obisnuita cu jugul si bicele, ai ajuns sa-ti iubesti calaul, ii injuri tot pe ceilalti, nu pe ala care te bate. Gunoi fricos.

neacsum 22-08-2011 - 19:26

Iar tovarasu Ponta , ca procuror, nu trebuie sa se limiteze sa strige Hotii , ci sa vina cu probe in fata justitiei si sa mearga pana in panzele albe. Au dat pana acuma pe cineva in judecata la instantele europene pentru fraudarea voturilor ? Nu. S-au multumit sa strige aici hotii stiind ca striga degeaba. Mai departe nu au mers pentru ca sunt constienti ca nu apuca sa scrie o plangere si se trezesc cu DNA-ul pe cap pentru afacerile personale. Asa ca .. domnule Urbos,daca altceva nu au de gand sa faca sa nici nu mai strige ca fac doar curent.

Denali 22-08-2011 - 20:01

Hi,hi,hi…numai 30% s-au sinchisit sa voteze…Ce dezastru(sic!)…

72% nici macar nu s-au dranjat sa voteze ptr. partidelel existente…Cata incompetenta(sic!) …

Eu sunt de acord cu dl ziarist deontolog Marin Neacsu….dar din diferite motive…

Probabil ca 72% din electoratul mioritic ,din maramures si neamt , nu au votat ptr. ca un alt Partid , nu a fost pe listele electorale…

Ma refer binenteles la : Partidul Comunist Roman…

Acest partid , dupa cum toti stim , colcaia cu lideri competenti …Lideri, care , nu se invinuaiau reciproc ,ci invinuiau pe porcii de capitalisti salbatatici ,iar in rarele ocazii cand se nvinuiau reciproc , masele miortice nici macar nu sesizau invinuirea …

Deviationistii…dispareau , sau ,in rare cazuri ,in situatii de Drama Nationala ,apareau in fata Tribunalelor Partidului , unde isi marturiseau pacatele si tradarea fata de tara si partid…

S-au dus vremurile bune , cele cu adevarat democratice , cand , datorita competentei liderilor Partidului, in alegere ,dupa alegere , masele se prezentau la vor in proportie de 98.8% (cei 1.2%, se aflau la jilava sau la Canal , ptr. reeducare si …Culturalizare democratica….)…

Ah….ce binecuvantati sunt miorticii de astazi , ca primesc indicatii ( in segmente ) , punct cu punct…

cateodata va invidiez ….

BULA 22-08-2011 - 20:24

Ai grija de ce se intampla in America, de dezastrul care e pe cale sa se produca. Nu ne mai aburi cu teoriile tale „sifilitice”.

oblio 22-08-2011 - 20:47

Denali esti bolnav tata. Stai in PM in tara blugilor ca mai aveti un pic si intrati in insolventa de competenti ce sunteti. Si aseaza-te undeva pe Falia Saint Andre, sa te duci si tu odata cu toata coasta de Vest. Apropo, ti-ai sapat bunkarul, ca vine acus acus Henin si te prinde neacoperit. Daca nu ai bani de buncar iti dau o solutie : baga-ti capul intre genunchi si kiss your ass good bye !Vezi cate motive ai sa iti vezi de ale tale ? Apropo,mamica ta e tot pe aici ,ca din cate vad iti e dor de origini.

Denali 22-08-2011 - 21:10

To : Un crestin…

Dle crestin , am nevoie de ajutorul dtale…

Mai precis doresc sa-mi reramintesti , cum se numea opiniatorul de pe defunctul ziar Ziua ,care explica gloatelor (tot in parti ,segmente si punct cu punct) , despre Democratie ?….stii dta care ….parca tot Adrian il cheama ( nu-i mai retin celalalt nume)…care de curand a fost sanctionat de colhoznicii de la Bruxelles ptr. coruptie si mita ,sau cam asa ceva…

Daca stii cum il cheama te rog reaminteste-mi, ptr. ca din ce in ce mai mult citind(oblic si cu periferia ochiului stang , ca sa cotez un ziarist deontolog)articolele dlui ziarist (deontolog) Marin Neacsu , deci imi reaminteste de acel individ ,care dupa ce a terminat cu eductia despre Democratia , a pus-o in practica, la Bruxelles ,ca parlamantar mioritic…

Vorba lui Yogi Berra : ” Daja vu ,all over again…”

Ereticul 22-08-2011 - 23:49

Ovreiul la care faceti referire se numeste Severin.

Denali 23-08-2011 - 00:19

Multumesc dle neo nazist…

Adevarat :Adrian Severin…intotdeuna il confund cu celalalt Adrian…

cel care este invitat la …cafelute..pe Sraindar…

un crestin 23-08-2011 - 07:34

Am ipierdut ocazia sa dezbat Adrian Severin despre care imi amintesc doar cat de periculos a prezentat formula H2O. Balamuc, nu alta.
Intre cei doi Adrieni diferenta este aceea ca unul are colectie de tablouri celebre de la matusa Tamara. si crescatorie de gaini ouatoare.

A mai fost un Hadrian care pe la 129 -130 e,n, si-a anuntat planul de a costrui Aelia Capitolina pe ruinele Ierusalimului ( prapadit de Titus in AD 70.) N-a mai construit nimic deoarece s-a suparat foarte tare pe iudeii care s-au rasculat sub conducerea lui Bar Kochba (135) si a ordonat exilarea tuturor evreilor , schimband si numele tarii Iudeea in Filistia sau latinizat – Palestina. Sa- le injoseasca sentimentul national si sperand sa stearga din memorie numele Israel.
N-a fost sa fie.

nimeni 23-08-2011 - 12:30

eu cred ca cel mai important element in jocul politic este potentialul de protest/actiune/revolta al societatii .

al nostru al romanilor este epuizat. as avea explicatii cand spun ca-i epuizat. mai important e cum sa-l refacem .

daca nu vom reusi sa incropim acest potential, romanii vor fi condusi ca o turma blajina si fricoasa. politicienii se vor roti inutil. nu vor schimba nimic si se vor schimba intre ei.

eu cred ca potentialul se poate reface doar in doua moduri- sa se reintoarca multi dintre cei care-au plecat afara, si sa plece din ce in ce mai putini dintre cei tineri .

BULA 23-08-2011 - 13:53

Vise, taica.
Lasitatea este inscrisa in genele romanilor. Cei care erau mai batosi, au fost lichidati de ocupantii straini. Am constatat ca ardelenii sunt mici si putin cam grasi, cu tendinta spre hipotiroidism, in timp ce ungurii de acolo sunt ditamai palugile, fiorosi din cale afara. Asta demonstreaza sa s-a facut antiselectie printre romani, cum s-au domesticit lupii si au devenit caini, sa nu le sara in cap ocupantilor unguri.

O solutie ar fi sa ne corcim cu ungurii. Ungurii sa se casatoreasca numai cu romance, iar romanii numai cu unguroaice.

nimeni 23-08-2011 - 14:12

adica ungurii sa se casatoreasca numai cu romance, iar romanii numai ce numai cu unguroaice?!

o trec la solutii. buna.

BULA 23-08-2011 - 14:28

Vor rezulta niste hibrizi. Nici asa de molai ca romanii, dar nici artagosi ca ungurii.

spartacus 23-08-2011 - 15:54

O sa iasa fuduli ca ungurii si puturosi ca romanii . Si o sa-i ocupe tiganii .

Paul din ohio 23-08-2011 - 16:22

Puturosui sunt rusii tai, mai „Spartacus”.

BULA 23-08-2011 - 18:37

Romanii nu sunt puturosi. Nu vezi ca pietele din sudul tarii sunt pline cu marfa iefina, iar in orasele din Ardeal se face foamea pentru ca ardelenii nu cultiva pamantul (dealuri goale, cat vezi cu ochii) ?
Astia din sud n-au tehnica de lucru si dau la sapa de le sare basca de pe cap. Acum s-au smecherit si ei si lucreaza in Germania toata vara, pe 1000 de euro pe luna.

Sa-ti dau preturile din piata, pe kg:
– rosiile 1 – 1,5 lei
– cartofii 0.8 – 1 leu
– ceapa 1,2 – 1,5 lei
– ardeiul gras 1 -1,5 lei
– vinetele 0,8 -1 leu
– pepenii verzi 0,4 – 0,6 lei
– pepenii galbeni 1,5 lei

Aveti voi asa ceva in Ardeal ?

spartacus 23-08-2011 - 19:56

Romanii nu misca decat cand nu mai au ce fura sau cand ii pune altcineva sa faca galagie. Pana atunci ii doare in basca.

nimeni 23-08-2011 - 21:16

mai bara bula , scriu aici pt ca nu mai pot la finalul cozii unde ai postat,
ce tot indrugi acolo cu ardelenii?

oi fi si tu fun pui de oltean suparat pe toata lumea si te iei asa tam nesam de ardeleni, precum grivei care latra la ce misca pe sosea pentru ca-l pisca paduchii ?

BULA 24-08-2011 - 07:55

Nene georgems, v-ati facut de ras cu Boc. La Cluj activeaza o puternic grupare antiromaneasca.

Arhimede 24-08-2011 - 08:37

Mai B(P)ula, la voi in sud opereaza cea mai mare grupare antiromaneasca condusa de evreul basescu.

BULA 24-08-2011 - 08:16

Zi-mi de ce sta pamantul nemuncit in Ardal ? Sunt oamenii prea fuduli ? Ar fi putut sa fie cele mai mari livezi din Europa, sa vindem gem si marmelada in in toata lumea. La cat este cererea de mare in China, nu ramaneam cu marfa nevanduta.

Denali 23-08-2011 - 21:40

To : Bumerang…

Neo marxistule Bumerang ….daca doresti sa afli definitia si intelesul cuvantului : Balcanism …citeste ineptiile sub forma de postari ale nimrodului asta de bula si replica dlui nimeni…

Dupa care reciteste-ti postarile vizavi de subiectul : secuii, maghiari din transilvania, asa zisele trei scaune, despre basarbia, despre timoc, despre mandrii olteni ai dlui ziarist deontolog marin neacsu , despre moldoveni, despre lipoveni, despre banateni, etc.,etc…

Balcanismul este in plina parada pe acest forum si celelalte forumuri din romania si din…balcani…

Balcanismul neo marxistule Bumerang NU se refera la : economie(cu toate ca in final influenteaza negetiv acest aspect social), ci la fragmentarea si faramatirea europei de sud , pe linii etnice, religioase, etc…adica un fel de….tribalism latent si incapatanat , al europei…

P.S…in trecut nemele de bula , era o variatie a penisului…adica cel care era canotat cu acest pejorativ, prin implicatie , nu gandea cu capul de pe umeri ,ci cu celalalt…

Astazi ,de cand Pacientii au pus stapanire pe Azil , care mai decare, se intrec cu nume precum : bula , foreskin( ptr. americanul jan dinu = foreskin : preput) , si alte foste expresii pejorative , pe care Pacientii le eleveaza la rangul de nume demne de mentionat…

cum am spus : asa gloate ,asa presa, asa lideri …asa natie…

Denali 23-08-2011 - 23:16

To : nimeni…

Dle nimeni…hmmmm…ti-am citit postarea in care propui si indemni gloatele mioritice la : revolta , la actiune ,etc…din pacate nu esti unic…

Hmmmm….de unde sa incep. ?…

Aici in america , gloatele , au ales un neo marxist care a promis ca el va schimba fundamantal america…a facut progres mult…pe calea Centralizarii economiei capitaliste salbatice americane , si de transforare a ei pe liniile economiilor falimentare ale social democratiilor europene…

Eu nu am votat ptr. acest INCOMPETENT neo marxist…eu de obicei ,ascult , citesc, vad, dar mai ales iau in mod serios promisiunile , ideologia si cuvintele nazistilor, comunistilor ,islamo fascistilor si ale altor dead enders ale istoriei…

Multi nu le i-au in serios…ei califica acest promisiuni si dorinte ale canditatilor politici , precum ca sunt : hyperbole, political speech , ca arunca carne rosie la gloatele electorale frustrate si setoase de sange ( sange politic sau adevarat),etc.etc…

Copilul Minune : A DISTRUS economia americii…iar ca bonus : A FALIMENTAT-O…

Imi aduc aminte cu nostalgie cand polemizam cu dl Europeanul , prin vara si toamna lui ‘8 , pe acest forum minunat …

Dupa cum toti stim dlui este un aficionado in : economie si finante…

Eu i-am spus atunci dlui Europeanul si altora ca, dupa ce neo marxistul incompetent si incapatant cu pielea foarte subtire : barack Hussein Obama , va termina cu america , cowboy ul de Bush , va fi privit de Istorie , prin comparatie cu actualul , indvid din casa alba , ca un …geniu…

Ce nu inteles si nu intelege dl Europeanul precum toti marea majoritate a europennilor este faptul ca economia si societatea americana este cladita in mod DIFERIT de economiile neo socialiste europene…

Ce nu intelege dl Europeanul ,este faptul ca ptr, a schimba radical economia si societatea americana trebuie mai intai sa o distrugi , ptr. a o reconstrui in chenarele economiilor si societatilor social democratiilor europene…

Barack Hussein Obama este pe acest drum…

Acestea fiind spuse , eu si marea majoritate a gloatelor americane , nu incitam vecinii si compatriotii la revolta , la actiune, etc…

Singurele elemente care incita la vilenta in america , de obicei sunt radicalii lui Obama , de la Mafiile Sindicale , ACORN , New Black Panthers, Communist Party of America, Workers Party , Socialist Party ,etc.,etc…

In democratii actiunile se exercita la urnele de vot…

Numai in dictaturi , este nevoie de , revolta , actiune, masuri radicale ,etc…

Daca dta doresti o revolta a gloatelor , atunci ce rost a mai avut circul eelctoral precedent ??…

In democratie , gloatele voteaza si cine obtine cu 50% = 1 vot…castiga alegerile ( am generalizat , ptr. simplicitate)…

Dle nimeni eu pun pariu ca cei care l-au votat pe basescu , si acum sunt dezamagiti si suparati , scriu pe forumuri aceleasi indemnuri la revolta si actiune…

Deasemnea dle nimeni, eu pun pariu , ca aceeasi indivizi, nici nu le trece prin gand sa se duca in fata oglinzii sa se se priveasca in ochi…

Cum am spus : oglinzile in romania , sunt in tre cele mai nefolosite obiecte…

Cu alte cuvinte dle nimeni : Ati avut alegeri libere, ati votat…ati votat gresit , votati diferit data viitoare…

In democratii de obicei societatea urmeaza regurile LEGII…si nu regurile GLOATELOR…

Spre deosebire de america , romania se afla in excremente pana la gat…

In america EXISTA ALTERATIVA…economia americii va fi reclatida , iar capitalismul salbatic dezlantuit ,dupa jan. 20 2013…

In romania pe de alta parte NU EXISTA nici o alternativa …toate partidele sunt o apa si un pamant …politiceinii isi schimba partidle precum ciorapii ( tocmai ptr. ca este usor , ptr. ca nu exista nici o diferenta ideologica significanta intre partide)…

Mai acum cativa ani m-am dus pe internet sa ma familiarizez si eu cu partidele mioritice…
De obicei primul lucru pe care un individ il face este de a citi si intelege PLATFORMA politica a unui partid…adica : IDEOLOGIA ,adica : Dogma partidului…

In zadar…Nu am putut afla nicaieri care este diferenta dintre PNL ,PDL, PSD, etc…singurul lucru pe care l-am putut descifra a fost acerla ca UDMR este un partid secesionist , dar nu din platforma partidului ,ci din actiunile membrilor acetui partid ,dar mai ales, prin insasi EXISTENTA acestui partid etnic (hello Balcanizare)…

Ma amuz intotdeuna cand citesc …suturile…sub forma de articole ale dlui ziarist deontolog marin neacsu ,si ale altora , explicand gloatelor , punct cu punct (in parti si sectii) , cat de RAU este actualul presedinte al romaniei , ptr. tara…

Din sute si mii de articole, din mii si mii de postari , eu insa nu am aflat de la aceste genii ale democratieii : CARE ESTE ALTERNATIVA ???….

Ce Partid, Care lider, Ce IDEOLOGIE redresa vaporul numit romania , care este in deriva de doua decenii ???….

Indivizi mici ( nu ma refer la statura …cu exceptia lui Boc), care copie pe altii , adaugand putin iz balcanic si bastinas , la social democratia dovedita falimentara , din europa de vest…nimic original…

Dupa alegerile viitoare , si rezilatatele similare , gloatele vor incepe sa urle ,sa behaie sa grohaie din nou…vom citi din articolele dlui ziarist deontolog marin neacsu ,din nou ca : „marile puteri duc o politica meschina” , asta in timp ce micile nesemnificative tari , pure ca neaua se straduie pe calea ingusta a anticoruptiei, a justitiei, a lustratiei, a moralitatii,etc.,etc…

ah…era sa uit…dle nimeni …hmmm…schimbarea radicala , revolta , actiunea , incepe DE JOS…de la INDIVID….incepe cu…oglinda…nu de SUS …de la PARTID…

Cei de SUS , sunt produsul celor de JOS…

citind staticul , bruiajul mitocania, intoleranta, injuraturile , prostia , ignoranta si lipsa de bun simt pe forumuri , eu personal ,cred ca numai TIMPUL , va schimba situatia actuala din romania…

Regretabil schimbarea in romania nu se va face relativ rapid , la urnele de vot (din lipsa de ALTERNATIVA) ,ci …generational…cand TIMPUL , va …lustra treptat si continuu , aceste generatii prezente…

succes la urnele de vot…nu pe baricadele revolutionare ,care in marea lor majoritate au aruncat natiuni din lac in ..put…

in acest aspect eu sunt adeptul …evolutiei…nu : revolutiei…

nimeni 23-08-2011 - 23:52

ei ai zilei ochi inchid si zori de zi din noapte fac, hai ca deraiez in miez de noapte !

domnule , doamna denali ,

imaginatia dvs produce prea mult pentru ce am scris, cat si pentru ceea ce mi-as fi dorit sa spun.

a continua o corespondenta cu dvs pe tema indiferentei sau nonindiferentei societatii romanesti de astazi- ideea asta era- cred ca va deveni un lucru prea obositor pentru mine.
abandonez, cu multumiri

BULA 24-08-2011 - 07:58

Ai un circuit defect. Bagi zgomot de fond in exces (pocnituri, fasaieli, brum de retea, …).

oblio 24-08-2011 - 09:17

Denali,
La voi in America nu exista spitale pentru glumeti ? Sau tocmai ai scapat de acolo ?

Parpangh(El) ... Nea Marin UtzophistU 24-08-2011 - 11:54

Hay, bree ca asta cu nivelul de conostiintza ridicat si cu polul ghinelui care va invinge natural raul, te facusi cu cacaoua. Chiar si un trentzoi ca gazarul si acoliti devin mai pragmatici si realisti,si ar mai fi ceva devenit clasic pe bloguletz, satrapul a fost circumcis a doua oara ,prima la minaretul din marvet, acusica cu halefull deontologilor, dar absoluth nu poate sa ramana R O M A N!sICTIR cretinoizilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS