Acasa Opinii Cinism american

Cinism american

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cei care, dincolo de admiraţie, îşi exprimau şi o undă de îngrijorare vizavi de extinderea extraordinară şi de posibilele ei efecte negative ale acestei nebunii care este Internetul, pot avea acum un sentiment de satisfacţie.


Cu câteva zile în urmă, pe un ciudat site intitulat „WikiLeaks”, au apărut ample, teribile scurgeri de informaţii din zona administraţiei şi diplomaţiei americane care dacă ar fi fost făcute de un singur om, cu siguranţă pe acela l-ar fi aşteptat închisoarea pe viaţă, dacă nu chiar injecţia letală. Aşa însă, cu atâţia hackeri, cu atâtea posibilităţi de a sparge coduri la îndemâna chiar şi a unui puşti genial – prinde hoţu’, scoate-i ochii! Probabil că nu peste mult timp vom afla şi cum a fost posibilă o asemenea devoalare fără precedent; deocamdată însă altceva mi se pare mai important.

Şi anume cinismul care se ridică asemenea unui abur din aceste rapoarte, note informative, înştiinţări din partea ambasadelor SUA în lume. E cinismul unui super-puteri rămase fără un adversar pe măsură, ce-şi permite o privire ironic-condescendentă nu numai asupra posibililor sau realilor ei duşmani, ci şi asupra aliaţilor. E o viziune de tip „Mark Twain” în care Berlusconi, Angela Merkel, Putin, Medvedev, până şi mai neînsemnatul nostru Băsescu apar ca personaje dintr-o satiră politică la vârf. S-ar zice că toţi diplomaţii americani care au trimis aceste telegrame au absolvit la Harvard sau Yale un curs de „creative writing”.

Şi am convingerea că acesta e numai începutul.

 

 

 

0 comentariu

Contele Monte Cristo 19-08-2010 - 23:28

Va Fi Atacată România?
Mediatizarea din Rusia pe tema spionului Român e de rău augur!
Demonstrează că Putin urmăreşte ceva. Posbil vrea să se răzbune pe Băsescu pentru că l-a înfruntat în Moldova şi de aceea acum urmăreste amplificarea zâzaniei pentru a urma „modelul” Georgian asemenea. Şi astfel ar începe un al III-lea Razboi Mondial. Biblicii Gog si Magog s-ar putea traduce prin Geţi si MasaGeţi, adică prin Români şi Ruşi care s-ar putea încăiera acum în Moldova-Basarabia. Pentru că armata a 14-a din Transnistria va ataca Republica Moldova, iar România ar interveni în apărearea Moldovei. Astfel războiul ar deveni de neoprit: Putin va înainta din Orgoliu Rusesc, iar românii nu se vor putea retrage şi abandona Moldova ca în 1940… deci conflagraţia s-ar acutiza… Polonia, Georgia, Balticii sunt ţări care ştiu cu cine au de-a face în cazul Rusiei şi nu ar vedea cu ochi buni atacul rusesc, mai ales Georgia păţită… deci, nu trebuie să privim acest scenariu ca „imposibil”, ci ca unul care înca poate fi Prevenit!
http://politicom.moldova.org/news/rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-romaniei-200688-rom.html
http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=239

http://www.youtube.com/watch?v=MvXyGQF2txE

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult