Acasa Opinii Circul Ghiţă

Circul Ghiţă

scris de Marin Neacșu
16 afisari

Secretele lui Polichinelli
Aproape toate programele tv , mai puţin Realitatea lui Iohannis( cât mai e la putere), acordă spaţii largi „senzaţionalelor dezvăluiri” ale lui Ghiţă, care „aruncă lumea politică in aer”, „ incendiază viaţa politică” schimbă cursul vieţii românilor.

Marin-NeacsuToate se întrec în a prezenta cu mai mult sau mai puţin patos înregistrările lui Ghiţă vizavi de acţiunile binomului. Suntem la al şaptelea episod, unul mai „incredibil” decât altul, dar de fapt până acum Ghiţă nu a spus nimic din ceea ce nu se ştia, inclusiv cu cine îşi făcea sau şi-a făcut unele concedii, sau cine i-a călcat pragul sau podgoriile. Păi cu cine să îşi fi făcut concediile, dacă nu cu Coldea, Ponta, Dâncu şi alţi potentaţi ai zilei, dacă fusese plantat de ei, lucra pentru ei, împărţea beneficiile cu ei ? Când îi văd pe televizionişti că se uită unii la alţii cu ochii cât cepele şi îşi dau cu palma peste gură ca babele din Sadova când au auzit că  Leana lu Costel să făcu muci la mat, îmi vine să sparg obiectul manipulator. Păi lucrurile astea se ştiu de mult, aşa cum se ştie şi faptul că Băsescu s-a folosit de servicii şi justiţie ca să îşi bage în puşcărie duşmanii, sau cum le spunea el, mogulii de presă, sau pe Adrian, care a început să devină mic din momentul în care Traian i-a ghicit în ouă. Despre ce vorbim, ce e atât de surprinzător, ce e atât de incendiar în faptul că Ghiţă ştie anumite lucruri pe care însă nu le probează, din lupta pentru putere? Păi cât ştie el ştie şi Udrea, dar nu spune nici ea, pentru că ea nu are statutul lui Ghiţă în cadrul SRI, ştie şi Băsescu, ştie şi Ponta, ştie şi Helvig,  ştie şi Iohannis, dar nu spune nimeni sau nu spune nimeni nimic real, nu spune nimeni nimic palpabil pentru că aşa cum reiese din ceea ce spune Ghiţă, şi se ştie inclusiv de către cei care acum belesc ochii, sunt legaţi între ei şi dacă spun tot, lumea vede în ce cloacă trăim.
Acum un an spuneam despre rolul lui Ghiţă şi televiziunea lui că de fapt nu sunt ale lui, sunt ale SRI-ului, el este doar un angajat al SRI care decisese să îşi tragă televiziune under-cover şi să spargă  hegemonia altor servicii de prin alte părţi. Ştiu că nu e de bine, dar sunt nevoit să repet ce am spus atunci : Ghiță nu este cercetat pentru a se ajunge la Ponta, lui Ghiță i se dă ordin să se elibereze de Ponta. Ghiță este securist. Afacerile lui nu sunt ale lui, sunt ale securității, pardon, SRI. Nu doar Ghiță, ci și alți casieri de la partide mai mici sau mai mari sunt oamenii securității. Chiar marele Maior a recunoscut că SRI are sub control diverse SRL-uri, cluburi, restaurante, hoteluri care sunt afaceri ale instituției. Deci oamenii care le conduc sunt oamenii lor mai mult sau mai puțin mascați. Nu mai este un secret pentru nimeni că Ghiță este securist, indiferent cum se numește serviciul acuma. Nici nu se putea altfel, că doar nu erau atât de neorientate sau imbecile serviciile încât să lase o televiziune, sau diverse firme de IT , contracte de securizare,  programe soft  de securitate cibernetica  la îndemâna unui privat. Internetul telefoania,  media,  programele IT  sunt cheia informațiilor de pretutindeni și a urmăririi oamenilor care prezintă interes de orice natură. Credeți că degeaba fac firmele de telefonie mobilă  atâtea oferte de telefoane gratuite și internet nelimitat cu viteze care bat viteza glonțului? Încheiat preluarea.
Un Zorro cu sabie de lemn
Ceea ce spuneam eu atunci şi se ştia, nu prea mai spuneau mulţi, în orice caz, nu din cei cu rating, poate câte un nebun, ca mine, pe un blog personal. Uite că acuma recunoaşte şi Ghiţă, prin legătura “de prietenie” cu Coldea, iar oamenii din televiziunea lui, se fac că nu ştiau cine îi plăteşte, cine le dădea informaţiile, cine îi ocrotea. Măi să fie, cât de imbecili ne cred cei in România TV,  sau cei de la Antene(care când se iau de Ghiţă, când îl căinează, după cum e interesul), încât să nu realizăm că toate dezvăluirile sunt simple baloane de săpun?  Oare televiziunile din România chiar cred că pot prosti românul la infinit? Adevărul este că Ghiţă nu se luptă cu sistemul, lui Ghiţă nu i s-a făcut milă de bietul român pe care l-a minţit şi manipulat ca şi vărul Turcescu atâţia ani, Ghiţă este în luptă cu Coldea şi Kovesi pe care îi vrea demişi. Acuma nu vreau să spun că cei doi ar fi fete mari, că oricum, nu mai sunt încă de pe vremea accidentului, dar prea mi se pare că sunt luat de prost când aud că Ghiţă s-a luptat şi se luptă pentru autostrada Comarnic- Braşov sau izgonirea multinaţionalelor din ţară. Cât de prost să fii să nu vezi că de fapt asistăm nu doar la o luptă personală între Ghiţă şi Binom ci de fapt la o luptă internă între diverse facţiuni din interiorul şi dintre serviciile de informaţii. În această luptă, chiar dacă nu transpiră nimic şi nu se vede încă, sunt implicate peroane şi funcţii mari din toate structurile de forţă ale României, respectiv Armată, MI, Justiţie, pentru că toate sunt pătrunse de servicii, toate sunt atinse de microbul corupţiei, toate funcţiile mari au fost ocupate cu sprijin politic dar mai ales SRI. Cum nici o funcţie de conducere nu se dă fără avizul organelor, este normal ca organele să fie cele care până la urmă, practic, decid cine e numit. S-ar putea spune că aşa e normal.  Da aşa e normal  să fie, dacă serviciile ar da avizul  omului  cel mai curat, cel mai pregătit, cel mai competent, dar e fapt nu e aşa. SRI-ul de regulă dă aviz omului pe care îl poate controla şi ca să îl controleze trebuie să fie ori omul lor, ori şantajabil. Din cauza asta avem acuma premieri, şefi de partide, preşedinţi, miniştri, parlamentari condamnaţi, sau cu dosare penale, pentru că ei erau penabili încă dinainte de a fi aleşi sau numiţi, tocmai pentru a putea fi controlaţi. Aşa lucrează serviciul român de informaţii aşa dă avizele. Şi asta se ştie dar nu spune nimeni pentru că cel care spune, riscă să îi apară dosarul la DNA.
Ce nu spune Ghiţă
Ceea ce a spus Ghiţă acum sunt poveşti, amintiri din concediu sau relatări de la chefuri private, deci lucruri care practic pe el nu îl incriminează cu nimic, dar nici asupra celor vizaţi nu are efect, pentru că nu prezintă nimic concret, ceva ce ar rezista în faţa unui judecător cinstit. Ca să fie credibil şi să spună cu adevărat ceva incendiar, domnul Ghiţă ar trebui să spună cine a decis ca el să preia  România TV, adică să spargă Realitatea, cine i-a dat banii, sau cum a pornit el în Asesoft şi celelalte firme ale lui, cu ce misiune a intrat în aceste “afaceri” , către cine a direcţionat banii negri, câţi bani negri a primit, de la cine a primit programele pe care l-a introdus în regiile şi ministerele pe unde le-a implantat, câte informaţii a scos de la ele şi cui le-a predat. Abia de atunci poate să fluture sabia lui Zorro. Până atunci e un circar de duzină care ocrotit de una din părţile aflate în conflict de interese din rândul serviciilor, încearcă să o sperie pe cealaltă şi să forţeze demisia sau demiterea lui Coldea şi a lui Kovesi.Apropo, pe surse se aude că Ghiţanul ar fi plecat cu cheile sau parolele de la toate programele implantate prin diverse ministere şi servicii, care mai de care mai naţionale. Ups, păi acuma pricepeţi de ce nu se ia nici o măsură pe nicăieri şi tremură toţi?
Circ şi şantaj prezidenţial
Întâmplător, intenţia lui, sau mai bines pus misiunea lui coincide cu interesele lui Băse care şi el se simte ameninţat de aceleaşi persoane , dar el nu spune încă nimic, el doar şantajează, ca în cazul Firea anunţând că s+ar putea să nu se ştie, că are şi el nişte casete înregistrate cu ei. Dacă ăsta nu e şantaj pe faţă, la noi nu a nins niciodată şi totuşi nu se sesizează nimeni, doamna Kovesi nu se simte atacată, nu spune nimeni că este un atac la adresa ordinii de drept şi a justiţiei.

Toată lumea tace, pentru că ştie că o chemare în judecată a lui Băsescu ar risca prezentarea dovezilor şi asta chiar nu ar fi bine. Iohannis, ştiind şi el că Băsescu are dovezi dar nu are de gând să le prezinte, pentru că în fond nici el nu vrea asta, el vrea doar să fie lăsaţi în pace el şi familia lui, întrebat de presă ce părere are despre înregistrările lui Băsescu, spune că dacă acesta le are, să le prezinte procurorilor. Şmecher şi Mutu, el îl invită pe Băsescu să le aducă, ştiind pe de o parte că acesta nu le poate aduce fără să se inculpe, pentru că a sustras casete cu înregistrări din Cotroceni sau a înregistrat în particulari, fără acordul lor, doi demnitari ai statului, pe de altă parte nici nu vrea asta, el vrea doar să arate că dacă nu e lăsat în pace poate să facă asta şi în final, pentru că Băsescu ştie că dacă a făcut asta, respective vine cu probe concludente privind pe cei doi, atunci a declanşat Jihadul şi vor veni şi ei cu probe despre el şi mor toţi legaţi unul de altul. Din acelaşi motiv nici Ghiţă nu vine cu probe concrede despre ceva penal cu cei pe care îi vrea demişi, el spune doar că a fost cu ei la băut sau în concediu, dar probele sunt subţiri şi nimeni nu i-ar condamna, nici măcar cerceta pentru că au fost la el acasă sau cu el în concediu. Ceea ce face Ghiţă acuma este tot un  şantaj de doi bani, el scoate pe piaţă nimicuri, mărunţele şi speră ca opinia public, nu Iohannis, să forţeze demiterea celor doi.Toate aşa zisele dezvăluiri nu sunt făcute nici pentru opinia public şi nici pentru curăţirea sistemului şi salvarea patriei, ele au rolul de a îi linişti sau schimba pe cei doi  sau a-i aduce în tabăra cealaltă. Îmi e teamă că lupta în interiorul serviciilor se apropie de încărcătura celei din 89 când serviciile au fost împărţite tot în 3 mari grupări. Şi atunci, ca şi acuma, a treia parte, cea “necombatantă” sau neimplicată, este din păcate şi cea mai mică numeric şi cea mai slabă ca putere, dar ea există şi asta e bine.
Kovesi şi infractorii
Cine aşteaptă răspunsuri din partea celor doi sau a instituţiilor aşteaptă degeaba sau aşteaptă degeaba ceva tranşant, concret sau clar. Vor fi răspunsuri date în genul celui dat de Kovesi cum că ea nu ia în seamă ce spun infractorii. Aici nu o cred, pentru că majoritatea dosarelor făcute de DNA sunt făcute pe baza denunţurilor făcute de mici infractori despre mari duşmani, deci se pare că totuşi îşi apleacă urechea nepermis de mult la ceea ce spun infractorii. Ei însă nu îi plac infractorii pe care nu îi poate constrânge ea cum vrea. Asta e altceva, dar altfel are o relaţie foarte bună cu ei şi cei mici şi cei mari, şi cei cu dosar şi cei încă  necercetaţi şi presupuşi curaţi. Doamna Kovesi nu ascultă ce spun infractorii, ea îi învaţă doar ce să spună  dacă vor să scape de dosar. Cine nu vrea să spună ce vrea ea, o face pe riscul lui.
Deci faţă de circul Ghiţă eu păstrez rezerve, nimic nou sub cerul României, se bat serviciile, numai că acuma nu se bat în sală Polivalentă ca până acuma, se bat pe stadion, intrarea e liberă, spectator mai mulşţi şi mai creduli.  Aici e vorba de lupta pentru putere, nu de o adevărată încercare de curăţire a sistemului, puteţi să daţi televizoarele pe AXN, acolo măcar bătălia cu infractorii e mai inteligentă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult