Acasa Opinii CNN: o frauda mare cat planeta

CNN: o frauda mare cat planeta

scris de Doru Dragomir
28 afisari

Nu stiu daca urmariti ce se intampa in SUA cu dezastrul de la CNN. Este catastrofa, circ, farsa, rasu’-plansu’. E ceva ce depaseste orice imaginatie. Implozie absoluta, inclusiv inregistrari cu ei recunoscand candid ca toata circoteca mediatica facuta cu rusii si alte bazaconii sunt doar de forma si intru manipularea unui public pe care ei il considera stupid.

La ora asta Antena 3 este monument de escrocherie bine guvernata si tinuta sub control in raport cu nava amiral a manipularii si panglicariei mediatice mondiale, CNN.

Nici New York Times si Washington Post, cele doua brate de propaganda media care sunt principalele responsabile pentru actualul climat, nu se simt prea bine. Incearca vechile trucuri cu vocea ingrosata si tonul de autoritate dar nu mai iese… E o distratie totala. Establismentul mediatic fiind probabil cel mai urat segment al establismentului american, care nici el in totalitate nu e iubit de loc, va inchipuiti care e reactia cand au fost in sfarsit astia prinsi cu totul descoperiti in exercitiul minciunii programatice…

Acum, o sugestie: Poate ca ar fi bine ca platformele mass media romanesti sa faca niste grupaje cu care sa tina totusi la curent, cat de cat, cititorul roman. Nu de alta, dar dupa ce luni de zile au raspandit la greu cu o iresponsabilitate, lipsa de profesionism si o impertinenta strigatoare la cer distorsiunile, memele si propaganda de la CNN etc, au o responsabilite profesionala elementara sa informeze si rectifice. Sa stie si publicul roman ce cred cu adevarat redactorii de la CNN despre breaking news-urile alea preluate cu sfintenie tamp-isterica de marile platforme romanesti…

Van Jones, CNN: „Treaba cu Rusia e un balon umplut cu aer cald” (mai multe detalii despre Van Jones)

E pilduitor totusi. E o mare lectie istorica si profesionala ce se scrie sub ochii nostri. CNN: o frauda mare cat planeta. Si fraierii ei.

Raul ce l-au facut publicului romanesc platformele media romanesti nu este scuzabil. Nu aveau de ce sa faca ceea ce au facut. Circumstante atenuante nu prea au, fiind in mod repetat avertizati ca sunt pe aratura. Intre oamenii seriosi pe care ii cunosteau personal si care ii trageau de maneca si sarlatanii de carton abstract de la CNN, ei au ales cu cine sa mearga. Cu saraltanii de carton, evident. Doar erau CNN, nu?! CNN!! Se dadea la televizor, nu? Nu se putea sa nu fie adevarat! CNN. Logic.

Au totusi, acum, in al 12-lea ceas, sansa sa rectifice cate ceva. Sa explice publicului ce s-a intamplat. Si sa-si faca mea culpa. Asa e normal si asa e bine.

Publicul romanesc trebuie sa stie adevarul la zi, asa cum se desfasoara el. Si apoi trebuie lasat sa traga singur conculzia. Chestia nu poate fi lasata la nivelul la care cititorul roman afla una si alta de pe facebook. Sau, mai grav, ramane cu gura cascata asteptand arestarea iminenta a ginerelui lui Trump sau alta bazaconie inventata sau rostogolita de Antenistii de la CNN. Daca platfomele profesionale media nu o fac, se pune intrebarea: Care mai e functia oficiala a mass media officiale in Romania daca oamenii afla stirile si faptele din retele de socializare?!

Nu, CNN nu o sa moara. Asa cum Antena 3 nu moare usor, escrocii si canaliile au o nisa a lor, garantata. Dar si in SUA, ca si in Romania, se va desprinde trepata o minoritate de oameni cu vocatie, multi redusi la rolul de free lanceri, care vor face treaba in continuare, in continua relatie contextuala si tensiune cu platformele si ziarele oficiale. Intr-un anumit sens, aici le-am luat-o inainte la americani …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult