Acasa Opinii Confiscarea copiilor

Confiscarea copiilor

scris de Ziua Veche
47 Afisari

Cotidianul EVZ ne informeaza cu netarmurita incredere in conducerea noastra de partid si de stat ca: Autoritatile lucreaza la legiferarea programelor de educare a parintilor.” Sub titlul „Romanii invata meseria de parinte”, aflam ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) impreuna cu guvernul Boc lucreaza la o lege care prevede infiintarea a „zeci de centre cu sute de educatori parentali” care ii vor invata pe romani cum sa isi creasca si educe copiii.

 

 

Vizati sunt atat cei „care au antecedente in abuzul copiilor” cat si „cei care vor sa fie parinti mai buni”. „Pentru parintii predispusi la abuzuri asupra copiilor, cursurile de educatie parentala vor fi obligatorii”, ne asigura oficialii ANPDC. Parintii vor putea fi scoliti atat la domiciliu cat si in „cabinetul educatorului parental” si vor primi teme pentru acasa. Pedagogia care sta la baza acestor cursuri, ne explica unul din „specialisti”, e bazata pe un „model american”: „Acolo, astfel de cursuri au o traditie de 30 de ani. Ii invatam pe parinti sa nu construiasca educatia copilului pe interdictii, pentru ca cercetarile arata ca creierul uman, cel putin al copilului, nu reactioneaza la negatie.”

Conform Manuelei Danescu, coordonatooarea proiectului, acest tip de „educatie” dupa „model occidental” ii vizeaza nu doar pe parintii cu probleme, ci si pe parintii normali sau pe viitorii parinti: „Suportul de curs parafat de stat vizeaza toate tipurile de probleme cu care se confrunta familiile din Romania: copiii cu parinti normali, dar care au nevoie de informare; adolescentii cu probleme, cu parinti care muncesc foarte multe ore (…) Sunt vizati si cei care urmeaza sa devina parinti, dar si cursuri care urmaresc integrarea copiilor in societate, incepand cu gradinita, pentru ca sunt foarte dese cazurile in care cei mici se adapteaza mai greu la noul mod de socializare.” O atentie deosebita, ca sa ne exprimam in spiritul noii legislatii, va fi acordata parintilor „saraci” sau „mai putine educati” care, arata dna Danescu, ar fi „mai predispusi la forme de abuz asupra copiilor”. „Vrem sa facem asa cum este in Occident. Vrem sa-i obligam prin lege, astfel incat, daca si-au abuzat in vreun fel copiii, chiar si daca i-au neglijat doar, sa participe la astfel de cursuri. Daca vor refuza, ar putea sa fie obligati sa plateasca amenzi consistente ori sa munceasca in folosul comunitatii”, ameninta Danescu. Programul, mai aflam, se aplica deja cu succes mai ales la tara, in satele sarace sau de romi.
Asadar, sa recapitulam beneficiile acestui program:

1. Dupa ce, vreme de 45 de ani, generatii dupa generatii de copii au fost crescuti de stat, noul stat neoliberal vizeaza perpetuarea acestui monopol, in conditiile in care a demonstrat ca nu e in stare sa administreze nimic din ce i s-a dat pe mana.

2. Parintii care petrec prea putin timp cu copiii lor vor fi siliti prin lege sa petreaca si mai putin timp cu familia, deoarece vor fi obligati sa urmeze aceste cursuri. Cat timp parintii iau cursurile, de copii se ocupa statul, care promite sa amenajeze camere de joaca unde copiii sa stea pe durata cursurilor de perfectionare parentala ale parintilor.

3. Parintii saraci care isi neglijeaza copiii vor fi siliti sa plateasca amenzi sau sa isi neglijeze si mai tare copiii deoarece vor fi obligati prin lege sa munceasca in folosul comunitatii.

4. In conditiile in care nu se defineste foarte clar ce anume inseamna a-ti „abuza” sau „neglija doar” copiii, si in conditiile unei ofensive continue impotriva familiei traditionale, motivele pentru care parintii ar putea fi condamnati la reciclare ar putea fi dintre cele mai arbitrare. De exemplu, pentru ca muncesti la corporatie cate 12 ore pe zi. Sau pentru ca ai plecat sa muncesti in Italia. Sau pentru ca iti impartasesti copiii, din aceeasi lingurita, la Sf. Liturghie, in conditiile in care „specialistii” si EVZ au aratat ca acest lucru prezinta un pericol pentru sanatatea copiilor. Sau pentru ca nu esti „tolerant”. Sau pentru ca fumezi. Sau, precum in Germania, pentru ca vrei sa faci scoala acasa. Sau, precum in Anglia, tara de pionierat in domeniul statului-dadaca, pentru ca, dupa ce in timpul anului abia iti vezi familia pentru ca unii sunt tot timpul la munca si altii sunt tot timpul la scoala, iti iei copiii in vacanta si se intorc la scoala cu o zi mai tarziu.

5. In conditiile in care in SUA si in Marea Britanie se discuta din ce in ce mai serios despre revenirea la niste standarde de educatie clasice, in Romania se importa cu avant o „traditie” veche de 30 de ani, adica de pe vremea educatiei progresiste a stangii radicale. Exact din cauza subminarii autoritatii parintilor si a nationalizarii copiilor prin masuri legislative de genul celei pregatite de guvernul Boc s-a ajuns in Marea Britanie ca profesorii (Association of Teachers and Lecturers), cei care au fost in avangarda acestor politici politic-corecte, sa ceara acum ca parintii sa fie amendati daca nu isi invata copiii, care au ajuns sa bata profesorii, „respectul fata de autoritate”. Asadar, treizeci de ani de amendare a parintilor in numele pedagogiei anarhist-stangiste introduse acum la noi au dus la necesitatea amendarii parintilor in numele unor valori exact opuse. Dupa ce mai ieri parintii riscau sa isi piarda copiii daca le trageau o palma la fund, astazi risca sa si-i piarda daca nu le dau o palma la fund. Atat timp cat roadele educatiei progresiste se revarsau doar asupra familiei, totul era in regula. Autoritatea parintilor poate fi subminata, autoritatea statului Big Brother, nu. Anarhia familiala e buna, dar trebuie cumva sa nu rezulte in anarhie sociala. Politicile statului-dadaca, falimentare din punct de vedere economic, social si cultural in Occident, sunt transferate, la spartul targului, in Romania.

6. |n conditiile in care Romania e condusa de un partid de „dreapta” a carui prioritate e disciplina fiscala si autoritatea bugetara, guvernul mai adauga un tentacul al statului-terapeutic, mai creeaza niste birocrati, niste educrati platiti de la buget si meniti a ne spala pe creier. Propun asadar ca aceste „cabinete”, daca e sa fie create, sa fie finantate nu de contribuabilul roman, care isi castiga existenta cu pretul neglijarii familiei, ci de marile corporatii, responsabile, cu complicitatea politicienilor nostri corupti si a intelectualilor neoliberali, de erodarea familiei traditionale romanesti.

|n genere, avand in vedere ca existenderea statului-dadaca merge in paralel cu ideologia neoconservatoare si cu economia neoliberala, dupa cum a aratat si istoricul american Paul Gottfried in lucrarile After Liberalism si Miscarea conservatoare , propun ca orice masura menita a spori numarul bugetarilor terapeutici sa fie finantata prin taxe puse marilor corporatii care profita de pe urma „distrugerii creatoare” a vietii traditionale romanesti.

7. |n conditiile in care, in Romania, campaniile de vaccinari conduse de ministrii guvernelor Boc au avut loc in conditii contestabile si contestate, nu putem sa nu devenim suspiciosi cand citim ca noii educrati vor avea ca sarcina si oferirea de „sfaturi legate de igiena personala si a familiei (…), de programul vaccinarilor, de prevenirea bolilor, administrarea tratamentelor si monitorizarea starii de sanatate a micutului.”

*

Acum cativa ani, cand am scris despre declinul familiei romanesti, despre faptul ca se sinucid copiii de dorul mamelor plecate la munci de mizerie in Europa de Vest, un smurf neoliberal mi-a raspuns ca asta e „darul libertatii”. Smurful neoliberal cu pricina e in colegiul Institutului de Studii Populare, think-tankul de „centru-dreapta” al PDL, partidul responsabil pentru aceste proiecte legislative care impovareaza bugetul, contribuie la proliferarea birocratiei statului-terapeutic insarcinat cu reeducarea cetatenilor, distruge legaturile dintre parinti, bunici si copii si nationalizeaza distopic educatia copiilor. Nu am auzit de vreun protest al ISP referitor la acest proiect de lege, ceea ce ma face sa cred ca neoliberalii PDL, care nu cred in interventia statului in economie, cred in interventia statului in familia romaneasca. Cu alte cuvinte, statul roman e prea incompetent si corupt ca sa decida care e „binele comun” in materie economica, dar e perfect dotat ca sa faca inginerii sociale.

Neoliberalii PDL sunt foarte vocali aparatori ai globalizarii, ai marilor corporatii si ai „pietei libere”, si inexistenti aparatori ai familiei, ai normalitatii si ai recentrarii economiei si politicii romanesti in jurul intereselor nationale. Problemele familiei romanesti nu pot fi rezolvate prin interventia vicleana, ideologizata si punitiva a statului in viata familiei romanesti. Problemele familiei romanesti pot fi rezolvate dandu-le romanilor sansa sa traiasca si sa munceasca cinstit in propria lor tara. Problemele familiei romanesti pot fi rezolvate doar incurajand o economie a micilor proprietari, un „capitalism popular” (Reagan), o economie la scara umana si un stat reprezentativ.  Atat timp cat parintii vor fi siliti sa emigreze, sa fure sau sa moara slugarind la corporatii, copiii vor ramane de izbeliste. Cand corporatiile pun stapanire pe parinti, statul pune stapanire pe copii. Dupa ce am privatizat statul, nationalizam copiii. Va trebui asadar sa re-nationalizam statul ca sa ne putem recapata familiile.

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS