Acasa Opinii Constituţia anemogenă a României după Băsescu şi Boc

Constituţia anemogenă a României după Băsescu şi Boc

scris de Roland Catalin Pena
8 afisari

Constituţia reprezintă prima carte a neamului, un far călăuzitor care trebuie păstrat în permanenţă aprins, pentru a nu târî destinul unei ţări în nisipurile mişcătoare ale dezastrului naţional. Fără existenţa acestui cumul de înţelepciune, niciun popor nu ar putea exista. Condiţia este necesară dar nu este suficientă.

teodor seranDramatismul vieţii popoarelor este dat de nerespectarea de către oameni a acestei cărţi de căpătâi. Pentru că prevede drepturi şi libertăţi egale pentru cetăţeni şi o viaţă publică marcată de moralitate, prevederile unei constituţii democratice vin în contradicţie cu pasiunile egoiste care domină fiinţa umană. Istoria lumii este scrisă de către cei care reuşesc să evite textele constituţionale, acaparând averi uriaşe şi nemeritate prin deturnarea vicleană a banului public. Încălcarea principiilor constituţionale de către conducători este greu de dovedit, pentru că de regulă, sub faldurile drapelelor care proslăvesc buna-intenţie, defilează majoritatea instituţiilor statului care deţin puterea. Constituţia este o batistă, care are o faţă de un alb imaculat, păzită cu străsnicie ca dovadă a unei moralităţi depline şi cu cealaltă faţă înnegrita de răsuflarea cu miros de noroi a minciunii.

De la investire până în prezent, Guvernul Boc a emis 240 de Ordonanţe de Urgenţă. Nu există problemă legată de politica guvernanţilor a cărei rezolvare pare imposibilă, care să nu fi fost rezolvată prin emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă. Articolul 115, alineat (4) din Constituţia României prevede în mod expres faptul că Guvernul are delegare legislativă pentru emiterea OUG, numai în „situaţii extraordinare”, care a înlocuit sintagma la fel de ambiguă din Constituţia anterioară anului 2003: „cazuri excepţionale”. Nu  se precizează în textul Constituţiei care sunt în mod concret situaţiile extraordinare. Această „uitare”, pentru care nu avem dovezi să demonstrăm că a fost „intenţionată”, a reprezentat de-a lungul anilor Poarta de Aur, prin care a pătruns pe tărâmul îmbogăţirii din banul public, un batalion compact de politicieni corupţi, la braţ cu clientela politică, nelipsită de la ospăţul corbilor.

Anularea unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată de către Guvern este imposibilă datorită Justiţiei noastre obediente şi corupte. Tupeul legislativ al premierului Emil Boc a atins un maxim aberant, expunerile de motive destinate Parlamentului, fiind adevărate cacialmale, în ceea ce priveşte esenţa lor demonstrativă. Caracterul OUG este determinat de situaţii considerate ordinare, iar adoptarea lor nu mai este condiţionată a se face în procedură de urgenţă. Nici nu se pune problema ca aceste expuneri de motive să reprezinte motive reale şi situaţii într-adevăr extraordinare, care impun adoptarea OUG. În condiţiile în care în Parlament există o majoritate supusă necondiţionat Preşedintelui Traian Băsescu şi PDL, parlamentarii aprobă fără să clipească, orice. Chiar dacă Emil Boc, împreună cu cabinetul lui de vasali, ar emite o Ordonanţă de Urgenţă în care se prevede vopsirea pădurilor în albastru, aceasta ar fi fără niciun dubiu votată de către majoritatea parlamentară aflată în poziţie de vasalitate. Articolul 115, aliniat (4) din Constituţie este rana prin care hemoragia intereselor politice ale PDL varsă în buzunarele politicienilor şi ale clientelei sute de milioane de euro din vistieria banului public. Concluzia este devastatoare: România este condusă dictatorial, prin intermediul Ordonanţelor de Urgenţă şi a unor legi care nu urmăresc respectarea interesului naţional. În aceste condiţii, s-ar putea spune că omul cel mai puternic din România ar fi de fapt, premierul. Atâta vreme cât ambiţia morbidă a Preşedintelui de a controla totul în societatea românească, aceste ordonanţe sunt aprobate de către Parlament şi devin legi. Nimeni nu le mai poate abroga, decât Opoziţia, atunci când va veni la putere. Neadoptarea Ordonanţelor de Urgenţă, prin procedură de urgenţă, are efecte devastatoare asupra societăţii româneşti. În primul rând datorită faptului că imediat după adoptarea lor, acestea îşi produc efectele, producând haos, dezorganizare şi nedreptăţi în societate, până la o eventuală respingere de către Parlament. Oricum acest lucru nu se întâmplă decât extrem de rar, de regulă atunci când se zbârleşte Traian Băsescu, care trimite indirect un semnal Parlamentului că nu este de acord cu textul unei anumite OUG.

Caracteristica principală a vieţii politice din România este dată de o situaţie contrară principiilor democraţiei, transformată în vector determinant: dictatura personală impusă pe faţă de către Preşedinte. În România lui 2011, legea o reprezintă cuvântul lui Traian Băsescu şi nicidecum voinţa aşa-zis liberă a parlamentarilor. Ne aflăm într-o ţară în care toate luările de poziţie, în orice fel de problemă gravă, sunt luate doar de către Preşedinte. Traian Băsescu se pricepe la toate: şi la macroeconomie, şi la industrie, şi la agricultură, şi la comerţ, şi la export-import, şi la medicină, şi la învăţământ şi probabil chiar şi la planning familial. Suntem obligaţi să ascultăm toate aberaţiile Preşedintelui, care de fapt nu este specialist în niciun domeniu, determinant pentru existenţa cetăţenilor. Singura specializare a lui Traian Băsescu este aceea de a manevra cârma marinărească, acolo unde este posibil să fie capabil să dea lecţii. S-a dovedit până în prezent, vreme de şapte ani, că poporul român nu are nevoie de lecţiile lui Traian Băsescu, care ne-au purtat către mlaştinile amăgitoare ale sărăciei şi disperării. Ceea ce trebuie să îi spună cetăţenii neproductivului nostru Preşedinte, este că trebuie să înţeleagă că a devenit un politician ratat, care a dus în derizoriu politica prezidenţială a unei ţări în care s-a încăpăţânat să fie el lider maximo de model cubanez. Românii trebuie să aibă curaj să îl întrebe pe Preşedinte: ce treabă aveţi dumneavoastră domnule Preşedinte să ne vorbiţi nouă cetăţenilor despre economie, în condiţiile în care nu aveţi pregătirea profesională necesară pentru a găsi soluţii? Unde scrie domnule Preşedinte în Constituţia României că în atribuţiile Preşedintelui intră şi conducerea economiei, exportului, sănătăţii, învăţământului, industriei sau agriculturii? Este evident faptul că Preşedintele încalcă zilnic prevederile constituţionale, rămânând de fiecare dată nepedepsit de către un Parlament obedient, care ar trebui să propună o suspendare imediată. La stână, când căţeii mari latră, latră şi căţeii mici.

Emil Boc a preluat de la PSD jucăria cu articolul 114, aliniat (4) din Constituţie şi a dus la nivel de artă modalitatea de a conduce ţara în mod dictatorial prin intermediul Ordonanţelor de Urgenţă. Cea mai dragă propoziţie a lui Emil Boc este: „urmează să rezolvăm această problemă, printr-o Ordonanţă de Urgenţă!” De parcă ar fi primit ca şi moştenire, de la un Dumnezeu al PDL, dreptul de a silui cu tupeu şi cu un munte de cinism, Constituţia. Românii trebuie să aibă curaj să îl întrebe pe Emil Boc: „cine vă dă dumneavoastră dreptul să ne conduceţi existenţa în mod dictatorial, prin intermediul unor Ordonanţe de Urgenţă, premeditat irefutabile?” Singura „calitate” a celor două personaje care conduc în prezent în mod despotic România este machiavelismul morbid şi cinic, disimulat în spatele unui fals serviciu dedicat interesului naţiunii. Dincolo de această falsă responsabilitate, clamată cu ipocrizie, se află doi scamatori politici, a căror plecare este dorită şi aşteptată cu sufletul la gură de români.

4 comentarii

digital 13-05-2011 - 08:52

tara si diaspora este plina de ,bolnavi mental dar sustinatori ferventi ai acestor doi impostori care vor face,pana la capat ceea ce si-au propus:distrugerea conditiei de om in Romania!

orice minte sanatoasa si normala i-ar rejecta din constiinta si din istorie ,acum,in acest moment,fara drept de apel.
din pacate avem acea rabdare(pe care nu pot s-o calific aici)care ne va adanci tot mai mult in mocirla pregatita cu grija de gasca aflata la fraiele tarii!

tanase marian 13-05-2011 - 10:46

domnilor moderatori cu profund respect vad ca nu s a publicat anscrisul meu eu sunt terminat cu starea sanatatii mele sunt disperat nu pot merge si nu ma asculta nimeni ce pot face nu am furat ca sa pot accesa un tratament an strainatate,, aparusera recent siteuri de accesate tratament cu celule stem an germania dar cand au vazut ca am doar 2070 roni pensie militara nu mi au mai scris,,. ce fac sunt un rezervist,an armatele lumii civilizate cand vezi un grup de militari ai numesti pur si siplu soldati,,.ajutor nu pot merge,,0216734240,,……..,,tanasemarian251146@yahoo.com,,……….

tanase marian 13-05-2011 - 11:30

excelentele voastre dealtfel acest ,,media internet,, este o amalgamare de stiri de doi lei fara de noima ,,scriu de sase ani aici ca un medic de la m. i . mi a spus nenorocitul ,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,.si nu s a antamplat nimic doar l am suparat pe un derbedeu medic la fundeni bolnav psihic care a turbat an acel moment cand i am spus drama mea si m a dat afara din spital,,………….. acest derbedeu ar trebui bagat an puscarie, este subordonatul doamnei prof. dr. virginia ion de la neurologie etajul trei,,.rusina tara mandra candva,acum condusa de mizerii umane,,…….

tanase marian 13-05-2011 - 11:35

excelentele voastre scrie probabil an constitutia romaniei ca un medic militar beat an cabinet poate spune cuiva,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,..sauca un medic derbedeu la fundeni poate da afara din spital un pacient care nu poate merge nici acum coerent,,.rusine tara a rusinii m ati nenorocit voi bolnavi psihic,,……..m. m. an rezerva tanase marian,,…….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult