Acasa Opinii Contracararea propagandei ruse?

Contracararea propagandei ruse?

scris de Doru Dragomir
230 Afisari

Mai stie cineva ceva despre initiativa UE de a contracara propoganda rusa? Misca ceva? Ultima data se bateau in piept niste oficiali europeni ca fac si dreg ei cu nu stiu ce resurse alocate pentru apararea valorilor europene ale democratiei si libertatii si dai si sa vezi.

Dragoș Paul AligicăSa faca, zicem noi: dar cu cine? Cu actuala generatie din mass media, cu actualii formatori? Pai astia sunt chiar aia care au alimentat toata viata lor antiamericansmul in Europa, anti-capitalismul si au introdus corectitudinea politica. Ce sa apere astia de propaganda rusa?! Ei sunt, istoric vorbind, una dintre sursele principale ale cliseelor antioccidentalismului, anti-democratiei reciclate mai nou in pachetul putinist.

Cu cine deci? Cu noua generatie pe care au crescut-o europenii in propaganda feroce progresista si corecta politic? Cu cei care in anii 90 invatau -ca disciplina intelectuala- „institutiile europene” pe de rost si erau dresati sa practice antiamericanismul visceral ca strategie identitara? Cu aia care sunt crescuti in lipsa de respect fata de istoria europeana si in ignoranta fata de logica? Sa fim seriosi. Sistemul produce de ani buni generatii de spalati pe creier si incapabili sa inteleaga nici macar ce se intampla la ei pe scara blocului, nu mai vorbim de care e treaba cu Rusia si civilizatia occidentala a societatii deschise. Ce sa astepti de la astia? Habar nu au pe ce lume traiesc. Cum sa apere ei „occidentul liber”, cand ei nu inteleg nici macar ce e aia „occident” si ce e aia „liber”.

Poate doar daca ii imbobineaza Uniunea ca Putin asta e ceva cu incalzirea globala si discriminarea si atunci poate ca dau ceva rezultate. Creierele lor pline de sabloane dar „creative” ( ca asa i-au invatat, ca sunt „creativi”) sunt incapabile sa imagineze ceva ce nu e legat de cateva teme de baza ale corectitudinii politice. Dar ce sa faci cu glosele lor PR pe teme corecte politic?! Ca Putin exact asta asteapta: Sa fie atacat pe temele infantile respective. Pentru ca asa el apare ca om matur si serios in comparatie cu pigmeii juvenili occidentali care se joaca de-a propaganda in nisip.

Deci de unde sa vina propaganda aia feroce anti putinista? Ca si cum raspunsul civilizatiei occidentale la propaganda impotriva ei tine de capacitarea „europeana” unor resurse umane care acum nu sunt folosite. Ce sa spun: Zeci de masteranzi in „studii de comunicare” „europene” cu specializare in „studii critice” sunt gata sa intre in lupta ideologica cu Putin. Ce le lipsea ca sa faca pasul decisiv era: (a) unda verde de la „autoritatile europene”; (b) „un cadru european institutional” adecvat si (c) „fonduri europene”. Si evident leadershipul de la batranii lupi de mare ai propagandei media si invatamantului progresist european. E ridicol.

Realitatea e asta: Sunt mii si zeci de mii de oameni care de ani buni in varii forme si varii locuri apara Europa si civilizatia europeana de propaganda putinista si fac – mai mult sau mai putin pro-bono- in variile lor meserii si pe varii platforme si retele publice, aplologia occidentului: a valorilor, a istoriei, a civilizatiei sale. In masura in care ar vrea o politica anti-propaganda, autoritatile europene ar trebui sa creeze inainte de orice instrumente in a amplifica, intari si capacita ceea ce exista deja si ceea ce deja si-a dovedit eficienta si loialitatea fata de proiectul occidental.

Atat timp cat nu o sa vedeti nimic miscandu-se pe frontul asta, rezultatul va fi exact cel anticipat. Caci din reciclarea batranelor scule mediatice stangist-progresiste si combinarea lor cu junimea licentiata in varii „studii critice” prin lobotomie corecta politic si legitimarea manevrei prin cliseele si sofismele impostorilor academici, va iesi exact ceea ce stim cu toti ca poate iesi de la astia. Cu diferenta ca acum vor mai avea un buget si o institutie in plus de la care sa isi redistribuie venituri pentru serviciile lor inestimabile aduse Europei, Occidentului dar mai ales Umanitatii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS