Acasa Opinii Cu gândul la colonelul Cuza

Cu gândul la colonelul Cuza

scris de Ion Petrescu
8 afisari

Poate aţi uitat. La 5 ianuarie 1859, colonelul Alexandru Ioan Cuza, a fost ales domnitor al Principatului Moldova. Ulterior, la 24 ianuarie, era votat, cu mare entuziasm, ca să conducă şi Ţara Românească.

Ion PetrescuPrintr-o mişcare inteligentă a conaţionalilor noştri, din acea vreme, Alexandru Ioan I a condus cele două principate până în ianuarie 1862, când s-a înfăptuit unitatea administrativă, a celor două entităţi teritoriale, consfinţită de constituţia ce prevedea acum o adunare unică şi un guvern doar la Bucureşti.

După 252 de ani, cei ce vor reţine atenţia opiniei publice române nu vor fi organizatorii previzibilelor manifestări culturale dedicate Unirii Principatelor Române.

Ci coloneii în rezervă şi camarazii lor, de alte grade, care au intenţia să protesteze, în mod legal, faţă de o lege care le abrogă un drept câştigat, la o pensie anterior calculată de autorităţile competente ale statului.

Dincolo de statisticile date publicităţii de ministrul Gabriel Oprea, un lucru este cert.

În luna ianuarie 2011, zeci de mii de rezervişti au trăit o dramă reală. Ei au fost priviţi cu: 1. milă, în propriile familii, care au descoperit, brusc, cât de vulnerabile au devenit, pe plan financiar, în urma unei noi decizii arbitrare, a guvernanţilor de azi; 2. dispreţ suveran, în presa portocalie; 3. furie, în cercurile decidenţilor şi aşa rupţi de realitatea de azi a României; 4. nedumerire, de pensionarii civili, care-şi duc viaţa, de azi, pe mâine, într-o umilinţă indescriptibilă.

Şi ca tacâmul să fie complet, o ceată de vlăjgani, rătăcită, cine ştie cum, în rândurile jandarmilor, a transformat în sac de box un simplu ofiţer, prezent la o manifestaţie autorizată a rezerviştilor.

Cancerul defetismului, la nivel naţional, fiind cauza încremenirii, în prostraţie, a milioane de români.

În 1989, cărturari de frunte ai neamului au scos o ediţie princeps a poeziilor lui Eminescu. Una aprobată de Nicolae Ceauşescu. Abia se tipăriseră vreo două mii de exemplare, când Elena Ceauşescu, oripilată că nu i s-a cerut acordul a dispus stoparea multiplicării.

În 2011, nici evocarea lui Mihai Eminescu şi nici amintirea colonelului Alexandru Ioan Cuza nu îi mai întoarce, pe decidenţii actuali, cu faţa la binele poporului român.

Dumnezeu să îi ierte. Noi nu. Niciodată.

34 comentarii

Rodu Aurelian 24-01-2011 - 12:03

Basescu seamana cu Cuza
La cap, pe cand ii cadea frunza.
La Iasi armata il asteapta
Pentru onor capu la drepta.
Cu asa cap! asa gandeste…
Sa nu-l frecati…ca va stropeste.

Mache 24-01-2011 - 14:45

Daca basbuzucii vesnic activi (intitulati pompos „cadre militare in retragere”) ar fi avut macar o clipa gandul la colonelul Cuza, atunci nu le-am fi auzit chiraielile smiorcaite si lamentatiile penibile in strada. Sau in orice caz ar fi reusit sa se retina macar cu ocazia aniversarii Unirii de la 1859. Sa nu uitam ca, colonelul Cuza a stiut sa-si serveasca patria chiar si cu tacerea sa…

Isi imagineaza cineva fie si macar pentru o secunda ca fapturile cu sira spinarii din rahat care guita disperate in strada pentru pomeni, ar fi fost capabile sa-si serveasca patria cu pretul vietii asa cum zice chestia aia stranie numita juramant militar, pe care trebuiau sa o recite dupa prima luna de la angajarea in armata?

Haideti sa fim seriosi. Astia au avut tot atata treaba cu militaria precum aveau si ienicerii lui Mahmud al II-lea. Ieniceri a caror singura grija era sa fuga cat mai repede de pe campurile de lupta (unde ostile sultanului isi incasau cuvenitele infrangeri) pentru a se bucura de tihna tutungeriilor, cafenelelor si tarabelor din bazar scutite de taxe in virtutea statului lor de „militari”…

Mahmud al II-lea i-a linistit cu tunurile pe ienicerii revoltati pentru pastrarea de pomeni si sinecure. Petru cel Mare a pus si el pana la urma tunurile pe streliti (rezervistii rusi deveniti in principal negustori care beneficiau de tot soiul de stimulente comerciale) inrosind cu sangele lor piata din fata Kremlinului (ce avea ulterior sa fie cunoscuta ca Piata Rosi) pentru a putea astfel sa inceapa opera de renastere a Rusiei…

Sgur ca in vremurile noastre moravurile s-au mai molesit si nu va iesi nimeni cu tunurile si nici nu va incerca nimeni sa le taie urechile sau nasurile pomanagiilor furibunzi. Nu-l mai avem la indemana nici macar pe Tepes Voda spre a vedea niste tepe infipte intre bucile mizerabililor sau inchisori pline cu cersetori incendiate.

Singurele lucruri care au ramas neschimbate dupa curgera secolelor sunt lacomia, nerusinarea si lasitatea zgomotoasa a molustelor care au imbracat la un moment dat in mod accidental uniforma militara. Creaturi care n-au avut niciodata nimic in comun cu onoarea militara, cu spiritul de sacrificiu sau cu simtamantul datoriei.

urbos 24-01-2011 - 16:18

Vierme, daca Ceasca, crtuia probabil ii lingeai cacatii era huiduit de vreo zi nationala, ai fi grohait la fel.
Piei ma starpitura in mortii ma-tii.
Te-ai mai si chinuit sa scrii un pomelnic ca un handicapat ce esti, crezi ca te citeste careva?

Mache 24-01-2011 - 17:55

Da, uite starpitura ca tu l-ai citit. Ocazie cu care te-ai enervat si ti-a crescut tensiunea.

Dupa cum ti-am mai recomandat si cu alte ocazii, fa totusi un efrot constructiv sa crapi mai la vara dupa sesiune, cand medicinistii vor fi in criza de hoituri…

Parpanghel :De ceee, Mache!!! 24-01-2011 - 15:03

Piata Tien-a- Men,a reprezentat un moment de cotitura, si nici batranul Dean-tio-ping, nu a eziitat, si uite unde au ajuns acum astia ,fara atatia pomanagii care au sinecuri de milioane, si care nu au ezitat la randul lor sa traga cu T A B-urile din dotare si cu tancurile in propriul popor!In 1945 generalul Tanasescu a tras in plin, in 1907 tunurile Krupps si mitralierele Bofors au fost inaugurate cu sangele a 11.000 de tarani cu pieptul gol!Glorioase E R O R I!

Mache 24-01-2011 - 17:52

Parpanghele, esti cu pluta.

Povestile alea vanatoresti cu 11000 de morti in 1907 sunt o inventie a fituicilor socialiste Adevarul si Dimineata, care se cazneau astfel sa ridice la lupta de clasa proletariatu’. La vremea respectiva nimeni nu le-a luat in serios si au fost tratate doar ca niste minciuni pentru retardati. Au fost insa resuscitate de propaganda comunista si iata ca sunt imbecili care mai pun botul la ele pana-n ziua de azi…

Numarul real al victimelor a fost undeva in jur la 1000 de oameni. Peste jumatate din ei au fost cei ucisi de tarani in timpul revoltei. Armata a facut tot posibilul sa evite varsarea de sange si uzul armelor. De exemplu tanarul sublocotenent de cavalerie Ion Antonescu s-a evidentiat in timpul rascoalei prin faptul ca a reusit sa pacifice satele din jurul Galatiului fara sa traga un foc de arma si fara sa verse o picatura de sange…

In exemplele mele e vorba de pomanagii si talhari (cazurile ienicerilor si strelitilor) si nu de revolutii. Nu poti sa compari de exemplu fenomenul Pietei Universitatii sau miscarea din piata Tien An Men cu chiraielile cersetorilor lacomi cu maini tremurande din zilele noastre de la Bucuresti.

Singurii care se tem cu adevarat de recalcularea pensiilor militare sunt fostii politruci din armata. In anii ’90 arhivele Directiei Politice Superioare a Armatei au disparut in mod misterios. Acolo erau evidentele cu anii de „serviciu” ai slugilor PCR & UTC in uniforma. De aia se tem deseurile alea de recalculare.

Cei ce si-au facut onest serviciul militar si nu au fost doar godaci politici in uniforma, vor fi avantajati de aceasta recalculare. Politrucii vor fi oarecum atinsi la osanza. Prea putin din pacate. Idiotii si lichelele se solidarizeaza cu ei. E si firesc: doar jeg la jeg trage…

Salut 24-01-2011 - 18:41

Numai ca….
….Regele Carol I a dispus sa se arda toate documentele referitoare la rascoala, sa nu fie avantajati conservatorii impotriva liberalilor care formau guvernul ce a condus inabusirea rascoalei. Intamplator sau nu, seful acestui guvern era… Dimitrie Sturza, ruda cu printul Sturza, nimeni altul decat proprietarul mosiilor pe care a izbucnit rascoala.
…Faptul arderii documentelor este semnificativ privind amploarea crimelor ce au avut loc, dar chiar si in lipsa acestor documente, marturii ale reprezentantilor austrieci cifrau numarul victimelor intre 3000 si 5000, iar cele ale reprezentantilor francezi intre 10000 si 20000. Istoricii dau cifre cuprinse intre 3000 si 18000, majoritatea cazand de acord asupra cifrei de 11000.
… Cu exceptia postarii lui Mache, cifra de 1000 de victime nu apare nicaieri. Daca mai baga vreo doua postari, aflam ca, de fapt, chiar si in cazul celor 1000 de victime, majoritatea a pierit datorita imbuibarii, bauturii excesive si moravurilor usoare. Deh…

Mache 24-01-2011 - 19:00

Pune mana pe volumul X din Istoria Romanilor a lui Nicolae Iorga si lectureaza un pic capitolul dedicat rascoalei. Cifra oficiala a numarului de victime era undeva sub 1000. Iorga afirma ca totusi ea e probabil peste 1000, bazat pe sapaturile din arhivele ministerului de interne. Diferenta apare din faptul ca cei neindenificati au fost in general omisi din statistica.

Aia cu documentele arse de Carol I e o alta minciuna pentru retardati. El nu avea pur si simplu autoritatea sa distruga asa ceva. In vremea comunistilor datele din epoca erau la secret (si nicidecum arse) pentru ca probabil nu confirmau nicicum cifra de 11000 atat de draga bolsevicilor. Aceeasi chestie cu volumele IX si X a cartii lui iorga mai sus-amintite. Oare de ce?

Cat despre sursele austriece si ruse vis a vis de rascoala ele sunt indoielnice. Azi stim cu precizie, dupa ce bolsevicii au publicat arhivele diplomatice ruse in 1918, ca existau discutii aprinse intre Rusia si Austro-Ungaria legate de ocuparea Romaniei si impartirea convenabila a ei, pentru a „potoli” rascoala. Stim de asemenea ca ceea ce i-a tinut si pe unii si pe altii in loc a fost opozitia vehementa a kaiser-ului german. Evident ca atat rusii cat si austriecii aveau tot interesul sa umfle povestea cat de mult era posibil.

Mache 24-01-2011 - 19:12

Pentru Salut,

Inca o chestie care mi-a scapat in prima postare: Daca Carol I a ars tot ce era legat de rascoala de ce nu a ars complet si editiile ziarelor socialiste Adevarul si Dimineata ca povesteau de 11000 de victime?

De ce nu ardea toate ziarele care il injurau zilnic daca chiar era asa de puternic?

Salut 24-01-2011 - 22:59

Pentru Mache:

Io-te ca m-ai prins: „nu l-am lecturat” pe Iorga cu privire la rascoala din 1907.
In orice caz, Iorga a fost contemporan cu evenimentele, si cum a fost si om politic – unul cu idei destul de controversate- parerea lui despre evenimente este cel putin disputabila.
Dar, pentru ca te stiu mincinos, chiar as vrea sa-mi dai exact sursa in care Iorga afirma cele relatate de tine.
In plus, referitor la documente: Carol I era comandantul suprem al armatei, si chiar in conditiile democratice de azi ar fi putut da ordinul distrugerii documentelor oficiale cu privire la represiunea armatei. Apropos, eu am citit cate ceva despre vremurile alea; dar nu ti se pare ciudat ca nu exista nici un fel de referiri oficiale (ordine de zi, ordine de desfasurare, harti, etc) cu privire la activitatile unitatilor militare implicate? Ca, daca ma duc cu 30 de ani mai devreme, cand tot Carol I era rege – razboiul de independenta – gasesc documentatie OFICIALA sa studiez o viata.
Cat priveste intrebarea : „de ce n-a distrus editiile ziarelor „Dimineata” si „Adevarul” „?…
Hm, prin capsorul tau de plutonier facut la apelul bocancilor ti-a trecut prin minte o varianta la intrebarea pusa de un militian coleg al tau unui istoric care clama tot cifra de 11000 de morti: „Numele si adresa fiecaruia?”

Deh, atata poti.

Mache 25-01-2011 - 01:10

Bey salut,

Uita ca, cu toata pustietatea ta mintala ai reusit o performanta: Acela de a-l acuza pe Iorga de minciuna. Eu inteleg ca pentru aia ca tine minciuna e modul lor de viata. Dar hai sa nu generalizam.

Sursa exacta e: Nicolae Iorga, Istoria Romanilor vol. X, Intregitorii, Ed. Neamul Romanesc, 1939. Sunt cam 70 de pagini din cele 500 ale volumului dedicate rascoalei. Mincinosul evident ca esti tu.

Pentru cultura ta generala Carol I nu avea puteri destul de mari ca sa poata distruge atat amar de documente. El nu a fost comandantul suprem en chef al armatei. Mai documenteaza-te.

Cea mai inalta functie militara pe care a avut-o a fost aceea de comandant al frontului aliat ruso-roman de la Plevna in 1877. Pozitie pe care a acceptat-o toata lumea in Romania pentru ca intarea prestigiul tarii (una din conditiile de intrare in razboi era ca trupele romane sa ramana sub comanda romaneasca – si nici unul din comandantii rusi nu era mai mare in rang nobiliar, deci nimeni dintre ei nu putea pretinde comanda).

El a pierdut nenumarate procese publice pe cele mai diverse teme si nu avea puterea sa numeasca nici un militar cu functie de conducere inalta. Putea influenta numirile, dar cu toate astea majoritatea sefilor de stat major si ai ministrilor apararii au fost numiti impotriva vointei sale. Cum iti imaginezi ca oamenii astia ar fi riscat sa ajunga in fata curtii martiale (trimisi de guvernul urmator) pentru distrugere de documente oficiale?

Datele legate de perioada respectiva au fost puse la index incepand cu 1948, dar arhivele au redevenit accesibile cel putin de prin 1993 (poate mai devreme). Unde le-ai cautat si nu le-ai gasit? In birturile de prin Gara de Nord?

In ce priveste cele legate de Adevarul si Dimineata, trebuie sa ai o minte de gaina senila sa-ti imaginezi ca un om care avea puterea de a distruge zeci sau sute de mii de documente ale armatei, jandarmeiriei, politiei, primariilor, prefecturilor, bisericii (registrele de decese) ar fi tolerat sa fie facut albie de porci de nu stiu ce fituici care traiau de pe o zi pe alta?

Denali 24-01-2011 - 17:15

Dle Parpanghel, care este opinia dtale?…

Dta ce crezi : maresalul Ion Antonescu a fost (si este) un erou mioritic, sau nu ?…

Multumesc anticipat…

alamar.

Parpanghel :Maresalul Ion Antonescu a fost un Erou Mioritic (contraversat) 24-01-2011 - 17:41

Desii a fost format la Saint- Cyr, a fost adeptul occidentului ca mentalitate, a admirat rigurozitatea germana, dar a fost tributar timpului sau,fiind unul din cei doi ofiteri superiori care au intrat intr-o organizatie de extrema dreapta ,identificata ulterior ca haotica si criminala,pe care de fapt a decapitat-o in massa ,ulterior. Desii mama adoptiva a fost evreica, si si-a iubit mama,primind sfaturi doar de la ea, totusi a initiat exterminari in masa impotriva evreilor(moldoveni cu precadere) A fost singurul aliat al Reich-ului care a avut curajul sa racneasca la A. Hitler, fapt pe care cel din urma, chiar l-a apreciat, a avut demnitatea de al scuipa in fata pe regele Mihai ,in momentul arestari(nici de clementa celui din urma nu s-a bucurat)si desii a fost interogat in fosta URSS, nu si-a recunoscut invinuirea de criminal de razboi , si a murit cu fruntea sus si cu demnitate,A fost un Incoruptibil in perioda in care altii vindeau T A R A.Porecla de Cainele Rosu i-sa potrivit, cu toate ca a luptat impotriva …acestora din urma…Daca mai doresti, lista esta lunga, iar eu am timpul limitat…

seherezada 25-01-2011 - 14:51

Parpangel si eroii lui:

A fost singurul aliat al Reich-ului care a avut curajul sa racneasca la A. Hitler, fapt pe care cel din urma, chiar l-a apreciat…

pai, te cred si eu ca l-a apreciat…, mai ales ca nu prea a fost vorba de curaj … toti nazistii trebuiau sa racneasca „zig-heil”. Racnetul facea parte din salut, era plecaciunea in fata superioritatii aryane.

Parpanghel BEN SARA 26-01-2011 - 15:54

Decat sa extragi din ..context, uite i-ti ofer un bonus cu care nu te vei mai intalni des. Ti-o ofer ,in intregime ,nu mai trebuie sa o extragi din context ,macho-men!

Pribeagul 24-01-2011 - 19:30

Cu gindul la Cuza…

Unirea principatelor
de Grigore Alexandrescu

…Astazi nu ni se cer lupte, sacrificiuri de sange,
Virtuti mari de altadata; astazi tinta vom ajunge
Prin credinta in unire, prin unire in dorinti.
Mari puteri acum iau parte la destinul ce ne-asteapta,
Orizontul se-nsenina, calea noastra este dreapta,
Si asupra-ne se-ntinde mana bunei provedinti.
V
Romani! Dulce e unirea! Ascultati… glasu-i rasuna…
De la fiii Romaniei cere patria comuna…
Steaua merge inainte-i, simbol sacru pe pamant;
Cum in Vitleem odata stea din cer mantuitoare,
Conducea pe-ncoronatii cavaleri, din departare,
De le marginile lumii, catre leaganul cel sfant.
VI
Cand citim in vechea carte a istoriei strabune
Virtuti mari, ilustre fapte ale natiei romane,
Care inima sta rece? care suflet nemiscat?
Cine n-are dor sa vada tara sa in fericire,
Cu legi bune, cu legi drepte, in tarie si-n unire,
Cultivand artele pacii pe al sau pamant bogat?…

Traiasca Romania!
La multi ani romani, oriunde va aflati!
La multi ani, Romania! Sa fii mindra, frumoasa si… mai dodoloata!

Mache 24-01-2011 - 20:26

Ai dreptate Pribeagule,

Intr-adevar, hai sa ne gandim un pic mai mult la ceea ce trebuie sa sarbatorim azi cu adevarat oriunde am fi.

La Multi Ani Romania!

Bula 24-01-2011 - 20:37

Ca de obicei. Mache, iar esti bou: Cei ce au huiduit nu sunt cadrele militare. Intreaba-l pe Simirad!

Mache 24-01-2011 - 22:39

Eu nu am de ce sa-l intreb pe Simirad. Eu vad ce zic gazetele. Si in adaos la asta oare nu onor pomanagii in rezerva s-au laudat ca se aduna astazi cu miile la Bucuresti? Oare ce au de gand sa faca acolo? Sa raga „traiasca patria si capitanul „(de cursa lunga :-))?

Asa ca daca vine voba de bou, fa bine si uita-te in oglinda. Nu e strict necesar sa mugesti. Imaginea va fi suficient de relevanta…

Parpanghel :Mac.HE sample Yediot 25-01-2011 - 02:10

Adica ,o lume intreaga accepta cifra de 11000 de morti in urma rascoalei din 1907 (desii cifrele variaza intre 10000 si 20000)si vi tu neica nimeni batut in moalele protuberantei care la tine opreste apa de ploaie sa-ti patrunda derekt in gat, vi si ne abulesti cu tehnici de manipulare in masa executate de socialisti de altadata, hay siktir cretinoidule, dai dovada peremptorie ca nu esti prost deloc,deloc esti doar yediot incorigibil!Mac.ca culee!

Mache 25-01-2011 - 14:08

Care lume intreaga bey retardatule? O accepta un manunchi de degenerati si/sau imbecili.

Daca chiar o sa cauti o sa gasesti exclusiv in pamflete de propaganda. Da-mi si tu un nume de istoric roman si lucrarea aferenta, care a mentionat cifra aia inainte de 1947 sau dupa 1990. Cifra de 11000 e „descoperita” de Mihai Roller (asta bag seama ca a fost unul din putinii „evrei buni” – ca tare il mai iubiti pentru toate calomniile aruncate in carca Romaniei) in anii ’50 in presa socialista de la inceputul secolului si perpetuata de tot soiul de lichele si imbecili pana in 1989.

Natural ca aia care sufera de aculturatie ca tine au lins-o asa cum ling orice gunoi le iese in cale. Dar de aici si pana „la toata lumea” mai e….

Salut 25-01-2011 - 18:45

@Mache

Daca eu iti dau dovada ca cifra {bilantul de 11.000 de victime in urma represiunii rascoalei din 1907} exista INAINTE DE 1947 si este certificata de mari istorici romani in lucrari de referinta, ai barbatia sa recunosti ca singurul retardat de pe aici esti tu?

Mache 25-01-2011 - 18:56

Pai ce mai tot manaci rahat? Daca ai vre-o dovada produ-o. Ma topesc de curiozitate ce „lucrari de referinta” ai gasit. Dobrogeanu-Gherea, Rakosvski sau Popescu-Plapumaru’ in raportul la congresul II al PCR :-)?

Salut 25-01-2011 - 21:25

Nu mai, creier lucios.

Cifra de 11. 000 de victime ale represiunii din 1907 apare OFICIAL pentru prima data in 1938 ( pentru ca inca pari confuz, precizez ca acest numar e mai mic decat 1947 si, in consecinta, evenimentele petrecute in acel an sunt anterioare celor petrecute in 1947).

Documentul in care apare aceasta cifra este: „Enciclopedia Romaniei”, aparut sub inaltul patronaj al regelui Carol al II-lea, in 1938.

Iata exact ce spune:

„… „Masurile militare luate de generalul Averescu zdrobesc in cateva zile rascoala, dar represiunea devine de o ferocitate inutila. Unsprezece mii de tarani sunt macelariti fara mila. Bineinteles, ordinea e restabilita. Din punct de vedere politic si national, inabusirea rascoalelor era insa o necesitate”
(Enciclopedia Romaniei, 1938, vol. 1, p. 875).

Iata si sursa de pe internet:

http://www.historia.ro

Mai exact:

http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/armata-rascoala-1907-care-este-cifra-reala-celor-ucisi

Mache 26-01-2011 - 04:52

Pentru Saliut,

Stiu ca stai ceva mai prost cu intelegerea si memoria asa ca iti repet ce spuneam mai sus: „Daca chiar o sa cauti o sa gasesti exclusiv in pamflete de propaganda”

Cartea la care te referi este o lucrare de propaganda incropita la repezeala din ordinul primului „strajer al tarii” M.S. Carol al II-lea cu ocazia instaurarii regimului dictaturii regale si cu destinata sa arate nemaipomentiul progres al Romaniei intre 1930 si 1938. Fireste ca inainte de domnia marelui Carol II totul era barbarie si inapoiere 🙂

Lucrarea o poti gasi la:

http://www.scribd.com/doc/26186054/Enciclopedia-Romaniei-1938-Vol-I

Sectiunea din capitolul XII unde se face afirmatia respectiva e scrisa de un personaj dubios si fara opera stiintifica – Mihail Polihroniade, fost comunist si membru fondator al asoiatiei Amicii URSS in anii ’30, apoi devenit legionar fanatic, arestat in 1938 din ordinul lui Carol al II-lea, si executat in 1939 din ordinul aceluiasi Carol al II-lea…

Incusiv articolul pe care-l citezi de pe http://www.historia.ro numeste cifra de 11000 de morti fantasmagorica: „Cand are loc, in aprilie 1962, sesiunea extraordinara a Marii Adunari Nationale care marca incheierea colectivizarii agriculturii, Tudor Arghezi, in discursul sau, jongleaza cu aceeasi cifra fantasmagorica,” Ceea ce dovedeste fie reaua ta credinta, fie prostia manifesta… Eu cred ca tu le imbini armonios pe amandoua.

Liviu 26-01-2011 - 08:16

Iata ce se intampla cand diletantii pasionati in diverse domenii incearca sa emita tot felul de „idei” … Amatorismul si diletantismul sunt – pe langa pescuit ! – „sporturile” la care se pricepe cel mai bine Bobocu’, iar in lumea asta „noua” pe care o tot lauda, astfel de „oameni noi” sunt baza societatii ! Fail in tehnica, fail in istorie … Incep sa-l cred pe cel care-l intreba de parchet !!! Iar cand s-o da si legea aia de muraturi sa te tiii neicusorule …

Liviu 25-01-2011 - 19:08

Domnule, Bobocu’ in primul rand nu este barbat … L-am mai prins noi pe aici cu niste pile de combustie cu pilitura de fier intr-ansele insa nu recunoaste nici in ruptul capului si incearca in continuu sa te abureasca, ca el a spus de fapt altceva, ca nu ea aia, ca nu e ailaNTa ! Este exact reactia celui pe care l-ai prins cu minciuna, pe care l-ai dovedit ca a furat si el o tine langa ca nu este adevarat … Bobocu’ si-a creat universul lui, cine stie cat o fi adevar din ce scrie ca face sau ca a facut ?!

Mache 26-01-2011 - 05:12

Liviut,

Tu stii mai bine ca oricine ca ala care se da mare barbat cu guitul sau in scris e carpa in orice alta imprejurare.

Daca veni acum vorba de pulberi metalice ceea ce era o chestie oarecum experimentala sau de preserie acum 3 ani cand incercam sa te culturalizez a devenit azi o chestie arhicunoscuta. Vezi de exemplu ce zice pe iteul guvernamental de mai jos:

„Nano iron powder is used in magnetic materials for coatings, sensors, memory and storage; electrodes for batteries, fuel cells, water electrolysis, capacitors, integrated circuits; and chemical catalysts. ” la

http://www.dtsc.ca.gov/TechnologyDevelopment/Nanotechnology/nanometalcallin.cfm

Acuma sigur ca aia ca tine raman intotdeauna in urma. Tu pana la urma nici macar nu esti atat de ridicol – ca doar inca nurade lumea de tine pe strada. Insa nu te culca pe o ureche. Trebuie sa ai grija sa nu ajungi in halul in care a ajuns retardatul din imaginile de mai jos care sustine la TV-ul irakian ca pamantul e plat:

http://www.youtube.com/watch?v=wppjYDj9JUc

Liviu 26-01-2011 - 15:18

Bobocule, asa cum ai facut-o si atunci o faci si acum: in primul si in primul rand dai niste informatii de pe nu stiu ce site, unde scriu si aia tot felul de chestii otova pentru rapoarte guvernamentale care merg la politicieni (ca tine !) si nu niste rapoarte stiintifice scrise de specialisti in domeniu. Cel care te-a prins la copy-paste era daca-mi aduc eu bine aminte un cunoscator si un lucrator in domeniu. Eu nu sunt de specialitate dar am citit si eu ce scrie acolo si incepe cam asa:

„Nano zero valent iron (nZVI, or nano iron) particles, powder or slurry and bimetallic (iron and palladium) particles are increasingly used for environmental remediation of contaminated groundwater and soil and for the treatment of water and wastewater. ”

ceea ce nu are probabil nicio legatura cu pilitura de fier … Cel care te-a prins cu mata-n sac era un specialist care lucrase cu asa ceva si ne-a explicat atunci cum stau lucrurile si cum nu ar fi posibil sa se foloseasca pilitura de fier ! Nu contest (ca nu sunt de specialitate !) ca poate, vreodata, se va folosi si pilitura de fier numai ca modul in care ai prezentat si prezinti tu lucrurile, relativ si la multe alte comentarii care le faci pe forum, sunt de o ipocrizie si de o siguranta cretinioda greu de acceptat … Si apoi nu iti este si tie rusine sa te bagi chiar in toate ? Ca doar nu oi fi Dumnezeu ?!!!

Denali 25-01-2011 - 17:29

To : Parpanghel & Pribeagul…

Dle patriot Parpanghel( ce s-ar face romania fara milioanele de …parpangheli ?…)…Sau de aceea este romania unde este?…probabil din cauza …parpanghelilor…

Eu ti-am citit brilianta postare dle Parpanghel, in care mentionezi pe nume criminal precum Deng Xiao Ping(sau Dean- tio-ping), pe gen.Tanasescu ,etc…

Deci ii numesti pe nume….

Dar dintr-unciudat inca neelucidat exercitiu mintalcand ai ajuns la rascoala din 1907 , nu dai absolut nici un nume de generali , de lideri sau ofiteri care au innabusit acea rascoala, unde asa cum spui, cu piepturile goale au fost matrasiti 11000 de tarani…

Dta merntionezi, in schimb , vizavi de acest episod rusinos al romaniei tunurile Krupp si mitralierele Bofors…

Acum dupa cate stim ( au fost multi martori oculari) nici Krupp si nici Bofors nu au tras si pus la pamant pieturile goale ale taranilor din 1907…

Tot asa cum nici tov.Kalashnikov nu i-a matrasit pe sotii Ceausescu in dec. 1989…

Eu te-am intrebat dle patriot mioritic Parpanghel daca dta il consideri pe maresalul Ion Antonescu un erou national mioritic, ptr. ca el a fost unul din ofiterii care a ordonat deschiderea focului impotriva eroilor dtale : taranii cu piepturile goale…Domnii Krupp si Bofors , nu se aflau prin cartier prin 1907, dl mareslal Ion Antonescu, Da…

Pana Romania nu va scapa de …patriotii …astia care imbacsesc aceasta tara blestemata de Istorie, si pana cand parpanghelii care pazesc onoarea acestei tarisioare, nu vor disparea de pe scena, Romania este predestinata: irelevantei, mediocritatii, venalitatii ,coruptiei, minciunii, micimii…
Spun asta ptr. ca fostii, prezentii si viitorii lideri ai Romaniei, se nasc, cresc si se educa in pepinierele astea parpangheliste patriotice…Liderii Romaniei nu sunt transplantati de extraterestii, eisunt oglinda care reflecta gloatele care ii voteaza si revoteaza in functiile de conducere…

…si ca sa punem cireasa pe frisca, tot pe acest thread, avem un comunist care cu steagul rosu in mana dreapta si cu pumnul stang inclestat ureaza romaniei sa traiasca…Acest comunist care dupa ce a contribuit la furarea de decade intregi ale libertatii conationalilor lui si a creat moarte, durere si mizerie ptr. cateva generatii, astazi ureaza Romaniei pe care a tinut-o in mizerie si opresiune decade in sir : Sa traiasca…comunistul , nu vede ca Romania nu traieste, ci numai…Exista…numai supravietuieste ..
Comunistul daca ar fi sincer ar trebui sa spuna : Traiasca FMI !Traiasca World Bank…
P.S. …comunistul fiind individul : Pribeagul….

Pribeagul 25-01-2011 - 21:34

Ce mai faci Alamar? Fiule, pierdut ai fost si… te-am aflat…

Cind din averea mea de chiabur reactionar si exploatator, din munca mea, incarcam caruta mea cu virf, la care prideam caii mei, si duceam cota la puncul de achizitie aflat la 20 de km, ca sa aiba ce minca tov. tatal tau si tovarasa mama ta, sacapindu-te de avort, nu eram un comunist nenorocit… am devenit acum…

Toate cele bune, fiule…

Parpanghel :Deh, dekanali agramate 25-01-2011 - 19:05

Se pare ca a raspunde unui sferto doct este un act inutil, dar sa precizam totusi cateva amaunte semnificative:TUNURILE KRUPP , au fost cumparate de Statul Roman incepand din anul 1905 de la trustul cu acelasi nume, iar un pescuitor agramat desigur nu a citit nici macar Dinastia Krupp scrisa de Wiliam Manchester(sa nu cauti cumva la echipa de fotbal din U.K),Germania Kaiserului dorind ca regele de neam teutonic sa fie angajat spre Puterile Centrale, iar Regatul Marii Britani ,dorea sa contracareza influenta germana,Romania beneficiind de livrari de armament , nu de …domnii in causa, na_tangule canal(IE).Pune mana pe carte, incepe cu gramatica limbii romane!Nu te expune in urma sinapselor ,care dovedesc si o patologie , pe linga incultura crrasa!

Denali 25-01-2011 - 20:01

Dle doct Parpanghel, pana si dta poti intelege: nu toti putem fi docti gramati si eruditi, precum dta…Lumea are nevoie si de semidocti, agramati si inculti precum subsenatul…Am impresdia ca dta de acolo de sus , de pe balconul eruditiei , ma privesti pe mine si incultura mea de aici de la nivelul strazii cu dispret si ura…Aceastea nu sunt o caracterista a eruditiloor si doctilor…pacat

Totusi cum ramane cui eroul neamului maresalul ion Antonescu…este sau nu in mintea dtale docta si gramat un erou sau nu?…

Sfatul meu de nedoct este urmatorul : inainte de a te educa despre dinastiile altor tari eu iti sugerez(puternic) sa citesti propria istorie…Iti recomand spre exemplu sa incepi cu Rascoala taraneasca din 1907…

succes…

P.S. Totusi trebuie sa recunosti…Astazi nu ai consumat oxygenul de pomana…
Ai invatat ceva : Eroul Antonescu , a ordonat ca tanar ofiter ,deschiderea focului asupra celorlati eroi ai dtale (cei cu pieptul gol)…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult