Acasa Opinii Cum m-a făcut CFR să cunosc micul Ploieşti în pofida Capitalei

Cum m-a făcut CFR să cunosc micul Ploieşti în pofida Capitalei

scris de Alin Burtescu
2 afisari

Sindicaliştii de la Căile  Ferate Române m-au făcut să cunosc micul Ploieşti.

tiberiu hrihorciucS-au gândit să mă lase în mijlocul câmpiei, la vreo 5 km după Ploieşti. Desigur, nu m-am conformat cum vroiau ei şi am coborât în Ploieşti. Am crezut că vor fi condiţii civilizate. Totuşi, este vorba despre România, frate! Măcar un loc unde să beau şi eu o cafea de Doamne-Ajută şi să şed şi blând în acest timp, dar de unde? Un lux, frate! În schimb, a trebuit să servesc o cafeluţă fină la simpla valoare de cea mai mică bancnotă.

Ploieştiul este oraşul unde nu a fost Brigitte Bardot. Câinii mandanezi erau în superioritate faţă de oameni. Lătrau ca nişte animale şi începeau luptele de stradă. Numai că oamenii nu puneau pariuri ca-n filme, doar că se speriau şi începeau să plece. Nu că Bucureştiul ar fi cine ştie ce în materie de maidanezi, dar cred că aş fi preferat capitala.

Unii vroiau să ajungă la lucru în capitală, alţii nu aveau suficienţi bani nici măcar pentru un maxi taxi. Şi din spate se aud ţipete: „Vasile, ne luăm şi noi o cafea? Da mă, ne luăm. Cu lapte? Nu mă, că e mai scumpă.” Cea cu lapte era tocmai 1,5 lei, iar cea fără avea incredibilul preţ de 1 leuţ. Un preţ de-a dreptul arogant. Cred că Emil Boc sau Elena Udrea or fi vinovaţi pentru preţurile imense din gara de Ploieşti.

Presa se citeşte şi ea în gara Ploieşti Vest. Chiar dacă pe tonetă scria mare Cancan, Click se va vinde cel mai bine. Poftiţi la tabloide, frate!

Am mai văzut în Ploieşti super oferte de litoral de anul trecut. Doar 50 de lei cu aer condiţionat. Mergem frate să ne bronzăm, doar anul acesta vom scăpa din recesiune. La cum stă preţul benzinei, probabil drumul va fi mai ieftin şi ţi se va asigura şi un suc bonus, că doară ne-am putea închipui că zburăm până pe litoral. Văzut-ai vreo doi care credeau că zboară pe Autostrada Soarelui până la Constanţa, dar s-o oprit la Cernavodă. Nu de alta, dar trebuie să punem şi noi accent pe celebrul pod construit de Anghel Saligny, că de altfel cine l-o mai vizitat?

O altă atracţie a gării din Ploieşti este toaleta publică. Nu că ar fi în România una decenta, dar chiar săpun „îndulcit” cu apă într-o halbă de bere nu am mai văzut.

Şi când te gândeşti că Ploieştiul este o zonă metropolitană mai îndepăratată a Bucureştiului, nici nu mă mir că Micul Paris nu este nici pe departe la nivelul tizului său. Oricum, cei de la CFR Călători au reuşit să mă facă să înţeleg că ţara asta nu merita vizitată, nici măcar o urbe de peste 200.000 de locuitori.

Trăiască capitalismul, trăiască provincia, cel puţin când nu poţi vedea provincia.

5 comentarii

Bibi 16-03-2011 - 18:51

Asa este intreaga tara domnule Tiberiu !!

andrei. 17-03-2011 - 08:59

Bai cocos, nu mai consuma spatiu’-n virtual dea-m-poolea capitalistu’ lu’ tata mare. Pun pariu ca te-ai nascut la Focsani, sau la Buzau… Auzi, la Radauti cum arata gara?
Si pishoarka din gara de nord, pe care mai dai si-un ban gramada cum e? Sau cutiile verzi de gazare din Cismigiu, dotate si ele cu catel la iesire cum sunt, papusa masculina ce esti.
Mars si baga-ti o mandarina-n ….pasarica de capitala ce esti.

Ereticul 17-03-2011 - 11:13

Un sfat: incercati pe viitor sa evitati ticurile verbale de mahala (expresia „frate!” se regasete din doua in doua randuri in articolul dvs).

Tiberiu Hrihorciuc 17-03-2011 - 12:35

@Andrei: Subiectul era legat de gara din Ploiesti. Nu inteleg ce importanta are cum arata gara din Radauti sau din Campia Turzii? In ceea ce priveste restul limbajului tau arata… nivelul tau.
@Ereticul: Chiar pe asta am vrut sa pun accentul, pe limbajul de mahala. Se cheama atmosfera. „Frate” se auzea peste tot in Ploiesti. Oricum, mersi de sfat.

razvan 21-03-2011 - 22:28

Conteaza foarte mult cum arata garile deoarece o parte din turisti romanii si mai ales straini intra mai intai prin garile din Romania si mai apoi in localitate.
GARA ESTE SI O CARTE DE VIZITA, ASA VA PRIMARILE TREBUIE SA ACORDE ATENTIA CUVENITA.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult