Acasa Opinii Cum se face frecţie la un picior de lemn

Cum se face frecţie la un picior de lemn

scris de Teodor Seran
5 afisari

Caravana alegerilor parlamentare porneşte la drum colorată cu toate culorile spectrului politic. Sunt investite speranţe, nu atât   pentru viitorul ţării, cât  pentru viitorul accederii la Putere de către o clasă politică neremaniată, ci doar violent fardată. Credinţa populaţiei este că toate forţele politice competitoare sunt decredibilizate. Chiar dacă limbajul manifestelor electorale este trecut printr-un amestec de miere cu zahăr. Toate mesajele transmise către populaţie sunt super-optimiste şi îi asigură pe alegători că viitorul lor va fi unul fericit. În cele 30 de zile de campanie, taberele rivale politic vor trebui să explice alegătorilor în primă urgenţă ce înseamnă USL şi ce înseamnă ARD şi cu ce se mănâncă acestea. Dacă la sfârşitul campaniei electorale se va reuşi teribila performanţă de înlăturare din mintea alegătorilor a smog-ului cenuşiu format din molecule de USL şi ARD, se poate spune că obiectivul obligatoriu al campaniei va fi atins.

teodor seranPe „câmpul de luptă” se află aliniate două armate rivale, asistate de o trupă dubioasă de chibiţari, învăţaţi de un profitor al lipsei de cultură politică a populaţiei, să promită cu nonşalanţă un aşa-zis „premiu” de 20000 de euro, pentru fiecare muritor de rând. USL-iştii, încrezători în victorie  în urma alegerilor locale favorabile, jură în faţa fiecărui alegător, că ei deţin cheia fericirii colective. Naivii care reprezintă o mare parte din societatea românească, vor „muşca” din momeala USL-istă, chiar şi doar, pentru simplul motiv, că sondajele îi indică câştigători. De cealaltă parte, ARD-iştii au intrat în rolul de „doctori cardiologi”, care vor să repornească „inima” României. Se consideră că  România ar fi doar un „cadavru” inert, care mai poate fi readus la viaţă doar prin respiraţia bouche-à-bouche, aplicată de ARD. Fascinaţia alegerilor la români nu este dată de dinamica campaniei, de culorile agresive ale formaţiunilor politice sau de speech-urile de tip „bomboană fondantă” ale politicienilor. Există o fascinaţie tristă, generată de imensa prostie, în care ne place să ne bălăcim timp de 30 de zile. Între candidaţi şi alegători funcţionează un feed-back păgubitor pentru viitorul cetăţeanului, sintetizat astfel: candidat „eu sunt omul, eu vă dau!” alegător – „ne-ai convins, noi te votăm!” Dacă nu ar exista această relaţie biunivocă morbidă, care are drept  liant minciuna ordinară promovată de către toţi candidaţii cu statut de jeguri ale actualei clase politice, porţile Parlamentului nu s-ar deschide pentru cei fără legitimitate morală, strecuraţi printre candidaţi. Există în viaţa fiecărui om momente când greşim, fără a putea să ne dăm seama că facem o greşeală. De obicei pentru aceste situaţii, se oferă  o explicaţie de necombătut, inventată de geniul popular: „Mi-a luat Dumnezeu minţile !” Mirajul canceros al campaniilor electorale autohtone, generează acelaşi fenomen. Al greşelii imense prevăzută, dar niciodată evitată.

Ne dăm seama de faptul că toate promisiunile candidaţilor nu pot fi realizate, că ele sunt făcute pentru a smulge cât mai multe voturi. Ne dăm seama că viitorii reprezentanţi ai noştri în Parlament nu vor lucra pentru binele cetăţenilor, ci doar pentru a-şi spori averile personale. Ne dăm seama de faptul că vom continua să trăim în sărăcie şi sub oblăduirea unui nou Parlament. Şi totuşi: totuşi, în ziua fatidică îi votăm pe aceşti candidaţi despre care ştim sigur că mint cu neruşinare! Există oare un paradox mai crud decât acesta, pentru destinul nostru uman? Putem da oare vina tot pe Dumnezeu, care chipurile ne-ar fi luat minţile? Nu putem da vina pe Divinitate, bunul simţ obligându-ne să nu adăugăm ipocrizia şi laşitatea, la alte non-calităţi balcanice pe care le-am dovedit deja. Nu ne ia Dumnezeu minţile, pentru că acesta nu ne poate dori decât Binele. Ne luăm singuri minţile, pe care le aruncăm la gunoi, refuzând să judecăm limpede cu ele. Ne lăsăm cuprinşi de mirajul vorbelor mincinoase şi de un oarecare posibil Rai din viitorul apropiat şi punem ştampila în „Duminica Prostului Fără Simţ Civic”, pe numele tuturor escrocilor  penali, care vor să ne fie „tătici” şi să ne aducă bunăstarea. Există semeni ai noştri care spun: „Da, domnule, ştiu că 99,99% dintre candidaţi au averi impresionante, ştiu că o treime dintre candidaţi sunt penali şi mai ales ştiu că toţi ne mint! Dar vă întreb: atunci cu cine să votez, pentru că ăştia sunt!” Formal, argumentul pare valabil. Aşa este. Cu cine dracu’ să votezi, dacă ăştia sunt candidaţii, cu bubele lor în cap cu tot?

Dacă nu mergi la vot, ar însemna să-ţi elimini singur un drept prevăzut în Constituţie şi să anulezi o datorie civică pe care trebuie să o respectăm. Mai mult decât atât, prin neparticipare, ar însemna să subminezi principiul fundamental al democraţiei vox populi, vox dei. În condiţiile în care clasa politică autohtonă s-a devalorizat şi   s-a ticăloşit aproape în totalitate, cealaltă atitudine, cea pozitivă, de a merge la vot, reprezintă doar o frecţie la un picior de lemn.

Aflaţi în faţa unei mari dileme, nu ne putem desprinde niciodată din mrejele demagogiei, oferind lichelelor, prin votul nostru, şansa nemeritată să acceadă la putere. Există totuşi a treia cale: duşmanul „de moarte” al politicienilor demagogi ar putea să fie „candidatul independent”. În România existenţa unui astfel de candidat, neatins de mâzga politică puturoasă, este o utopie. Care nu este dictată de legile obiective ale naturii, ci, care este impusă mişeleşte tot de către clasa politică. Această „tagmă” jegoasă a intuit încă de la începuturile existenţei ei venale, faptul că antidotul care ar putea duce la dispariţia ei, este „candidatul independent”. Ca să înlăture apariţia acestuia, s-a îngrădit prin legi accederea candidaţilor independenţi la funcţii şi demnităţi publice. Au fost implantate, ca fiind legale, bariere greu de trecut de către un candidat independent, având doar statutul de cetăţean obişnuit. A fost vehiculată până a devenit o normalitate sintagma: „politica se face cu bani!” Pentru alegerile parlamentare a fost legiferată obligaţia candidatului independent de a plăti la depunerea dosarului de candidat,  suma de 3500 roni şi de a prezenta în dosar un tabel cu circa două-trei mii de susţinători, în funcţie de colegiu. A fost ridicată atât de mult ştacheta cheltuielilor de campanie, legiferându-se o sumă maximă de 50000 euro, ceea ce te obligă să ai bani pentru campanie, pentru că nu vei câştiga niciodată într-un colegiu, unde candidaţii nababi cheltuie mult peste 50000 euro. Concluzia? Niciun cetăţean obişnuit nu va putea să candideze vreodată pentru Parlamentul României, chiar dacă în marea masă a cetăţenilor săraci şi cinstiţi se află ascunse valori umane adevărate.

Despre ce vorbim de fapt? Despre Putere, despre asta vorbim! Care nu va aparţine niciodată vreunui reprezentant al „Prostimii”, pentru că nu se poate pătrunde în Parlament cu buzunarele goale. Este adevărat că pot exista şi candidaţi independenţi, cu buzunarele doldora de bani, care doresc să-şi apropie Puterea, cu un interes meschin: doar spre folosul lor. Să nu visăm cu ochii deschişi! Nu ne aflăm în perioada interbelică! Cei care vă cer astăzi voturile, vor fi în marea lor majoritate, aroganţii, ipocriţii, cinicii, venalii, demagogii, escrocii, lichelele şi jegurile care vor popula după 09 decembrie Parlamentul României şi care ne vor face cu siguranţă nefericiţi şi mult mai frustraţi.

12 comentarii

Tache 15-11-2012 - 12:45

Uitati-va la tziganii astia din slovacia, pun o sticla jos si nu sunt in stare s-o loveasca cu piciorul. M-am gandit ca sunt tzigani fiindca seamana cu romanii ( sau romii, nu stiu cum se spune corect, va rog sa ma scuzati) din Romania.

http://www.youtube.com/watch?v=DGAGghPw3Qk

CAMY 15-11-2012 - 14:22

Teodor Seran arunca niste petarde cu explozie sigura, bazate pe impactul pe care-l au injuraturile aruncate catre politicienii din Romania. E usor sa-i injuri pe actualiipoliticieni si sa culegi aplauze la scena deschisa. Orice flegma aruncata pe fata politicienilor este imediat apreciata de public. Da, domnule, politicienii romani (ai nu numai) merita toate injuraturile si flegmele din lume. UN SINGUR LUCRU, insa, deranjeaza, si anume, faptul ca in cazul politicienilor ppdd-ului acest tratament nu are nici cel mai mic merit. de ce ? Simplu ! Politicienii ppdd-ului, cu exceptia a vreo dui-trei candidati, NU AU FACUT PARTE DIN NICI UN GUVERN, in nici o functie de conducere a statului Roman.

Singurul lucru pe care-l supara pe neica Seran este chestia cu 20 de mii de euro pe care, cica, Dan Diaconescu le-ar da fiecarui roman. Nu stie neica Seran care este de fapt chestia cu cei 20 de mii de euro? Ba bine ca da. dar se preface, mirsav, ca nu cunoaste detaliile si regulamentul de acordare a acestor bani. Esti imoral, neica Seran. Ai citit din scoarta in scoarta programul ppdd-ului, si ai citit si cunosti PERFECT DE BINE cum vine chestia cu cei 20 de mii de euro pe care ppdd-ul ii va acorda sub forma de CEC sau VOUCHER (si nu sub forma de euro ca bani lichizi) celor care VOR SA PORNEASCA O MICA AFACERE DE FEMILIE, DE UNUL SINGUR SAU IN GRUP. Bai, Serane, nu ti-e putin rusine? Ai par alb, ma ! Putina demnitate, ma, aiuristule. Stii foarte bine ca Dan Diaconescu a explicat la milimetru de unde vin acesti bani, dar tu o dai danga, precum ceilalti nemernici de la televiziunile aservite putoarei de puteri care se prefac ca nu stiu care este chestia cu cei 20 de mii de euro din programul ppdd-ului. Esti nedemn, bai, si, degeaba le arunci flegme politicienilor, ca aceleasi flegme le meriti si tu !

Vii aici si faci pe distantul, pe echilibratul, pe nealiniatul la vreun partid, dar o dai in bara rau de tot cu analiza ta de trei bani! Zi si mie cu ce a gresit ppdd-ul fata de Romania? Cite zile a guvernat ppdd-ul? Citi politicieni de la ppdd au fost tiriti in scandaluri de coruptie SI DOVEDIT? Nu ti-e rusine?

Tot editorialul tau e varza cu muci, bay, acesta! Nu esti credibil decit atunci cind te pisi pe imaginile usl-istilor si pdl-istilor. PPDD-istilor nu ai ce sa le reprosezi, pentru simplu motiv ca acestia nu au ocupat nici macar o secunda vreo pozitie in guvern sau administratie. rertrageti mirseviile astea inainte sa devii de-apururi ridicol si neacsulist !

ValVerde 15-11-2012 - 15:25

Cameluta are dreptate doar partial. Trebuia sa adaoge si PPPVV in dizertatia ei.

Nici PPPVV nu a guvernat si nu a furat, asa ca nu-l injurati !

In plus, Programul de Guvernare PPPVV prevede sa dea E40,000 (nu E20,000, ca milogii) oricarui roman care SE GINDESTE sa deschida o afacere.
Si PPPVV nu se incurca cu CEC-uri sau vouchere.
Cash!
Ca sa nu se faca inghesuiala, va rugam sa veniti sa va ridicati banii cu copia buletinului de vot in favoarea PPPVV asezindu-va la coada in ordine crescatoare a numarului de pe buletin.

(PS Aduceti 1-2 sacose, daca se termina bancnotele de E100, platim in bilete mai mici sau maruntis)

Ca sa contracaram orice incercare de a da canonatii politice initiativei noastre, (ca intrebari de genul „de unde vin banii”), precizam de la inceput ca astia sint bani care oricum se furau sau se duceau pe smenuri, smecherii si alifii, asa ca noi ne-am hotarit sa folosim acesti bani in scopuri mai frumoase si sa-i dam poporului.

Presdinte PPP
d-l ValVerde

CAMY 15-11-2012 - 14:45

IATA CE BINE NE CONDUCE USL-ul CU PONTA MINCINOSUL

Economia a scăzut în al treilea trimestru al anului (iulie-septembrie 2012) cu nu mai puţin de 0,5% faţă de cele trei luni anterioare, potrivit datelor prezentate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

„Faţă de acelaşi trimestru din anul 2011, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,6% pe seria brută şi cu 0,8% pe seria ajustată sezonier”, se menţionează în comunicatul INS.

În primele nouă luni ale anului, Produsul intern brut a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, cu 0,2% pe serie brută şi cu 0,4% pe serie ajustată sezonier, se mai menţioenază în document.

Datele INS confirmă estimările analiştilor.

Mersul prost al industriei, agriculturii dar şi al construcţiilor, au retrimis economia pe scădere, estimau analiştii consultaţi de EVZ zilele trecute.

„Cred că în trimestrul trei economia a performat mai slab faţă de trimestrul doi. Producţia industrială, care a fost în criză unul din motoarele creşterii, a evoluat slab”, a spus pentru EVZ economistul Florin Cîţu acum câteva zile. Statul nu a luat nicio măsură pentru a sprijini mediul de afaceri, prin urmate nici acesta nu a avut cum să progreseze, spunea acesta.

„N-am văzut progrese nici în privatizări, nici la nivelul reformei statului, a numărului de angajaţi. Nu a fost nevoie de o măsură negativă pentru a descuraja economia. A fost suficient ca statul să nu facă nimic”.

Consensul analiştilor financiari indica o scădere de 0,4% în trimestrul trei faţă de cele trei luni anterioare. Cifrele oficiale au arătat însă mai prost.

Dacă și în trimestrul patru economia va scădea față de T3, România va intra în recesiune. În primele trei luni ale anului PIB-ul a înregistrat ă scădere de 0,1% față de cele trei luni anterioare. În trimestrul doi s-a înregistrat însă o creștere economică față de cele trei luni anterioare.

CAMY 15-11-2012 - 15:14

Produsul Intern Brut a coborât în trimestrul al treilea cu 0,6% comparativ cu perioada similară din 2011 şi cu 0,5% faţă de trimestrul precedent. Astfel, la nouă luni creşterea economică s-a limitat la 0,2%, indicând un risc de stagnare sau chiar recesiune pentru 2012.

„ Conform primelor estimări, Produsul intern brut în trimestrul III 2012 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul II 2012 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2011, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,6% pe seria brută şi cu 0,8% pe seria ajustată sezonier ”, se arată în comunicatul semnal transmis de Institutul Naţional de Statistică.

În primele nouă luni, PIB a crescut comparativ cu perioada ianuarie – septembrie 2011 cu 0,2% pe serie brută şi cu 0,4% pe serie ajustată sezonier.

La jumătatea anului INS a revizuit datele şi a a anunţat o creştere economică de 0,7%, iar majoritatea estimărilor din partea instituţiilor financiare internaţionale plasau creşterea economică din acest an, la sub 1%, semnificativ mai jos faţă de proiecţiile iniţiale.

Având în vedere însă evoluţia PIB în ultimul trimestru de anul trecut, când s-a simţit efectul unei producţii agricole foarte bune, iar vremea a fost propice pentru construcţii şi transporturi, precum şi limitarea creşterii economice din primele nouă luni la numai 0,2%, este aproape sigur că economia va închide acest an la acelaşi nivel cu anul trecut sau chiar cu o uşoară scădere.

Analiştii citaţi de Ziarul Financiar au indicat pentru trimestrul al treilea scăderi între 0,4% şi cel mult 0,6%, dar puţini au fost cei care se aşteptau ca la nouă luni creşterea economică să coboare la doar 0,2%.

Şi în aceste condiţii, analiştii anticipau că economia va avea o creştere modestă în acest an, sau chiar se va înregistra o uşoară recesiune.

ValVerde 15-11-2012 - 15:46

@ZV
Lasati-o pe Camy sa injure!!!
Nu-i mai taiati mesajele!!!

Ieri Batca se batea cu pantofu’ n piept ca la ZV se admite orice, inclusiv discursul ireverentios.

Injuraturile definesc mai bine pe cei care le folosesc decit pe cei carora le sint adresate.
Voi lasati sa treaca comentarii cu esenta criminala, cind sint scrise in limbaj decent, dar stergeti injuraturi irelevante si hazlii.

Intrebati-l pe Hari cum se aplica stiinta aia de a interpreta texte despre care tocmai a citit el in Wiki.

ValVerde 15-11-2012 - 16:00

🙂 🙂

Eu nu te-am injurat !!!

DXN 15-11-2012 - 20:49

Domnul Hariton a revenit la sentimente mai bune. Si-a dat seama ca Ponta este un mare nepriceput.
Ceea ce Videanu spunea de asta vara.
Da’ deh!
Haritonul ostru era in CO!

DXN 16-11-2012 - 17:25

Ba ZV, SUNTETI NEBUNI?
EU NU AM POSTAT ASA CEVA LA DATA RESPECTIVA aici!
ZAPACITILOR!

Penescu 16-11-2012 - 09:06

Problema politicienilor de la noi nu este daca au fost sau nu la guvernare (vezi, doamne, daca nu au fost sint curati si neprihanti ca ingerasii), ci faptul ca in cloaca asta care este lumea politica de la noi nu se arunca decit oameni de o anumita factura. Nu poti fi in politica daca nu esti mincinos, venal, excroc, mitoman, fara scrupule, fara caracter. Politicieni cu calitati si cu dorinta de a face ceva bun or fi ei multi, dar in politica, daca nu ai calitatile enumerate mai sus, nu rezisti nici cinci minute. Cine este cel mai tare om politic roman actual? Are el „calitatile” de mai sus? Cine vrea sa faca politica adevarata si se respecta ca om, nu are ce cauta in clasa politica actuala dominata de un politician de teapa lui TB. Doar cind vor disparea cei asemenea lui, vom putea contrui ceva bun in tara noastra. Pina atunci discutam ca sa ne aflam in treaba.

PARAIPAN 16-11-2012 - 17:22

DOMNULE ZIARIST!
„Niciun cetăţean obişnuit nu va putea să candideze vreodată pentru Parlamentul României, chiar dacă în marea masă a cetăţenilor săraci şi cinstiţi se află ascunse valori umane adevărate.”
COMPLETEZ:
„pana cand marea masa a poporului RO nu va invata pe de rost IMPARAT SI PROLETAR”

DXN 16-11-2012 - 17:28

Dar cu cine si de unde sa invete cand dumneavoastra domnilor ziaristi ca si formatori de opinie, sunteti MUCI!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult