Acasa Opinii Cum se implica Moscova in campania electorala de la Chisinau

Cum se implica Moscova in campania electorala de la Chisinau

scris de Ziua Veche
5 afisari

Rusia isi pune in aplicare planul pentru Basarabia. Stratfor a aratat deja ca Moscova nu are nici cea mai mica intentie sa lase spatiul dintre Prut si Nistru – iar ofensiva de recuperare a spatiului fost sovietic continua. Lovitura de la Moscova a venit de data aceasta de la serviciul rus pentru protectia consumatorului. In cazul Ucrainei a lovit necrutator Gazpromul. In Georgia s-a mers pe varianta clasica a desantului. In Kirghizstan a avut loc o revolutie populara consiliata de polit-tehnologii rusi (urmasii politrucilor). Forta aplicata de Rusia, indiferent de parghia aleasa, s-a dovedit a fi devastatoare de fiecare data.La Chisinau presedintele interimar Mihai Ghimpu a venit cu un program de restabilire a adevarului in spatiul public. Insa clasa politica de la Chisinau nu este pregatita pentru adevar – nici macar aceia care s-au incolonat sub steagul democratiei occidentale nu sunt interesati de adevar. Comunistii au adevarul lor, care se modifica in functie de necesitati si de deciziile Biroului Politic, ca in romanul lui George Orwell. Insa asa-zisii democrati nu au nevoie de adevar. Au nevoie de liniste, de relatii bune cu toata lumea – pentru a-si vedea mai departe de afaceri. Mielul bland suge de la doua oi – cam asta ar fi deviza lor.

Raportul de condamnare a comunismului cerut de presedintele Mihai Ghimpu a fost ingropat de urgenta. Mai intai de majoritatea asa-numita democratica din Parlament. Iar mai apoi de mass-media de la Chisinau. Au fost cateva articole – dupa care s-a facut liniste. Politicienii de la Chisinau nu vor sa stie cine le-a ucis bunicii. Sau stiu, dar prefera sa spuna ca fascistii de romani sunt de vina: jandarmii de la Bucuresti ne-au batut, dar nu are rost sa strigam in gura mare ca sovieticii ne-au impuscat pe capete.

Decretul lui Ghimpu prin care ziua de 28 iunie era declarata Ziua Ocupatiei Sovietice a provocat furie la Moscova. In Rusia se prefera termenul de eliberare. Dar si eliberarea asta este cu dus si intors: depinde de care parte a tragaciului te afli. Rationamentul de la Moscova a fost rapid si neindurator: deci ocupatie, nu eliberare? Haraso! Atunci vinurile voastre nu mai sunt bune!

Lovitura de la Moscova va fi una devastatoare pe timpul campaniei electorale ce urmeaza la Chisinau in aceasta toamna. Nu se mai vand vinurile noastre la Moscova! Cine e de vina? Ghimpu, cu adevarul lui cu tot! Tot spectrul politic, de la comunisti la democrati-liberali vor canta melodia: noua nu ne trebuie adevar, nou ne trebuie sa vindem vinurile noastre la Moscova! Si acesta este doar inceputul… Moscova mai are cateva atuuri in maneca, pe care le va scoate pe rand, in saptamanile ce urmeaza. Si fiecare miscare de la Moscova va avea efecte immediate la Chisinau. Iar atunci cand si daca se va gasi invingatorul corect, acesta va primi de la Moscova marele premiu: vinurile din Basarabia vor fi declarate din nou bune pentru consumatorul rus…

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult