Acasa Opinii Curtea Constitutionala complice la devalizarea Romaniei

Curtea Constitutionala complice la devalizarea Romaniei

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cat de constitutionala e Curtea Constitutionala? E o intrebare pe care mi-am pus-o de fiecare data cand singura institutie politico-juridica din Romania ia cate o decizie care da peste cap societatea. Si daca stam si analizam atent istoria Curtii, vom vedea ca aproape de fiecare data ea a actionat in interesul celor aflati in functii, a celor bogati sau influenti. Aproape niciodata in interesul poporului, cel pe care ar trebui sa-l serveasca, motivul pentru care a fost infiintata. Curtea Constitutionala vegheaza, se pare, numai la respectarea unor articole din Constitutie.


 

Insa pana si acestea pica pe locul doi atunci cand vine vorba de interesele personale ale celor noi judecatori (vezi de exemplu Aspazia Cojocaru). Asa cum s-a intamplat in cazul desfiintarii Consilului National de Studierea a Arhivelor Securitatii – spre bucuria unor securisti turnatori gen mogulul de la Antene – Curtea Constitutionala, “in intelepciunea ei” – a lasat Agentia Nationala de Integritate fara cojones. Odata cu acest gest a dat cumva dreptate si unor traficanti precum SRS si Bogdan Chiriac, exclusi din breasla jurnalistilor de Clubul Roman de Presa pentru practicile lor “jurnalistice”.

Curtea Constitutionala s-a pozitionat in societate de partea celor care i-au cocotat pe cei noua in fotoliile. Pentru ca toata lumea ii trateaza ca pe niste zei din Olimp, dar, in fond, cei noua sunt produsul unor negocieri intre partidele politice, sunt persoane care au servit din greu politica de partid sau ordinele tatucului Iliescu, cum este cazul lui Ion Predescu. Oare trebuie sa avem naivitatea sa credem ca lupul isi schimba nu numai parul (roba), ci si naravul peste noapte?

Cei noua au actionat din nou impotriva Romaniei. Si reactiile Uniunii Europene nu vor inceta sa apara. Ne va arde la fonduri. Iar de platit vom plati, evident, tot noi (ca si in cazul Bancorex, spre exemplu). Codul penal spune ca cel care acopera fapta unui infractor sau il ajuta pe acesta sa scape, devine el insusi infractor. De dragul procedurile, sub acoperirea cererilor unor avocati bine platiti, Ioan Vida, Augustin Zegrean, Ion Predescu, Petre Lăzăroiu, Nicolae Cochinescu, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Puskás Valentin-Zoltán le-au pus la adapost averile celor care au devalizat si continua sa fure Romania, prin diverse mijloace, dintr-o puzderie de functii.

Dati cautare pe Google si vedeti ce-au facut cei nou bun pentru tara care ii plateste. Daca gasiti ceva, dati-mi si mine un link! Iar daca au actionat in spiritul si litera Constitutiei, asa cum sustin, atunci schimbati Legea Fundamentala. E proasta, iar eu m-am saturat pentru ca Romania arata dupa chipul si asemanarea ei!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult