Acasa Opinii Cuvinte cheie: Vadim, Garcea, greaţă, România

Cuvinte cheie: Vadim, Garcea, greaţă, România

scris de Tudor Borcea
9 afisari

 Scandalul de la sediul PRM este, în definitiv,  brandul de ţară al României. El şi-a căpătat certificatul de naştere pe vremea lui Ceauşescu când, şi atunci, existau două Românii: una a “viermilor”, cum spunea tovarăşa Elena Ceauşescu, şi una a privilegiaţilor. Din care făcea parte şi Corneliu Vadim Tudor şi alţi bine mersi trăitori şi astăzi.

 Tudor Borcea Au făcut ei ce-a vrut muşchiul lor dezosat până în decembrie 1989? Au făcut. Au avut ei, după, momentul 1989, toate datele să continue? Au avut. E drept, între timp s-au rebotezat o serie de instituţii, denumite în continuare “fundamentale”,  ale statului: Justiţia şi Poliţia (ştiu, urmează hohote de râs), care funcţionează pe banii contribuabililor (deci a luzărilor care n-au barem o vila cu vedere la lac) şi mereu defazat faţă de propriile principii: celeritate, nimeni nu e mai presus de lege, protecţie, prevenţie, siguranţă, încredere, anticorupţie etc.

Personal, consider personajul Corneliu Vadim Tudor drept o eternă tobă goală. La asta-i se reduc, până la urmă, diatribele spumegânde împotriva “mafiei”. Ca dovadă, după ce şi-a ridicat fustele-n cap şi s-a războit cu o femeie, marele bărbat, Tribunul europarlamentar care se declară creştin practicant, a încheiat numărul, şi-a aranjat hainele,  părul şi dus a fost. A părăsit “demn” sediul PRM pentru “a evita violenţa”. “Mie nu-mi place violenţa”, a concluzionat ritos CVT.

La scena de creştinism aplicat, denumită în continuare de procurorul  general al României drept “infracţiune de nerespectare a unei hotărârii judecătoreşti şi ultraj”, au asistat, ca la teatru poliţiştii. Femeia, executor judecătoresc, a fost făcută albie de porci, i-au fost azvârlite în tavan hârtiile oficiale cu care venise şi, în obraz, un pahar cu apă, după modelul senatorului Bideu, care a făcut acelaşi gest, în direct la un post de televiziune, tot împotriva unei femei.

“Atâta mojicie este în politica asta…”, concluziona, apoi, distinsul senator Marius Marinescu, că despre el este vorba. Ba, revenind în sediul PRM,  o statuie îmbrăcată în uniformă s-a trezit şi fără caşchetă, zburată cu o palmă – cum se dădea la proştii clasei – tot de Vadim. Nu-i aşa că avem o poliţie simpatică? Şi ea face parte tot din brandul nostru de ţară. Pentru că, la rândul ei, a moştenit din vechile structuri o caracteristică tipică celor două Românii de care vorbeam.

Şi anume dubla măsură. Una e, de pildă, să pici pe capete la examenul auto candidaţi “nepregătiţi”  şi alta să-i aduci interlopului, care nici să citească nu ştie, permisul acasă, în dinţi.

Interacţionând cu omul curat la suflet şi la cazier, fără de jeep, legitimaţie de partid, de şmecher, neposesor de tupeu ţigănesc şi insinuări de reptilă, prea mulţi poliţişti capătă, brusc, o doză babană de adrenalină.

Ce-ar păţi un asemenea anonim de-ar imita gestul patriotului naţionale cu caşcheta? Să te ţii atunci celeritate din partea bătrânei domnişoare cu năframa pe ochi. Însă brusc, în situaţii cum a fost cea de la sediul PRM, şi au fost cu miile în ultimii 20 de ani, apărătorii legii se transformă în apărători de muşte. Prinşi cu bucile între două luntrii, ridică  mâinile, rugător, către părţile beligerante de parcă ar spune: nu da, şefu!

Până când România nu va scăpa de această Românie, ce-a păţit Băsescu cu Sarkozy şi Berlusconi e doar începutul.

3 comentarii

jan dinu 08-01-2011 - 06:37

Hai Basescu ,Hai odata …
Trage-i pe dusmani pe roata
Shi pe hotzii care sunt …
Baga-i repede’n mormint !
JD-USA

mihai 08-01-2011 - 13:37

Un executor judecatoresc este o autoritate a statului, este ultimul element in calea acelor derbedei care refuza LEGEA crezand (asa cum au fost invatati pana acum) ca ei au statut „special”, restul, mocofanii, fiind singurii care trebuie „sa dea seama”. Prin actiunea doamnei executor ni s-a dat un dram de speranta ca va veni si vremea cand toti vom fi egali in fata legii. Jignirile de cocalar ale binenumitului VC Tudor nu au murdarit-o pe aceasta curajoasa femeie ci tot pe el s-au vsrsat. Tot respectul meu, doamna. Astept masurile Justitiei. Hai ca se poate! Hai Romania!

MOLDOVEAN 09-01-2011 - 11:15

UN EXECUTOR ARE DREPTURI ,DAR SI OBLIGATII…..MAI CITITI CUM SI CAND SE FACE EXECUTAREA, PARCA MAI FUSESERA CU O LUNA INAINTE SI AU PLECAT. DE CE? ACTELE SUNT CONTRAFACUTE , DE FAPT CA TOT CE E IN TARA ASTA CU MILIARDARI PESTE NOAPTE SI…?/ PROSTIMEA E ASMUTITA CONTRA CELOR CARE MAI AU CURAJUL SA ZICA CEVA ADEVAR…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS