Acasa Opinii Da’ Guvernatorul ce zice?

Da’ Guvernatorul ce zice?

scris de Ziua Veche
6 afisari

Cand eram copil si in comunitate aparea o galceava ce parea de nerezolvat, batranii satului aveau o vorba: „Da’, dabulenii ce zic?”.


Am aflat ca ei puneau intrebarea in gura Regelui Carol I, care ajungand la Dabuleni, azi circumscriptie a lui Mircea Geoana, inainte aflat pe Domeniul Coroanei, ar fi fost atacat cu pietre de o parte a taranilor, montata de sustinatorii Domnitorului Cuza.

De atunci, zice legenda, Carol I, inainte de a lua o hotarare importanta, isi intreba curtenii: „Da’, dabulenii ce zic?”. Saracii, parerea mea, nu ziceau nici pas, cum nici azi nu le-am auzit parerea. In schimb, talpa tarii este foarte vocala la televiziunile mogulilor, evident prin reprezentatii sai bine selectionati.

Carevasazica, Traian Basescu este in aceste zile nu numai dictator, tiran, betiv, bolnav in ultimul hal, dar si sinucigas politic. Nu ma credeti? Ciuliti urechile, daca va tin nervii, la discursurile fluviu ale lui Crin Antonescu, de exemplu.

Pe scurt, ce spun liberalii si pesedistii care au voie pe sticla? Pai ca presedintele este croit sa infometeze poporul, sa distruga tara si, apoi, s-o dea la caini. Ca la unguri nu mai e la moda. Nu stii cand vii la guvernare si ai nevoie de UDMR! Pentru a-l impiedica, Crin mai are un proiect: sa directioneze miscarile de strada catre Palatul Cotroceni. La cate proiecte i-au iesit presedintelui PNL, la viata lui politica, nu se mai sperie nici iepurasul de Pasti.

De ce Basescu vrea sa scada el si PDL in sondaje, sa-l injure lumea ca la usa cortului, sa dea apa la moara Opozitiei, baietii uita sa ne explice. De ce nu da drumul la tiparnita de bani, ceea ce e al dracului de comod, ca sa-i pupe romanii mana ca le-a marit salariile, pensiile, ajutoarele, indemnizatiile si, mai ales, inflatia, iarasi nu ni se spune la teve.

Cine a fost putin atent a observat ca Presedintele si Guvernatorul vorbesc aceeasi limba. Basca, reprezentantii BNR bat redactiile si explica de ce e musai sa se reduca cheltuielile bugetare si nu sa se bata moneda in proasta. Adrian Vasilescu a spus-o si aici, in redactia noastra.

Guvernatorul insusi, chiar inaintea lui Basescu, a tot iesit public si a aratat de unde vine raul: De la toate guvernarile din ultimii zece ani.

Atunci vin si mai intreb: Pe guvernator de ce nu-l injura nimeni? Nici macar Crin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult