Acasa Opinii De ce n-o sa scapam de criza

De ce n-o sa scapam de criza

scris de Ziua Veche
3 afisari

Europa da semne ca poate depasi momentul economic greu prin care trece. Exista planuri coerente, masuri convenite de toate fortele politice, tinte de indicatori. In tarile UE, masurile sunt gandite pentru a incuraja tocmai relansare economica, cea care poate scoate orice tara din criza in care se afla. In Romania, asistam la un meci de divizia C in care puterea si opozitia se bat pentru nimic concret. Fac joc de glezene, parca doar pentru a trece vremea si a toca banii luati cu imprumt. In Romania nu asistam la nici o facilitate care sa incurajeze investitiile sau dezvoltarea economica, in Romania asistam doar la vaicareli, la declaratii politicianiste si la linsaj mediatic.

 

 

Dar cum a ajuns Romania aici si cine sunt cei care urla cel mai tare? Pai, pentru ca a fost parazitata de toate rudele posibile ale fostilor securisti si nomenclaturisti, de la orice nivel or fi fost ei. Fie ca s-au infipt in posturi cheie la stat – si apoi si-au tras dupa ei “oameni de incredere”, adica rude – fie ca au facut aproape exclusiv afaceri cu statul. Toti acesti sacali, din ce in ce mai multi la numar, au adus Romania in starea de hoit in care se afla. Si cine n-o lasa sa iasa de aici? Pai, tot ei. De ce? Pentru a atunci tara poate manipulata sau jefuita mai usor. De exemplu prin insolventa sau lichidare (vezi manevrele lui SOV prin diverse slugi cu aere de manageri). Si ce poate fi mai bun pentru clasa de fosti securisti, informatori sau nomenclaturisi sau pentru odraslele hulpave ale acestora  decat un dezastru cat mai mare in Romania. Inundatii care ineaca tara si morti plutind de ape nu pot fi decat motive de bucurie pentru televiziunile care traiesc din hoituri sau laboratoarele hrebenciuciene care nu viseaza decat la darmarea lui Basescu.

Interesant este ca PSD, PNL si toata haita de securisti-informatori-miliardari sau bolsevici (vezi Iliescu & slugile lui de la Curtea Constitutionala) nu vor sa dea guvernul jos, ci vor sa-l monteze pe Geoana acolo unde n-au reusit anul trecut. De ce? Pai, nu miza economica e atat de mare in momentul asta ci puzderia de dosare penale si catusele pe care noapte in somn le aud zanganind. Pentru asta lupta tot norodul anti-Basescu, nu pentru iesirea tarii din criza. Pentru ca n-am vazut nici o lectie de “cum iesim din criza” la televizor. Ceva serios, altfel decat bazaconii gen sa luam de la bogati si sa dam la saraci! Cei care au franat Romania printr-un sistem gandit de criminalul numarul 1 al tarii in 1989 sunt cei care azi n-or sa o lase sa iasa din criza. Pentru ca le este mult mai usor sa-si atinga scopul – pe care n-au putut sa-l implineasca anul trecut din cauza flacarii violete – cu o tara distrusa si cu niste oameni secatuiti, decat cu o Romania in care oamenii ar avea altceva pe chip decat amar si saracie. Si cand spun toate astea nu-mi vine in minte decat o imagine: mutra lui Hrebenciuc.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult