Acasa Opinii De ce nu ies românii în stradă?

De ce nu ies românii în stradă?

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ascult zilnic lamentările moderatorilor de la televiziunile de ştiri: românii nu sunt în stare de revoltă, avem un popor slab şi fricos, de ce nu ies românii în stradă să lupte cu tirania? Pe de altă parte instigările la revoltă şi violenţă fac parte din îndatoririle de serviciu ale celor care apar la televiziunile de ştiri. Orice îmbrânceală cu jandarmii devine „ciocnire cu forţele de ordine”, orice gărduleţ îndepărtat devine „asalt asupra Guvernului”, lipotimicii devin „victime ale forţelor de ordine” şi tot aşa.
De multe ori m-am întrebat cât costă minutul de emisie al instigărilor televizate la violenţă? Oare merită investiţia? „Marea manifestare sindicală” de astă vară a adunat aproape 50.000 de oameni, aduşi cu autocarele din toată ţara ca să danseze „pinguinul” în Piaţa Victoriei… O revoltă nu începe cu „pinguinul”, începe cu o bătaie cu jandarmii! Până şi numărul celor ieşiţi în stradă a fost meschin – 50.000 de oameni într-un oraş cu aproape 3 milioane de locuitori: nici măcar 2%!

De ce nu ies românii în stradă, în ciuda investiţiilor masive pentru o revoltă? În primul rând se pare că nici opoziţia nu îşi doreşte cu adevărat o răsturnare în forţă a tiraniei actuale. Să presupunem că „dictatura Băsescu” este răsturnată de masele populare aduse la exasperare, aşa cum îşi doresc o mână de personaje cu probleme la DNA. Să vină la guvernare PSD sau PNL pe criza asta? Să facă ce? Să scoată bani de unde pentru a mări salariile şi pensiile?

Şi până la urmă cine să conducă masele la luptă? Îl vede cineva pe Mircea Geoană în fruntea revoluţiei, flancat de Mihaela şi Dragnea, cucerind Palatul Cotroceni în fruntea oastei de strânsură a lui Vanghelie? Sau pare probabilă imaginea unui Crina Antonescu călare pe un bidiviu alb şarjând Palatul Victoria în fruntea escadroanelor de bancheri liberali pe scutere? Despre liderii sindicali nu sunt multe de spus: transformaţi în oameni de afaceri prosperi îşi petrec vremea mai mult pe la televiziuni.

Aşa că singura speranţă a României rămâne Mircea Badea, care ameninţă de multă vreme că el are pistol, dă bine cu pumnul şi adună în Piaţa Victoriei mai mulţi oameni decât liderii sindicali. Trebuie să mai aşteptăm până când îl vom avea premier pe Victor Ciutacu, preşedinte pe Mihai Gâdea şi Gardian al Revoluţiei pe Mircea Badea. Doar să dea un semn ayatollahul Voiculescu şi va fi vai de pielea Marinarului…

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult