Acasa Opinii De ce trebuie să mergem la vot pe 9 Decembrie

De ce trebuie să mergem la vot pe 9 Decembrie

scris de Marin Neacșu
4 afisari

Certurile dintre partide, dezamăgirile produse de o seamă de oameni politici din USL, aranjamentele slinoase făcute cu unele grupări sau persoane care provoacă greaţa, nominalizarea pe listele de parlamentari sau prin guvern a unor fătuci care nu pot proba ce au in cap, dar au arătat tot ce au între picioare, bătaia de joc la adresa celor care i-au sprijinit pe cei din USL şi de care acum USL îşi bate joc ducându-i cu zăhărelul, incapacitatea de a produce cu adevărat ceva, stând cu mâna întinsă şi acceptând şantajul comunităţii sau organismelor europene, care este împinsă până la pierderea suveranităţii sau înrobirea populaţiei, vânzarea pământului la hectar, lipsa coloanei vertebrale, ineficienţa şi lipsa unor soluţii reale pentru revigorarea economiei duc şi vor duce la o neîncredere şi apatie a cetăţeanului de rând, dar şi a mai vechilor simpatizanţi sau chiar membri de partid ai partidelor componente USL, care se va  concretiza într-un refuz de a participa la vot, la un absenteism care va face ca PDL recolorat de câteva ori în această vară, să revină la putere.

Marin NeacsuVeţi spune că aşa ceva nu e posibil, dar este mai mult decât posibil. Sa facem un calcul scurt:

-să presupunem ca PDL are 1,5 milioane de membri, USL 2,5 milioane, UNPR 300 mii, PPDD 500 de mii, UDMR 1 milion.

– raportat la un număr de să zicem 15 milioane de votanţi, PDL ar obţine 10% voturi.

– dacă însă persoanele care vor merge la vot vor fi să zicem câţi au fost la referendum, să spunem 7,5milioane, procentajul obţinut de PDL cu acelaşi număr de votanţi pentru, ar fi de 20%. Dacă numărul de participanţi la vot s-ar rezuma la numărul de membri de partid sau simpatizanţi fideli, deci la cei 1,5 milioane (presupuse) din totalul de 5,5 de alegători, 1,5 procentul obţinut de PDL ar fi de 27%.

– calculaţi în acelaşi mod procentele obţinute de celelalte formaţiuni si veţi putea vedea cât de puţin îi trebuie PDL ca să obţină majoritatea parlamentară.

– la aceste procente adăugaţi un cel puţin 5% fraudă şi veţi vedea că nu e chiar aşa de greu să obţină o nouă majoritate  parlamentară, pentru că la un număr de 5,5 milioane de alegători prezenţi la vot, un număr de 50 de mii de voturi fraudate reprezintă aproximativ 1% ca procent, adică exact numărul de voturi cu care a ieşit preşedinte Băsescu prin manevrarea voturilor din diaspora. Vi se pare imposibil ? Dacă numărul de participanţi la vot ar fi de 15 milioane, ca să se atingă un procent de 1% voturi fraudate, ar fi nevoie de un număr de 1,5 milioane. NU E TOT UNA SĂ FRAUDEZI SAU SĂ FALSIFICI 50000 DE VOTURI,  ÎN LOC DE 1,5 MILIOANE.

O să spuneţi că acum nu Băsescu conduce guvernul şi organismele statului, ca să manevreze voturile. Da, dar conduce serviciile secrete, adică sistemele de transmitere a datelor, de asigurare a protecţiei şi securităţii datelor, ca autoritatea electorala supremă. Deci tot ce îi trebuie ca să intervină în caz de nevoie. În plus, controlează sistemul juridic, deci pe cei ce ar putea şi ar trebui să pedepsească fraudele. Cu cât numărul de participanţi la vot e mai mic, cu atât necesarul de voturi de fraudat este mai mic şi deci mai uşor de realizat şi chiar de ascuns, pentru că există un anumit procentaj de „greşeli” umane sau tehnice care pot fi considerate erori şi nu fraude. Acest calcul se aplică şi la USL care normal că vor încerca şi ei să fraudeze, că alegerile fără fraude sunt ca nunţile fără lăutari.

Deci, cei care dezamăgiţi, ca şi mine, de clasa politică actuală intenţionează să nu meargă la vot pentru că nu au cu cine vota, sau sunt sătui de aceşti politicieni să se gândească ca absenţa lor nu face altceva decât să uşureze fraudarea voturilor  şi să trimită în parlament exact politicienii pe care crede că îi pedepseşte in acest fel.

Primul îndemn sau sfat al meu este MERGEŢI LA VOT! Al doilea , este să NU MAI VOTAŢI NICI UN CANDIDAT CARE A SCHIMBAT MĂCAR O DATĂ PARTIDUL, INDIFERENT PE CARE LISTE CANDIDEAZĂ. În felul acesta, veţi reuşi un lucru imens, şi anume să scăpaţi parlamentul de traseişţi şi trădători, adică exact cei care schimbă majoritatea parlamentară aşa cum a făcut UNPR –ul după alegerile trecute. SCOATEŢI TRASEIŞTII DIN PARLAMENT!

Al treilea sfat, pentru cazul în care nu ştiţi cu cine să votaţi este să căutaţi pe lista de candidaţi, chiar dacă ar lua mai mult timp. Un partid sau un candidat care inspiră încredere sau al cărui preşedinte inspiră încredere. Nu îmi permit să dau sfaturi la care anume nume să vă opriţi. Ca gestul să aibă efect, ar fi ideal ca toţi cei indecişi să voteze candidaţii aceluiaşi partid ca să îl poată şi băga în parlament. Cum la ora asta nu ştiu nici un partid care să prezinte încredere, nu pot da nici sfaturi, nici sugera. Eu poate voi vota acolo unde nu am altă variantă, acolo unde candidatul USL este traseist sau nu merită votul meu, pe un candidat al partidului lui Cojocaru. Dar mai e până la vot.  În orice caz, cetăţeanul român , turmentat sau nu, să nu meargă la coana Zoiţica să întrebe cu cine votează ci să meargă la vot, să nu voteze nici un candidat care a făcut parte din mai mult de un partid şi să voteze pe cineva cunoscut, de încredere sau măcar nepătat!

78 comentarii

CAMY 23-11-2012 - 16:07

Pardon, am vrut sa spun ppdd-ul ar trebui sa cistige cu peste 80%

CAMY 23-11-2012 - 19:52

BRAVO DXN, l-ai lovit pe viermele asta direct in inima. Auzi la el, vorbeste de doctrina. Are, sau a avut fsn-ul doctrina? Aiurea. Dar eu stiu la cine se refera el, in ceea ce priveste doctrina. Un singur partid din Ro. are doctrina : Partidul Legionar. Si sint de acord cu el, si eu l-as vota daca ar fi pe listele de vot, pt. ca, daca ar fi lasat sa se inregistreze ca partid, 90% din romani i-ar vota. Lui Urbos nu-i place de nici un partid si-l inteleg, dar nici opinia lui privind ideologia si felul de cum functioneaza un partid in democratie nu e valoroasa. La noi, orice partid inafara de ppdd au o singura doctrina : jaful din banul public, caci in rest, ei se comporta ca la fsn : „ne kkm in ea de dcotrina daca putem sa ciordim pentru propriul nostru buzunar!” El, urbosul, nu intelege ca, intr-un fel sau altul, ppdd-ul a preluat o serie de idei din doctrina legionarilor, dar au facut-o in asa fel sa nu-l supere pe marele Licurici. Ce sa-i faci, traim in vremea marelui Licurici, si trebuie sa ne prefacem ca ne comportam precum el ne dicteaza.

florentin ionescu 23-11-2012 - 20:19

Domnule DXN,
Sunteti un mahalagiu!

DXN 23-11-2012 - 20:19

ma intrec cei din dobre&Co.

florentin ionescu 23-11-2012 - 20:25

Domnule digital,
Sunteti la fel de mahalagiu si dumneavoastra!

DXN 23-11-2012 - 19:54

Domnule Neacsu,
Stiu ca esti suparat pe mine.
Am fost brutal cu dumneata.

Prezentul articol este ceva extrem de bine analizat si foarte bine punctat.
Cu cat ne ducem mai multi la vot, cu ata gradul de reprezentativitate scade si creste gradul de reprezentare in viitorul Parlament.
Prin urmare, forta de exprimare a poporului va fi cea care nu va mai lasa nastasi, dragni, guzgani, udre, ridzi, opri, stani, mitri, oprisani, gergely, frundzi, verestoy, borati, slugi, pupincuristi, labagii, banditi gulerati, masochisti, oligofreni, sa intre in Parlament.
Sau vor intra cat mai putini!
Cred ca fara sa stii, sau daca chiar stii, CINSTE DUMITALE,mai utilizat pricipiul von Newman: maximizarea minimelor, sau minimizarea maximelor!

CAMY 23-11-2012 - 20:00

@DXN

lasa-l, domnule in pace ca nu se supara el, neacsu, cind mai primeste cite-o scaltoaca; mai merita si el din cind in cind sa ia una dupa ceafa caci de multe ori vorbeste prostii, mai ales cind se preface ca nu este ppdd-ist.

florentin ionescu 23-11-2012 - 20:38

Doamna/domnule,
Nu pot decat sa va injur sau sa va ignor.
ALEGETI!?

ValVerde 23-11-2012 - 20:38

Wow !!!
astea sint noi culmi de progres si civilizatie chiar pentru Cameluta…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-11-2012 - 20:44

Asta-i Lewelul! High-lewel !La astia chiar si tu ar trebui sa fii MAGNIFIQ!

ValVerde 23-11-2012 - 20:48

Dupa cit te lauzi ca te kkci pe aici, stomacul tau trebuie sa aiba o productie de muncitor stahanovist…
Ce cumperi tu de la Billa, odata pe saptamina ????

jan dinu 23-11-2012 - 21:24

—- RUManii sunt ai draku ca tziganii —- !!
Nu gindesc ,nu muncesc …doar hotzie …moshtenesc !!
JD-USA

CAMY 24-11-2012 - 03:28

neacsule, ce zici de ce s-a intimplat la Arpechim, ieri? Aud? Si, ce spui de aceasta situatie dupa ce, cu doua zile inainte, mincinosul, violatorul, criminalul, plagiatorul Ponta spusese ca Oltchimul va reporni activitatea in luna viitoare si va ajunge imediat la o capacitate de productie de 65%? Aud, mai, neacsule? Bai, baiatule, tu vezi ce se intimpla intara asta si pe mina cui vom cadea? Vai mama noastra. Bah, pregateste-te pentru ianuarie dupa vre 10 cm de zapada ca va porni rascoala a la 1907, si multi ciocoi vor fi bel.iti cu satirul si spintecati de jos in sus, iar conacele lor imense vor fi arse! Au ajuns muncitorii de la Arpechim sa-si apere intreprinderea, ma? Bah, in ce situatie e romanika noastra, ma? Si tu si fsn-ul il injurati pe Dan Diaconescu. Bah, asculta aici, chiar daca Dan pierde alegerile, in februarie-martie poporul roman o sa-l puna in frunte dupa o rascoala singeroasa, cind, multi ca urbos si digitalcacat vor fi bel.iti cu satirul de romani. Va veni ziua, in februarie-martie, cind fsn-ul va dispare pentru totdeauna din Romania. Sintem in pragul unui razboi civil sau al unei rascoale. De revolutie nu mai poate fi vorba, caci o revolutie inseamna ceva mai civilizat, nuuuu taticu, vom avea de-a face cu o rascoala, cu arderi de case, cu spart, injunghiat, omorit, dat foc si poltiticieni care vor fugi din tara si armata pusa sa preia conducerea tarii, desi, nici armata nu va mai fi capabila pt. ca a fost decimata. Voi sta si ma voi uita la voi cum o sa fiti arsi de vii.

BULA 24-11-2012 - 07:24

Da’ ce de chestii stii…

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult