Acasa Opinii De pe celalalt capat

De pe celalalt capat

scris de Ziua Veche
11 afisari

.Daca scrisul meu are 2% umor, atunci unul din cele doua procente il datorez consatenilor mei din micul, dar vioiul sat Mogosesti, comuna Satulung, Maramures. in copilarie si adolescenţa, ba chiar si acum, ascultam si ascult ore intregi povestile lor de un haz nebun; nu toate sunt, binenţeles, „reale”, unele sunt pur si simplu inventate, dar, vorba verisorilor nostri italieni, „si non e verro, e ben trovato”.


Una din aceste intamplari-povesti, parand desprinsa de-a dreptul din Eugen Ionescu, mi-a venit in minte deunazi, vazand felul cum colaboreaza in opoziţie PDS-ul si PNL-ul: doi buni prieteni, Ionu’ Gheorghichii Rujii si Ionu’ lu’ Sandor, au baut la bufetul de langa linia ferata care taie comuna in doua pana s-au facut manga si n-au mai stiut de ei. Cand „non-stop”- ul, spre dimineaţa, s-a inchis, cei doi au luat-o spre casa, spre Mogosesti. Numai ca unul a luat-o invers, in direcţia gresita. Cand si-a dat seama de eroare, s-a intors si a luat-o repejor in direcţia buna. Pe drum si-a ajuns din urma consateanul si prietenul, dar in starea in care era nu l-a recunoscut. si reciproca era valabila. „Unde meri, bade?” „Acasa”. „Da’ de unde esti?” „Din Mogosesti”. „Pai si eu is din Mogosesti, da’ nu te cunosc”. „Apai n-ai cum sa ma cunosti, ca eu is de pe celalalt capat”.

Cam asa si cu PSD-ul si PNL-ul: desi amandoi locuiesc in acelasi „areal” (al opoziţiei), par ca nu se cunosc: unul sta la un capat, altul la celalalt.

 

(articol aparut in nr.12 al saptamanalului ziuaveche.ro)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult