Acasa Opinii Decizia pentru iad

Decizia pentru iad

scris de Ion Petrescu
4 afisari

  Am asistat, zilele trecute, la un dialog halucinant. Între un pensionar militar şi ofiţerul însărcinat să-i reconstituie cariera. Rezervistul abia mergea. Era întrebat despre diferitele perioade, din evoluţia sa. Răspundea:”Unde?”; “Da. Parcă…”; “La ce Direcţie spuneaţi că am lucrat?…Aaa! Nu. ”

Ion PetrescuŞi el primise, de la Casa de Pensii Sectorială, din Drumul Taberei nr.7-9, Sector VI, Bucureşti, Oficiul Poştal 66 – Cod 061352, o foaie de hârtie.

Cu antetul Direcţiei Financiar Contabile, a Ministerului Apărării Naţionale. Comunicarea  fiind încheiată cu ştampila directorului adjunct al direcţiei menţionate, peste care trona un simplu „V”, ce amintea profesoralul însemn: “văzut”.

Adresa se referea la pensia de serviciu.

Prima frază? Stupefiantă: „începând cu data de 01.01.2011, vi s-a recalculat pensia pe baza salariului mediu brut pe economie, luându-se în calcul următoarele date…”

Deci, nu salariul de ofiţer, sau subofiţer!

Urmează aliniatul care desfiinţează obstinaţia premierului Boc de a nega contribuţia personalului militar la bugetul ţării: „vechimea în serviciu considerată ca stagiu de cotizare 36 ani.” Să îţi faci cruce, nu alta!

Şi iată o perlă financiară:”stagiul complet de cotizare (conf. H.G.735/2010) 20 ani”. Atunci, cum rămâne cu vânătorii “stagiului incomplet”?

Finalul? ”Conform art. 14 alin (1) din H.G.735/2010, decizia de pensie poate fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicare la comisia de contestaţii pensii.” Cea mai sigură cale? Trimiterea contestaţiei, prin scrisoare recomandată, cu aviz de primire.

Recapitulăm? Pe 31.12.2010 au fost emise primele decizii privind recalcularea pensiilor militare în baza Legii 119/2010. Majoritatea consacră o scădere substanţială a venitului rezervistului român.

Dar oficialii au reuşit scindarea pensionarilor. Unora le-au mărit pensia iniţială, cu zeci de milioane de lei. Ei stau liniştiţi în faţa micului ecran!

 Alţii vor renunţa la procese, după primirea răspunsului la contestaţia scrisă. Lehamitea îi va face pe mulţi octogenari şi septuagenari să nu mai reclame nimic.

Restul? Speră, până la finele anului, că poate-poate scapă cu nivelul actual al pensiei…

Ştiţi ce a scris, în testamentul său, regele Carol I?

Simplu: ”Trimit armatei mele, pe care am îngrijit-o cu dragoste şi căreia m-am inchinat cu toată inima, cea din urmă salutare, rugând-o a-mi păstra o amintire caldă.”

 Majestăţii Sale – da.

Preşedintelui actual – nu.

2 comentarii

Ion Caramfil 31-01-2011 - 05:52

„Prima frază? Stupefiantă: „începând cu data de 01.01.2011, vi s-a recalculat pensia pe baza salariului mediu brut pe economie, luându-se în calcul următoarele date…” stupefiatul Strumfibani fluier granitzer reverzist politruc tipografist analist geopoliticist opintist zilier editorialist Ion Petrescu

Si zi asa nea polonikovnik strumfi bani fluieri Petrescu, ce are stupefiant faptul ca, inh Romania, pensiile de orice fel au ca baza salariul mediu brut pe economie? De ce faci cenzoreala melitara si ceaprazarie cu foarfeca tzivila si nu sufli o vorba de coeficientii cu care se inmulteste baza ca sa iasa suprastructura pensiilor melutare pentru cei cu table, stele si galoane?

Pribeagul 31-01-2011 - 21:45

Suntem constienti si toate datele ne arata ca tara este jefuita, ca nesimtitii nu s-au multumit numai sa jefuiasca tara, dar au jefuit si imprumuturi de zeci de mld de euro facute. Ca urmare s-a ajuns la situatia in care cca 80% dintre romani sa aiba venituri de cca 200-300 de euro/luna, iar ceilalti sa aiba averi de nu mai stiu de ele.

In acest fel ne-am integrat in UE. Va dati seama de ce fel de integrare au parte majoritatea romanilor. Situatia se va inrautati datorita accentuarii “integrarii”; timpul tace si trece, iar vremea vremuieste cu urmari imprevizibile, cu tendinte de mai rau, pentru majoritatea dintre noi.

Raspunzatori de aceasta situatie sunt partidele parlamentare, care au dat fruntasii politici in ultimii 20 de ani. Dupa cum ne dam seama, aceste partide nu mai au forta de a indrepta lucrurile. Le-am tot rotit, dar degeaba, sistemul nu asigura responsabilitatea partidelor si a conducatorilor.

Ce se poate face? Solutia ar fi ca o organizatie civica capabila sa mobilizeze societatea civila pentru o schimbare substantiala a actorilor politici in urma urmatoarelore alegeri. In aceasta postura ar putea fi SCMD. Acest sindicat este format din oameni educati, instruiti, capabili sa se organizeze si sa organizeze pe altii.

Asa ca ar fi timpul ca reprezentantii SCMD sa lase preocuparile marunte, care nu prea au cum sa aiba o finalitate favorabila pentru majoritatea romanilor, si sa treaca la o actiune care ar putea schimba in bine situatia tarii. Pai cum fratilor, sa nu fim in stare ca in 20 de ani sa facem o autostrada?

Sa nu irosim sansa de a ne integram cu adevarat in civilizatia occidentala!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult