Decorarea "la mişto" | Ziua Veche
Acasa Opinii Decorarea “la mişto”

Decorarea “la mişto”

scris de Marin Neacșu
4 afisari

Decoraţiile, medaliile, gradele militare date pe sub mână, uneori, dacă e să ne luăm după declaraţiile unor beneficiari chiar „fără ca beneficiarii să ştie”, au devenit acte cotidiene. Care cum ajunge să stea pe câte un scaun de partid îşi roagă colegul de la Cancelaria Prezidenţială sau Ministerul Apărării să îl bage şi pe el pe o listă acolo, să aibă ce să îi pună pe pernuţă când s-o duce în lumea fără întristare. Unii au pretenţii la decoraţii cu scutiri de impozit sau ceva bănuţi dacă se poate. Bineînţeles, foştii demnitari, preşedinţii, prim miniştrii primesc ceva cu frunze de aur, dar nu morcovi sau cu cruci şi denumiri care fac să salte inima junelor, adică ceva gen „cavaler” „căpitan” care sună aşa de macho.

Marin NeacsuMinistrul Dobriţoiu i-a decoreat pe foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Mihai Constantinescu, cu „Onoarea Armatei Române” medalie instituită din câte ştiu de Gabriel Oprea, pentru a pupa tălpile care l-au promovat şi înaintat în grad, respectiv Boc şi Băsescu. Iniţial am vrut să critic acest gest al domnului ministru Dobriţoiu, pentru că este o ruşine să decorezi cu cea mai onorantă distincţie a armatei, pe unul care la revoluţie a manipulat masele şi armata, făcându-i să tragă unul împotriva celuilalt, armata împotriva poliţiei, gărzile patriotice împotriva securităţii, provocând atâtea victime, drame, măceluri cum au fost cele de la Timişoara, Sibiu, Otopeni, Bucureşti. La fel de dezonorant mi se pare să dai aceeaşi distincţie unui fost preşedinte care a folosit aeroportul militar, tehnica militară, obiectivele militare, cadrele militare în traficul de ţigări al fiului sau, consilierului prezidenţial şi apoi să îi mai şi bagi la puşcărie pe cei pe care i-ai pus să îţi sprijine traficul. Operaţiune Ţigareta cuprinde detalii care nu fac cinste fostului preşedinte, iar armata acum îl răsplăteşte pentru mânjirea instituţiei cu acele zboruri prezidenţiale. Frumos! A fost decorat şi cetăţeanul Mihai, fostul suveran care şi el la rândul lui, -nu ştiu în ce calitate, pentru că oficial nu are nici o calitate în statul român, dar are dreptul să bată medalii şi însemna ale STATULUI ROMÂN – va decora pe cei dragi. Cu ce drept? De pe ce poziţie? Oficial domnul Mihai este doar fostul rege şi atât. Poate să îi spună fiecare cum îi place, dar nu are dreptul să se folosească de însemnele româneşti, nici măcar ale Casei Regale, casa regală ca instituţie nu există, regele României a abdicat, există familia fostei Case Regale şi atât. Şi atunci în numele cui dă Mihai medalii ?
Dar nu numai că dă, dar a primi şi el aceeaşi distincţie ca şi foştii preşedinţi dezonoratori ai armatei, el, cel care l-a trădat şi l-a ucis practic pe Marele Patriot, MAREŞALUL, UNICUL ION ANTONESCU.Trădare! Antonescu este trădat din nou, prin decorarea sa de către reprezentantul armatei.

Spuneam că iniţial voiam să mă revolt, dar dacă mă uit cine a mai primit această distincţie şi cine o va mai primi, realizez că de fapt această bucată de metal este un semn distinctiv care delimitează armata română de călăii ei. Cei proaspăt decoraţi intră astfel în compania celor cu care se aseamănă şi se adună iar această decoraţie „la mişto” le-a fost dată pentru a şti toată armata că cei care au primit-o sunt la fel cu cei care au primit-o de la Oprea. Aşa da, acum înţeleg gestul ministrului Dobriţoiu şi îl aplaud.

Update: Am fost informat că distincţia acordată foştilor preşedinţi şi lui Mihai, nu a fost instituită de domnul Oprea, a fost schimbată ca denumire de fostul ministru al apărării, iar acuma aceasta a redevenit “EMBLEMA DE ONOARE A ARMATEI ROMÂNE ” după ce pe timpul lui Oprea devenise “Onoarea Armatei Române” . Însemnele şi baretele sunt însă aceleaşi. Fac menţiunea respectivă spre respectarea adevărului.

25 comentarii

stancu 25-10-2012 - 13:51

Nea Marine, daca taceai, pardon nu scriai, filozof ramaneai! Asa…

CAMY 25-10-2012 - 22:29

Bre, neacsu e bolnav de otvita ! 🙂

neacsum 25-10-2012 - 20:24

Nene Stancule, matale de ce nu ai tacut ?

Dinu 25-10-2012 - 20:50

Cand am sa vad articole semnate de dumneavostra si de dl.Stan, voi aplica celebra regula si valabila voua …:DELETE!

PROF 25-10-2012 - 20:53

Domnule potzi continua: Regele Mihai tradator, Eminescu a fost sifilitic, Stefan cel Mare era curvar, Balcescu mason, Dromihete a taiat viile, …..si tot asa cu o istorie sincera si lipsita de respect te intrebi cum fac germanii, francezii, englezii si altzii ca ei sa scrie o istorie a marilor lor personalitati: criminali, curvari, tradatori de tara si religie. Totzi cei insiratzi de tine sunt fosti Comandanti ai armatei romane, armata in care romanii au mare INCREDERE! Maresalul -idealul tau!- a incalcat principiul de baza al armatei: armata nu face politica! Asa e bine? NU, nu e bine si eu cred ca a fost un patriot. Tu faci politica! Nu Dobritoiu a botezat fregatele Romaniei: Ferdinand si Maria! In Europa au mai rămas doar şapte regate. Este vorba de Belgia, Danemarca, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia şi Marea Britanie! Multe , putzine sunt demne de respect si trebuie sa ne mandrim ca pina la comunisti am fost printre cele 23 de regate europene. Eram chiar europeni!

neacsum 26-10-2012 - 08:21

Domnule profesor. Ceea ce uitati dumneavaostra sa spuneti este ca germanii si celelalte natii pe care le-ati insiruit ,inca sunt state Europene si conducatorii lor, nu au facut ce au facut ai nostri. Din cauza asta ai lor sunt respectati si merita respectul. Care sunt meritele celor decorati ieri? Faptul ca s-au batut pentru un sacun si au corupt total societatea? Va place unde am ajuns azi ? Din cauza cui? Sa ii laud pentrru ca au adus tara d erapa prin conducerea lor inteleapta? De ce nu i-au dat decoratia si lui Ceausescu, si el a fost presedinte de stat. Antonescu a facut politica? Nu, aAntonescu a luat conducerea tarii cand politicienii lasi s-au dat la o parte pentru ca nu erau in stare sa scoata tara din criza.Antonescu nu a pus armata sa faca politica , el a condus armata.Si a facut-o ca un adevarat militar, nu ca cei doi papagali si cu Mihai 3 , care doar s-au folosit de ea.

Liberalul 26-10-2012 - 11:25

Domnule Neacsu,

Atat legionarii, cat si Regele Carol II si Maresalul Ion Antonescu au cau¬tat sa-si asig¬ure spri¬jinul pop¬u¬lar prin intarirea struc¬turilor vazute ca traditionale pen¬tru natiunea romana: Bis¬er¬ica si Armata. Maresalul Ioan Antonescu a reusit sa-si elimine opozantii politici si monarhi, ca in final sa construiasca si sa conduca el o dictatura militara (de tip fascistoid).

Una din misiunile fundamentale (si obligatii moarele) a ficarui ofitir consta in apararea controlului democratic si civil asupra fortelor armate. Societatea pentru asta ii si plateste (nu are alte asteptari de la ei).

jan dinu 26-10-2012 - 19:18

Liberaloidule ,era razboi bre ….shi
kacamarila NU era pe front ,ci la
palat shi se ocupa cu „bishnitza ” dar
mai ales in tetea -te cu regele conspirant !
JD-USA

Liberalul 26-10-2012 - 20:04

Lasa ca Romania n-a fost singura tara in razboi (vezi Franta, Olanda, Belgia, Anglia, etc). Generalul Antonescu a pus mana pe putere (fara a fi ales) bagandu-si bocancu’ in gura tuturor opozantilor.

neacsum 26-10-2012 - 20:17

Liberalule, Antonescu a fost singurul care a avut curajul sa se inhame la conducerea tarii, cadd Bratienii si conu Mihalache se ascundeau si ddeau cu pas, pentru ca nu se simteau in stare sa conduca tara . Mai citeste. Probabil erau si ei pe la Viena cand trebuiau sa fie in senat . E boala veche la liberali.

jan dinu 26-10-2012 - 21:46

— Inteligentza – intelepciune – discernamint —
Conducatorul statului maresalul Antonescu ,
a decis fara prea multa „sfatuiala ” de-a intra
in – AXA – dupa ce Ribentrop – Molotov
ne-a ciopirtit tzara …,vezi doamne ca
„bolsevicii sunt marele pericol …pentru viitorul tzarii . Acea hotarire a fost idioata – imbecila
stiind cit de – Colosala – este
aliantza lumii libere contra – caporaluLui isteric.. Era vorba doar de timp ca
– aventura – sa ia sfirshit prin catastrofa .
Daca Romania in timpul acela NU era condusa de – mizerabilul Carol al doilea – shi
camarila lui cu dictatura NU cred ca
Hitler se hotara stiind ca poate s-o
incurce rau de tot in Carpati shi nu putea
avea „alimentarea cu petrol ” ce trebuia sa
alimenteze masinaria de razboi !
Carol al doilea shi fiul sau – Mihai – prin actiunile lor trebuie blestemati in vecii vecilor
ei fiind – cauza principala – a celor petrecute
ciar shi privind soarta evreilor romani
care au avut de suferit in acel timp ..
JD-USA

Liberalul 27-10-2012 - 23:43

Neacsule, nu e cazul sa-mi dai cu praf pe la ochi. Judecarea liderilor politici (liberi alesi) nu se incadreaza in atributiile ofitirilor, iar obstructionarea controlului civil asupra fortelor armate se numeste DICTATURA.

jan dinu 25-10-2012 - 21:17

La mishto ,la mishto …
Avem „rege harasho „…
Cu Pobeda de la russhi
Totzi il vad un trepadushi !
JD-USA

MI-5 25-10-2012 - 22:40

iar il pupi in c ur pe base dupa ce a iesit de la buda?

ANCUTA 25-10-2012 - 22:41

Cu permisiunea ta bubosule, trebuie sa recunosti ca esti acelasi mare cretin de toate zilele si daca ai pofta te las astazi sa mi-o sugi dar doar cinci minute. Tot nu te-ai lecuit jigaritule, se pare ca astazi nu ti-a placut supa de slafi ce ti-o da femela ta.Si tu cind vei fi stirpit boratule?,ca zau n-ar fi rau sa-ti gasesti nasul, ai inceput sa devii penibil. Pa si pussy !

CAMY 26-10-2012 - 02:44

Neacsuleeeee, Liliana Minca s-a dus la PPDD-ul tau. Tu cind te inscri OFICIALMENTE? Hai, fii si tu o data barbat in viata ta.

Huhu Ciu 26-10-2012 - 14:23

Liliana M. e o mare escroaca, la fel DD, cine se aseamana se aduna!

vodka 26-10-2012 - 14:25

Hai sa-mi faci o frectie, ca s-a intarit iarasi.

BULA 26-10-2012 - 09:05

Sarira kakatii sa-l critice pe tov. col. Neacsu. pentru ca indrazni sa se ia de securistii si tradatorii care au condus Romania dupa LOVITURA DE STAT din ’89.

Liberalul 26-10-2012 - 18:42

Bula, securistii au condus Romania si inainte de ’89 asa cum am marturisit (prin teroare si violenta). Tara nu a fost condusa de Pingilica si nici de clasa muncitoreasca. Pingilica a fost o simpla marioneta (asa cum ai vazut la rievolutie) iar o mare parte a jucatorilor de pe scena politica romaneasca isi au radacinile adinc infipte in fosta dictatura (militaro-comunistoida).

P.S.
Dictaturii sint sustinuti de fortele armate iar ideologiile astea radicale (comunistoide si fascistoide) se incadreaza la materie de propaganda pentru castigul sprijinului pop¬u¬lar.

BULA 27-10-2012 - 06:36

Nea Nicu a fost slab (fricos), de asta l-au incalecat securistii. Trebuia sa fi fost el seful Securitatii si sa fi bagat groaza in subalterni (cum a facut Stalin), sa fi impuscat anual cate cinci securisti, sa le fi pierit cheful de conspiratii.
Chiar si bietul Stalin a luat-o pe coaja (otravit de Beria), cand s-a crezut prea sigur de puterea lui si a lasat garda jos.

vodka 26-10-2012 - 14:31

HUHULINOOOO !!!
Dar la ce nu porti ochelari de soare, te face mai misterioasa, gagico.
Plus protectia muncii, care totusi conteaza.
Pai, ce, nu ti-am lipit genele false ultima data?
Nu ca am vrut, ca tasneste cum ii vine.

popa prostu 27-10-2012 - 05:14

Sunt unii care se cred mai grozavi, care preferă să meargă la ghişeu, înşelând sistemul. Astfel de oameni nu au ce căuta în trenuri! Pentru depistarea lor trebuie introduse controale mult mai riguroase, pe toate garniturile.

Paul din Ohio 28-10-2012 - 01:17

Bravo neacsule! I-ai „zis-o” „cetateanului Mihai”. Esti un Ba’securist de nadejde.

jan dinu 28-10-2012 - 03:38

— Spasyba camarad Mikhail ,Spasyba —

Putere ne-ai dat
Cu – lovitura de stat….
Mareshalul a fost legat …
Chiar de tine in palat !

Vesnica drujba – prietenie
POBEDA sa-ti fie
mindrie
Poart-o mereu la piept …
N-o tzine in muzeu – discret !

Drujba ,drujba pentru pace
Asta stim ca tzie itzi place
Sa traiesti cit mai multi ani
Vino la Kremlin pentru alti bani !!!! —:)))))
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult